folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Aldığınıza Çok Mutlu Olduğunuz Bişeyler Varmı?



Aldığınıza Çok Mutlu Olduğunuz Bişeyler Varmı?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ekim/2009
    Dişi
    yalinyalniz bunu yazdı
    irwa bunu yazdı
    yalinyalniz bunu yazdı
    irwa bunu yazdı
    yalinyalniz bunu yazdı
    irwa bunu yazdı
    yalinyalniz bunu yazdı
    irwa bunu yazdı

    Şeyhim, kötü bir dönem geçiriyordum. "Seninle başlamadı" diye bir kitap aldım. Kitap bittiğinde ben artık eski ben değildim, bana ne yaptı bilmiyorum ama tüm bakışım değişti.

    Gerçekten herkesin okumasını gönülden istediğim bir kitaptır.

    TürKişisel Gelişim

    idefix yorumlarından biri

    "Olumsuz etkiledi."

    "Beni olumsuz etkileyen bir kitap oldu. Geceleri kâbus görüyorum okumayı bıraktım. Eğer başa çıkılmaz ciddi aile sorunlarınız travmalarınız varsa okumanızı önermem."

     

    Tavsiyem, sorunun varsa dostun olacak dostun yoksa kendinle yüzleşeceksin; hayattaki tek gerçek problem çözme methodu bu.

    Ah hocam hayır, her kitabı ayrıştırmak doğru değil. Mesela ben şükür çok mutlu ve huzurlu bir evliliğe sahibim. O dönem toparlayamıyordum. 

    Konuda geçen anne, baba gibi terimleri genel hayata yayarak okudum aslında. 

    Gerçekten dünya bakışım değişti. Ben kişisel gelişim kitaplarını çok severek okurum, bazılarına hazır değilsinizdir. O anda bırakmanız gerekir.

    Hayatta öyle değil mi :) her zaman her deneyime hazır olmayabiliriz :) 

    Kişisel gelişim ZIRVADIR AKSİ DE İDDİA BİLE EDİLEMEZ.

    Ana babamız bize zamanında öğüt verirken fln "he, kem küm" filan derken sorun yok kitapda bilmem kim isimli yazar yazınca "helal olsun adam yazmış bee" diyen bir toplumun zaten normal olmasını beklemiyorum ama buradaki müritler özellikle de senin gibi her bakımdan(aile, zeka, yaşam) maşallahı olan bir müridenin böyle düşünmesi bence yanlış.

    Bana kalırsa her yazılan kitap da kitap değildir, kitap içi dolu olmadıkça bir formdur ama ne zaman ki kitap kıymetli bilgiler içerir işte o zaman kitap olur.

    Kişisel gelişim zırvalığının kökleri de taaa sanayi devrimine kadar gidebilir, bilindiği üzere sanayi devrimi sonrası köylüler büyük şehirlerde fabrikatörlerin çok ağır şartlar altında çalıştırması sonucu üstüne üstlük günde birkaç saat yatıp diğerlerine boş yer çıksın diye kafelere giderken insanlar artık isyan ettiler ve fabrikatörler iki kötülük etti bize; 1- Herkes okul okuyacak 2-Herkes hızlı okuyacak

    Fabrikatörler çalışanları sömürme pahasına verimlilik istediler, kişisel gelişim safsatası ve hızlı okuma furyası da bu zamanlarda çıkmıştır; çalışanların donanımlı olmasını isteyen ve düşük ücret ödeyen fabrikatörler ve para babaları insanların kitapları boş içeriklerle doldurmasına izin verdiler çünkü ilk olarak karlıydı, ikinci olarak halka işe yarar ve bilinmedik gerçekler ile yüzlerce yıllık tecrübeleri ilk defa sunuyor gibi hissetirdiler. İnsanlar aslında gerekeni içinde taşır; buna evrim diyen var, insanlar yaratıldığından beridir böyle diyen var vb. ama bir konuda hemfikiriz ki insan yaşamı için gerekli bilgiye sahiptir ve gerekli adaptasyonu da sağlamaktadır aksi takdirde zaten doğal seçilime maruz kalmaktadır. Kişisel gelişim kitapları insanların hep bildiği şeyleri cümle sırasını değiştirip örnekleri değiştirip anlatma olayıdır, bir firma sahibinin yaşadığı zorlukları anlattığı kitap bile fuzulidir çünkü firmanın büyüme sürecinde çekeceği sorunlar yaşanabilecek problemler bile insanoğluna malumdur. Düşünmeden iş yapanların favori türlerinden biri olan Kişisel Gelişim safsatası özetle insanların hem parasını hem vaktini alırken plasebo etkisi yaparak da hiçbir işe yaramayan ve daha önce duymasına rağmen kabul etmediklerinin sırf kitapta yazıyor diye kesin çözüm olduğuna inandıran bir daldır.

     

    Adınıza üzüldüm, böyle bir safsatayı ciddiye almak bile hata; her insan hem sıradandır hem eşsizdir ve yaşadığınız/yaşayacağınız şeyleri değiştiren bir kitap değil sizin içinizdeki değişime olan inançtır.

     

    İyi geceler dilerim, ne zaman düşerseniz düşün kalkabileceğinize inanın yeter :)

    Öncelikle belirtmek isterim, tüm kutsal kitapları okumuş bir deistim, aile baskısı hiç görmedim.çok serbest bir ailede büyüdüm, hatta eşimle clupte tanıştım.yıllarca bekar yaşadım.

    Kısaca hayatı iniş ve çıkışlarla çok ciddi yaşadım.

    Sizinle uzlaşmadığım noktalar var. "cümlelerin sırasını değiştirerek" diye başlayan cümlemizin bendeki tercümesi şu ; zaten gözümüzün önündekileri göremeyiz genelde ve hep burdan gol yeriz.

    Diğer yorumlarınıza gelince :) ben dizi izlemem, kadın programlarından ya da aşk filmleri ya da romanlar gibi yazılardan hoşlanmam. Kişisel gelişim kitaplarının tamamını okumam. 

    Mesela ilk yönetici olduğumda "bir dakika yöneticisi" diye bir kitap okumuştum. Öyle bir ekip yarattım ki ekibinden ayrılan adamlar bile bana bağlılığını sürdürdü ki hala öyle. 

    "Dost edinme..." Tam adını hatırlamadım kitap okudum ve benim dostum olmam çok zordur. Onu okurken genel hayata entegre ederek okudum ve empati yeteneğim arttı 

    Kısaca her tarif aynı malzemeyle nasıl farklı tatlara sebep oluyorsa her kitap da herkeste aynı etkiyi sağlamaz

    Önyargılarımız gelişmemizi ciddi etkileyen bir olgu. Size yargı yapmadan en azından birini tavsiye üzerine okumanızı tavsiye ederim.

    Gelişmek her anımızda mümkün. Mesela ben hiç annelik üzerine kitap okumadım. Doğurduğum günden beri yalnızdım. Deneyimleyerek öğrendim, belki okusam kızım ilk 4 ayında benim acemiliğimden bu kadar sancı gelmezdi.

    Kısaca her bilgi çok değerli, sadece yargısız yaklaşmak bizi bilgeliğe yaklaştırır :) 

     

    Ben kutsal kitapları okumuş, inançlar hakkında dinlerin mensuplarından bile çoğu zaman daha çok bilgiye sahip bir bireyim; sadece kutsal kitaplar değil kitap diye adlandırılan çok nesneyi okudum ama az özümsedim çünkü bilgiler ya bizim zaten içimizde olanlar ya daha önceden öğütlenenler ya da kıymet taşımayan bilgilerden oluşuyor.

    Ben okuyarak öğrendim, bugünkü mesleğimi bile hem kitaplar hem siteleri okuma sevgim vesilesiyle kazandım. İnsanların tecrübelerini anlatması benim karşı olduğum bir şey değil, okumadım da değil ama bunu başkalarının kişiliğine gelişim için yazarsa önce sorarlar sen tüm dertlerini çözdün mü de başkalarına nüfuz etmen kaldı? Diyelim ki yaşadığı kadarını anlattığını söylüyor, bunu kişisel gelişim değil bilgi aktarımı ve tecrübe paylaşımı diye söylemesi gerekiyor. Kişinin gelişmesi tecrübeden önce o anki durumuna bağlıdır, bir kitap veya tecrübe değil insan kendini geliştirir çünkü yazıyla her şey öğrenilse her şey iyi olsa her kitap okuyan insan muhakkak çok zeki çok başarılı ve çok kaliteli bireyler olurdu ama insan kendi istemedikçe, şartlar uygun olmadıkça ona fayda verecek fani hiçbir şey yok. İnsan istedikten sonra, şartlar uyduktan sonra zaten ister cin ali ister bu safsatalar bütünü zaten etki eder. 

    Bilgi paylaşımı farklı, kişisel gelişim farklıdır işte bunun ayırt edilmesi lazımdır. Her insan, yani her kişi eşsizdir ve gelişimi de kişiye özgüdür yani sadece bir tür kitap okuyarak kendini geliştirmek tamamen saçmalıktır. Kişi alacağını almak isterse aşağıdaki örnekten bile feyiz alır.

    Cin Ali'nin bir hikayesinde At'ı iyi sürünce babası "Aferin Cin Ali" der. Ben bu hikayeden hatta cümleden, Cin Ali'nin yaptığı işi doğru ve başarılı yaptığından babasının onun başarısını takdir ettiğini ve bunun da işini iyi yapmanın önemine delalet ettiğine yorabilirim.

    Özetle, insan ne zaman benzer şeylerin aynı olmadığını anlarsa işte o zaman zaten bunlara gerek kalmayacak. 

    Yargı konusuna gelirsek, hep realist bakan bir insanım ama bu tür kitapların fayda verdiğini vb. savunmak da safsatadır. Tecrübe, tek gerçektir ama bu her tecrübe içeren metanın faydalı v.b olduğuna delalet etmez.

     

    Gece vakti, buraya bir sürü feylesof alıntısı bir sürü de argüman koyarım ama gerek yok bu kadar yazmaya :D

    Aslında bakış açılarımız çok benzer, sadece ben kişisel gelişim kitabı derim siz ise tecrübe paylaşımı. Konu buraya tonla cümle eklemek değil ki inanın ben de eklerim. Şuan size kendi bilgimi onaylatma çabasında değilim ki böyle bir hareket ikimiz içinde yersiz olur.

    Hayatın kendisi tecrübedir. Ben atasözlerinden bile bilgi çıkartan biriyim.

    Siz belki çok okudum diğerleri yersiz de diyebilirsiniz.

    Gözünüzün üstünde Kaş olmasının bir önemi yok, önemli olan o kaşın görevini bilmek bakış açısındayım ben 

    Dediğim gibi bakış açılarımız aslında çok benzer, tel bir konuda çatışmak istemem. Yazılarınızı ve yazdıklarımı okuyun, benzerliği ve realizmi göreceksiniz :)

    Benim dediğimi anlasınız farklı olabilirdi, o kitapdan bilgi de alsanız kişisel gelişim diyemezsiniz çünkü her kişiye gelişim sağlamıyor ama felsefe kitabı felsefeden bahseder; kişisel gelişim öznel, diğer isimlendirmeler nesnel isimlendirmelerdir. Ben isimlendirmelere önem veririrm çünkü insan algısı her zaman kendine yakın olanı anlamaya yatkındır.

    Onun dışında emin olun dediklerinizi dikkatle okuyarak ve iyice düşünerek cevaplıyorum  ayrıca benzerliğin farkındayım ama size tekrar söylüyorum benzer şeyler aynı değildir :)

    İşte tam olarak anlattığım o, hepimiz o kadar mükemmel ve kendine özel varlıklarız ki aldığımız her bilgiyi farklı değerlendiriyoruz. Hepimizin üstündeki etkileri farklı.

    Hatta bir örnek vereyim " emir demiri keser" sözü yüzünden ilk yönetici olduğum zaman üst müdürümle sorun yaşamıştım. O bu cümleyi bir laf sokma olarak algılamıştı, üstüne ben cümleyi açıklamak zorunda kalmıştım. Günler sonra onun da bu cümleyi günlük hayatta kullandığını gördüm.

    Aslında mantığımız aynı, terimlere takılmayın. Önemli olan beyni beslemek:) boş durmasın paslanmasın :)

    Genel bakış açımda aptal insanlara yer yok, geçmişte ölmelerini bile istemişimdir :) şimdiki bakış açımda ise aptallar da olmalı ki zekiler ön plana çıksın :) 

    Hepimiz değişiyor ve gelişiyoruz. Bazılarımız aptallık paradoksunda kalıyor, bir şekilde o labirentten çıkalım, gerisinin önemi yok :) 


    dewdim dewrildim geldim
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ste1n
    ste1n's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    konu sanki biraz pic olmus son 2 sayfada.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neverland
    neverland's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mayıs/2020
    Erkek

    Güzel güzel tartışmışlar derken;

    "Kişisel gelişim ZIRVADIR AKSİ DE İDDİA BİLE EDİLEMEZ." şu yorumu görünce IQ-5 olduğunu gördüm arkadaşın ve gülerek konudan kaçıyorum.

    Her şeyi gözleriyle gördükleri kadarıyla yorumlayan dünyayı bundan ibaret sanan canlılar skldjfskldjfksdljfksdljfklsdjfslkdfjsldkfjlksdj


    Bir gece her zamanki gibi yatağına girip gözlerinin ağırlığına dayanamayıp huzurla uyuduğunu düşün. Sonrasında da hiç uyanmadığını düşünmeye çalıştığında aklında hiçbir şey canlanmayacaktır, çünkü beynin kapalıyken neler olup bittiğini bilemezsin, bu yüzden bu noktayı hayal edebileceğin bir veri yok elinde. Ölüm de tam olarak böyle bir şey. Uykunun 4. saatindeki hissettiklerin, yani; hiçlik, hissizlik. Varlığından ya da yokluğundan haberinin olmaması. Böyle düşününce ölüm biraz daha tanıdık geliyor, daha kabullenilebilir geliyor. Belki de içindeki o çılgın yaşama arzusuna sahip olan egonu ancak böyle ehlileştirebiliyorsun. Aksi halde çılgınca yaşama arzusuna sahip egon sana tanrılar yaratıyor, cennetler vaat ediyor, seni sonsuz bir yaşamın varlığı ve zevkleri ile kandırıyor.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zamazingo
    zamazingo's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Aralık/2008
    Erkek

    Xiaomi mijia wiha : Tornavidaları genel olarak çok kullandığım için bunu araştırdım baya bütün işlerimi görüyor 

     

    Victorinox super Tinker :  küçük bir çakı koleksiyonum var ama çok kullanışlı diye bunu ayırmıyorum yanımdam 

    Sandisk Extreme Portable  1 tb SSD : Meslek gereği çok fazla yedek alıp geri yüklüyorum buda çok fazla zaman kazandırıyor 

     

     

    zamazingo tarafından 21/Nis/21 13:41 tarihinde düzenlenmiştir

    Yol Güzeldir. Odak Bilgi İşlem
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLYSeRo
    HoLYSeRo's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Ocak/2010
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    HoLYSeRo bunu yazdı

    dil bilgisi yerlerde 'şey' ve soru eki 'mi' her zaman ayrı yazılır şeyh sen osurma biz sıçarız :D

    ...

    ^^D` 

    "dilbilgisi" mi olacaktı,  "dil bilgisi" mi? 

     

    ~@~

    parmak boy, Victorinox  MultiTool pense.  

     

    Dil bilgisi olacak.

    konu nerelere gelmiş yahu
    çok iyi şeyler çıkar diye düşünüyordum.


    https://open.spotify.com/playlist/23XNoEDF9D23pojmlqnUWV?si=BiCIFFwARDW4egNxtWCSNw
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi
    neverland bunu yazdı

    Güzel güzel tartışmışlar derken;

    "Kişisel gelişim ZIRVADIR AKSİ DE İDDİA BİLE EDİLEMEZ." şu yorumu görünce IQ-5 olduğunu gördüm arkadaşın ve gülerek konudan kaçıyorum.

    Her şeyi gözleriyle gördükleri kadarıyla yorumlayan dünyayı bundan ibaret sanan canlılar skldjfskldjfksdljfksdljfklsdjfslkdfjsldkfjlksdj

    @yalinyalniz a katiliyorum.

    Kisisel gelisim yazarlarinin cogu,

    hayatinda bir çöp basarisi olmamis,  kitap yazmis insanlar. Kitabini almasan acliktan olecek ama  nasil zengin olunur kitabini yazmis oluyor.

    insanlar sizin fikrinizde degil diye zekasina saldirmak iyi birsey degil.

    Ama deseniz ki steve jobs bilgisayar uzerine kitap yazmis.

    Bill gates zenginlik kitabi yazmis alır okurum. 1 cumlesi dogru olsa yine birsey kaparsin.

    Ama gercek hayatta bir dilencidende ogut alabilirim. O ayri mesele.

     


    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük. (Mevlana)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neverland
    neverland's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mayıs/2020
    Erkek
    futurist bunu yazdı
    neverland bunu yazdı

    Güzel güzel tartışmışlar derken;

    "Kişisel gelişim ZIRVADIR AKSİ DE İDDİA BİLE EDİLEMEZ." şu yorumu görünce IQ-5 olduğunu gördüm arkadaşın ve gülerek konudan kaçıyorum.

    Her şeyi gözleriyle gördükleri kadarıyla yorumlayan dünyayı bundan ibaret sanan canlılar skldjfskldjfksdljfksdljfklsdjfslkdfjsldkfjlksdj

    @yalinyalniz a katiliyorum.

    Kisisel gelisim yazarlarinin cogu,

    hayatinda bir çöp basarisi olmamis,  kitap yazmis insanlar. Kitabini almasan acliktan olecek ama  nasil zengin olunur kitabini yazmis oluyor.

    insanlar sizin fikrinizde degil diye zekasina saldirmak iyi birsey degil.

    Ama deseniz ki steve jobs bilgisayar uzerine kitap yazmis.

    Bill gates zenginlik kitabi yazmis alır okurum. 1 cumlesi dogru olsa yine birsey kaparsin.

    Ama gercek hayatta bir dilencidende ogut alabilirim. O ayri mesele.

     

    Ben yazar, kitap kısmına bir şey demedim yukarda?

    Kişisel gelişim zırvadır demek evet organ eksikliğidir.

    Kişisel gelişim zaten insanları hayatta başarılı kılar, maddi anlamda, manevi anlamda.


    Bir gece her zamanki gibi yatağına girip gözlerinin ağırlığına dayanamayıp huzurla uyuduğunu düşün. Sonrasında da hiç uyanmadığını düşünmeye çalıştığında aklında hiçbir şey canlanmayacaktır, çünkü beynin kapalıyken neler olup bittiğini bilemezsin, bu yüzden bu noktayı hayal edebileceğin bir veri yok elinde. Ölüm de tam olarak böyle bir şey. Uykunun 4. saatindeki hissettiklerin, yani; hiçlik, hissizlik. Varlığından ya da yokluğundan haberinin olmaması. Böyle düşününce ölüm biraz daha tanıdık geliyor, daha kabullenilebilir geliyor. Belki de içindeki o çılgın yaşama arzusuna sahip olan egonu ancak böyle ehlileştirebiliyorsun. Aksi halde çılgınca yaşama arzusuna sahip egon sana tanrılar yaratıyor, cennetler vaat ediyor, seni sonsuz bir yaşamın varlığı ve zevkleri ile kandırıyor.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CanKirca
    CanKirca's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Nisan/2009
    Erkek

    WowStic, Sandisk extreme Pro, Deco M5 son dönemde edindiğim ve mutlu eden üçlü.


    Twitter: @CanKirca
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Deleted001
    Deleted001's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Kasım/2020
    Erkek
    neverland bunu yazdı

    Güzel güzel tartışmışlar derken;

    "Kişisel gelişim ZIRVADIR AKSİ DE İDDİA BİLE EDİLEMEZ." şu yorumu görünce IQ-5 olduğunu gördüm arkadaşın ve gülerek konudan kaçıyorum.

    Her şeyi gözleriyle gördükleri kadarıyla yorumlayan dünyayı bundan ibaret sanan canlılar skldjfskldjfksdljfksdljfklsdjfslkdfjsldkfjlksdj

    hayatında başarılar dilerim, her şeyi gördüğüm kadar yorumlayan dünyayı bundan ibaret sanan bir canlı olarak yazıyorum hadi yallah.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ömer Kerem
    MuTReFT
    MuTReFT's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Temmuz/2002
    Erkek
    TheAvenqer bunu yazdı

    şunu bende istiyorum ya

     

    Setup'umuda atayımda iyice gaza gel :D

     

     


    Mecburi not: Cahilliğin verdiği CESARET ile ettiği lafın nereye gideceğini hesap edemeyen, düşünemeyen, fikir yoksunu mahlukatlara CEVAP vermiyorum.
Toplam Hit: 33641 Toplam Mesaj: 193
eticaret alisveris