Zayıflamam Gerekiyormuş.
-
şimdi arkadaşlar benim zayıflamam gerekmiyor ama kondisyonum inanılmaz düştü,
kondisyon bisikleti veya eliptik ne öyle birşey diyordunuz, dizlere yüklenmeden kondisyonu arttıracak bir çözüm arıyorum.
Yorulmaman da lazım patlamalı antremanlar yapmak istemiyorum, şimdi ne diyorsunuz ne alayım.
-
Dün aksam kendimi omuzdan bele kadar sitreçledim ve 6.2 km yürüdüm. Eve geldiğimde sırılsıklam olmuştum. Boncuk boncuk ter vardı. Çok iyi oldu.
Şuan hava yağmurlu bu şekilde devam ederse aksam çıkamayacağım :( yanlız bu tempolu yürüyüş çok iyi oluyor ayrıca diyette yapıyorum. ilerleyen zamanlarda tartıya çıkacağım bakalım ne kadar kilo vermişim. caps koyarım..
-
öncelikle kendini streçleyip zayıflamaya çalışman hatalı. Kadın sitelerinde çokca tavsiye edilen ama aşırı hatalı bir işdir zira düzgün kilo kaybı yağlardan olur ama streçlemek dengesiz su kaybına, dolayısı ile metobolizmanı mahvetmeye yarar.
Ne yapman lazım? Genel olarak yazabilirim.
1)Kimyasallardan, zayıflama ilaçlarından,kas yapıcılardan vb. uzak dur. bunun tek istisnası eğer kan şekerinden dolayı açlık hissin hiç bitmiyorsa kullanacağın ilaçlardır ki doktor kontrolionde almalısın. Kan şekeri sorunun varsa sen zaten hastasındır, zayıflama derdin yoksada kullanman gerekir.
2) canının çektiği şeylerin %99 u ya günahtır, ya yasaktır yada zayıflatır. Kendini kontrol etmeyi bilmelisin.
3) kilo almak = kontrolsüz beslenme+[alınan kaloriler>harcanan kalori] dir. özeti yeme içmene dikkat edecek, doğru beslenecek ve kondisyonuna dikkat edeceksin. Konuyu açmak gerekir.
Ekmekden daha doğrusu unlu şeylerden uzak dur. Ekmek,lavaş,pide, trabzon pidesi, espiye pidesi, poaça, börek, çörek, bisküvi,simit.... Liste uzun. Unlu gıdalarla işin olmayacak. Sağdece unlu gıdalar değil beraber verilen gıdalardanda uzak durman gerekebilir. Mesela, lavaş, dürüm vb.
şeker ve şekerli gıdalar ile Hazır et ürünlerine yaklaşma bile. Salam,sosis, dönet, tantuni vb... Kola da bu sınıfa girer. 1 kutu kola 32 kesme şekere eğdeğer şeker içerir.
Yeşillikleri bol miktarda tüket. Salata sınırsız serbesttir ama sos, yağ vb. Olmayacak. özetle ineğin yediği marulla senin yediğin marul arasındaki tek fark sen marulu yıkayıp yersin.
Haftada 2 kez doğal yollardan protein almalısın. Kızartma olmayan, balık, et, tavuk olabilir. Balık tavsiyemdir. Oha böyle yaşanırmı diyorsan bkz. Madde 2
hareket etmeye özen göster. Okul yada işe gidiş gelişleri yürüme yapmayı düşünebilirsin. Mesafe onlarca kilometreyi buluyor ve yürüyemem bu yolu diyorsan ineceğin yerden 5 durak erken in, yolun kalanını yürü.
Alkol+sigara+ stres üçlüsü sağdece kilo aldırmaz, alınan kilolarında verimesini zorlaştırır. Stres maalisef endüstriyel toplumlarda kaçınılmaz olabiliyor ama alkol ve sigara kullanıma tamamen sana bağlı ve KESiNLiKLE bırakmalısın.
Ayrıca kız arkadaşın varsa ve stres kaynağı olmuyorsa zayıflamana yardımcı olur ama sex yaptığın biriyse ve arada şaka niyetine "aşkım ben hamileyim" diye telefon açıp kan akışını durdurabilen tiplerdense hemen ayrıl.
Dışarda birşeyler yemek zorunda kalırsan "amaaaan bi kereden bişl olmaz" deme. Masadaki herkes kişi başı 400 gr akçabat köfte+sızma yağlı piyaz yerken sen yağsız sezar salata yemeyi bilmelisin. Hatta köfteler bitince herkes ekmek kadayıfı yada kemal paşa tatılısı yerken yok ben almayayımda demeyi bilmelisin. Masada herkes biga köftesi yerken ben salata yemiştim ve pişmanda değilim.
işyerinde yada okulda meyve yemek iyidir. işyerimde meyve bıçağım var, öğlen portakal vb.alıp yiyorum.
Yağlı gıdalardan uzak dur. özellikle endüstriyel yağlar tam bir felekettir.
Patetes ve ürünleri nişasta bombasıdır ve uzak durmalısın. Kızartma, cips vb. yeme.
Yukarda yazdıklarım yaşam stilin olmalı. Geçici uygulamamalısın. -
Hoca body yapsana hem kasların gelişince isteğinde artar, hem daha sağlıklı olursun. Hem spor salonunda disiplini daha iyi sağlarsın.
-
tfaLux bunu yazdı
Hoca body yapsana hem kasların gelişince isteğinde artar, hem daha sağlıklı olursun. Hem spor salonunda disiplini daha iyi sağlarsın.
hem zayıflayıp hem body yapmak biraz zor
-
DestinatioN bunu yazdıtfaLux bunu yazdı
hem zayıflayıp hem body yapmak biraz zor
fitness olabilir