folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Yurt Dışından Pahalı Bir Saat Getirtsem Gümrükte Sıkıntı Çıkarmı

Yurt Dışından Pahalı Bir Saat Getirtsem Gümrükte Sıkıntı Çıkarmı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    do_som
    do_som's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Merhaba 

seiko marka bir 700 tl lik bir saat var tr de 1000 lira 

ben bunu getirtebilirmiyim risksiz ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    do_som bunu yazdı

Merhaba 

çakar 75 euro uzerı vergısını odersin alırsın 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    do_som
    do_som's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı
    do_som bunu yazdı

Merhaba 

çakar 75 euro uzerı vergısını odersin alırsın 

nasıl anlıyıcaklarki üzerine  mutfak süs eşyası yazdırırım içeriği yansıtmaz kutu üstündeki bilgiler ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

öyle dediğin gibi olsa millet gider yurt dışından alır hocam.

gümrük memurunun kutuyu açma,muayene yetkisi vardır.

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

O zaman bende üstüne başka bir şey yazdırayım uyuşturucu siparişi vereyim? 

X-ray var gümrükte. Saatin metal aksamı olduğundan öter ve kontrole alınır. Yasaklı madde ise direk geri iade. Ama sen saati vergisini ödeyip alırsın. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    do_som
    do_som's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

X-ray var gümrükte. Saatin metal aksamı olduğundan öter ve kontrole alınır. Yasaklı madde ise direk geri iade. Ama sen saati vergisini ödeyip alırsın. 

uyuşturucu da giriyor merak etme :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    do_som bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

madem biliyorsun neden soruyorsun hocam?

dene gör o halde.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NewwarrioR
    NewwarrioR's avatar
    Erkek

O değilde çok inceliyormu gümrük memuru mesala 700 liralık saate 200 liraya satın aldığının faturası felan kesilse yemezlermi acaba ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IvC
    IvC's avatar
    Erkek

Dostlar amazondan alışveriş yapınca gümrük vergisini de ödüyormuşuz sanırım var mı böyle bi geyik ? 

20 yaşında komünist olmayanın kalbi, 40 yaşında komünist olanın aklı yoktur.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    do_som bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

çok deneyimlisin bakıyorum. Adamın götünden kan alırlar kamil kan. Geçen birisi tohum getirttirdiydi direk gümrük polisi aldıydı içeriye kendisini. İsmi bende kalsın.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    NewwarrioR bunu yazdı

O değilde çok inceliyormu gümrük memuru mesala 700 liralık saate 200 liraya satın aldığının faturası felan kesilse yemezlermi acaba ?

Geçendede yazmıştım. Telefonun ekranı kırıldı tanıdığın buradan alsak pahalıydı dedim çinden alalım buradan birine taktırırız. Neyse ekran geldi gümrükte takıldı çağırdılar gümrük memuru tutturdu bu gümrük mevzuatının üstünde. Telefondan Paypal faturasını gösterdim olmaz illa daha pahalı diye tutturdu bir yandanda gittigidiyor'dan açmış bana fiyatları gösteriyor bende siktir geri yolla deyip çıktım paypal'dan geri iade aldım parayı.

--------------------------

Evet amazon sizden gümrük parasını peşin alıyor diye biliyorum ancak arayüzü karışık geldiğinden hiç sipariş vermedim.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
Toplam Hit: 3307 Toplam Mesaj: 27
saat