Arkadaşı Minecrafttan Kurtaramıyorum
-
Oyunda bile kavgami cikti abi :D
En competitive olmayan oyub halbukesi
Yukaridaki guzel yer de nedir, tapınma alanı mı kutsal bişe mi.
-
beytullahgol bunu yazdı
arkadaşlar sunucu bomboş, max 6 kişiyiz o da aynı anda değil. hepiniz mi işinizde çok mutlusunuz, hiç mi boş vaktiniz yok :)
oyunda ne yaptığınızı anlasam gircm de bi türlü heveslenemiyorum. Blokları diz yapılar yap. Bu mu olay
-
KotomineKirei bunu yazdıbeytullahgol bunu yazdı
arkadaşlar sunucu bomboş, max 6 kişiyiz o da aynı anda değil. hepiniz mi işinizde çok mutlusunuz, hiç mi boş vaktiniz yok :)
oyunda ne yaptığınızı anlasam gircm de bi türlü heveslenemiyorum. Blokları diz yapılar yap. Bu mu olay
Ben de anlasam girerdim, çakmıyorum yeni nesil şeylerden.
Aoe den , fps lerden , futbol + nba devam bizim iş.
Bir ara ramazan iyi olabilir, SOLDAT yapıp yâd edelim be beyler?
-
hocam inan bende anlamıyorum, arka planda holy ve ersan bi plugin midir yazılım mıdır bişey yazıyolar kriptoya bağlanacakmış sanırım. ben blok dizmeye girdim, minecraftı severim. muhabbet dönüyor felan takılıyorum.
-
Hocam maden kaziyorsun, kendini besliyorsun avlanıp, elektrikli devreler yapabiliyorsun, yani aklına gelebilecek her makineyi yapabiliyorsun oyunda. Asansör, ışık sensörlü açılır kapanır köprü vs. Metro hattı yapıyorlardı en son girdiğimde mesela :)
Ama sunucuda biri var giyotin diye, sana kıl olursa durup durup kesiyor ve oynatmıyor oyunu.
-
SON DAKİKA | MINECRAFT ORTADOĞU’SU KARIŞTI: DİJİTAL DİKTATÖRLÜK TNT İLE SARSILDI
Uzun süredir istikrarlı olduğu iddia edilen Minecraft sunucusunda dengeler altüst oldu. Sunucunun “daimi ve yetenekli” iki oyuncusu, yönetimi yıllardır elinde tutan iki adminin otoriter uygulamalarına karşı açık isyan başlattı. Oyuncular, adminlerin sembolik güç unsurları olan taht ve piramitlerin yıkılmasını talep ederek reform çağrısında bulundu.
Gelişmeler kısa sürede sıcak çatışmaya dönüştü. Taraflar arasında yaşanan PvP karşılaşmalarında adminlerin defalarca yenilgiye uğradığı bildirildi. Sahadaki askeri başarısızlığa rağmen adminler, yenilgiyi fiilen kabul etmelerine karşın siyasi olarak geri adım atmadı. “Barış istiyoruz ama şartlarımız değişmez” açıklaması, diplomatik çevrelerde şaşkınlıkla karşılandı.
BARIŞ MASASI TNT İLE DAĞITILDI
Gerilim barış görüşmeleri sırasında zirve yaptı. İddialara göre admin güçleri, müzakere sürerken oyunculara ait şahsi yapılara TNT saldırısı düzenledi. Olay, uluslararası Minecraft hukukuna açık bir ihlal olarak yorumlandı. Yıkılan evler, sandıklar ve masum fırınlar sonrası sokaklar — pardon, spawn alanı — karıştı.
Bu gelişmenin ardından oyuncular, “meşru müdafaa” gerekçesiyle karşı saldırıya geçti. Adminlere ait piramitler ve diğer prestij yapıları TNT ile havaya uçuruldu. Görgü tanıkları, patlamalar sırasında herhangi bir lag yaşanmamasını “teknik mucize” olarak nitelendirdi.
ADMİNLER SUNUCUYU TERK ETTİ, HALK UMUDUNU DA
Çatışmaların ardından adminler, geride yıkılmış yapılar ve çökmüş bir otorite bırakarak sunucuyu terk etti. Ancak zaferin ardından beklenen özgürlük havası oluşmadı. Ayaklanmayı başlatan oyuncular, “Bu topraklar artık yaşanmaz” diyerek oyunu tamamen bırakma kararı aldı.
Analistler, olayları “klasik Ortadoğu senaryosu” olarak yorumluyor:
Diktatör gitti, piramitler yıkıldı, ama geriye sadece kraterler kaldı.Sunucuda şu an sessizlik hâkim. Sadece rüzgâr sesi, birkaç sahipsiz item ve yerde duran bir tabela okunabiliyor:
‘Barış istedik, TNT geldi.’ -
BELGESEL | “BİR SUNUCUNUN ÇÖKÜŞÜ: SPAWN’DAN KALANLAR” (5 YIL SONRA)
“Burası bir zamanlar düzenin hüküm sürdüğü bir Minecraft sunucusuydu. Kaynaklar sınırlıydı, piramitler yüksekti ve herkes kimin admin olduğunu bilirdi.”
Beş yıl önce yaşanan olaylar, bugün hâlâ dijital tarihçiler tarafından tartışılıyor. İki deneyimli oyuncunun başlattığı isyan, yalnızca birkaç yapının yıkımıyla sınırlı kalmadı; bir yönetim anlayışının da sonunu getirdi.
Arşiv görüntülerinde, adminlere ait piramitlerin patlatıldığı anlar yer alıyor. TNT sesleri, dönemin tanıklarına göre “sadece blokları değil, güven duygusunu da parçaladı.”
“PvP’de kazandık. Ama barışı kaybettik.”
Barış görüşmeleri sırasında yaşanan TNT saldırıları “diplomatik sabotaj” olarak tanımlanıyor. Uzmanlara göre bu an, krizin geri dönülemez noktasıydı. Adminler sunucuyu terk etti; halk ise beklenen özgürlüğü bulamadı.
“Diktatörlük yıkılmıştı. Ama yerine bir şey konmamıştı.”
Spawn bölgesine bırakılan insani yardım sandıkları hâlâ duruyor. İçlerinde birkaç ekmek, kırık bir kazma ve alınmamış kararlar var. Hiçbir oyuncu sandıkları açmamış.
“Bu, dijital coğrafyalarda görülen klasik bir güç boşluğu örneği. Yönetim gittiğinde herkes özgür olur sanılır. Oysa çoğu zaman sadece yalnız kalınır.”
Bugün sunucuya giren yeni oyuncular, piramit kalıntılarını doğal oluşum sanıyor. Olayları bilen kimse kalmadı. Tabelalar silindi. Loglar unutuldu.
“Bu sunucuda bir zamanlar herkes haklıydı. Ve bu yüzden kimse kalmadı.”
-
ÖZEL RÖPORTAJ | “HER ŞEY KONTROLDEN ÇIKTI”
— Eski Admin, Yıllar Sonra KonuştuRöportajcı:
O günlere dönersek… Gerçekten barış istemiyor muydunuz?Eski Admin:
Barış istiyorduk tabii. Ama kontrollü bir barış. Yani… bizim kontrolümüzde olan bir barış.Röportajcı:
PvP karşılaşmalarında defalarca yenildiğiniz biliniyor.Eski Admin:
Askerî olarak bazı taktik geri çekilmeler yaşandı diyelim. Ama sunucu hâlâ bizimdi. En azından öyle hissediyorduk.Röportajcı:
Barış görüşmeleri sırasında oyuncuların şahsi yapılarına TNT atılması büyük tepki çekmişti.Eski Admin:
O bir saldırı değildi. Daha çok… caydırıcı bir mesajdı. Evlerin bu kadar kolay patlayabileceğini bilmeleri gerekiyordu.
(Gülüyor)
Belki masada konuşurken biraz fazla mesaj verdik.Röportajcı:
Piramidin yıkılması sizin için ne ifade ediyordu?Eski Admin:
Piramidi sadece bir yapı olarak görmeyin. O düzenin simgesiydi. Yıkıldığında aslında herkes kaybetti. Biz, onlar… hatta kum blokları bile.Röportajcı:
Sunucuyu terk etme kararını neden aldınız?Eski Admin:
Çünkü ortam toksikleşmişti. Kimse bizi anlamıyordu. Sürekli “diktatör” diyorlardı. Oysa biz sadece… her şeyi yönetmek istiyorduk.Röportajcı:
Oyuncular da kısa süre sonra sunucuyu tamamen bıraktı.Eski Admin:
Evet. Bu da benim tezimi doğruluyor. Yönetimsiz özgürlük uzun sürmez. Bakın, biz gittik; kimse kalmadı.Röportajcı:
Pişman mısınız?Eski Admin:
Belki… biraz daha az TNT kullanabilirdik.
Ama piramit olmasaydı, bu sunucu hatırlanır mıydı?Anlatıcı:
“Bazen tarih, kazananları değil; patlatanları yazar.” -
RÖPORTAJ | “HİÇBİR ŞEY OLMADI”
— İkinci Admin İlk Kez KonuştuRöportajcı:
Sunucuda ciddi çatışmalar yaşandığı, yapıların TNT ile yıkıldığı iddia ediliyor.İkinci Admin:
Ben öyle bir şey hatırlamıyorum.Röportajcı:
Ama PvP kayıtları, ekran görüntüleri ve tanık ifadeleri mevcut.İkinci Admin:
Kayıt dediğiniz şeyler bağlamından koparılmış görüntüler. PvP vardıysa da dostaneydi. TNT varsa da dekoratif amaçlıydı.Röportajcı:
Barış görüşmeleri sırasında oyuncuların evlerinin patlatıldığı söyleniyor.İkinci Admin:
O bir barış görüşmesi değildi. Zaten barışa gerek yoktu. Sunucuda herkes mutluydu.Röportajcı:
Peki piramitlerin yıkılması?İkinci Admin:
Erozyon. Kum sonuçta. Fizik kuralları.Röportajcı:
Sunucuyu neden terk ettiniz?İkinci Admin:
Terk etmedik. Bir süreliğine oyuna ara verdik. Beş yıldır.Anlatıcı:
“Bazı rejimler yıkılmaz. Sadece hatırlanmak istemez.” -
KARŞI RÖPORTAJ | “BİZ SADECE OYNAMAK İSTİYORDUK”
— Ayaklanmaya Katılan Oyuncu AnlatıyorRöportajcı:
İsyan neden başladı?Oyuncu:
İsyan değildi aslında. Oyundu. Biz sadece oynuyorduk. Ama onlar yönetiyordu. Fazla yönetiyordu.Röportajcı:
Adminlerin barış istemediği söyleniyor.Oyuncu:
Barış istediler ama şöyleydi: “Biz her şeyi yapalım, siz kabul edin.” Evimiz patladıktan sonra barış biraz teorik kaldı.Röportajcı:
Siz de karşılık verdiniz.Oyuncu:
Evet. Çünkü artık mesele yapı değildi. İlkeydi. Ve biraz da sinirdi.
Ve piramit gerçekten çok çirkindi.Röportajcı:
Adminler gidince neden siz de ayrıldınız?Oyuncu:
Çünkü kavga bitince oyun da bitti. Kimse zaferle ne yapacağını bilmiyordu.
“Bazı devrimler kazanılmaz. Sadece terk edilir.”