Yurt Dışından Pahalı Bir Saat Getirtsem Gümrükte Sıkıntı Çıkarmı
-
Merhaba
seiko marka bir 700 tl lik bir saat var tr de 1000 lira
ben bunu getirtebilirmiyim risksiz ?
-
do_som bunu yazdı
Merhaba
çakar 75 euro uzerı vergısını odersin alırsın
-
hipokondriyak bunu yazdıdo_som bunu yazdı
Merhaba
çakar 75 euro uzerı vergısını odersin alırsın
nasıl anlıyıcaklarki üzerine mutfak süs eşyası yazdırırım içeriği yansıtmaz kutu üstündeki bilgiler ?
-
öyle dediğin gibi olsa millet gider yurt dışından alır hocam.
gümrük memurunun kutuyu açma,muayene yetkisi vardır.
-
O zaman bende üstüne başka bir şey yazdırayım uyuşturucu siparişi vereyim?
X-ray var gümrükte. Saatin metal aksamı olduğundan öter ve kontrole alınır. Yasaklı madde ise direk geri iade. Ama sen saati vergisini ödeyip alırsın.
-
mkyb bunu yazdı
X-ray var gümrükte. Saatin metal aksamı olduğundan öter ve kontrole alınır. Yasaklı madde ise direk geri iade. Ama sen saati vergisini ödeyip alırsın.
uyuşturucu da giriyor merak etme :)
-
do_som bunu yazdımkyb bunu yazdı
madem biliyorsun neden soruyorsun hocam?
dene gör o halde..
-
O değilde çok inceliyormu gümrük memuru mesala 700 liralık saate 200 liraya satın aldığının faturası felan kesilse yemezlermi acaba ?
-
Dostlar amazondan alışveriş yapınca gümrük vergisini de ödüyormuşuz sanırım var mı böyle bi geyik ?
-
do_som bunu yazdımkyb bunu yazdı
çok deneyimlisin bakıyorum. Adamın götünden kan alırlar kamil kan. Geçen birisi tohum getirttirdiydi direk gümrük polisi aldıydı içeriye kendisini. İsmi bende kalsın.
-
NewwarrioR bunu yazdı
O değilde çok inceliyormu gümrük memuru mesala 700 liralık saate 200 liraya satın aldığının faturası felan kesilse yemezlermi acaba ?
Geçendede yazmıştım. Telefonun ekranı kırıldı tanıdığın buradan alsak pahalıydı dedim çinden alalım buradan birine taktırırız. Neyse ekran geldi gümrükte takıldı çağırdılar gümrük memuru tutturdu bu gümrük mevzuatının üstünde. Telefondan Paypal faturasını gösterdim olmaz illa daha pahalı diye tutturdu bir yandanda gittigidiyor'dan açmış bana fiyatları gösteriyor bende siktir geri yolla deyip çıktım paypal'dan geri iade aldım parayı.
--------------------------
Evet amazon sizden gümrük parasını peşin alıyor diye biliyorum ancak arayüzü karışık geldiğinden hiç sipariş vermedim.