Zorla Güzellik Olmaz(Dinde Zorlama Olmaz) Naapmalıyım?
-
zaten ülkenin başına ne geliyorsa böyle zorla iş yaptıran göt insanlar yüzünden geliyor...
-
İstanbul'un cemaatinde de kaldım, gittim taa Van'daki cemaatlerde de kaldım.Uzuun bir süre..
Şu var abi..Fetullahçılarda zorlama yapmazlar.Eğer içlerine yeni girdiysen, yeni tanıyorsan ve onlarda bunu biliyorlarsa hiç bi şekilde zorlama yapılmaz..Amaaa..Cemaatin içine girdiğinde işler döner..Herşeyi zorla yaptırmaya başlarlar.Sen bizdensn, herşeyi biliyosun neden yapmıyosun mantığıyla ilerlerler..
Gel gelelim yurtlara..İstanbul'daki yurtlar çok rahat..Sen namaza kalkmak istemsen bile yurtta hemen herkes kıdığı için gürültüden zaten kalkıyosun :D Van'da da yurtta çoğu kılmıyodu..Zorlamada yok.Sadece sevgilin olmasın, içme diyolar :D
Bu arada yurtlarında kalıyosan ortama uymak zorundasın diyenlerin saçma mantığını anlamıyorum..Embessil mi bu çocuk her girdiği ortama uyacak yapmayın ya..İnsan dediğin kendi zekasıyla kendi beyniyle insan.Niye başka ortamlara girdiğimde onlara uymak zorunda kalayım ki ben ya.
Sen kimseye uyma..Ama aşağılar niteliktede cevaplar verme..Onlara değil dine sövmüş olursun çünkü..İçinden gelirse bi gün kılarsın..Kimse vesile olmasın.Sen kendine vesile ol o sana yeter..
-
ben 4 sene fethullahçıların yurdunda kaldım. ama siyasi görüşümle bağdaşmıyorlardı ama şunu söyleyeyim içine girdiğinde anlayacaksın ki o sana söylenilenlerin hepsi yalan dolan yani hiç bir şekilde dışarıdan göründüğü gibi değil gayet güzel herşey senin içinde varsa namaz kılmak ibadet etmek yaparsın yoksa kimse seni zorla namaza götürmüyor. onlar hayal ürünü
-
hacı işin zor
-
ıspartaya ilk gittiğimde biriylen tanışmıştık Muhammed miydi neydi adı fazla seçeneğimiz yoktu ya pansiyon yada cemaat yurdu bu dediğim adam bu ikisindende farklı ilçenin dışında iki katlı bi eve gittik çok temiz bi ev içerisi duvarlarda Kuran lar asılı kitaplıklar tıka basa dolu televizyon yoktu orda normalde ceaat evlerinde görmüştüm neyse koltuklar filan sıfır mutfak gıcır gıcır filan dedikki bide yatacak yeri görelim odaları geziyoz odalar sadece iki kişilik bi katta zaten 3 oda var odaya dönelim 2 yatak konforlu, bir bilgisayar çalışma masaları dolaplar filan lüks bi hayat üstelik o zaman adam sadece yakıt parasına katkıda buluınursun olr biter dediydi yani kışın yakacak odun kömürün 12 de biri aylık 50 kaat etmiyo bile neyse dedimki adama sen dedim bu kadar şey vaad ediyon ama ne yapcaz biz karşılığında şaymaya başladı herif 1-namaz 2- sigara yasak 3-içki yasak 4- kız arkadaş yasak 5- okuldan eve evden okula (onlar öyle istiyolarmış) daha bi sürü saydı filan bide diyoki seni memleketine giderken biz yolcu ederiz gelirkende mutlaka bilet tarihini bildir biz alacaz. dedimki hoca sen benden değilki kömür parası istemek üstüne para versen durmam ben burda besleniylar esnaftan yardım falan filan ordan çıkan adamdan birey olmaz anca ot olur. bide adam anlattıkça tapınak şovalyeleri canlandı gözümün önünde
hoca dediğin yerden bi şey çıkmaz biraz kal senet menet imzalamadıysan yerini hazırlar çıkar gidersin .
-
kimse zorla ne namaz kıldırabilir nede oruç tutturabilir orada kimse sana baskı da yapmaz. Arkadaşlarından gelen bi baskı olabilir o da senin şansın, arkadaşlarının kişiliğine bağlı. Ben bi yıl kaldım hiç kimse de zorla namaz kıldırmadı kılan arkadaşlarım var dı kılmayanlarda. Bende kılmıyodum keşke namazlarımı aksatmadan kılsaydım.
-
hocam 2 - 3 kere kalkmadıgında aynen basına gelmıyorlar ama bır yardım flem ıstedıgın zaman gonulsuz yapabılırler :)en azından bızım yurtta boyleydı
-
Bu arada namaz kötü bişey değil. Her müslümanın mutlaka kılması gerekir. TAbii arkadaşında dediği gibi zorla değil içten gelicek şekilde.
-
yaw şimdi namaz kılmassın ama ordaki çevrendeki adamların çoğunluğu %95 kılarsa sana zorlama olmasa bile onların sana bakış açısı tavırları seni rahatsız etmezmi ...
-
kalk tuvalete git namazımı kıldım de yat burda tecrübe konuşuyor ama kesinlikle kılmanı öneririm