2016 Zamlarla Geldi
-
Free_Mans bunu yazdı
Aç edebiyatı yapan hemen hemen herkesin elinde akıllı telefon, tablet veya notebook u var gelmişler açız açıktayız diyor. Ya bırak. Allah aşkına herkes fakir aç ama amk ülkesinde apple satış rekorları kırıyor, Samsung rekor kırıyor. Siz açsanız kim alıyor lan bu teknolojiyi o kadar paralar verip? Ben çok salak gördüm asgari ücret alıp iPhone alan. Neymiş; amk memleketinde en fazla 500 lira vereceksin bu millete anca geçinsin. Öbürkü türlü aç kalıyorlar.
abi hayatımda gördüğüm en saçma en anlamsız en içi boş savunma ya. Uçuyorum şahitlerim var desen daha iyi bir cümle olurdu.
Abi o adam eline geçen parayı yanlış harcıyor, bütçesini ayarlayamıyor diye neden bende zarar görüyorum? Ya da lüks telefon, pahalı kıyafetler pahalı içki vs vs. bu adamın da hakkı değil mi? Bu adam da insan değil mi? Gözünüzü sevim yapmayın böyle şeyler ya. Adam asgari ücret alıyor diye yaşamasın o zaman amg? oldu olacak devlet para vermek yerine sadece ekmek su ve barınma sağlasın? nasıl olsa asgari ücret alıyor öyle değil mi diğer ihtiyaçlarını yada keyfi harcamalarını ne yapacak? Ekmek ve su ile de gayet güzel idame ettirilir hayat.
Adamlara hem açlık sınırının altında ücret öde, hemde yaptıkları harcamaya karış.
Bence nickinin önüne beyin de eklet de nick entry diyelim.
-
Konu Ülkemin halini özetler gibi , kimsenin kimseye tahamülü kalmamiş saglıklı bir tartişma bile olmuyor herkes biraz gördügü olumlu yada olumsuz şeyin peşinde konuyu yorumluyor. kimse de tutup genel olarak bakmıyor.
Kimisi başka ülkeler ile kıyaslıyor , kimsi çok iyisiz herkes avmlerde herkes akılı telefon var diyor ama git de pazardan sepeti doldurda göreyim demiyor :).
Biri nükler olması gerek diyor , biri kaçak kullananları engellersek hiç gerek kalmaz diyor ikiside çok doğru düşünceler.
Parası olan ile olmuyanın arasında makas gün geçtikçe büyüyor , vergi olayına girmeye hiç gerek yok her dönem oldugu gibi AKP döneminde de herşeyden vergi alıyorlar.
Ben diyorum ki döneme değil olaya çare bulmak lazım. Kimsede ne yapabılırız demiyor ya eleştiriyor yada savunuyor.
Kendi düşüncem bulunudugumuz nesil itibari ile kurtaramayız bazı şeyleri ama çocuklarımıza daha refah bir geleçek sunmak bence bizim temel görevlerimizden.
-
Free_Mans bunu yazdı
Aç edebiyatı yapan hemen hemen herkesin elinde akıllı telefon, tablet veya notebook u var gelmişler açız açıktayız diyor. Ya bırak. Allah aşkına herkes fakir aç ama amk ülkesinde apple satış rekorları kırıyor, Samsung rekor kırıyor. Siz açsanız kim alıyor lan bu teknolojiyi o kadar paralar verip? Ben çok salak gördüm asgari ücret alıp iPhone alan. Neymiş; amk memleketinde en fazla 500 lira vereceksin bu millete anca geçinsin. Öbürkü türlü aç kalıyorlar.
Şu ahlaksıza bak, asgari ücretli ama telefonu var, internette girmeye çalışıyor, çocuk büyütmeye çalışıyor. Halbuki maaşı 3000 liranın altında olanları kısırlaştırıp yemini suyunu verip süründürmemiz lazım. Bunu buluyorlar bir de laf ediyorlar :(
-
Austen bunu yazdıFree_Mans bunu yazdı
Şu ahlaksıza bak, asgari ücretli ama telefonu var, internette girmeye çalışıyor, çocuk büyütmeye çalışıyor. Halbuki maaşı 3000 liranın altında olanları kısırlaştırıp yemini suyunu verip süründürmemiz lazım. Bunu buluyorlar bir de laf ediyorlar :(
işinize gelen tarafı alıp boş boş yorum yapmayın. diyorum ki, vasıflı adama kimse asgari ücret vermiyor diyorum, sen asgari ücret alıyorsan vasfın yoktur diyorum. iş hayatında öyle sizin dediğiniz gibi olmuyor. ben hiç bir boktan anlamayan, verdiğin en basit işi bile doğru düzgün yapamayan laylaylom takılan bir adama 5 bin lira maaş verelim de adam hiç mi işe yaramasın amk. ya bırakın allah aşkına bu işleri sokmuşum oyuna buyuna. bizim ülke olarak ileri gitmememizin yegane sebebi budur. nasıl olsa ben çalışsam da çalışmasam da maaşımı alırım mantığı ve insnaların kendilerini geliştirmemeleri. asgari ücret alan adam benim gözümde vasıfsız bir adamdır(yeni işe girmiş deneme süreci vs. veya bir yıldır çalışan bir kişi için demiyorum). adam işe asgari ücret ile başlayabilir, ben bakarım adamın potarnsiyeli varsa o adamın maaşı direk asgari ücretten 200-300 fazla olur hatta yerine göre 500-600 fazla olur. ama bu adam starndart bir adamsa ve benim için bir şey ifade etmiyorsa ben bu adama neden yüksek maaş vereyim? yada şöyle düşün, yüksek maaş alan ve işini doğru yapan bir adam ile işini doğru yapmayan bir adamın aynı maaşı alması ne kadar etik? şirket içi maaş dengelerini nasıl kuracaksın? bre densiz oturduğun yerden asgari ücret şu olsun aç kalmayalım demek kolay da sen ne boka yarıyorsun ki işveren sana yüksek maaş versin? yine diyorum. VASIFLI BİR ADAM ASLA ASGARİ ÜCRET ALMAZ, DAHA FAZLA ALIR. SENİN VASFIN YOKSA DA GELİR BURDA AÇIM DİYE ELİNDE BİLMEM KAÇ LİRALIK TELEFON İLE YAZARSIN. ben kimsenin ne aldığına karışmam da adam kaç bin liralık telefon alabiliyorsa ve benim maaşım yetmiyor diyorsan ve üstüne üst hiç bir boka faydan da yoksa ben bu adama bi siktir git derim.
-
Free_Mans bunu yazdı
Tayyip, sen misin?
-
köprü ve otoyol gişe geçişlerine görünüşte yüzde 16 oranında zam yapılmasına rağmen, bu zammın üstüne bir de otomatik geçiş (ogs) ve hızlı geciş sistemi’nde (hgs) uygulanan yüzde 20'lik indirimin kaldırılması da eklenince ve otoyollardan nakit ile geçiş artık mümkün olmadığına göre, toplamda zam oranının yüzde 39'a yükselmiş.
Köprülerden 4.75 TL geçiş ücreti otobanlardan 2,5TL miss....
-
:D Tayyibella yı seviyorum, adam din satıp mülk almakta haklıymış dibine kadar. Biz de artık Rant ya rasulallah diyoruz.
-
Bim'de su 1.5 tl iken 1.6 oldu
Aynı şekilde çocuk bezi 15.küsür tl iken 16.4 oldu.
Gemi var, gemicik var.
Zam var, kazık var.
-
KrypT bunu yazdıFree_Mans bunu yazdı
Tayyip, sen misin?
bahsettiğim vasıfsız, sen misin?
-
ontedi bunu yazdı
Bim'de su 1.5 tl iken 1.6 oldu
Aynı şekilde çocuk bezi 15.küsür tl iken 16.4 oldu.
Gemi var, gemicik var.
Zam var, kazık var.
buda firmaların ve devletin fırsatçılığı. sanki yeni yıla girince ilahi bi güç gelip fiyatlar arttı diyorlar. kısaca zincirleme zam furyası. hammadde zamlanır, üretici zam yapar vs. zam furyasını başlatanı bulup ... lazım