2015 Ekonomisi ? Krizmi Değilmi?
-
tereke34 bunu yazdıgriffin bunu yazdıPrometheus bunu yazdıgriffin bunu yazdı
Issizlik var diyen faiktir . Sigortasiz iscileri dus is begenmeyenleri dus %0.1 kalir
saydın mı?
Is yapiyorum sistemin icindeyim senin gibi bos bos yasayip atip tutmuyorum
hocam bana işsizliğin nasıl hesaplandığını söylebilir misin ? Tuik işsizlik rakamını nasıl hesaplıyor, hangi yöntemi kullanıyor ?
Ahahaha
-
Yemin ediorum koyunuz. bi bizim milletimiz uyuyor. Gevur bizim memleketin gidisini bizden iyi biliyor
HolyOne tarafından 25/Nis/15 15:24 tarihinde düzenlenmiştir -
HolyOne bunu yazdı
Yemin ediorum koyunuz. bi bizim milletimiz uyuyor. Gevur bizim memleketin gidisini bizden iyi biliyor
Ne yazdığını merak ettim... Beş sayfayı çevirecek enerjim ve kelime dağarcığım yok, bir özet geçsek?
sakabey tarafından 25/Nis/15 21:50 tarihinde düzenlenmiştir -
sakabey bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Ne yazdığını merak ettim... Beş sayfayı çevirecek enerjim ve kelime dağarcığım yok, bir özet geçsek?
Özetle bubble economy yani şişirme, inşaat sektörüyle sıcak parayı kullanarak kriz yokmuş gibi gösterme.
Balon patlayınca görücem bu ak koyunları. Ben 2 kriz gördüm bu ülkede tecrübeyle sabit şunu diyorum asgari ücretli işiniz çok zor çokkkk.
Neden asgari dedigimi ak koyunlar anlamayacak çünkü vur kırbacı al cebindekini politikasına alıştıkları icin onlar padişahım çok yaşa demeye devam edecekler.
He.kriz sadece onlarımı vuracak hayır bu embesiller yüzünden yaşlar da yanacak..
-
HolyOne bunu yazdı
Onun benzer Türkçe meali de şurada.
http://tv.cnnturk.com/tv-cnn-turk/programlar/dunyanin-1001-hali/dolar
Ekşisözlük'te birisinin yazmış olduğu şu mesaj da kapsamı genişletiyor;
https://eksisozluk.com/entry/49584367
-
Biraz önce süpermarketten çıktım, fiyatlar uçmuş amk. Halen hayretler içindeyim. Domates 7TL, nutella 13 liraydı 16 lira olmuş.
Burdaki birçok kişi teknolojiyle uğraşıyor bir yerinden, yurtdışına çalışmanızı öneririm. Türkiye'de işler boka sarmaya başladı.
1€ = 3TL
1pound = 4.1TL
Türkiye'de 1000 €, $, Pound kazanmak kolay değil ama yurtdışına iş yapınca kolaylaşıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=8aRor905cCw
-
AllahinOglu bunu yazdıCaNNi bunu yazdı
3 sene önce domatesin 3 kilosu 1 lira, biberin 3 kilosu 1 lira, patlicanin 3 kilosunu 1 liraya almayani pazardan kovuyorlardi.. mk bu secimlerde mi cikiyor bu kriz bitek.. hep secimleri mi bulursunuz.. ortalikta bi pahallilik söz konusu var, ama niye secimler :) ülkenin basina chp gelse dahami iyi olacak ? yoo daha da bok olacak, bu sefer götü bir daha toparlayamaz hala gelecek..
chp gelse daha iyi mi olacak diyorsun sanki chp daha önce yıllardır tek başına iktidar olduda daha kötü olacak diyorsun
lan adamlar 220 milyar dolar kara para akladılar lan $220 milyar alooo
dünyada hiçbir hükümet böyle bir vurgun yapmamıştır göstere göstere
adamlar $1 milyar dolar yardım ederken müttefiğine akla karayı seçiyorlar
bu ülkede hergün her saniye kriz var
dünyanın hiçbi ülkesinde gıda fiyatı her dk değişmiyor
kriz yok diyebilmeniz için 5-10 sene önce etin mevyenin sebzenin fiyatı neyse 10 sene sonrada aynı olması lazım
muz cumhuriyetinde normal böyle olması
kısaca yemeyin aç kalın ölün diyor hükümet vatandaşınaTürkiye 100 yildir süper güc degil dostum.. chp nin de ne bok yedigini diger partilerinde ne boklar yedigini hepimiz gördük, dürüst insan bulmak zor dostum, kendini dürüst sanarsin sende bozulursun o makamda, o yüzden gözünle görmedigin her seye inanip sagda solda anlatma.. 220 milyar diyorsun, vurgun yaptilar diyorsun, hicbir hükümet yapmadi bukadarini diyorsun :) dostum senin begenmedigin hükümet diger partilerin 220 senede yapamayacagini 10 seneye sigdirmis hükümet. ha dogru ha yanlis farketmez hükümet yapti yapacagini, ellerine saglik güzel yürüttüler fakat güzel isler yaptilar.. bak caldilar diyorum :) ama bi okadarda yaptilar, afedersin de senin savundugun pz...nkler bu güne kadar bu ülke icin ne bok yaptilar calmaktan baska? kardesim söyle ? :) hicbirsey.. sadece geriye kalan kandirilan cahil halk kaldi dimi..
ya herro ya merro kardes.. adam hedef koymus 2023 :) ya batacak ya cikacak bu saatten sonra kriz kimin skinde..
hadi selametle
-
sadece kara para aklasa iyiydi
yarın bize sataşmaya gelecekler aynen şunu diyecek silah kaçakçılığı yaptınız
dünyanın hiç bir ülkesi direk silah pazarına inmez
mafyayı kullanır yada büyük tüccar yetiştirmiştir herhangi bir imdatlık durumda alır kellesini yakaladık der ama bizimkilerin sattığı silahları jandarma durdurdu direk devleti sobelettiler
yani yolun sonunun bok olduğunu herkez biliyor ama o sonda kendisini nelerin beklediğini bilmiyor
çaldı ama yaptı demek cahillihin zır yaptığı nokta oluyor
babasının parası ilemi yaptı
yada hayrınamı yaptı
seni beni donuna kadar vergilendirdi borçlandırdı , aslında çalmadan yapması gereken neydi
bizden öncede yaptılar biz de aynını yaptık çaldık ama yaptık
müslümanlığa geldimi mangalda kül bırakmayanlar gavurun yapmayacağı işlere imza atanlar oldu hani şu meşhur gavur varya işte o gavurun yapmayacağı işleri yaptılar
yaptı mk yaptı tadı çok güzeldi bundan sonra gene yapsın
sadece vazeline zam yapmasın.
-
CaNNi bunu yazdıAllahinOglu bunu yazdıCaNNi bunu yazdı
3 sene önce domatesin 3 kilosu 1 lira, biberin 3 kilosu 1 lira, patlicanin 3 kilosunu 1 liraya almayani pazardan kovuyorlardi.. mk bu secimlerde mi cikiyor bu kriz bitek.. hep secimleri mi bulursunuz.. ortalikta bi pahallilik söz konusu var, ama niye secimler :) ülkenin basina chp gelse dahami iyi olacak ? yoo daha da bok olacak, bu sefer götü bir daha toparlayamaz hala gelecek..
chp gelse daha iyi mi olacak diyorsun sanki chp daha önce yıllardır tek başına iktidar olduda daha kötü olacak diyorsun
kriz yok diyebilmeniz için 5-10 sene önce etin mevyenin sebzenin fiyatı neyse 10 sene sonrada aynı olması lazım
kısaca yemeyin aç kalın ölün diyor hükümet vatandaşınaTürkiye 100 yildir süper güc degil dostum.. chp nin de ne bok yedigini diger partilerinde ne boklar yedigini hepimiz gördük, dürüst insan bulmak zor dostum, kendini dürüst sanarsin sende bozulursun o makamda, o yüzden gözünle görmedigin her seye inanip sagda solda anlatma.. 220 milyar diyorsun, vurgun yaptilar diyorsun, hicbir hükümet yapmadi bukadarini diyorsun :) dostum senin begenmedigin hükümet diger partilerin 220 senede yapamayacagini 10 seneye sigdirmis hükümet. ha dogru ha yanlis farketmez hükümet yapti yapacagini, ellerine saglik güzel yürüttüler fakat güzel isler yaptilar.. bak caldilar diyorum :) ama bi okadarda yaptilar, afedersin de senin savundugun pz...nkler bu güne kadar bu ülke icin ne bok yaptilar calmaktan baska? kardesim söyle ? :) hicbirsey.. sadece geriye kalan kandirilan cahil halk kaldi dimi..
ya herro ya merro kardes.. adam hedef koymus 2023 :) ya batacak ya cikacak bu saatten sonra kriz kimin skinde..
hadi selametle
Ne yaptı? 55 milyar liralık devlet malı sattılar 1.5 milyarlık marmaray yaptılar millet de alkış tuttu? 10 senelik ömrü olan yollara hiç değinmiyorum patates tarlasına döndü iki kar yağdı.
-
CaNNi bunu yazdıAllahinOglu bunu yazdıCaNNi bunu yazdı
hadi selametle
böle bilgisiz adamlar yazıp çiziyor ya ona ayar oluyorum.bak koyun demiyorum ciddi manada bilgisizsin.
bi anlatsam keşke yapmasalardı dersin ama yazsam okumazsın, okusan bile başka şeylere cevap verirsin
çok basit örnek verecem belki jeton düşer. tatile gitmek istiyorsun cebinde para yok, tarla satıorsun tatile gidiyorsun.sence sen o tatili hak ettin mi ? elinde tarla kalmayınca bide kredi çektin tatile gittin.sence sen o tatili paranla mı yaptın ?
edit: bence biz bu yüzden kaybedioruz.adam ülkenin geleceğini herro merro diyerk anlatıo.ülkenin istikbalinden söz edioruz ya batacak ya çıkacak diyor.kumar mı ya bu ? batarsa bu ülke, intihar edenlerin hepsinin vebali akplilerin boynuna. krizlerde kaç kişi intihar etti...
Ekerci tarafından 26/Nis/15 00:14 tarihinde düzenlenmiştir