Yurt Dışından Pahalı Bir Saat Getirtsem Gümrükte Sıkıntı Çıkarmı
-
IvC bunu yazdı
Dostlar amazondan alışveriş yapınca gümrük vergisini de ödüyormuşuz sanırım var mı böyle bi geyik ?
Depozito aliyo belli bi miktar amazon urunu alirken, eger onunda ustunde vergi odemesi cikarsa amazon oduyo kalan kismi. Vergi odenmezse yatirilan depozito geri hesaba yatiriliyo.
-
sağolun dostlar
saygılar.....
-
mkyb bunu yazdıNewwarrioR bunu yazdı
O değilde çok inceliyormu gümrük memuru mesala 700 liralık saate 200 liraya satın aldığının faturası felan kesilse yemezlermi acaba ?
Geçendede yazmıştım. Telefonun ekranı kırıldı tanıdığın buradan alsak pahalıydı dedim çinden alalım buradan birine taktırırız. Neyse ekran geldi gümrükte takıldı çağırdılar gümrük memuru tutturdu bu gümrük mevzuatının üstünde. Telefondan Paypal faturasını gösterdim olmaz illa daha pahalı diye tutturdu bir yandanda gittigidiyor'dan açmış bana fiyatları gösteriyor bende siktir geri yolla deyip çıktım paypal'dan geri iade aldım parayı.
--------------------------
Evet amazon sizden gümrük parasını peşin alıyor diye biliyorum ancak arayüzü karışık geldiğinden hiç sipariş vermedim.
Anladım tamamen gümrük memurunun insafına kalmış yani hocam.
-
Şöyle bir kağıt verirsen vergiden rahatca muaf olabilirsin

-
getireyim ben gelirken. ya da arkadasim gelecek nisanda, ondan gondereyim
-
alırsın vergisiz geçebilirde geçmeyebilirde faturasına sen 50 dolar yazdır mesela ama adamlar internetten bakıyorlar görürlerse. ve ne kadar ödeme yaptığına dair ödeme belgesi istiyorlar. ben ps4 aldım vergisini verdim geçti. Yakalanırsa vergi veririsn
-
gümrük memurlarının yoğunluğuna denk gelirsen bir ihtimal geçebilir.
Yok adamların zamanı varsa açarlar amazondan, ebay'den ararlar.
Ödeme detayı isterler.
Vergi koyuverirler kol gibi.
Mizahi'ye yolla o getirir sana,
Ya da TR'den al geç.
-
do_som bunu yazdı
Merhaba
seiko marka bir 700 tl lik bir saat var tr de 1000 lira
ben bunu getirtebilirmiyim risksiz ?
hocam genelde saatler arasında 2 kat fıyat olur tr ile yurt dısı arasında .. senın alacagın saatın garantisi olmayacak amerıkadan ? emınmısın sen arasında 300tl fıyat farkı olduguna?
-
BEDB1N bunu yazdı

Beyin terk. !
-
BEDB1N bunu yazdı

inceyi güzel görmüşsün tebrik ederim=)