Allah Kendisinden Daha Güçlü Birini Yaratabilir Mi Sorusu Ve Cevabı
-
Ateistlerin "ilk canlının nasıl oluştuğu" sorusuna verdikleri cevabı hala bilmiyorum.
Sorduğum hiç bir ateistten mantıklı bir cevap alamadım ..hemen hepsi mkroorganizmalardan havadan sudan bahsetti ..
-
dıtt!! salak soru !!
-
elevator bunu yazdı:
-----------------------------Ateistlerin "ilk canlının nasıl oluştuğu" sorusuna verdikleri cevabı hala bilmiyorum.
Sorduğum hiç bir ateistten mantıklı bir cevap alamadım ..hemen hepsi mkroorganizmalardan havadan sudan bahsetti ..
-----------------------------
Ne yapalım yani bazı sorulara cevap veremiyoruz, aklımızız sınırlarını aşıyor diye "Her şeye gücü yeten biri yaptı her şeyi" mi diyelim? Zaten ilk dinler de böyle çıktı. İnsanlar doğal olaylarla ve varoluşla ilgili sorularına cevap bulamadılar. Bu cevapsızlık, bu merak içlerini kemirdi ve sırf bu meraktan kurtulmak için "Tanrılar yarattılar". Sonra bu Tanrı fikri onları psikolojik olarak da çok rahatlattığından daha büyük dinler oluştu... -
O halde anlamışsındır bir inanan için bu sorunun nekadar saçma olduğunu .
seninde dediğin gibi varsayımlar veya teorilere dayalı bu sorunun cevabını vermeye çalışmak ,helede ilmi bilgisi yetersiz fıkıh okumamış kişiler için zor ve tehlikelidir..
Yaratıcının gücü ve kudreti rehberde yazmaktadır insanlara akıl ve mantık verildiğindende bahseder .bunu kullanmak ise kişinin kendisine bağlıdır ..
illede cevap isterim diyenler ise konu başlığıdaki yazıları okuyabilirler.
-
elevator bunu yazdı:
-----------------------------O halde anlamışsındır bir inanan için bu sorunun nekadar saçma olduğunu .
seninde dediğin gibi varsayımlar veya teorilere dayalı bu sorunun cevabını vermeye çalışmak ,helede ilmi bilgisi yetersiz fıkıh okumamış kişiler için zor ve tehlikelidir..
Yaratıcının gücü ve kudreti rehberde yazmaktadır insanlara akıl ve mantık verildiğindende bahseder .bunu kullanmak ise kişinin kendisine bağlıdır ..
illede cevap isterim diyenler ise konu başlığıdaki yazıları okuyabilirler.
Yoo soru yine de saçma değil. Üzerinde çok güzel tartışılabilecek bir soru bence. Soruyu saçma gösteren sadece 2 cevabı olduğu yanılgısı. -
VIGILANTE bunu yazdı:
trabs0n bunu yazdı:
-----------------------------VIGILANTE bunu yazdı:
-----------------------------Ateistleri sürekli tapınacak bir şey arayan insanlar mı sanıyorsun sen? Yok öyle değilse yukarıdaki yorumunda "ben tapıcak bir şey aramıyorum" demenin sebebi ne?
Ateist dediğin sadece 3 kitaptaki tanrıyı değil herhangi bir yaratıcı gücü reddeder. Sen hala "Gidin don lastiğine, kola kapağına tapın" diyerek aklın sıra komiklik yap.
"""Neden seni yaratana inanmak istemiyorsun""" Diyorsun;
1) Yaratıcıyı reddedince yaratılmış olmayı da reddetmiş olmam gerektiğini düşünemiyor musun?
2) Tanrıya inanmamak bir istek değil. Bir şeye ya inanırsın ya inanmazsın. Ben inanamıyorum...
-----------------------------Komiklik değil sizin sorularınıza sizin istediğiniz bir cevap bulunmadığı için verilecek en güzel cevap şekli o anlayana.
1. sorduğun soruyu düşünerek mi sordun yoksa öyle laf ebeliği içinmi.
Yaratılmış olmayı reddediyorum demişşin peki reddet sen doğdun dimi.Seni doğuran da doğdu onu doğuranda doğdu öyle öyle uzayıp gidicek veee sonuçç nereye dayancak ilk insana dayanıcak dimi? eee ona ne diyeceksin o doğmadı? yaratıldı demiyecekmisin ? sonuç : sende yaratılmış bir varlığın sonucunda yaratılmış bir varlıksın bunu neyle inkar ediceksin.
Hee şimdi dersin bilmem bi bakteri gelmiş maymuna girmiş maymun sosyalleşmis kibar maymun olmuş kibar maymunlar giderek artmış sonradan bunlara insan denmiş felanda filan dersen bende sana o zaman şu soruyu sorarım bakteriyi kim yaratmış? maymunu kim yaratmış?
siz bu soruları sormak yerine o yüce yaratıcıyı reddetmeyi daha kolay buluyorsunuz.Buuyrun reddedin ama bunu inananlar toplumunda dalga geçerek değil.
-
tamam işte bende onu dyorumya saçma değil (senin için )
inananlara saçma gelir çünkü Yaratıcımız böyle birşeye gerek duymaz .
Bilgibirikimi bakımından yada paylaşım amacıyla tartışılabilir ki zaten bu yüzden tartışıyorum.
sorunun saçmalığını sana ispatlayayım istersen ...cevabna bakalım önce .
diyelimki evet yaratabilir dedim cevabın ne olacak?
-
trabs0n bunu yazdı:
-----------------------------Komiklik değil sizin sorularınıza sizin istediğiniz bir cevap bulunmadığı için verilecek en güzel cevap şekli o anlayana.
1. sorduğun soruyu düşünerek mi sordun yoksa öyle laf ebeliği içinmi.
Yaratılmış olmayı reddediyorum demişşin peki reddet sen doğdun dimi.Seni doğuran da doğdu onu doğuranda doğdu öyle öyle uzayıp gidicek veee sonuçç nereye dayancak ilk insana dayanıcak dimi? eee ona ne diyeceksin o doğmadı? yaratıldı demiyecekmisin ? sonuç : sende yaratılmış bir varlığın sonucunda yaratılmış bir varlıksın bunu neyle inkar ediceksin.
Hee şimdi dersin bilmem bi bakteri gelmiş maymuna girmiş maymun sosyalleşmis kibar maymun olmuş kibar maymunlar giderek artmış sonradan bunlara insan denmiş felanda filan dersen bende sana o zaman şu soruyu sorarım bakteriyi kim yaratmış? maymunu kim yaratmış?
siz bu soruları sormak yerine o yüce yaratıcıyı reddetmeyi daha kolay buluyorsunuz.Buuyrun reddedin ama bunu inananlar toplumunda dalga geçerek değil.
-----------------------------1) O birinci soru üzerinde biraz daha yor kafanı, bence anlayabilirsin ne demek istediğimi;
"""Neden seni yaratana inanmak istemiyorsun""" Diyorsun;
Yaratıcıyı reddedince yaratılmış olmayı da reddetmiş olmam gerektiğini düşünemiyor musun?
2) Şunu kim yarattı, bunu kim yarattı konusuna hiç girme bence çünkü o zaman ben de sana şunu sorarım;
Evrenin kendi kendine varolduğuna inanmıyorsun da Tanrı'nın yaratılmadan varolduğuna nasıl inanıyorsun?
3) Her şeyin yaratılmış olması gerektiğini, bir başlangıcı olması gerektiğini nereden çıkarıyorsun? Günlük yaşamında bir eser birisi yapmadan oluşamıyor diye her durumda aynısının mı olması lazım?
4) Biz o soruları sormaktan kaçmıyoruz, soruyoruz, soruşturuyoruz, buna da bilim diyoruz...
-
elevator bunu yazdı:
-----------------------------tamam işte bende onu dyorumya saçma değil (senin için )
inananlara saçma gelir çünkü Yaratıcımız böyle birşeye gerek duymaz .
Bilgibirikimi bakımından yada paylaşım amacıyla tartışılabilir ki zaten bu yüzden tartışıyorum.
sorunun saçmalığını sana ispatlayayım istersen ...cevabna bakalım önce .
diyelimki evet yaratabilir dedim cevabın ne olacak?
1) Yaratıcı buna gerek duyar mı duymaz mı bu önemli değil ki işte. Varsayımsal bir soru bu.2) Evet yaratabilir dersen, bu sadece yaratabileceğini düşündüğün anlamına gelir bana göre. Gerisi hakkında yorum yapamam çünkü sonsuz güçlerden bahsederken bizim sınırlı mantığımız yetersiz kalır.
-
Evet yaratabilir cevabına vereceğiniz en büyük cevap konuya göre şu "demekki yaratıcınız yarattığı şeyden güçsüzüdr"...
"yarattığı" demeniz kesin bir hükmü taşıyor oysa Allah böyle birşey yaratmamıştır ..
Yaratabilir ayrı birşeydir, yaratabilir buna gücü yeter çünkü sonsuz güç sahibidir ama böyle bir şey yaratmaz demek ayrı birşeydir ..
bu soruda Allahın kendi gücü, insanların kendi bakış açısına göre sınanmak istenmiş . herkes kendi fikrini söylüyor yaratabilir veya yaratmaz ... En doğrusunu şüphesiz yaratıcının kendisi bilir..böyle bir soru da,cevaplar da Yaratıcının gücüne hiçbir şey eklemez ve azaltmaz..yani bu sorudan ateistlere bir ispat çıkmaz..