Aşı Olanlar Yanetki Varmı ?
-
bana yanlış bişimi vurdular anlamadım
2. doz vurulanların çoğu yan etki yaşadı
vurulduğum 2. gün kolum hafif ağrıdı sabah koşuya gittim kşamına spor salonu gittim ağrı felan kalmadı
-
furkiak bunu yazdı
öncelikle geçmiş olsun umarım biran önce iyileşirsin. ama şu düşünceyi bi değiştirelim sen aşı oldun diye covid olmuyor değilsin covid oluyorsun hasta olabiliyorsun. üstüne üstlük sen o covidi gidip bulaştırabiliyorsun. yani aşı olmayanlar sokağa çıkmasın diye bir saçmalık olabilir mi ? tamam çıkmayalım sokağa sizde maskeleri mesafeyi siktir edip gidin avmlere maça sinemaya sonra birbirinize bulaştırıp yine hasta olun ölün. aşı senin sadece ölmemeni sağlıyor ağır atlatmamanı sağlıyor tabi buda sözde.
aşı olmayan. covid olabilir covid bulaştırabilir hastalanıp ölebilir.aşı olan covid olabilir covid bulaştırabilir hastalanıp ölebilir.
lütfen yanlış bilgiyi bi düzeltin. zaten aşı olmayanlar olarak vurulduğunuz aşı bize deseki kardeşim vurulduğunda sana covid bulaşmıyor. yada siktir et ya bulaşıp bulaşmamasını. bulaşsın. ama sana bulaşmışken sen başkasına bulaştırmıyorsun taşıyıcı olmuyorsun tamam bizde vurulalım ama böyle birşey yok.
Hocam konuyu biraz daha detayli arastirsan da boyle random bilgiler sallamasan ortaya :) https://www.cnbc.com/2021/04/23/covid-vaccine-single-dose-cuts-infection-rate-by-65percent-study-finds.html obur konuya da yazdik ilk doz bile hastaligin bulasma ihtimalini %65 azaltiyor. Bak bulasip semptomatik veya asemptomatik gecirmeden bahsetmiyorum. Direkt bulasma orani.
Butun ulkeler istatistiklerini acikliyolar, su an hastanedeki vakalarin %95'i asisiz (TR'de) gecen bi ulke acikladi oran %99.5tu bizde bu kadar yuksek olmama sebebi sinovac. Dusuk ihtimal de olsa sinovac ile hastaneye dusme ihtimaliniz var.
Olasiliklari hesaba katmadan yukaridaki gibi bir cumle kuramazsin. Bu seye benziyor, bir seri katil de insan oldurebilir, normal bir insan da insan oldurebilir. Ikisini de serbest birakalim.
Bu arada asi olmayan insanlar olarak mutasyon olasiligini da cok fazla artiriyorsunuz bu konuya girmiyorum bile.
-
2.doz biontech'i dün oldum. Ne 1.dozda nede 2.dozda ufak bir kol ağrısı hariç yan etki görmedim.
Askerde olduğum tetonoz bile hayatımı sikmişti 1 hafta kolum tutmamıştı.
-
İyi kötü bulduğunuz aşıyı vurdurun.
-
Şeyi çok merak ediyorum, bu kol ağrısının mekanizması nedir acaba. Kolu ağrımayan kimse yok. Enjekte edildiği yerde çoğalıyor sonra da dağılıyor mu ne oluyor acaba.
-
2. dozu oldum geçen pazar. kol ağrısı. baş ağrısı. ateş değil ama böyle yanıyorum gibi oldu içim. soğuk duj aldım iyi geldi. 2 gün sonra normale döndü bünyem.
edit:
annemle babam 2 doz sinovac olmuşlardı. onlara da 3. doz biontech aldım bu pazara.
coLin tarafından 29/Tem/21 22:46 tarihinde düzenlenmiştir -
NmC bunu yazdıfurkiak bunu yazdı
öncelikle geçmiş olsun umarım biran önce iyileşirsin. ama şu düşünceyi bi değiştirelim sen aşı oldun diye covid olmuyor değilsin covid oluyorsun hasta olabiliyorsun. üstüne üstlük sen o covidi gidip bulaştırabiliyorsun. yani aşı olmayanlar sokağa çıkmasın diye bir saçmalık olabilir mi ? tamam çıkmayalım sokağa sizde maskeleri mesafeyi siktir edip gidin avmlere maça sinemaya sonra birbirinize bulaştırıp yine hasta olun ölün. aşı senin sadece ölmemeni sağlıyor ağır atlatmamanı sağlıyor tabi buda sözde.
aşı olmayan. covid olabilir covid bulaştırabilir hastalanıp ölebilir.aşı olan covid olabilir covid bulaştırabilir hastalanıp ölebilir.
lütfen yanlış bilgiyi bi düzeltin. zaten aşı olmayanlar olarak vurulduğunuz aşı bize deseki kardeşim vurulduğunda sana covid bulaşmıyor. yada siktir et ya bulaşıp bulaşmamasını. bulaşsın. ama sana bulaşmışken sen başkasına bulaştırmıyorsun taşıyıcı olmuyorsun tamam bizde vurulalım ama böyle birşey yok.
Hocam konuyu biraz daha detayli arastirsan da boyle random bilgiler sallamasan ortaya :) https://www.cnbc.com/2021/04/23/covid-vaccine-single-dose-cuts-infection-rate-by-65percent-study-finds.html obur konuya da yazdik ilk doz bile hastaligin bulasma ihtimalini %65 azaltiyor. Bak bulasip semptomatik veya asemptomatik gecirmeden bahsetmiyorum. Direkt bulasma orani.
Butun ulkeler istatistiklerini acikliyolar, su an hastanedeki vakalarin %95'i asisiz (TR'de) gecen bi ulke acikladi oran %99.5tu bizde bu kadar yuksek olmama sebebi sinovac. Dusuk ihtimal de olsa sinovac ile hastaneye dusme ihtimaliniz var.
Olasiliklari hesaba katmadan yukaridaki gibi bir cumle kuramazsin. Bu seye benziyor, bir seri katil de insan oldurebilir, normal bir insan da insan oldurebilir. Ikisini de serbest birakalim.
Bu arada asi olmayan insanlar olarak mutasyon olasiligini da cok fazla artiriyorsunuz bu konuya girmiyorum bile.
düzelmiyor yorum yerinaltına gitti
https://www.youtube.com/watch?v=geVF6ChlpOs
CDC ye de güvenilimiyor ama delta aşılılarda bulaştırdığı için yeniden maskeye dönüyorlar.
-
Aşılarını yeni olmuş (alt metin= aşı karşıtı değilim) biri olarak aşılara fazla güvenmeyin demek istiyorum. Özellikle biontech destekcileri sanki bu aşı mucizevi bir şeymiş gibi davranıyor. Çok ilginç. Delta varyantıyla beraber biontech de dahil tüm aşıların neredeyse işlevsiz kaldığı bir döneme girdik. Birçok ülke yeni varyantlarda bulaştırıcılık oranının aşılı veya aşısızlar açısından fark etmediğini açıkladı. Hastaneye yatış ve ölümler konusunda hala aşılılar avantajlı gibi duruyor ama bu istatistiğin eşitlenmesi de yakındır diye tahmin ediyorum. Zatenn Uğur Şahin de yeni varyantlar için yeni geliştirilen aşılardan bahsetti. Şimdiki aşılar artık etkisiz kaldığı için yeni tip aşılar geliştirecekler. Peki yeni aşıların da yeni varyantlar karşısında etkisiz kalmayacağının garantisi var mı? Yok. Pandeminin başında aşılar aşıya dirençli yeni varyantlara neden olur diyenler haklı çıkıyor gibi. Tüm bunlara ek olarak, hangi teknoloji kullanılırsa kullanılsın (geleneksel, mrna vs.) koronavirüs aşıları bazı riskler içeriyor. Covid-19'dan önce koronavirüslerine karşı geliştirilmeye çalışılan tüm aşılar başarısız oldu. Deneklerde ölümcül ADE ve VADE görüldüğü için aşı çalışmaları iptal edildi. Bugünkü aşılar ADE ve VADE'ye karşı test edilmedi. Bu nedenle, eğer tüm dünya aşılanırsa yaklaşık 80 milyon insanın ADE ve VADE yaşayabileceği tahmin ediliyor:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7566580/
-
Anlamadığım nokta şu;
2 doz çin aşısı 1 doz alman aşısı olan adamlar nasıl hasta oluyor?
2 doz alman aşısı olanlar nasıl hasta oluyor?
varyanta etkisi yoksa ve ortada dolaşan varyant ise bu iki aşıyı daha fazla geliştirilmeden olmak ne kadar mantıklı?
ben işe yarayan bir aşıyı olmak istiyorum, iki doz alman aşısı yaptırdım ve klasik virüse dayanıklı hale geldim, sonra varyant geldi beni buldu ne olacak. :)
-
RETRET bunu yazdı
Anlamadığım nokta şu;
2 doz çin aşısı 1 doz alman aşısı olan adamlar nasıl hasta oluyor?
2 doz alman aşısı olanlar nasıl hasta oluyor?
varyanta etkisi yoksa ve ortada dolaşan varyant ise bu iki aşıyı daha fazla geliştirilmeden olmak ne kadar mantıklı?
ben işe yarayan bir aşıyı olmak istiyorum, iki doz alman aşısı yaptırdım ve klasik virüse dayanıklı hale geldim, sonra varyant geldi beni buldu ne olacak. :)
aşı 100'de 100 koruma sağlamıyor ama olma ihtimalini oldukça azaltıyor. ek olarak olduktan sonra da hafif geçirmeni sağlıyor ablam doktor olduğu için 3 doz vurundu aşılardan sonra covid pol.'de çalışmasına rağmen çok şükür tekrar olmadı ama arkadaşı 3. doz aşıdan sonra 2. kez korono geçirdi tabi aşılı olduğu için 1-2 günlük grip gibi atlattı. varyantlar konusunda ise bildiğim kadarıyla sinovac delta varyantına etkili değil bu yüzden sağlıkçılara ek biontech vurduruldu. biontech ise 2. dozu vurunduktan 1 hafta-10 gün kadar sonra %88 civarında etkiliymiş