folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Batılıların İslam'ı Ve Hz Muhammet'i Sürekli Dalga Konusu Yapması



Batılıların İslam'ı Ve Hz Muhammet'i Sürekli Dalga Konusu Yapması

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    Amerika'da ifade özgürlüğü kapsamında herkes için aynı şeyler yapılsa da bu filmde daha öteye geçilip senaryoya küfürler yerleştirilerek filmde doğrudan Hz. Muhammed'e hakaret edilmiş. Fakat film izlendiğinde çeken kişinin herhangi bir mesaj verme amacı taşımaktan öte ortalığı karıştırmak istediği açıkça görülüyor. Sahneler, oyunculuk berbat. Absürt komedi türünde bir şey. Ciddiyet yok. Amaç müslümanların bu konuda verdikleri uç tepkileri sınamak. Fakat trollük konusunda fazlasıyla başarılı oldu. Aptal ve ilkel ortadoğu halkları ölüm saçarak yine vahşilik konusunda kendilerini tescillediler.

    Batı toplumlarının gözünden bakıldığında bu vahşiliğin İslam ile eşleştirilmesi gayet normal. Zira bir İslam modeli olarak Türkiye değil ortadoğu ülkeleri akla geliyor. Türkiye şekli biçimiyle bir İslam devleti olmadığından ve İslam'ın kökenleri buraya dayanmadığından bu konuda öne çıkmıyor. İslam denilince akla çöl devletleri geliyor. Hatta bu sebeple onlar üzerinden bizi de çöl devleti olarak düşünenler oluyor.

    500 yıl öncesinin kafasını yaşayan bu son derece ilkel halklara baktığımızda pislik içerisinde, saç sakal birbirine karışmış, bir elde bıçak bir elde keleş Allahuekber diyerek sağa sola şuursuzca saldırdıklarını görüyoruz. İnsanın kanını donduran vahşet olaylarını Allah diyerek gerçekleştirdiklerini her yerde izliyoruz. Onlarca masumun katledildiği olaylarda tekbir getirerek bomba patlattıklarını, bunu Allah yolunda, şehitlik için yaptıklarını biliyoruz. Şimdi her şeyi bir kenara bırakıp uzak bir ülkede bunları izleyen bir adam olduğunuzu düşünün. Bu din hakkında ne düşünürsünüz? Burada bile çoğunluğun Hıristiyanlığa, Yahudiliğe nasıl antipati ile yaklaştığı biliyoruz. Başka dinlere olan antipati bir de bu tür terörizm olaylarıyla birleşirse iş iyice düşmanlığa biniyor. Haliyle videolarda eşek gibi anırarak Allah diye kafa kesen adamları izleyenler İslam'ın Dünya'dan temizlenmesi gereken hastalıklı bir din olduğunu düşünüyor.

    Eleştiri ve ifade özgürlüğü konusuna gelirsek, South Park'ta Hz. Muhammed'in gösterilmeden oynatılmasına dahi aşırı tepki gösteren ve yapımcıları ölümle tehdit edenler olmuştu. Böyle uç noktalar işin abartılan yanı. Peygamber bir insan olarak (kendi istediği gibi) resmedilmiyor, hakaret edilmiyor. Fakat buna rağmen tepki gösteriyorlar. Hatta ölümle tehdit ediyorlar. Böyle bir sebepten can alma yetkisinin kimin tarafından verildiği de tartışma konusu. Sırf insanlar çevresine zarar vermediği halde farklı düşündüğü için öldürülüyor.

    Peygamberler de insan ve eleştirilebilirler. Eğer biz inanmadığımız bir dinin peygamberini (öyle olduğunu iddia eden kişiyi) eleştirebiliyorsak onlar bunu niye yapmasın? Bizim dinimize kimse karışamaz, kimse laf edemez deniyorsa o zaman o dinin kendi içine kapalı olması gerekir. Hala birileri misyonerlik yapıyorsa ve yeni birilerini katıyorsa bu dinleri eleştirmenin sonucu olarak gerçekleşiyor. Bu vesileyle bir yerlere varılıyor.

    Saygı çerçevesi içerisinde peygamberlerin eleştirilmesinde sakınca yok. Belki din doğru değildir. Belki peygamber denilen adamın söyledikleri doğru değildir. Nereden biliniyor her şeyin kesin olarak doğru olduğu? Çok mu düşündü herkes, çok mu araştırdı? Birileri eleştirecek ki gerçeğe varılsın. Aileden almakla, sadece dini öven siteleri takip etmekle bu iş olmuyor. Ha tabi amaçsızca sağa sola saldıran din karşıtı kesim de var. Onlar zaten inananların dine daha çok sarılmasına sebep oluyor. Eleştirdiği din gerçekten sahte olsa dahi inananların daha çok inanmasına sebep oluyor. Zira temelsiz çıkarımları saniyesinde çöküyor.

    Şu forumda bile bu devirde Galaktik Federasyon denilen son derece aptalca şeye inanan bir sürü insan gördüm. İnternette bu halta inanan sayısız kişi gördüm. Bunun bir dine dönüştüğünü ve 1000 yıl sonrasında buna inanan büyük bir topluluk düşünün. Ne kadar komik değil mi? İşte birçok din bu şekilde oluştu ve hala devam ediyor. Sorulduğunda 3409583 din içerisinde herkesin dini hak dini, herkesin dini en doğru din oluyor.

    Hz. Muhammed'i eleştirme noktasına gelirsek, İslam'ın bilimsel olmayan ayetlerini bir kenara bırakıp konuyu dağıtmadan kadın düşkünlüğü konusuna değinirsek, Ahzab 50'ye bakmak dahi tek başına fikir veriyor. Ortada geleni geçeni nikahlayabilirsin türünden ayetler var. İslam'da sözü edilen kusursuz, her şeye gücü yeten, her şeyin efendisi olan Tanrı (şahsen Tanrı inancım vardır) peygambere halanın kızını nikahlarsın, teyzenin kızını nikahlarsın diye ayet gönderiyor. Koskoca yaradan peygamberin alacağı kadınlarla uğraşıyor. Bunlar tartışmaya açık konular. Tefsirmiş, mealmiş kıvırılacak bir şey yok. Zira muhteşem Tanrı aynı şekilde muhteşem bir kitap gönderip en anlaşılabilir, en düz şekilde bunları dile getirmeli. Öyle bu ayette Allah kavak demiş, aslında yol demek istiyor gibi şeyler varsayım ve saçmalıktan başka bir şey değil.

    Ek olarak Hz. Muhammed hiç konu edilemeyecek kadar yüce görülen, kendisi için aşırı derecede uç refleksler gösterilen biri olduğunda putlaştırılmış biri oluyor. Aslında putlaştırılmış da diyebiliriz. Zira kendi resimleri ortada yok fakat sakalı, hırkası, terlikleri ironik bir şekilde piyasada dolaşıyor. Çizili resmi dahi olmayacak kadar hassasiyet gösterilen bir figürün eşyalarına taparcasına başına geçilip dua edilmesi, ağlanması garip. Kimileri buna sıradan bir hatıra gözüyle de bakıyor olabilir. Bu da olası ancak İslam inancına göre peygamberlik görevi bitirmiş, geriye resmini dahi bırakmamış bir adamın eşyalarının sergilenmesi ona saygısızlıktan başka bir şey değildir. Resim niye yoksa onların da olmaması gerekir. Bu da işin kendi içinde çelişen tarafı.

    anonim6918524 tarafından 14/Eyl/12 02:11 tarihinde düzenlenmiştir

    λ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Temmuz/2011
    Erkek

    FireX güzel yazmış, yazdığı çoğu şey aslında toplumunda neredeyse tüm bireylerin içlerinde bildikleri şeyler, mesela muhafazakar kesim olarak adlandırılan ülkenin en az %60-&70ine ikişer mektup gönderilse, biri çocugunuz oxford'da tüm masrafları karşılanacak şekilde burs kazandı dese, diğerinde ise el-ezherden kazanılan masrafları karsılayan burs sunulsa bu insanların %95i oxford'u tercih eder, neden çünkü orasının daha iyi olduğunu biliyor, geçen gün otobüste adamın biri kuran okuyor, neyse ben de sakallı dazlak bi tipim heralde dindar sandı, ki gerçekten şeriatçı tipine sahibim, başladı muhabbete aslında kuranı ne kadar az okuyormuşuz falan filan, dinledim dinledim, adama dedim ki bugün gençlerimiz tv seyretmek yerine 2 saat kuran okusa türkiye bugün olduğumuz yerden daha iyi bir yerde olur muydu ? Adam duraksadı, allahın rızasını kazanmakla ilgili bir şeyler söyledi, peki dedim çok çalışarak allahın rızası kazanılmıyor mu ? Sohbet biraz ilerledikten sonra duraklar geldi iyigünler dilendi indik, sözün özü şu, cuma namazında organize sanayi bölgesi susar, neden susar çünkü namaz var, almanyada susar mı ? amerikada susar mı ? susmaz, o adam senden daha fazla çalıştıkça daha verimli çalıştıkça, daha iyi mühendislerle çalıştıkça gelişir.

    O adam haftada 40saat dersin 39unu bilime ayırır sen 30unu

    O adam eğitim bütçesini din işleri bütçesinden katbekat yüksek tutar

    O adam mühendis yapılacak çocuga mühendislik temeli atar, öss gibi bi sistemden geçirip tamam bu mühendis olur demez.

    O adam evrimi kabul eder, evrimi lehine kullanır virüs yazar patates yazar, tohum yazar sana satar, ucuza verir ekersin ucuza verir ekersin, bir süre sonra piyasada tohum kalmayana dek ucuza verir

     O adam müslüman dünyasının sırtından geçinen miisler gibi yaşayan adam, müslümanlar ise öbür dünyaya yatırım yapmaktan kafasını kaldırıp gelişmeliyim demiyor

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xdabbex
    xdabbex's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Nisan/2007
    Erkek

    Allah sizi bildiği gibi yapsın utanın sizin gibiler yüzünden bu hale geldik.Şu videoyu izleyin utanın şerefsizler.(lafım islamı gericilikle bağdaştıranlara)

     

    http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/85675/1001-icat-ve-sirlar-kutuphanesi


    .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    be_cool
    be_cool's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2005
    Erkek
    korkarabatak bunu yazdı
    badass bunu yazdı

    adamlar kendi dinleriylede dalga geciyor. Kendi baskanlarinida alay konusu yapiyorlar. Adamlarda dusunce ozgulugu var. Herkes istedigi herseyi istedigi sekilde paylasabiliyor. Eger adamin dusuncesini duymak istemiyorsan herifin filmini izleme, dergisini okuma. 

     

    Bu konu bu kadar basit. Yok peygamberle dalga gecmis yok komik resim cizmis bunlarla ugrasmak sacmalik. Cizse ne olucak, adamin kendine gore bir musteri kitlesi var eger begenmezlerse adamin dergisini almazlar. 

    yukardaki ayetlerin geçtiği dine inanan insanlardan özgür düşünmesini bekleyemeyiz. 

    en çağdaş islam ülkesi biziz işte durum ortada..

    başkasının dinine sövmek çagdaşlıksa birbirinin anasına bacısana söven en çagdaşınız ozaman.oohh söven sövene ee neden sövüyosun düşünce özgürlügü abee pehh içinden düşün cenki birileride sana sövmesin hem  banane kendi aralarında ne yapıyolarsa kendi aralarında yaptıkları herpisligi benim dinim üzerinde yapamazlar böyle bir haklarıda yok  biraz kendinize gelin bırakın şu amerikan israil yalakalıgını.adamların yaptıgı her pisligi övecegine açta kuranı mucizesini eşsizligini ve bir çok vasvını öv..

     

    düşünce özgürlügü nü de her boka vebal ettiniz ya...

    bide reform yapılması gerekiyomuş kim yapacak aciz kulmu ozaman otur yaz kendine bir kitap emin ol bir kaç takibcide bulursun hindistanda başlamanı önere bilirim mutlaka arkandan gelecekler olacaktır... hem ne ugraşıyonki bak reform yapılmış incil var pasoda yapıyolar git ona tabi ol diyecegim günaha girecegim Allah size akıl fikir hidayet versin...

     

    buarada benim dinime peygamberime sövecek vallahide billahide Allahın düşmanıdır Allahın düşmanı benim düşmanımdır eger elimde olsa gücüm olsa onun dilini koparmak isterdimki bidaha dil uzatamasın....

     

    xdabbex kardeşin kapagınıda eklemek istedim http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/85675/1001-icat-ve-sirlar-kutuphanesi islama karşı yapacagınız her suçlama ve hakaret herzaman çürütülmüştür daha neyin derdindesiziniz yoksa çekememezlikmi var..

    be_cool tarafından 14/Eyl/12 02:59 tarihinde düzenlenmiştir

    adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Eylül/2007
    Erkek

    film yanlış bulmadıysam youtubede var bı kısmını izledim eğer oysa çok vahim.

    o değilde millet ilgili filmi izledidemi ayaklandı acaba yada adını bile duydumu filmin

     


    Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    FireX bunu yazdı

    Ek olarak Hz. Muhammed hiç konu edilemeyecek kadar yüce görülen, kendisi için aşırı derecede uç refleksler gösterilen biri olduğunda putlaştırılmış biri oluyor. Aslında putlaştırılmış da diyebiliriz. Zira kendi resimleri ortada yok fakat sakalı, hırkası, terlikleri ironik bir şekilde piyasada dolaşıyor. Çizili resmi dahi olmayacak kadar hassasiyet gösterilen bir figürün eşyalarına taparcasına başına geçilip dua edilmesi, ağlanması garip. Kimileri buna sıradan bir hatıra gözüyle de bakıyor olabilir. Bu da olası ancak İslam inancına göre peygamberlik görevi bitirmiş, geriye resmini dahi bırakmamış bir adamın eşyalarının sergilenmesi ona saygısızlıktan başka bir şey değildir. Resim niye yoksa onların da olmaması gerekir. Bu da işin kendi içinde çelişen tarafı.

    kutsal emanet denilen bir şey var hocam. bu emanetler halifede dururdu. daha önce halifelik mısırdaydı ancak osmanlı ya geçince tüm kutsal

    emanetler osmanlıya verildi ve mısır halifesi osmanlı halifesine biat ettiğini açıklı ve oradaki 2000 alim de biat etmiştir. halifelik makamı bizde olduğu

    için kutsal emanetler bizeydi. halifelik makamının kaldırılmasıyla halifeliği devredecek kimse kalmamıştır. Bu kutsal emanetler türkiyede kalacak

    kalmak zorunda. çünkü islami olarak verilmesi gerekiyor bir halifeye. bunu verecek kişi de halife olmalı. Bizde halife olmadığı için de türkiye ye

    yapışmış gibi bir şey.

     

    Peygamberin putlaştırıldığı noktaya katılıyorum biraz. Maalesef Allah a tapmak yerine bazı insanlar farklı şeylere tapıyor, bırak terliği falan

    peygambere tapıyor. Oysa kur- an da açıkça belirtildiği gibi O da bizim gibi bir insan, tek fark Allah ın mesajını insanlara iletmesi. Ama biz aşırı

    derecede ileri gitmişiz. Özellikle son yüz yıllarda dine çok hurafe girmiştir. Türbelere kalem sürüp sınavı kazanacağına inan insanlar, ev araba

    maketi yapıp bunların olacağını bekleyen insanlar türedi. Bunlar hep türkiyedeki islam'ın içini boşaltma çabasıyla yetişen müslüman insanlar. Kaç

    kişi merak edip de Allah bize ne mesaj gönderdi diye merak edip kur-an ı anlayarak okumuştur? Çok çok nadir.. Oysa Allah defalarca kur-an ın

    anlaşılarak okunmasını istemiştir.. 


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    guru
    guru's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mart/2007
    Erkek

    1-Allah'ın olmadığını açıklamaya çalışmayın.Mucize olmadan zaten kimse kanıtlayamaz.Bu bir İnançtır.Ayetlerle,yaşamdan örneklerle Allah'ın varlığına inanmak inanmamaktan kolaydır.He önemli olan zoru başarmak diyorsanız ..


    2-Dine mensup kişileri yargılayarak dine laf edemezsiniz.Şu an dünyadaki müslümanlardan tek bir temiz,dürüst,namuslu yani insan gibi insan olan bir kişi dahi olmasa bunu İslam'a yükleyemezsiniz.Yükleriz efendim diyerek bunu tartışacaksınız hiç yazmayın takmayın beni.

    3-"Büyükelçi öldürülmüş,bak sen hoşgörü dinine!!" diyor.Kişilerin yaşayış biçimini kenara bırak.İslamı tartışacaksan tartış.Ayrıca siyasi bilgilerinin nasıl bir seviyede olduğu belli oluyor.Bir ABD büyükelçisi linç edilecek ve Reuters haber ajansı o fotoğrafı manşet yapacak.11 Eylül olayınıda müslümanlar yaptı.İkiz kulelere saldırarak çok büyük bir iş yaptılar.Çok büyük darbe vurdular dimi.  

    4-Gene aynı biçimden biri laflar söylemiş." Fakat adam öldürme mi dersin, kadınları taşlayarak öldürme mi dersin ne ararsan mevcut. İnsanlık dışı ne ararsan mevcut.  Hani İslam hoşgörü diniydi ? hani özgürlüktü şuydu buydu ???  " diye. İslam hoşgörüyü emreder,senin içine sokmaz.Nasıl ki ben senin felsefe hocana " Hani bu adam felsefe görmüştü ? Hani felsefe düşünmeyi gerektirir,geliştirirdi? Nerde lan bu gelişme ? ! " diyemezsem, sende hani hoşgörü diniydi nerde hoşgörünüz tarzı saçmalıktan öte ucu bucağı görünmeyen aşağılamak istediğim ama bunun ne sana ne bana yarar sağlamayacağını bildiğim bu söze birşey demeyeceğim.





    guru tarafından 14/Eyl/12 05:26 tarihinde düzenlenmiştir

    ..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2009
    Erkek
    xdabbex bunu yazdı

    Allah sizi bildiği gibi yapsın utanın sizin gibiler yüzünden bu hale geldik.Şu videoyu izleyin utanın şerefsizler.(lafım islamı gericilikle bağdaştıranlara)

     

    http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/85675/1001-icat-ve-sirlar-kutuphanesi

    HAHAHA haftanin sakasi.

    Mk, Islam bizim yuzumuzden bu hale gelmis. Herhalde irakta kadinlarin kafasini kesen, kadinlari Recm eden, suudi arabistanda kilicla el, kol, kelle kesen, matbaayi 200 yil Osmanliya sokmayan, yunan ordusuna hilafetin koruyucudur diye fetva veren, domatesin icinde + isareti var diye domates hristiyandir yenmez diyen, millet mars'a koloni kuracak neredeyse, bisiklet islami degildir diyen bizleriz herhalde.

    Ahmak gibi dini savunacagina, oturda biraz, bugun musluman ulkelerin neden kopekten farki olmadigini arastir, ona kafa yor.

    Sadece amerika'da 5800 kusur universite varken, Musluman ulkelerin toplaminda SADECE 560 kusur universite var.

    Ona buna bok atacagina, biraz ozelestiri yap. Veya yapma istersen git ISLAMI BISIKLETE bin.

     


    "Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n2n2
    n2n2's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Mart/2009
    Erkek

    Mahallenin delisini kızdırmakla aynı şey. Höt desen höbübüeübüeüeğ diye köpürücek adamlar her zaman dalga konusu olur, sinirlendirilir, sonra da haline gülünür. Bu filmin de bütün amacı zaten müslümanların ne kadar "mahallenin delisi" olduğunu dünyaya göstermektir, yönetmen böyle diyor yani ben diil:) Adamın amacı bunu göstermekti, başarılı da oldu, gittiler büyükelçi falan öldürdüler hemen işte. Bu kafa sürdüğü sürece uğraşanınız da bol olur her zaman müslüm kardeşlerim biraz akıllı olursanız azalır bu olaylar:)

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    sniperscope bunu yazdı
    xdabbex bunu yazdı

    Allah sizi bildiği gibi yapsın utanın sizin gibiler yüzünden bu hale geldik.Şu videoyu izleyin utanın şerefsizler.(lafım islamı gericilikle bağdaştıranlara)

     

    http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/85675/1001-icat-ve-sirlar-kutuphanesi

    HAHAHA haftanin sakasi.

    Mk, Islam bizim yuzumuzden bu hale gelmis. Herhalde irakta kadinlarin kafasini kesen, kadinlari Recm eden, suudi arabistanda kilicla el, kol, kelle kesen, matbaayi 200 yil Osmanliya sokmayan, yunan ordusuna hilafetin koruyucudur diye fetva veren, domatesin icinde + isareti var diye domates hristiyandir yenmez diyen, millet mars'a koloni kuracak neredeyse, bisiklet islami degildir diyen bizleriz herhalde.

    Ahmak gibi dini savunacagina, oturda biraz, bugun musluman ulkelerin neden kopekten farki olmadigini arastir, ona kafa yor.

    Sadece amerika'da 5800 kusur universite varken, Musluman ulkelerin toplaminda SADECE 560 kusur universite var.

    Ona buna bok atacagina, biraz ozelestiri yap. Veya yapma istersen git ISLAMI BISIKLETE bin.

     

     

    Arkadaş adına ben kafa yoruyorum. Selçuklu ve Osmanlı ile birlikte dünyada 1000 yıl süper güç olmuş bir devleti süper güç yapan neydi?

    İslam'dan başkası değildi. Peki bana söyle arkadaşım senin hangi ideoljin süper güç yapmaya yeter? Türklerin yayılma politikaları bile yok.

    Eskiden islam'ı yaymak için yayılmak vardı şimdi ise bir parçacık yere razı olmuşuz dünyada bilmem kaçıncı güçlü devletiz. Hele 50-100 yıl

    öncedaha da geriydik. Oysa Osmanlı o kadar büyüktü ki, viyana da aşağı sınırda türklerin viyanaya gelip gelmeyeceğini kontrol eden bir kule

    vardı ve bu kulede görevli bir memur vardı. Bu kule 1952 ye kadar orada kaldı. Adamlar o tarihe kadar inanmıyorlardı ki, türklerin islamiyet

    davasından vazgeçtiklerine. Çünkü onlar türklerin islam davasından vazgeçmediğini dünyaya yayılmak istediklerini düşünüyorlardı. Sonra

    baktılar ki türklerin böyle bir amaçları kalmamış..

     

    İspanya'da esir olan fransa kralı, osmanlı padişahına mektup yazarak kurtarılmayı talep ediyor ise, polonya, kral seçerken padişaha sorararak

    bu kral sizin için uygun mudur diye soruyorsa, amerikada dikilen özgürlük heykelin'in aslında süveyş kanalı için yapılmış bir heykel olduğunu ve

    paranın fransız heykeltraşa abdülaziz tarafından ödenmiş olması ve bu heykelden vazgeçilip, fransanın depoda çürümeye terk ettiği heykeli

    amerika hediye etmişse, thomas edison un yaptığı ampul denemeleri masrafı için osmanlı devletinden robert koleji kurucusu papaz Cyrus Hamlin

    aracılığı ile yardım istemesi (Cyrus Hamlin in among turks ve my life and times kitaplarına bakabilirsin), Osmanlı'nın son zamanlarında bile 1

    liranın 4 dolara- 20 mark  a denk düşecek değer de olduğu (şuan asıl olan 1 milyon 8000 bin türk lirasının 1 dolar ettiği) bizim ne kadar büyük

    olduğumuzu ve bunların hepsinin de ISLAM dini sayesinde olduğunu göstermektedir. (sana bunun gibi sayısız örnekler verebilir, bunlar teorik de

    değil tamamen pratik, yaşanmış şeyler, ütopya da değil... )

     

    Şuan islam alemi başsız kaldı o yüzden nereye çekilse gidiyor. Türkler islam davasını yeniden ele aldığında o zaman dünyaya tekrar süper güç

    olarak katılacaktır. Ben doğu avrupayı gezerken orada atalarımızın bıraktığı eserlerle gurur duydum. Bir de türkiye'nin şuan ki haline bak ne

    yapabilmiş? Hiç bir şey.. Kıçı kırık avrupa ülkeleri bile bize vize uygulayabiliyor. İslam bizi dünya'da süper güç yaptı, türkleri başka ne süper güç

    yapmış söyleyeblir misin? 500 yıl osmanlının altında bir il olarak yönettiğimiz yunanistan'ı yendik diye bayramlar yaptık. Ne kadar küçülmüşüz

    kendimizi. Hatta bunla ilgili şiirler bile var eski döneme ait. Yunan bile diye.. O adamlar sadece osmanlının bir iliydi valiyle yönettiği.. Ne duruma

    düşmüz.. 

     

    Sorun ise islam dan elimizi çekip gerileştiğimiz içindir. İslam her zaman ileriye gitmeyi, en büyük olmayı, dünyadaki en ucra köşedeki insanların

    bile adil yönetilmesi gerektiğini ister ve islam bunu amaçlar. İşte gerçek islam bu'dur. Farkı görebilmişsindir umarım....

    Saygılar

     

     

    unbalanced tarafından 14/Eyl/12 10:41 tarihinde düzenlenmiştir

    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 21094 Toplam Mesaj: 166