Zorla Güzellik Olmaz(Dinde Zorlama Olmaz) Naapmalıyım?
-
ayıya dayı de
-
para ödüyomusun yurda ? parasıyla deil mi kardeşim kalkmıyorum uyandırmayın de
ki benim bildiğim yüksek öğrenim yurtlarında kaldırmıyolar(mış) zaten
-
Bizzat kalmışlığım var.
Sana namaz vakti hadi ulan kalk namaza falan demiyorlar.
Sana namaz kılman için ısrar ediyorlar ama senin iyiliğin için ve tatlı bir ısrar.
Zaten o adamlar ısrar etmese bile İslam dininin bir farzıdır namaz kılmak.Bu kadar korkmayın namazdan falan.Bir kere başlayınca hem içine huzur geliyor hemde sen de devam etmek istiyorsun.
-
omerali bunu yazdı:
-----------------------------
ayıya dayı de
-----------------------------hö?
-
mataramasuko bunu yazdı:
-----------------------------para ödüyomusun yurda ? parasıyla deil mi kardeşim kalkmıyorum uyandırmayın de
-----------------------------adamlarda para var senin verdiğin 2000-3000 tl ye mi bakacaklar..öğrenci bulma sorunları yok ki
hele git bi ortama bak çok aşırı sıkıcı bir ortam değildir yurtlar.ortama göre hareket edersin..çok psikopat birisi değilsen uyum sorunun en aza iner :)
-
hoobastank bunu yazdı:
patates bunu yazdı:
-----------------------------hoobastank bunu yazdı:
yurtdan ayrılıp eve çıkmanda fayda var derim o zaman içinden gelmiyor abi beni kaldırmayın dedigin zaman zaten sana o zaman burda işin ne diye sorarlar ya dini yurtlar böyledir. ama her erkegin 6 ay kalması gereken yerdir kanımca her bakımdan
aferim bak adam imzasında yazdığı gibi gerçekten akıllı seçmen.adam ak partili o görüşlerede yakın ama kendince güzel eleştirmiş bence bu arkdaşla irtibata geç onunla konuş.bu arada bu her erkeğin 6 ay kalması gerek demişsin her bakımdan ne bakımdan anlamadım:?
-----------------------------en serseri kendini kesen adamın bile oraya gidip uysal bi hale geldigini gördüm, temizlik ne bilmeyen manen ve fiziken ögrenip gelen gördüm dersinde bilmem nesinde başarı sağlayan birlikte yaşamayı ögrenen yoklugun ne oldugunu saygının ne oldugunu ögrenen gördüm :) ögrenmek isteyene fetocularr dediginiz yerlerde bile ögretilecek şey var emin olun :) 6 ay kaldım bu arada bende orta 3 deiken insan ailesinin evinin degerine farkına varıyor o yaşda ailemle konuşmaya çekindigim şeyleri yurtlardaki hocalara sorardım tatmin edici cevap vermeselerde kıyıdan köşeden anlatırlardı. birlikte ders çalışmayı ögrettiler yurtda herkez bişeylerden sorumlu olurdu bi bakıma sorumluluk duygusunun nasıl bişey oldugunu ögretirlerdi. bu arada imzama taktınız artık ya ille editletecem diye mi uğraşıyosunuz napıyosunuz anlamadım ben ama neyse
önceden birşey diyenler oldumu bilmiyorumda ben orda deiklerini öyl eanladım laf vurma filan yok yanşış anlama. -
bigwave bunu yazdı:
mataramasuko bunu yazdı:
-----------------------------para ödüyomusun yurda ? parasıyla deil mi kardeşim kalkmıyorum uyandırmayın de
-----------------------------adamlarda para var senin verdiğin 2000-3000 tl ye mi bakacaklar..öğrenci bulma sorunları yok ki
hele git bi ortama bak çok aşırı sıkıcı bir ortam değildir yurtlar.ortama göre hareket edersin..çok psikopat birisi değilsen uyum sorunun en aza iner :)
-----------------------------kayıt yaptırdım senet imzaladım ama içime sinmedi telefon açıp orda kalamıycağımı söyleyip senedi istedim
ve o kadar iyilik severler ki vermeye yanaşmıyolar
kaldığın yerden şunu getir bunu getir diye uğraştırıyolar yani şu ayıya dayı deme işini çok iyi yapıolar
iyileri yok mu tabikii var ama nedense onlar hiç yüksek yerlere gelemiolar
-
Kur'anı-ı Kerim'de bir ayette geçen "Dinde zorlama, cebir yoktur." tümcesi toplumumuz tarafından çok yanlış anlaşılan mühim mevzulardan birisidir..
"Dinde zorlama olmaz." ayeti ibadetler için değil, iman için telaffuz edilmiş bir delildir. Yani kişi iman edip etmeme hususunda serbest bırakılmıştır, kimse zorla mü'min olamaz.
Bunun toplumda yanlış anlaşılan daha doğrusu anlatılan, tarafı ise bazı kaz kafalı dangalakların bunu ibadet konusunda yani iman etsen yeter ibadet etmesen de olur ayette de zaten zorlama olmadığı belirtiliyor gibi ibarelerle büyük bir din simsarlığına başvurarak müslümanların, mü'minlerin imnanını ve irfanını köreltmektedir.
Kişi ben iman ettim, müslüman oldum diyorsa imanın da İslam'ın da şartları belirtilmiştir. Kişi ben müslümanım diyorsa; günde 5 vakit namazını kılar, Ramazan ayında orucunu tutar, hac mevsiminde kurbanını keser, eğer kafi miktarda hacetiyeti varsa hacca gider, malının 40/1'ini de yılda bir kez zekatını verir..
Kaldı ki zorlama olsa bile ( ki kat'i surette yoktur, zaten ihtiyaç yoktur.), kişi kalben iman etmişse bu mevzuda herhangi bir cebire ihtiyaç duymayacaktır.
Not : Bu mevzu tartışılıp sorgulanabilir bir mevzu değildir, Sahih alimlerin hepsi bu fikirde ittifak kurmuşlardır. Bizim gibi aileden çevreden okuldan alınan yarım yamalak taklit imanlı kişilerin yorumlarına düşmez..
Netice olarak kardeşim, mü'minsen namaza kaldırıldığında kalkarsın, bana sorarsan muhakkak kalk, bir hafta devam et, alışkanlık olacaktır, hoşuna da gidecektir.. O saatlerde kalkmak büyük bir feyz ve dirayet verir insana..
Allah okulunda hayırlı kılsın, inşallah içinde bulunduğun çevrede hayırlı uğurlu bir imtiyaz elde edersin.. Allah zihin açıklığı versin..
-
yurtta namaz karşılığımı kalıyorsun? yoksa paraylamı?
-
böyle bi konu olduğumu klavyeniz açılıyo dakkada 3 sayfa yazı olmuş.
arkadaşım sen bakma bunlara gördüğüm kadarıyla zorla kaldırırlar diyen kimse yok ama psikolojikmen kendini kalkmak zorunda hissedersin demiler.ben öyle bi yurtta kalıyorum. yurdun %70 sabah namazını bırak diğelerini de kılmıyo. %25i oruç bile tutmuyo. dinle imanla alakası olmayan adam var. kimsenin bişey dediği yok.
adamın psikolojikmen kendini kılmak zorunda hissettiği de yok. gelgelelim namaz kılmak kötü bişey değil. anladığım kadarıyla sen de inanan birisin. bu forumda inanmayan çok insan var. sen de öyle olsan tamam kılmak istemezsin tabi diyeceğim am. anladığım kadarıyla inanan birisin neden kılmak istemiyosun anlamadım.