folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Zorla Güzellik Olmaz(Dinde Zorlama Olmaz) Naapmalıyım?

Zorla Güzellik Olmaz(Dinde Zorlama Olmaz) Naapmalıyım?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KingOfTheAngel
    KingOfTheAngel's avatar
    Erkek

biri gelipte kaldıırsa buyur kardeş diyecem namaz dersede ben kaldır falan demedim bidaha rahatsız etme beni diyecem artık gerisi ne olur bilemem..

BENDEN NE KÖY OLUR NE KASABA BENDEN OLSA OLSA MEMLEKET OLUR MEMLEKET...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BURAK_X
    BURAK_X's avatar
    Erkek
    kaygılanma. eğer yoldan çıkan guruplardan değilse zorlamazlar. ama üsluplu bir dille söylemelisin. mesela "kılmayacam" demek ayıp kaçar:D

<love> <canimcicimaylari> <uzatmalar> <kavgagurultu> </love>
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Erkek
    garip bi durum. dışlama olabilir yurtta. senin yerinde olsan bende böyle düşünürdüm. zorla namaz kılmam. istersem kılarım. zorlarsalar istesem bile kılmam yani :] insanın içinden gelmesi lasım.. bi söylersin bişi olursa ayrılırsın kaydını dondurursun .. biraz çalışır para kazanırsın bi ev tutarsın .. fetoşun yurdundan iyidir .. her gün eve karı kız atarsın :] 1 sene çalış 4 sene eğlen xD

Dalgasız denizde herkes kaptan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hoobastank
    hoobastank's avatar
    Erkek
    patates bunu yazdı:
    -----------------------------

hoobastank bunu yazdı:
    yurtdan ayrılıp eve çıkmanda fayda var derim o zaman içinden gelmiyor abi beni kaldırmayın dedigin zaman zaten sana o zaman burda işin ne diye sorarlar ya dini yurtlar böyledir. ama her erkegin 6 ay kalması gereken yerdir kanımca her bakımdan
    aferim bak adam imzasında yazdığı gibi gerçekten akıllı seçmen.adam ak partili o görüşlerede yakın ama kendince güzel eleştirmiş bence bu arkdaşla irtibata geç onunla konuş.

bu arada bu her erkeğin 6 ay kalması gerek demişsin her bakımdan ne bakımdan anlamadım:?

en serseri kendini kesen adamın bile oraya gidip uysal bi hale geldigini gördüm, temizlik ne bilmeyen manen ve fiziken ögrenip gelen gördüm dersinde bilmem nesinde başarı sağlayan birlikte yaşamayı ögrenen yoklugun ne oldugunu saygının ne oldugunu ögrenen gördüm :) ögrenmek isteyene fetocularr dediginiz yerlerde bile ögretilecek şey var emin olun :) 6 ay kaldım bu arada bende orta 3 deiken insan ailesinin evinin degerine farkına varıyor o yaşda ailemle konuşmaya çekindigim şeyleri yurtlardaki hocalara sorardım tatmin edici cevap vermeselerde kıyıdan köşeden anlatırlardı. birlikte ders çalışmayı ögrettiler yurtda herkez bişeylerden sorumlu olurdu bi bakıma sorumluluk duygusunun nasıl bişey oldugunu ögretirlerdi. bu arada imzama taktınız artık ya ille editletecem diye mi uğraşıyosunuz napıyosunuz anlamadım ben ama neyse

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    samurai
    samurai's avatar
    Erkek

yıllarca aralarında kaldım..bazen zorla bazen isteyerek bazende mecburiyetten..

karşındaki kişiye göre degişir bahane bulma olayın... bi kaç gün yokla sonra kafana göre takıl..çok sert çıkarsan azarlarsan sorun olur çok yumuşak davranırsan da tepene çıkarlar..ayarı kendin bul..

Mart 31 cekiyorsa Tahribat napsin...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek
    Ateistim de...

Her Hakkım Saklıdır
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek

Hocam erken yaşita namaza başlasan iyi olur bence ama senin bileceğin iş..

Ateistim dersen fazlamı üzerine gelirler ? 

Konumu silenlere inat kürdüm
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AKSU92
    AKSU92's avatar
    Erkek

olur da yurtta kalırsan kalabalık ortam kılmak istemeyen olacaktır.

yalnız evde kalırsan 5-6 kişi olacaktır.

içlerinden sadece sen namaz kılmazsan bir yıl boyunca aralarında kalamazsın bence.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    Tavsiyem öncelikle onların taktiklerini kullanarak arkadaş çevresi yap yurtta ;) yani o abiler bak bu namaz kılmıo vay lale dediğinde hade len o bizim arkadaşımız diyebilsinler. Sonra da o abi(!) seni çağırdığında ben namaz kılmıyorum de kalkma. Ama inşallah bir an önce namaza başlarsın. O fetoşçuların zoruyla değil ama (:
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek
    Dinde zorlama yoktur ama kısmende olsan dine girince zorlandığın durumlar oluşabilir. Her kurumun bir prensibi vardır. Fetullahçılarda okumana yardımcı olurlar yalnız kurallar vardır, uymanı isterler. Bir müddet sana zorlama yapmazlar ama sürekli onlara ters davranır ve kafana göre takılırsan merak etme, senden önce onlar sana yol verir. Hani bi söz vardır; "Ya bu deveyi güdersin yada s.ktir olur gidersin !!", kişisel olarak algılama ama ne koşulda olursa olsun, bulunduğun ortama ayak uydurman gerekiyor. Yoksa sıkıntı yaşarsın...

.
Toplam Hit: 9456 Toplam Mesaj: 51