Zabıtalar Kaça Kadar Çalışır
-
O pilavci sakina Ali olmasin :)
-
KaRaKuLe bunu yazdı:
-----------------------------Sarper bunu yazdı:
-----------------------------merhabalar
bi araba aldım üç tekerli ümraniye meydanda pilav satmayı planlıyorum.bu zabıtalar saat kaça kadar çalışıyo acaba bu konuda bilgisi olan varmı?
-----------------------------oha gelirim lan istanbula gelince bizim mekanlar orası hacı bu konuya yaz çalışma saatlerini mutlaka gelirim ketcap mayonezini mutlaka al :)
-----------------------------pilavla ketçap mayonezin ne ilgisi var anlamadım
-
Hocam işi ne kadar araştırdın bilmiyorum ama üzülerek söylüyorum ki sana ekmek yedireceklerini sanmıyorum...çünkü şaka gibi gelebilir ama sokak pilavcıları mafya kontrolündedir..yani zabıta eyvallah desede onlar eyvallah demez..ki zabıtayıda rutin çorba paralarıyla tav etmen gerekir...diğerlerini nasıl tav edersin bilmem...çünkü o sokakta pilav satanların hepsi 600 TL maaş ile çalışan elemanlardır..kendi tezgahları değil yani..istersen kendilerinede sorabilirsin..o arabanın en kralının maliyeti 2 günlük pilav parasıyla çıkıyorken ve 10 yıllık pilavcılar bile haala 1 ay da kazandığı paranın 10 katını kendi tezgahıyla kazanabilecekken yinede maaşla çalışmaktadır..ayrıca taksimde termos da satılan sıcak su + çay-kahve olayıda aynı kişilerin elindedir mesela...tabi anadolu yakasını bilmem ama tutturursan iyi para kazanırsın kardeşim..bu arada zabıtalar akşam saatlerinde pek dışarı çıkmaz çıksada göz yumar..en kötü ihtimal paket edeceklerini anladığında tezgahı bırakır kaçarsın..tezgahı her türlü alırlar zaten en azından kendini cezadan kurtarırsın
-
zabıtalar normal devlet memuru gibi mesai yaparlar ama gece nöbeti vardır :) gece nöbetinde de şikayet veya denetim işleri ile uğraşırlar kimse seni şikayet etmediği sürece gelip de sana ceza yazmakla uğraşmazlar.
-
Lemuria bunu yazdı:
-----------------------------Hocam işi ne kadar araştırdın bilmiyorum ama üzülerek söylüyorum ki sana ekmek yedireceklerini sanmıyorum...çünkü şaka gibi gelebilir ama sokak pilavcıları mafya kontrolündedir..yani zabıta eyvallah desede onlar eyvallah demez..ki zabıtayıda rutin çorba paralarıyla tav etmen gerekir...diğerlerini nasıl tav edersin bilmem...çünkü o sokakta pilav satanların hepsi 600 TL maaş ile çalışan elemanlardır..kendi tezgahları değil yani..istersen kendilerinede sorabilirsin..o arabanın en kralının maliyeti 2 günlük pilav parasıyla çıkıyorken ve 10 yıllık pilavcılar bile haala 1 ay da kazandığı paranın 10 katını kendi tezgahıyla kazanabilecekken yinede maaşla çalışmaktadır..ayrıca taksimde termos da satılan sıcak su + çay-kahve olayıda aynı kişilerin elindedir mesela...tabi anadolu yakasını bilmem ama tutturursan iyi para kazanırsın kardeşim..bu arada zabıtalar akşam saatlerinde pek dışarı çıkmaz çıksada göz yumar..en kötü ihtimal paket edeceklerini anladığında tezgahı bırakır kaçarsın..tezgahı her türlü alırlar zaten en azından kendini cezadan kurtarırsın
-----------------------------dediğin gibi birinin bölgesiyse işi zor. Zaten mafya falan değil, bildiğin PKK nın adamları bunlar. Otobüse giren simitçisi pişmaniyecisi bilmemnecisi, adamlar ufak ufak her gelir kaynağını tutmuş.
-
aynı şekilde yoldaki tezgahlı midyecilerde mafyanın elinde, sorun hepsi mardinliyim derler. :p
-
GusFring bunu yazdı:
-----------------------------aynı şekilde yoldaki tezgahlı midyecilerde mafyanın elinde, sorun hepsi mardinliyim derler. :p
-----------------------------Tam ben yazıcaktım :D
-
Lemuria bunu yazdı:
-----------------------------Hocam işi ne kadar araştırdın bilmiyorum ama üzülerek söylüyorum ki sana ekmek yedireceklerini sanmıyorum...çünkü şaka gibi gelebilir ama sokak pilavcıları mafya kontrolündedir..yani zabıta eyvallah desede onlar eyvallah demez..ki zabıtayıda rutin çorba paralarıyla tav etmen gerekir...diğerlerini nasıl tav edersin bilmem...çünkü o sokakta pilav satanların hepsi 600 TL maaş ile çalışan elemanlardır..kendi tezgahları değil yani..istersen kendilerinede sorabilirsin..o arabanın en kralının maliyeti 2 günlük pilav parasıyla çıkıyorken ve 10 yıllık pilavcılar bile haala 1 ay da kazandığı paranın 10 katını kendi tezgahıyla kazanabilecekken yinede maaşla çalışmaktadır..ayrıca taksimde termos da satılan sıcak su + çay-kahve olayıda aynı kişilerin elindedir mesela...tabi anadolu yakasını bilmem ama tutturursan iyi para kazanırsın kardeşim..bu arada zabıtalar akşam saatlerinde pek dışarı çıkmaz çıksada göz yumar..en kötü ihtimal paket edeceklerini anladığında tezgahı bırakır kaçarsın..tezgahı her türlü alırlar zaten en azından kendini cezadan kurtarırsın
-----------------------------
Yok oyle birsey muridin tezgah kurdugu yer yilmaz abilerin kontrolunde hic bir sikinti yasamaz. Kisa sure icinde bir gece goruselim hocam seninle tanistirayim yilmaz abilerle sirtin kolay kolay yere gelmez. -
pilav ısmarlarsın artık müritlere de :))
-
böyle ülkeye sokayım herkes bi yeri mekan bellemiş adam ekmek parasınıda mı kazanamayacak. sikeyim mafyasınıda zabıtasınıda. bu nasıl iştir, nasıl ülkedir ya.