Yurtdışında Okumak ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ILKER06
    ILKER06's avatar
    Erkek

hocam diskoyla alakalı degıl gıdersın sureklı ama  oole gıdersın ıcmessın karı kız keser gelırsın yasam tarzları dıyelım o zaman senın de benımde ornegımı acıklayıcı olur..

Hayattaki en güzel şeyler : Ya kanun dışı, ya ahlak dışı ya da şişmanlatıcıdır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc_cO_By
    Mc_cO_By's avatar
    Erkek

Bulgaristan pahali degil, asgari ucret 250 tl civari desen, hesap et fiyatlar ne kadar yuksek olabilir.

Dil olayi onemli, orada sartlar nedir bilemiyorum ama Amsterdam icin konusayim, Ingilizce olarak egitim alabilecegin Master Programlari, Ekonomi ve Siyasal bolumler.

Bunlarin disinda Dutch sarti var, bu da 3e ayriliyor(Ingilizce egitim icin de ayni sartlar araniyor) ;

Dil seviyeni gormek adina sinav yapan kurumlar var, bunlardan seviyeni gosteren bi sinav belgesi,

veya

Sartli kabul, yukarda bahsi gecen sinava girmemissindir, okula basvurunu yapar ve baslarsin, sana sinava girmen icin bi son basvuru tarihi verilir, verilen zamandan once bu sinavi gecer, evraklarini teslim edersin.

veya

Hazirlik okursun, okulun 1 sene kadar uzamis olur. Hazirlik yilini bitirdikten sonra egitimin baslar.

Ama acikca soylemek gerekirse, butceyi zorlamadan egitim alabilecegin nadir yerlerden birisi Bulgaristandir diye dusunuyorum.

Burda yillik okul masrafini, kirani ve insani sartlarda yasamak icin gereken ihtiyaclarini karsilamak icin asgari 1 yillik gelir durumu veya paraya sahip oldugunu resmi evraklarla kanitlaman gerekiyor. Tabi ki ogrenci olacagini goz onune alarak aylik 10 saat is(iyi ucretlerle), kalacak yer ve alaninda iyiysen burs konusunda gerekeni yapiyorlar.

Dil konusuna deginmissin, ordaki sartlari kesin olarak bilmemekle beraber, burda kendi dilin disinda 5 dil daha ogrenme gibi bi durumun var. Yani normal sartlar altinda universte egitimini tamamlayan birisi kendi diliyle beraber 6 dile hakim olacaktir.

Umarim aklindakilerin sekillenmesine faydasi olur.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Mc_cO_By bunu yazdı:
    -----------------------------

Bulgaristan pahali degil, asgari ucret 250 tl civari desen, hesap et fiyatlar ne kadar yuksek olabilir.

Dil olayi onemli, orada sartlar nedir bilemiyorum ama Amsterdam icin konusayim, Ingilizce olarak egitim alabilecegin Master Programlari, Ekonomi ve Siyasal bolumler.

Bunlarin disinda Dutch sarti var, bu da 3e ayriliyor(Ingilizce egitim icin de ayni sartlar araniyor) ;

Dil seviyeni gormek adina sinav yapan kurumlar var, bunlardan seviyeni gosteren bi sinav belgesi,

veya

Sartli kabul, yukarda bahsi gecen sinava girmemissindir, okula basvurunu yapar ve baslarsin, sana sinava girmen icin bi son basvuru tarihi verilir, verilen zamandan once bu sinavi gecer, evraklarini teslim edersin.

veya

Hazirlik okursun, okulun 1 sene kadar uzamis olur. Hazirlik yilini bitirdikten sonra egitimin baslar.

Ama acikca soylemek gerekirse, butceyi zorlamadan egitim alabilecegin nadir yerlerden birisi Bulgaristandir diye dusunuyorum.

Burda yillik okul masrafini, kirani ve insani sartlarda yasamak icin gereken ihtiyaclarini karsilamak icin asgari 1 yillik gelir durumu veya paraya sahip oldugunu resmi evraklarla kanitlaman gerekiyor. Tabi ki ogrenci olacagini goz onune alarak aylik 10 saat is(iyi ucretlerle), kalacak yer ve alaninda iyiysen burs konusunda gerekeni yapiyorlar.

Dil konusuna deginmissin, ordaki sartlari kesin olarak bilmemekle beraber, burda kendi dilin disinda 5 dil daha ogrenme gibi bi durumun var. Yani normal sartlar altinda universte egitimini tamamlayan birisi kendi diliyle beraber 6 dile hakim olacaktir.

Umarim aklindakilerin sekillenmesine faydasi olur.

tesekkür ederim, bu biraz daha ayrıntılı oldu.. 

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SqCeM
    SqCeM's avatar
    Erkek

Arkadaşlar, Bulgaristanda okumak ile ilgili bir iki soruyu cevaplayayım.

Öncelikle Denklik Konusu?
    - Tüm bölümlerle ilgili denkliklerde halen bir problem yok, alacağınız diplama Türkiye içinde geçerli, aynı zamanda AB anlaşmalı diğer tüm ülkelerde geçerlidir.

Yabancı Dil Konusu?

- Yabancı dil olarak, İngilizce ve Bulgarca eğitim verilmektedir. Dil konusunda Avrupa Eğitim Danışmanlığı olarak gerekli desteği sağlamaktayız.

Daha detaylı bilgi için Pm atabilir ya da http://avrupaedu.com adresindeki iletişim sayfamızdan aklınıza gelen tüm soruları çekinmeden sorabilirsiniz.

sahnesi gerçek tek oyun ölümdür, ve hepimiz bu sahneyi başrolde oynicaz.... SqCeM
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    calculator
    calculator's avatar
    Erkek

Andrei bunu yazdı:

yaklasık yarım saat önce uzun zamandır tanıdıgım ama hack dısında hic konusmadıgım bi eleman aklıma ilginc bi olayı soktu.

yurtdısında okumak.

kendisi egitim danısmanıymıs.

http://avrupaedu.com/ burdan da arastırdım biraz..

fiyatlar cok uygun, yök denkligi var, kendisi de ordan mezunmus, discilik i bitirip ofis acmıs bulgaristanda..

sizce böyle bi durum olabilir mi ? yani gördügüm kadarıyla rahat bi iş.

nasıl olsa Türkiye'de aynı parayı harcayacaklar en iyisi yurtdısında okurum mühendisligimi bitiririm lisansımı yaparım diye düşünmeye basladım.

sofya üniversitesini arastırdım biraz, avrupada saygın bi okulmus galiba, emin olamadım.

bu konuda tecrübeleri olan müridler paylassınlar lütfen.

cidden merak ettim bu işi.

saygılar. 

sofya üniversitesi.

ikamet 200 euro

kiraya on ay 1100 euro

yemek on ay 750 euro

cep harçlıgı on ay 500 euro (biz buna 500 daha eksek daha iyi olur eğlence ve kumar merkesi fazla oldugunuu için:))) )

üni.harc ücreti ortalama 3000 6000 euro arasında

tıp alanında kendini aşmıs,bulgarca ve ingilizce dilleri ögretiyorlarmıs,aldıgun diplama uluslararası gecerliliği var.

Çok üşengec
Toplam Hit: 3297 Toplam Mesaj: 26