Yüzme Ve Boks Aynı Anda Yapsam Vücuda Zarar Verirmiyim.
-
Merhaba mürit kardeşler hergün yüzme ve boks antremanları yapmaya başlayacağım pazartesinden itibaren. Sizce bi problem olurmu ikisini aynı anda yürütsem. Daha önceden sadece boks yapıyordum ortalama bi 3 ay ara verdim şimdi yüzme ile birlikte başlamak istiyorum bi anda çok mu zorlamış olurum vücudu sizce
-
hayir aksine cok duzgun bir vucudun olur ozellikle yuzme sirt yapini ve bacak bolgeni duzgunlestirir boks'ta hafif sisirir yap ikisinide, ama yinede ben kikboks(turkcesi boyle herhalde :P) oneririm boks yerine
-
bende bir 6 ay kadar biraktim gecen hafta tekrar basladim kikboks'a. yuzmeyi bende istiyorum ama sogukta yuzmeye gitmek biraz zor olur ve birazda zaman meselesi
-
bence zarar verir
-
boks yaparken bütün gövde kasları tahribata uğrar.
yüzerken de bütün gövde kasları çalışır.
yani, bir gün önce boksta omuzuna bir darbe alırsın, ertesi gün yüzmeye gittiğinde o omuzu olabildiğince zorlarsın.sen cevap ver zarar verir mi?
-
Triumph bunu yazdı:
-----------------------------
yani, bir gün önce boksta omuzuna bir darbe alırsın, ertesi gün yüzmeye gittiğinde o omuzu olabildiğince zorlarsın.sen cevap ver zarar verir mi?
-----------------------------7-19 bunu yazdı:
-----------------------------hayir aksine cok duzgun bir vucudun olur ozellikle yuzme sirt yapini ve bacak bolgeni duzgunlestirir boks'ta hafif sisirir yap ikisinide, ama yinede ben kikboks(turkcesi boyle herhalde :P) oneririm boks yerine
Triumph haklısın aslında zorlama olur doğal olarak ama 7-19 unda dediği gibi yüzme de baya işe yarıyor dedim acaba ikisini birleştirsem olmadı 2-3 hafta deneyeyim baktım ikisi yürüyor sorunsuz devam ederim olmadı birini bırakırım artık :(
-
sahin141 bunu yazdı:
Triumph bunu yazdı:
-----------------------------7-19 bunu yazdı:
-----------------------------hayir aksine cok duzgun bir vucudun olur ozellikle yuzme sirt yapini ve bacak bolgeni duzgunlestirir boks'ta hafif sisirir yap ikisinide, ama yinede ben kikboks(turkcesi boyle herhalde :P) oneririm boks yerine
Triumph haklısın aslında zorlama olur doğal olarak ama 7-19 unda dediği gibi yüzme de baya işe yarıyor dedim acaba ikisini birleştirsem olmadı 2-3 hafta deneyeyim baktım ikisi yürüyor sorunsuz devam ederim olmadı birini bırakırım artık :(
hocam 2-3 haftayı bırak ters bir hareket yapsan bile bir bölgen 2-3 gün ağrıyabiliyor.. büyük zarar verirsin kendine. birini seç.. -
peki ozaman soruyu biraz değiştireyim hangisini seçsem sizce daha iyi olur.
NOT: biraz asabi bi yapım var en ufak birşeye patlayabiliyorum.Bunuda göz önünde bulundurarak seçim yaparsam daha iyi olur.
-
ikisinde kaldirabilirsin boks yapiyorsun diye her gun ringemi cikiyorsun salonda calisiyorsun, biriyle calisirken bir sorun olursada o hafta yuzmeye gitmezsin olur biter.
illaki birini secmek istiyorsan hangisini yaparken daha cok zevk aliyorsan onu sec
-
7-19 bunu yazdı:
ikisinde kaldirabilirsin boks yapiyorsun diye her gun ringemi cikiyorsun salonda calisiyorsun, biriyle calisirken bir sorun olursada o hafta yuzmeye gitmezsin olur biter.
illaki birini secmek istiyorsan hangisini yaparken daha cok zevk aliyorsan onu sec
-----------------------------3 ay önce her antreman dan sonra ringe çıkıyordum. (neredeyse hergün) başladığım zaman yine öğle yaparım sanırım
-
bilir kişi olarak söylüyorum. sakın sakın sakın yapma.
bir kere yüzme ve boks ters kasları çalıştırır.
sen box diyorsan itme kasların ön kol ağırlıklı çalışman lazım yüzme arka kol çalıştırır ki buda senin boxunu etkiler.
fakat ikisindede ciddi değilsen spor olsun amacındaysan o zaman iki güzel aktivite diyelim diğer türlü ikisini paralel götürürsen ikisinide yersin.