Yurtdışına Yerleşmek İstiyorum
-
Hocam bende dün aksam ülkeler / sehirlere bakiyordum...
Bende 1-2 yila kadar gitmeyi düsünüyorum aslinda.
Kafamdaki yer Stockholm...
isvec / stockholm yaşanılası şehir be hocam...
tam istedigin gibi,sessizlik,sakin,temiz hava güzel yaşam...
tek kötü yanı pahali olmasi...
yoksa herseyi güzel,ingilizce biliyorsan sıkıntı çekmezsin,bakkalıncan çakkalına hemen hemen herkes ingilizce biliyor sanirim :D
benim gidipte yaşamayı seçecegim bir Sehir Stockholm...
bi arastir derim ;)
-
$u durumda en iyi $ey, arkada$larinin ve ailenin yaninda olmak.
durum zaten seni yalnizliga surukleyecek bir olay, ulkenden, sevdiklerinden uzakla$inca eminimki daha da kotu olacaksin, bende yurtdi$indayim, sevgilimden ayriligimi burada ya$adim, inan bana, turkiyeden olmaktan daha cok koyuyor. turkiyedeyken boyle du$unmuyorsun, sana hak veriyorum ama yurtdi$inda olunca daha farkli bir boyut aliyor olay, aslinda ailen her$eyden daha onemliymi$, arkada$larin kafani dagitacak en iyi $ey.
yinede sen bilirsin ama tecrubeli biri olarak soyleyebilirimki, en iyisi kendi ya$adigin $ehirde kalmak, eger cali$miyorsan bir i$ bulmak, gunduzleri i$le ilgilenirsin, ak$amlari da, ailen ve arkada$larin var. kolay bir$ey degil, ama bu tur tecrubelerle buyuyoruz, bu tur $eyler insani guclu kiliyor, bu durumda guclu durmalisin ve kendine ugra$acak $eyler bulmalisin.
-
hoca oyle ha deyince gidilmez,sen şimdi "avusturya için 30.000 euroydu" belli miktar parayı teminat için ayarlıyacaksın gideceğin ülkenin konsolosluğundan öğrenebilirsin, sonra istenilen harç ve evrakları hazırlıyacaksın,vereceksin ve uzun bi süre bekliyeceksin.
-
tayland derim dostum. ama yakın bi yer olsun diosan gürcistan:)param çok buralrda işim olmaz diosan sen bilrsn:)
-
RuzgaR bunu yazdı:
-----------------------------AB ülkeleri dışındakiler tatmin etmez seni.Ama evlilik dışında da bir çıkar yol yok.Evlenmek de istemiyorum şahsım adına.sonuçta son kale evlilik.onda dikkatli olmak lazım ve sonsuza kadar kendin de karşındaki de mutlu olmalı.
Bu sebepten sen en iyisi Hokkori'ye git biraz kafanı dağıt -bir iki ay- sonra güçlü olmaya bak derim ne bilim.
Hani ben olsam o kızı sallarım bi koseye umrumda olmaz emegine yanar sonersin bi iki haftada , kardeşimi dışarda bağlarım iki gece babamı da ikna ederim ben leb desem o leblebi olsun der olar biter: )
Kasmaya gerek yok ağız burun dal onlar gitsin yurtdışına : ))
-----------------------------Yüzümde hafif bir tebessüm oluşturdun dostum.Sağolasın
hele bu lafın beni bitirdi "Kasmaya gerek yok ağız burun dal onlar gitsin yurtdışına : ))"
Bu arada Hokkori neresi :S
----------------------------- -
hımmm yanlız değilmişim yav..nasıl hoşuma gidiyor bu tür konuları okumak anlatamam :) dostum çok acayip bi güzel mest eden bi moda geçmişssin sen aramızda görmek güzel.
bende verecek fikir yok sadece tadını çıkar
-
swordfish bunu yazdı:
-----------------------------The_Holigan bunu yazdı:
-----------------------------
abi bu arada bende gidecem ukrayna'ya gel msn'e konusalım hersei anlatim sana :) çok pis planlarım var :) heuahhuahuah :) ;) akıllara zarar.
-----------------------------Engin Senmisin :D
-----------------------------
ewt abi benim :/ -
hocam sen en iyisi gemıye celısmaya gıt bı gıdersın 6 ay gelmessın hem para kazanırsın hem kafanı dınlersın hem de ulkenı cok ozlemek durumunda kalmassın:D
-
Venezuela'yı öneririm..
Vize işlerini bilmiyorum o ülkenin ama rahat yaşıyacağını tahmin ediyorum.
-
Hocalar bilgi sahibi olmadan, şu ülke güzel, bu ülke şöyle diye yorum yapmayın. Gitmeden önce çok araştırma yapın. Ben son 8 ayda nerdeyse tüm dünya ülkerini araştırdım. Bi kaç ülke dışında görsellik dışında bizlerin yapabileceği yer yok gibi. Ama Türk ün olmadığı yer yok :)
Size önerim, her ne kadar reklam diye nitelendirilsede, 2 site üzerinden araştırmanızı yapınız. ForumTr ve ekşi sözlük. Forumtr nin ülkeler bölümü var, burada o ülkede yaşayanlar yada orada yaşamış insanlar her sorunuza yanıt veriyorlar. Sözlükte de, izlenimlerini aktarıyorlar ülke ile ilgili. Vikipedi den de o ülke hakkında istatistiksel yada genel bilgileri öğrenebilirsiniz.
Ama asıl işimize yarayan nokta "Facebook". İstediğiniz ülkenin en azından 8-9 tane grubu oluyor. Girin gruba, join olduktan sonra hem resimlerine bakarsınız, hemde üyelerden o ülkede olanları ekler, hem arkadas olur hem bol bol bilgi alırsınız. Tabi bunun için en azından ingilizceniz olması gerekiyor. Bu yöntemler, çok önemlidir, söylediklerimi yaparsanız, gitmeden önce çok yarar görürsünüz...