folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Batılıların İslam'ı Ve Hz Muhammet'i Sürekli Dalga Konusu Yapması



Batılıların İslam'ı Ve Hz Muhammet'i Sürekli Dalga Konusu Yapması

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

    zumsuk Allah aşkına kaynak göstererek yaz. oradan buradan duyduğun şeyleri yazma. yok %2 imiş. hangi resmi belgede bu var arkadaşım?

    cumhuriyet döneminde alfabe değiştiği için kaç kişi okur yazar olabildi bunu hesaba katmıyorsun.  osmanlı devletinin %2 liği sabit değil ki hangi

    dönem için içinde hangi devletler var koskoca bir emperyal olmayan imparatorluk bu. bunun içinde hangi ülkeler var kafana göre yazmışsın

    yüzdelikler. yok padişahlar hacca gitmemiş? kim söylemiş bunu ? ayrıca gitmememsinin sebebi nedir acaba ? cephelerde olması ise doğrudur

    ama sen bunu neye dayanarak söylüyorsun

     

    eğer 9/11 in gerçekten müslümanlar tarafından yapıldığını düşünüyorsan zaten sana anlatabilecek HİÇ BİR ŞEY YOK. ikiz kulelerde  kapı

    görevlisi olan yanılmıyorsam kolombiyalı william rodriguez isimdeki adamın konuşmalarını seminerlerini bi izle yaa. o adam o olaylardan bir süre

    sonra islamı kabul ediyor. ne kadar ön yargılısınız ya. araştırmadan laf sallamaya çok meraklısın. elin kolombiyalısı bizzat bu olayı yaşayan adam

    kahraman ilan edilen adam olayın farklı olduğunu binalarda zaten bir çeşit bombalar konulduğunu anlatıyor ki bu adam kaç kere öldürülmek

    istenmiş. sonra islamı araştırıp müslüman oldu. ben bunları kendi ağzıyla bizzat dinledim, bu adam türkiye ye de geldi. azcık araştırıp ön

    yargılarını kırabilirsen sevinirim

     

    Hocam googleda 1-2 saatlik araştırmalar (doğru olması için sadece Türkçe değil, o zamnalar yurtdışı araştırmalarıda incelenmeli) yapılabilir. Fakat basit bir düz mantık kuracağım: o zamanlar osmanlıca arap harfleriydi ve zordu. Latin harfleri ise daha kolaydır.

    Kaldı ki bu araştırma nasıl yapılmıştır ? Cumhuriyet kurulduğunda (biliyorsun 1920'de kuruldu meclis ve 23'te cumhuriyet ilan edildi) ve öncesinde yapılan araştırmalardır. Atatürk yurtdışına uzmanlar gönderip inceletmiş, yurt içinde de çeşitli araştırmalar yaptırmıştır. 1920, 1923 ve 1928 verileriydi yanlış hatırlamıyorsam bunlar. 

    --

    ÖTe yandan evet gitmediler. Buna ateistler farklı, yobazlar farklı, dindarlar farklı, deistler farklı, milliyetçiler farklı cevaplar verebilir. Fakat araştırmaya teşvik etmek için gogole'dan yazarak bakmanı öneriyorum. HEm milliyetçi, hem ateist hemde nurcu sitelerinde gerekli açıklamalar yapılmış. TAbi hangisine inanacağın senin elinde.

    --

    Elin kolombiyalısının dışında Einstein gibi bir sürü ateist gösterebilirim. Büyük bilim adamları, dünyaya yön veren büyük insanların aralarından ateistlerede örnek verebilirim.

    Elin kolombiyalısının yanı sıra ; Richard Dawkins gibi sağlam bilim adamı ve araştırmacılarıda örnek verebilirim sana hatta videolarını izletebilirim.

    Kuranda neden dinazorlara yer verilmemiştir ? Yada her canlı ölümü tadacak deniliyor fakat günümüz şartlarında mikroskoplarla görünen ölümsüz bakteriler mevcut ?

    --

    Hazır yargıları kırabilmekten bahsetmişken ; bugün kuranın türkçe mealide dahil (büyük çoğunluğunu okudum), incil (yarısına yakınını okudum ama tahammül edemedim), budizm ve bir sürü budizm kaynaklı şeyler dahil olmak üzre 8-9 din veya din forumuyla ilgili kitap okudum. Bunun içinde alevilik falanda vardır.

    Bunlara ek ateistizm yazıları, videoları falan filanda gırla. Forumlarda. Tabi okuduğum Richard dawkins'e ait tanrı yanılgısı gibi kitapları sayabiliriz. Forum ve internetin bilgilerine pe güvenilmeyebilir.

    Bugün ortalama bir Türk insanı hayatı boyunca 3-5 kitap okurken ; psikoloji, psikolojik savaş, propaganda, gizli örgütler (amerikadaki yahudi örgütleri , kuru kafa ve kemikler gibi) yada nurcuların israillerle bağlantıları; reklamcılık, kız tavlama, diploması, biyografiler, din kitapları vs... gibi bir sürü konuda kitapları okudum. 16 yşaımdan sonra kitap okumaya başladım ve ortalama (hiç yoksa) 1 kitap okumuşumdur. Son 3 senedir, ayda en az 2 kitap okumaya uğraşıyorum. Daha bugün şu kitapları aldım (Resimlerinide çekmiştim);

    551885_119314168216153_1940521978_n.jpg

    yani anlatmaya çalıştığım yargıları kırmak demişken , inandığınız şeylere karşı olan şeyleride okumanızı öneririm. Atatürk'ün kendi yazdığı Nutuk kitabınıda, 800 sayfalık (sağlam tarihçi olan iran kershaw yazdı) hitler biyografisinide, yada komünizm ile ilgili kitpalarıda okuyup hangilerine inanacağımı kendim seçtim.

    Hitlerin sevdiğim yönleri ve sevmediğim yönleri var. MEsela hitler propaganda, bilim, din, teknoloji gibi konuda dünyaya büyük katkı sağlamıştır. Evet savaş araçları üreterek, evet canlı insanları kobay yaparak, evet almanyada kabeye (türkiyeden de geçr) demir yolu kurarak yada bugün oknuştuğumuz mükemmel alman otobanlarını yaparak). Savaş sonrası bilim adamları çoğunlukla amerika, rusya ve bir kaç ülkeye daha dağılıp ; Hitler ile öğrendiklerini geliştirerek 20 senelik bir periyodda dünyaya baya katkı sağladılar.

    Komünizm'i sevmem, mantıklu bulmam. Ama onuda okudum. Sevdiğim yanhları ve sevmediğim yanları var. Fetullah gülen hakkında 1-2 kitapta okudum. SEvdiğim yanları var ama bence bir maşa. 

    Buyur sana tavsiyem sen yargılarını kır ;

    Muhammed'in düz dünyası,

    ----

    Maalesef körü körüne inanan insanlardan "yargıları kırmak" hakkında bir sürü şey geliyor. Fakat düşününce ve mantıksal olarak söyleyeceğim şeyleri açıklayamayınca işler bozuluyor

    http://kurul.diyanet.gov.tr/sorusor/sorusor.aspx

    burdan oruçla iglili bakabilirsin mesela ;

    Kutuplarda olan bir insan oruç nasıl tutar ? Kutuplar için tamamen berbattır müslümanlık. 

    Çöl iklimindeki dinlerde cehennem sıcaktır. Oysa soğuk yerlerde soğuktur ve karanlıktır. Kutupta -50 derecede yaşan bir adama cehennem alevli dersen ne olacak ? Korkutabilecek misin ?

    --

    Yani sevgili dostum ben sabaha kadar yazabilirim. Ama bu işler şıp diye 2 dakikada olmuyor. Tavsiyem sen kendi yargılarını kırıp ; objektif olarak sinirlenmeden yahu bi ateistlerin derdi ne diye bir bak.

    Hristiyanlık ve yahudiliğe gelmişken ; onların yobazlığı müslümanlıktan daha beter.

    --

    Bu arada aklıma geldi , bi türban olayını araştır bakalım. Yabancı kadın gelip nasıl 60'lardan sonra illerdeki hoperlörleri kullanıp insanların aklını çelmeye başlamış. Önceden türban olayı yokken nasıl 60'lardan sonra cortlamış.

    Önyargılarını kırmaya çalış.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek
    1-618-GR bunu yazdı
    zumsuk bunu yazdı

    Osmanlı diyorsunda Osmanlı padişahlarının hiç biri hacca gitmedi. NEden bahsediyorsun.

    OSmanlı zamanında okuma yazma oranı (cumhuriyetten önce) %2 idi.

    Cumhuriyetten hemen sonra %10 oldu. İlerleyen zamanlarda (1928) %40'lara ulaştı.

    Bunu bi kenara geçelim. OSmanlı şöyleydi de böyleydi de. Bu kadar cahil halk varken olur, yönetilir.

    Üstüne osmanlı, komünizm, faşizm bitti. Dünya değişiyor, yeni şeyler geliyor ; internet geldi, teknoloji geldi, medya geldi. Komünizm, osmanlı şu bu geçin.

    --

    2. olarak, HZ. Muhammed, yani inandığınız dinin peygamberi hoşgörülüyken ; siz nasıl insanlara küfür edebiliyorsunz, öldürebiliyorsunuz anlamıyorum!

    --

    Şimdi gelelim HOŞGÖRÜ (!) dinine ;

    Büyük elçi öldürülüyor, hoşgörü dini : 395252_319168951513593_1674195200_n.jpg

    PEki din ne diyor, neden yaratılmışız : 301239_319106821519806_923904712_n.jpg

    hoşgörü dinin 9/11 saldırılarını unutmuyoruz : 303258_318558174908004_176410926_n.jpg

    hoşgörü dini küfür edin diyor , sizin zihniyetinizle inkarcılara yönelik : 558970_242262839204205_752363062_n.jpg

    hoşgörü dininden bir tane daha geldi, hem fuhuş, hem sadizm ohh mis : 544693_242255955871560_1204979294_n.jpg

    dur dur sadizm demişken kaynar su tehditlerinden geçilmez tabi : 554694_242255052538317_1554983023_n.jpg

    ------

    şimdi neden bunları yayınladım ? birazdan milletin nasıl sinirlenip, galeyana gelip küfürleşeceğini göstermek için. Ben dinsizim. Dinsizliğe laf atıldığında yada "cehennemde yanacaksın kafirrrr" diye bas bas bağırdıklarında sakin olup, gayet güzel cevabını veriyorum. Müslümanların aksine.

    Fakat adam öldürme mi dersin, kadınları taşlayarak öldürme mi dersin ne ararsan mevcut. İnsanlık dışı ne ararsan mevcut. Bana ne istediğiniz gibi yaşayın derdim, fakat bir kısımdna sonra devlete ve Türkiye'nin rejimine kastınız var.

    Bugün İstanbuld'da 5M migros'ta foursquare 'dan adamlar yazmış mescit yok diye. NAsıl yer ötmüş. Bir diğeri kamil koç namaz için durmuyor diye bıdı bıdı yapıyor. Ankarada bir üniversitede kızın askılısı var diye yazın alınmamıştı derse. Hoca tutucuymuş (tam üniversiteyi ve olayı hatırlayamadım)

    Hani İslam hoşgörü diniydi ? hani özgürlüktü şuydu buydu ??? Migrosta mescit yokmuş. Lan cem evi, sinagog, klise yok nolacak şimdi ? Alışveriş mi yapmaya geliyorsun teraviye mi ? Diğer saçmalıklara girmiyorum bile. Saçmalıyor müslümanlar. Gerçekten saçmalıyor ve bu yüzden insanlar tepki gösteriyor.

    307724_319040044859817_568525968_n.jpg

    Japonya bilimle nasıl kalkındı ? 

    Hele şuna bakın. Yobaz zihniyet iş başında fakat açıp 2 kitap okumaktan acizler.

    557502_318908871539601_722699297_n.jpg

    Kadınlar nasılsa inanıyor. Peki duruma tersine çevirsek ve böyle olsaydı inanır mıydınız ?

    404064_318324754931346_1284930979_n.jpg

    -----

    Bize kitapsız diyorlar ya hani ; ben ayda 3 kitap okuyorum. Yobazlar ise hayatları boyunca 3 kitap. Bir taneside arapça. Bari mealini al oku anla. Ne demek istemiş.

    Dahası putperest diyorsunuz da gir insanların peygamber sakalına, terliğine falna nasıl taptıklarını gör. Ayağındaki toz olurum v.s. şeklinde.

    Şimdi o osmanlı dediğiniz olayada bakalım madem ;

    Dur devam edeyim ;

    1- Allah isminin putperestlerin inandığı en büyük tanrı olan El-İlah’tan geldiğini,

    2- Mısır’da 300 yıl egemen olan Memlük Devletini Arapların esiri olan Türk kölelerin isyan ederek kurduğunu, Yavuz tarafından yıkıldığını,

    3- Osmanlı İmparatorluğunda padişah analarının tamamına yakınının Türk olmadığını,

    4- Osmanlı padişahlarının hiç birinin Hacca gitmediğini,

    5- Fethullah Gülen’in ve Said Nursi’nin hiç evlenmediğini ve hiç sakal bırakmadığını,

    6- Said Nursi’nin ilk adının Said Kürdi olduğunu, soyadının Okur olduğunu, (Said Okur)

    7- Said Nursi’nin Abdülhamit tarafından tımarhaneye atıldığını,

    8- Said Nursi’nin hacca ve cuma namazlarına gitmediğini,

    9- Muhammed’in annesinin, babasının, amcasının tek tanrıya inanmadığını, Kur’an’a göre kafir sayıldığını ve ebedi cehennemliklerden olduğunu,

    10- Türklerin tarihte en büyük vahşet ve katliamı Araplardan gördüğünü,

    Emevi Arapların Türkleri kılıç zoruyla Müslüman yapmak için 70 yıl boyunca savaştığını,

    100.000’in üzerinde Türk’ün kesilerekağaçlara asıldığını, onbinlerce kız çocuğun cariye, erkek çocuğun köle yapıldığını,

    11- İbrahim’in babasının adının Tevrat’ta Tarah iken, Kur’an’da Azer olarak geçtiğini,

    12- 5 vakit namaz, oruç, abdest, hac, zekat, kurban ve sünnet, cennet, cehennem, ahiret, Sırat köprüsü, cin, şeytan vb. inanışların İslam’dan önce de olduğunu,

    13- Uhud savaşında Hamza’nın ciğerini söküp çiğneyen Hind’in halife Muaviye’nin annesi olduğunu,

    14- Muhammed’in 52 yaşındayken 6 yaşındaki Ayşe ile evlendiğini, Ayşe’nin 9 yaşında iken sokakta oyun oynarken alınıp peygamberle gerdeğe sokulduğunu,

    15- Muhammed’in evlatlığı Zeyd’in eşi Zeynep’ten hoşlandığını, Zeyd’den boşanan Zeynep’i de eşleri arasına kattığını,

    16- Muhammed’in cariyeleriyle birlikte eş sayısının tam olarak bilinemediği, bilinen isimlerle

    toplam hareminin 40’tan fazla olduğunu,

    17- Tebbet suresinde beddua edilen Ebu leheb’in asıl adının Abdüluzza olduğunu ve Muhammed’in hem amcası hem de 2 kızının kayınpederi yani dünürü olduğunu,

    18- Her namazda okunan Salli ve Barik dualarıyla Allah’tan, yaşamadıkları halde peygamber ve ailesine salat etmesini ve İbrahim peygamber zenginliği vermesinin istendiğini,

    19- Putperestlerin de İslam öncesi Hacda tavaf, Arafat’a çıkma,

    Safa ve Merve arasında 7 kez gidip-gelme,

    Hacerül Esved taşını öpme ve şeytan taşlama yaptığını,

    20- Kur’an’da ezan, sünnet, Kabir azabı, Sırat köprüsü, Ramazan ve Kurban bayramı, teravih ve bayram namazı, mehdi ve deccalin yazılı olmadığını,

    21- İnsanın çamurdan yaratılış hikayesinin ve tufan efsanesinin Eski uygarlıklarda Sümer, Mısır ve Roma yazıtlarında da geçtiğini...

    -----

    Madem tanrı geçmişi bugünü ve geleceği biliyor benim ateist olacağımı da biliyordu.Yani tanrı bana seçim hakkı sunmadı.Beni buna zorladı.Bunun için cehennemde yakacak beni.Eğer tercih hakkı sunduysa geleceği bilmiyordu. Benim bir tercihim tüm geleceğimi değiştirecekti. Yani her şeyi bilen tanrınız geleceği göremiyordu.

    Sizce hangisi mantıklı.Ben cevap vereyim: tanrı yok herkes istediği görüşü destekler.Bunun için de kimse cehennemde yanmayacak

    ----

    Hepsinin dışında sen akla, rüzgara inanmıyor musun diye saçma sorular oluyor. :İnanıyorum. Çünkü bilimsel olarak ölçülebiliyor. Tanrı'nın varlığı henüz ölçülemedi. Kızılötesi ışınlar bile ölçülürken bir yaratıcının varlığı ??? İlginç.

    Yani küfür etmeden, adam öldürmeden bi düşünün. NEden kadınlar erkeğe eşit değil, neden cennet genelev gibi, neden müslümanlar bu halde ?

    Bir dakika, dinde sorgulamak yok değil mi ? Olduğu gibi kabul edilmeli. Doğru doğru. Ateist olmanız için, kuranı açıp üstünde düşünmeniz yeter oysaki..

    Sen padişahsın sultnasın tahtındasın, hacca gideceksin öylemi ? Zaruri ne demek öğren önce bir bunu öyle gel, ayrıca padişahların zaten gitmesi yasak dinen sen dinen yasak olan bir şeyi gitmediler diye gösteriyorsun vay be bilgiye bak.

    Neyi osmanlı zamanında okuma yazma %2 imiş, lisanın en üstünlerinden biri osmanlıca, o dönemlerde bile, yazı stilinden tut her şeyine kadar en heybetlisi en ihtişamlısı, ve o dönemde senin böyle fırlamalık yapan esnafından daha çok biliyorlardı insanları aldatma yoktu boşversene.

    İnandığınız dinin peygamberi vs diyorsun neden sövüyorsun diyorsun, neden başka adamları örnek gösteriyorsunda 1 mevlanayı örnek göstermiyorsun ? HE ?

    Ve öbür taraftan adam 390239 tane cinayet işliyor sözde yahudi veyahut hristiyan neden onu örnek göstermiyorsun ?


    AHah hepsini okuyamadım gümlekten, fetullah gülen ve said nursi sakal bırakmamış evlenmemiş örnek gösterdiğin yere bak ;

    Harbi acıyorum ya said nursi peygamber mi kardeşim günahsız mı ?  Fetullah gülen peygamber mi müceddid mi ? Hüccet mi ?

    Sen kimlerden neyi örnek veriyorsun ya çıldırmamak elde değil abicim git araştır ALLAH aşkına öyle gelin ya, bende çıkayım köşede kendi halinde namaz kılan 1 müslümandan örnek vereyim evlenmedi sakal bırakmadı onu yapmadı küfür etti zina yaptı vs. aaha bakın diyeyim ya din'i bağlarmı bu adamların böyle yaşaması ?

    Sakal sünnet kardeşim hanefide erkeğe kesmek haram adam kestiyse dini irdelermi ? ahaha ne saçma saçma örnekler vermişin ya güldüm, sizle konu bile tartışılmaz bir şey bildiğiniz yok yatayım bari .

    :) bakın örnek 1

    sinirlenip aklınca güldüm hoho komik diyerek beni yanıltmaya çalışmış.

    ----

    Sevgili kardeşim ;

    Sen daha a-b nedir bilmezken bilim adamları; bilimsel olarak maymunun ve insanının atasının ortak bir soydan geldiğini araştırarak buldu. hatta deden falan daha dünyada yokken. İnsanlar maymundan geldi değil, maymun ve insanın ataları ortak soydan gelmiştir. Farklı bir dönüştürme vardır fakat darwin teorisini eminim adam akıllı araştırmamışsındır o yüzden ne söylesem mesaj yerine gitmeyecek gibi.

    Bunu neden anlattım ? Bilim adamları ve Einstein gibi gerçekten sağlam kişilerin ateist olduğunu ve bir sürü araştırmalarla bir sürü şeyler kanıtladığını söyleyebilirim.

    Bilim adamları, din adamlarını göt etmeyi gayet iyibilir. Tek sorun eğer bu kadar cahil (dünya çapında) dinsiz olsaydı ne olacaktı ? Çünkü inananlar, ahlağın dinden geldiğine inanır. Yani ateist ; hırsızdır, gaspçıdır, katildir. OYsa ülkemizde hapiste yatanların %97'sinin müslüman olduğunu bilmez.

    Sen bana mevlanayı örnek verebilirsin. Bende sana kol kesen, insan asan, kadın taşlayan ve kadınları dövmeyi serbest bırakan bir dinin bir sürü pis işlerini yapan tarikat liderlerini gösterebilirim. Hırsız, arsız, dolandırıcı bir sürü pislik adamı gösterebilirim. 

    MErak etme yahudiliğin, hristiyanlığın pislik olduğunuda biliyorum. ama siz bunu bilemeyecek durumdasınız.

    ---

    Hem 3-5 müslümanın yaptığı herkese yıkılamaz deyip, ardından haristiyanlar katildir diyorsunuz. Yahudiler lanetli pisliklerdir diyorsunuz. Yani 10 numara mükemmel bir yahudi sırf damarında taşıdığı kan nedeniyle lanetli ırk ?

    Öte yandan 15 milyon yahudi dünyayı ve müslümanları istediği gibi kullanıyor. Suriye, lübnan, mısır karıştı. Türkiye'de çatlaklar var. Bu kadar salak mı müslümanlar ? kendilerini kullandırabilecek kadar yani ?

    Kaç nobel ödüllü müslüman var, kaç tane yahudi, hristiyan var sen git bunları araştır gel. Öğren gel. Bilim konusunda, insanlığı geliştirme konusunda müslümanların neler yaptığını, diğerlerinin neler yaptığını bir araştır.

    --

    Eğer neden batılıların islama karşı olduğuu görmek istiyorsan bu gün iran ve suriye tehditlerine bakabilirsin. Yada aptal ve pis araplara bakabilirsin. Öte yandan evet fransa da metroya işeyen, boklara basmamak için topuklu ayakkabı icat eden batılılar vra.

    Sorun zaten tek dinde değil. İnsanların din için saçmalamalarında. türbana özgürlük deyip, bugün askılı giyen kızı üniversiteye almamalarında. 

    Benim yazacak çok şeyim var. 3 saatte yazarım. Fakat keşke siz bunları 3 saatte okuyup anlayabilseniz.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    senin yaptığın tüm arşatırmaları belki daha fazlasını ben de yaptım. sen sadece kitap okumakla yetinmiş olabilrisin ama ben komunist eylemlerden

    tutta irticai eylemlere kadar hepsine katıldım oradaki insanlarla konuşup tartıştım. yani teorik bilgiler yetmedi. yahudilerle de sohbet edip

    öğrendiklerimin gerçekliğini sorguladım. doğu avrupa ülkelerini gezerek orada almanların ve rusların yaptığı tahribatları araştırdım, kişilikler üzerine

    yığınla kendi çapımda araştırmalar yaptım, kur-an ı da okudum incili de tevratıda. tabi diğer iki kitabı tam bitiremedim dediğin gibi sıkıyor.

    ben kolombiyalı kişiyi neden örnek verdim? adamın müslüman olması kastım değildi. o adam 11 eylül saldırılarını anlattığı için ve bunun cevabı

    dolayısıyla islamı seçtiğini ima ettim. islamı seçerek kendi imanını kurtarmıştır, Allah hidayet vermiş ona. Ama benim asıl dikkat çekmek istediğim

    senin bu konuda tipik bir yabancı gibi düşünmen ve direk normal medyadan ya da facebooktan aktardığın şeylerle bir şeyler yazman. O adam

    olayın canlı cahidi ve her gittiği yerde olayı anlatıyor ve bunun müslümanlarla alakası olmadığını açıkça söylüyor ve bu adam türkiye ye de geldi.

    istersen videolarını da izleyebilirsin.

     

    burada islamın doğruluğunu tartışmak istemiyorum, konu islam'a uzatılan hakarettir bu konu üzerinden konuşuyorduk. İslam dni ile ilgili her

    türlü sorunun cevabı var. bahsettiğin düz dünya şeyleri de ateistlerin zorlama yorumlarıyla ortaya çıkmış binlerce konudan biridir. 

     

    benim hiç bir ön yargım yok çok şükür. araştırarak okuyarak öğrenerek gözlemliyerek pratikleyerek islam'ın doğruluğunu buldum. sen de kendi

    çapında yaptığın araştırmalarla tersini buldun. Bana göre yanlış ama sana saygılıyım. istersen ineğe tap istersen spagettiye. bu konuda

    özgürsün. insanların inançlarına hakaret eden insanlar basit, cahil insanlardır. saygı göstermeyip de saygı bekleyen insanlardır ve maalesef

    toplulumumzun çoğu böyle oldu (olduruldu) 

     

    oysa islam iki kelime anlamından biri olan barış dinine mensup insanlarız ve her zaman her yerde her şekilde barışı destekliyorum ve dinim de

    bunu emrediyor. islam hakkında soruların varsa özel mesajdan sorabilirsin, elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım. Kendi cevaplarını

    bulduğuna inanıyorsan ya da bana öğretebileceğini düşündüğün ya da paylaşmayı düşündüğün şeyler varsa onları da yazabilirsin. her türlü

    bilgiye açığımdır ve herhangi bir ön yargım da yoktur. çünkü yaratıcının dediği gibi dünyayı dolaşın ve olayların nasıl olduğunu anlayın öğrenin

    görün tefekkür edin  emrine paralellik arz ediyorum. Allah'ıma güveniyorum, dinime güveniyorum. Hiç bir yerde dinimin beni haksız

    çıkartmayacağını biliyorum o yüzden ne bilimden ne tarihten ne diğer dinlerden ne ölümden korkuyorum.

     

    edit, 1-618-GR nickli arkadaşa yazdığın cevapların hepsine cevabım vardır :) özellikle nobel konusunda ve yahudiler hakkında:)

    unbalanced tarafından 13/Eyl/12 00:31 tarihinde düzenlenmiştir

    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

    senin yaptığın tüm arşatırmaları belki daha fazlasını ben de yaptım. sen sadece kitap okumakla yetinmiş olabilrisin ama ben komunist eylemlerden

    tutta irticai eylemlere kadar hepsine katıldım oradaki insanlarla konuşup tartıştım. yani teorik bilgiler yetmedi. yahudilerle de sohbet edip

    öğrendiklerimin gerçekliğini sorguladım. doğu avrupa ülkelerini gezerek orada almanların ve rusların yaptığı tahribatları araştırdım, kişilikler üzerine

    yığınla kendi çapımda araştırmalar yaptım, kur-an ı da okudum incili de tevratıda. tabi diğer iki kitabı tam bitiremedim dediğin gibi sıkıyor.

    ben kolombiyalı kişiyi neden örnek verdim? adamın müslüman olması kastım değildi. o adam 11 eylül saldırılarını anlattığı için ve bunun cevabı

    dolayısıyla islamı seçtiğini ima ettim. islamı seçerek kendi imanını kurtarmıştır, Allah hidayet vermiş ona. Ama benim asıl dikkat çekmek istediğim

    senin bu konuda tipik bir yabancı gibi düşünmen ve direk normal medyadan ya da facebooktan aktardığın şeylerle bir şeyler yazman. O adam

    olayın canlı cahidi ve her gittiği yerde olayı anlatıyor ve bunun müslümanlarla alakası olmadığını açıkça söylüyor ve bu adam türkiye ye de geldi.

    istersen videolarını da izleyebilirsin.

     

    burada islamın doğruluğunu tartışmak istemiyorum, konu islam'a uzatılan hakarettir bu konu üzerinden konuşuyorduk. İslam dni ile ilgili her

    türlü sorunun cevabı var. bahsettiğin düz dünya şeyleri de ateistlerin zorlama yorumlarıyla ortaya çıkmış binlerce konudan biridir. 

     

    benim hiç bir ön yargım yok çok şükür. araştırarak okuyarak öğrenerek gözlemliyerek pratikleyerek islam'ın doğruluğunu buldum. sen de kendi

    çapında yaptığın araştırmalarla tersini buldun. Bana göre yanlış ama sana saygılıyım. istersen ineğe tap istersen spagettiye. bu konuda

    özgürsün. insanların inançlarına hakaret eden insanlar basit, cahil insanlardır. saygı göstermeyip de saygı bekleyen insanlardır ve maalesef

    toplulumumzun çoğu böyle oldu (olduruldu) 

     

    oysa islam iki kelime anlamından biri olan barış dinine mensup insanlarız ve her zaman her yerde her şekilde barışı destekliyorum ve dinim de

    bunu emrediyor. islam hakkında soruların varsa özel mesajdan sorabilirsin, elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım. Kendi cevaplarını

    bulduğuna inanıyorsan ya da bana öğretebileceğini düşündüğün ya da paylaşmayı düşündüğün şeyler varsa onları da yazabilirsin. her türlü

    bilgiye açığımdır ve herhangi bir ön yargım da yoktur. çünkü yaratıcının dediği gibi dünyayı dolaşın ve olayların nasıl olduğunu anlayın öğrenin

    görün tefekkür edin  emrine paralellik arz ediyorum. Allah'ıma güveniyorum, dinime güveniyorum. Hiç bir yerde dinimin beni haksız

    çıkartmayacağını biliyorum o yüzden ne bilimden ne tarihten ne diğer dinlerden ne ölümden korkuyorum.

     

    edit, 1-618-GR nickli arkadaşa yazdığın cevapların hepsine cevabım vardır :) özellikle nobel konusunda ve yahudiler hakkında:)

    abicim islama yapılan eleştiriler hakaret olarak algılanıyor. Fakat birşeyin kesin doğru olup olmadığı tartışılıp, bilimsel çalışmalarla bulunur. Madem islama doğru din diyorsunuz, islami bilim adamları çıkacak, çatır çatır cevaplarını verecek.

    dediğim gibi yüzyıllar süren araştırmalara göre dinlerin hangi konuda yanlış oldukları gayet net anlatılıyor. bilim adamları tarafından uzun süren araştırmalar sonucunda bulunmuştur.

    Benim için inanan müslüman, inanmayan müslüman, yahudi, ateist, zenci, çinli, alevi, laik falan yoktur. Olay basit ;

    ya iyi bir insandır ya kötü bir insan. İnanç olayı rejimde olmamalı, baskıyla olmamalı. Kim neye istiyorsa ona inansın. Fakat dönüp bugün kimyasal silahla tehdit eden suriyeye, nükleerle tehdit eden irana, araplara vs.. baktığın zaman neden insanların islama karşı böyle düşündüğünü anlayabilirsin.

    Din görünürde güzel olabilir. Evet kuranda süzülürse güzel ayetlerde var. Hadi o eleştirdiğim bir sürü ucu açık şeyleride geçtim. Sorun şu : dinin insanlara kattığı olay.

    Bugün fatihte bir kız etekle yürüyemiyor ama nişantaşında bir cübbeli rahat yürüyorsa (askmen sitesinde bunun arşatırması yapılmıştır ve fatihteki tacizin yanı sıra nişantaşındakinin lafı edilmez, 1 kez laf söylenmiş, 1 kez cık cıklanmıştır) bunu sorgularım.

    Dinlerin insnalara ne kattığını sorgularım. Üzgünüm ama dünya üzerinde hiçbirşey din adamlarının ve politikacıların işbirliği kadar dünyaya ve insanlığa zarar vermedi. Savaşlarda bu 2 meslek grubunun birleşiminden çıktı, büyük felaketlerde...

     

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blmrt
    blmrt's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Temmuz/2005
    Erkek

    barış içinde yaşamayı ögrenemedi bu ınsan oglu . isteyen istedigine inansın isteyen farkılı dine inansın isteyen inanmasın ama vicdanı olsun insan olsun yeterki aynı dünyada yaşıyoruz . ya türkiye ye o kadar turist geliyor mesela bende trizm içindeyım onlar baskasına inanıyor burdakıler baskasına ben ise bi baskasına ama sorun degilki . ben her insanla kardeş olarak barış içinde yaşamak istiyorum çok mu zor? islamcısı hristiyanı budisti türkü kürtü ermenisi utanmalı bunları sorgulayan insan oglu . sonucta bu dunyadayız kendınze gelin birgün gidecegiz.


    İnsanlar çok değişti, dikkat etmek lazım. Biriyle el sıkıştıktan sonra beşi de yerindemi diye parmaklarını saymak zorundasın
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

    senin yaptığın tüm arşatırmaları belki daha fazlasını ben de yaptım. sen sadece kitap okumakla yetinmiş olabilrisin ama ben komunist eylemlerden

    tutta irticai eylemlere kadar hepsine katıldım oradaki insanlarla konuşup tartıştım. yani teorik bilgiler yetmedi. yahudilerle de sohbet edip

    öğrendiklerimin gerçekliğini sorguladım. doğu avrupa ülkelerini gezerek orada almanların ve rusların yaptığı tahribatları araştırdım, kişilikler üzerine

    yığınla kendi çapımda araştırmalar yaptım, kur-an ı da okudum incili de tevratıda. tabi diğer iki kitabı tam bitiremedim dediğin gibi sıkıyor.

    ben kolombiyalı kişiyi neden örnek verdim? adamın müslüman olması kastım değildi. o adam 11 eylül saldırılarını anlattığı için ve bunun cevabı

    dolayısıyla islamı seçtiğini ima ettim. islamı seçerek kendi imanını kurtarmıştır, Allah hidayet vermiş ona. Ama benim asıl dikkat çekmek istediğim

    senin bu konuda tipik bir yabancı gibi düşünmen ve direk normal medyadan ya da facebooktan aktardığın şeylerle bir şeyler yazman. O adam

    olayın canlı cahidi ve her gittiği yerde olayı anlatıyor ve bunun müslümanlarla alakası olmadığını açıkça söylüyor ve bu adam türkiye ye de geldi.

    istersen videolarını da izleyebilirsin.

     

    burada islamın doğruluğunu tartışmak istemiyorum, konu islam'a uzatılan hakarettir bu konu üzerinden konuşuyorduk. İslam dni ile ilgili her

    türlü sorunun cevabı var. bahsettiğin düz dünya şeyleri de ateistlerin zorlama yorumlarıyla ortaya çıkmış binlerce konudan biridir. 

     

    benim hiç bir ön yargım yok çok şükür. araştırarak okuyarak öğrenerek gözlemliyerek pratikleyerek islam'ın doğruluğunu buldum. sen de kendi

    çapında yaptığın araştırmalarla tersini buldun. Bana göre yanlış ama sana saygılıyım. istersen ineğe tap istersen spagettiye. bu konuda

    özgürsün. insanların inançlarına hakaret eden insanlar basit, cahil insanlardır. saygı göstermeyip de saygı bekleyen insanlardır ve maalesef

    toplulumumzun çoğu böyle oldu (olduruldu) 

     

    oysa islam iki kelime anlamından biri olan barış dinine mensup insanlarız ve her zaman her yerde her şekilde barışı destekliyorum ve dinim de

    bunu emrediyor. islam hakkında soruların varsa özel mesajdan sorabilirsin, elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım. Kendi cevaplarını

    bulduğuna inanıyorsan ya da bana öğretebileceğini düşündüğün ya da paylaşmayı düşündüğün şeyler varsa onları da yazabilirsin. her türlü

    bilgiye açığımdır ve herhangi bir ön yargım da yoktur. çünkü yaratıcının dediği gibi dünyayı dolaşın ve olayların nasıl olduğunu anlayın öğrenin

    görün tefekkür edin  emrine paralellik arz ediyorum. Allah'ıma güveniyorum, dinime güveniyorum. Hiç bir yerde dinimin beni haksız

    çıkartmayacağını biliyorum o yüzden ne bilimden ne tarihten ne diğer dinlerden ne ölümden korkuyorum.

     

    edit, 1-618-GR nickli arkadaşa yazdığın cevapların hepsine cevabım vardır :) özellikle nobel konusunda ve yahudiler hakkında:)

    abicim islama yapılan eleştiriler hakaret olarak algılanıyor. Fakat birşeyin kesin doğru olup olmadığı tartışılıp, bilimsel çalışmalarla bulunur. Madem islama doğru din diyorsunuz, islami bilim adamları çıkacak, çatır çatır cevaplarını verecek.

    dediğim gibi yüzyıllar süren araştırmalara göre dinlerin hangi konuda yanlış oldukları gayet net anlatılıyor. bilim adamları tarafından uzun süren araştırmalar sonucunda bulunmuştur.

    Benim için inanan müslüman, inanmayan müslüman, yahudi, ateist, zenci, çinli, alevi, laik falan yoktur. Olay basit ;

    ya iyi bir insandır ya kötü bir insan. İnanç olayı rejimde olmamalı, baskıyla olmamalı. Kim neye istiyorsa ona inansın. Fakat dönüp bugün kimyasal silahla tehdit eden suriyeye, nükleerle tehdit eden irana, araplara vs.. baktığın zaman neden insanların islama karşı böyle düşündüğünü anlayabilirsin.

    Din görünürde güzel olabilir. Evet kuranda süzülürse güzel ayetlerde var. Hadi o eleştirdiğim bir sürü ucu açık şeyleride geçtim. Sorun şu : dinin insanlara kattığı olay.

    Bugün fatihte bir kız etekle yürüyemiyor ama nişantaşında bir cübbeli rahat yürüyorsa (askmen sitesinde bunun arşatırması yapılmıştır ve fatihteki tacizin yanı sıra nişantaşındakinin lafı edilmez, 1 kez laf söylenmiş, 1 kez cık cıklanmıştır) bunu sorgularım.

    Dinlerin insnalara ne kattığını sorgularım. Üzgünüm ama dünya üzerinde hiçbirşey din adamlarının ve politikacıların işbirliği kadar dünyaya ve insanlığa zarar vermedi. Savaşlarda bu 2 meslek grubunun birleşiminden çıktı, büyük felaketlerde...

     

    beyoğlunda fesiyle yürüyen adamın birine kadının biri eski zamanda olsaydık senin kafanı keserlerdi gibi ima eden laflar etti mesela :)

     münferit olaylarla dine bakma. din alimleri zaten cevaplarını veriyorlar. bu konu sadece islamın tartışıldığı bir konu değil. müslümanlar geri

    kalmıştır, başsız kalmıştır o yüzden böyle saldırıların olması normaldir petrol yüzünden + israil in bazı hedefleri + amerikanın + rusyanın + ...

    hedefleri yüzünden. 

    islamdaki din hürriyeti başka hiç bir sistem de yok. bugün ingiltere de 6 tane şeriat mahkemesi vardır ( http://www.islamic-sharia.org/ ) osmanlı

    bunu yüz yıllar öncesinden yapmıştır. herkes kendi inancıyla yargılansın diye. bana bi tane daha tarihte örneğini göstersene ? ne kadar adil bir

    sistem ki gavura müslman kanunlarını uygulamıyor. işte hümanizm bu , din özgürlüğü bu. 

    günümüzde ki cahiliye davranışların sebebi genel itibariyle eğitimsizliktir ama Allah ın dini yeniden doğru biçimde yükselecektir buna hiç bir

    kuvvet mani olamaz.. 

     

    daha önceki mesajımda dediğim gibi bizim dinimiz barış dini. ben hem şahsım hem de dinim adıan söylüyorum ki savaşmak çok kötü bir şeydir. O

    yüzden de islam akaidinde denir ki, bir insan öldürmek tüm insanlığı öldürmek gibidir !!! bu sözün üzerine ben bir şey diyemem

     

    Kim, bir cana kıymayan veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmayan bir nefsi öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir nefsin yaşamasına sebep olursa,.."(Maide suresi, 5/32)

    unbalanced tarafından 13/Eyl/12 00:54 tarihinde düzenlenmiştir

    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

    beyoğlunda fesiyle yürüyen adamın birine kadının biri eski zamanda olsaydık senin kafanı keserlerdi gibi ima eden laflar etti mesela :)

     münferit olaylarla dine bakma. din alimleri zaten cevaplarını veriyorlar. bu konu sadece islamın tartışıldığı bir konu değil. müslümanlar geri

    kalmıştır, başsız kalmıştır o yüzden böyle saldırıların olması normaldir petrol yüzünden + israil in bazı hedefleri + amerikanın + rusyanın + ...

    hedefleri yüzünden. 

    islamdaki din hürriyeti başka hiç bir sistem de yok. bugün ingiltere de 6 tane şeriat mahkemesi vardır ( http://www.islamic-sharia.org/ ) osmanlı

    bunu yüz yıllar öncesinden yapmıştır. herkes kendi inancıyla yargılansın diye. bana bi tane daha tarihte örneğini göstersene ? ne kadar adil bir

    sistem ki gavura müslman kanunlarını uygulamıyor. işte hümanizm bu , din özgürlüğü bu. 

    günümüzde ki cahiliye davranışların sebebi genel itibariyle eğitimsizliktir ama Allah ın dini yeniden doğru biçimde yükselecektir buna hiç bir

    kuvvet mani olamaz.. 

     

    daha önceki mesajımda dediğim gibi bizim dinimiz barış dini. ben hem şahsım hem de dinim adıan söylüyorum ki savaşmak çok kötü bir şeydir. O

    yüzden de islam akaidinde denir ki, bir insan öldürmek tüm insanlığı öldürmek gibidir !!! bu sözün üzerine ben bir şey diyemem

     

    Kim, bir cana kıymayan veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmayan bir nefsi öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir nefsin yaşamasına sebep olursa,.."(Maide suresi, 5/32)

    Diyorum ya hoş görü dini :431559_313373065426515_199021523_n.jpg

    diyeceksin ki kardeşim din bunu demiyor. Buyur :523100_310147612415727_862475049_n.jpg

    Adamlar dine göre uymuş. Dur daha bitmedi hoşgörü dini. Bu dünyada dğeil, diğer dünyada yapılacaklarla tehdit ediyor : 3413_309924032438085_618553648_n.jpg

    Yani ? yani o kadarda hoş görü değil. Herşey bir sınavdı sözde ;

    562737_308662862564202_1487503320_n.jpg

    ama değilmiş. Dur daha kaynar su olayları : 309077_307660735997748_162443792_n.jpg

    derilerle ilgili kısım var  : 557509_305323612898127_958463275_n.jpg

    üstüne buyur, savaş ve hoşgörü ?!?!? : 226348_307258292704659_1144669818_n.jpg

    dediğim gibi din adamları diyebilir, fakat bilim adamları gayet güzel cevap veriyor. Daha önce kayıt ettiğim bir kaç yerden aldım. Bulamadım ama daha yahudilerle, inanmayanlarla saaşmayı öğütleyen bir sürü ayet var.

    Cehennem olmasaydı, şimdi inananların kaçı müslümanlığa inanırdı ? Çoğu korktuğu için inanırken bana hoşgörü ve iyimser bir tablo çizen dinden bahsetme.

    ---

    Neyse dediğim gibi sabaha kadar konuşssakta değişen birşey olmayacağını biliyorum. Önceki yıllarda tahribatta çok şeyler yazıldı, atıldı, verildi değişim 5-6 senede oluyor. Sadece anlamadığınız kısımları anlatmaya çalıştım. İnanmaya bilirsin ama neden böyle olduğunu .

    Sen neyse de üstte ve belki yarın bunları görecek birkaç kişi fazlasıyla alaycı yada saçmalayıcı tavırla ciddiye almadan okuyacaktı. Çünkü müslümanlıkta din yargılanmaz, sorgulanmaz. Ben neden islamın bu şekilde göründüğünü anlatıyorum. ve dediğim gibi sabaha kadar konuşssakta değişen birşey olmayacak.

    o yüzden daha da uzatmaya gerek duymuyorum.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Temmuz/2011
    Erkek
    tagext bunu yazdı
    glaurung bunu yazdı

    Ahahah arkadaşım sen kahine falan mı verdin de benim ceddimin nerden geldiğini biliyorsun ? Sana göre legal olmaması bana göre legal olmamasını gerektirmezki, kendi fikrini sanki başkaları benimsemek zorundaymış gibi konuşman saçma zaten, tarih bilmediğin her yerden belli, bak bakalım istanbulun fethinde asker şehri nasıl yağma etmiş, arada oku iyi gelir açar beynini

    İstanbulu fethinden önce yuzlerce kez yağmalandı. O meşhur haçlı seferleri istanbuldan her geçtiklerinde istanbulu yerle bir etti. Her geçişlerinde bir bizans imparatorunu indirdiler oburunu yerine koydular. Zamanının en büyük kilisesi olan ayasofyayı haçlılar yağmaladı. Dünyadan haberin yok eleman. Tarihi filmlerden öğrenmişsin sen. Osmanlı her girdiği yeri yağmalıyor olsaydı viyana da bizim olurdu. Bilmiyorsan sallamayacan.

    Osmanlı gittiği her yeri yağmalamıyorsa kutsal emanetlerin istanblda ne işi var amk ?

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alibaba
    alibaba's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    alibaba bunu yazdı

    papayı vuranda müslümandı gençler hatırlatayım tartışma devam ederken...

    papayı vuran kim ? suikast düzenleyeni kast ediyorsan mehmet ali ağca bir müslüman değil

     

    http://www.istanbulolay.com/haberoku.php?id=1831

    vurduğu sırada mensup bulunduğu dinden bahsetmek daha doğru olur sanki?

     

    http://www.nndb.com/people/460/000027379/

     

    el alem dalga geçip alay ederken hoşgörülü müslüman kardeşimiz kurşun sıkmış çokmu...


    Rakı, şarap içiyorsam sana ne, Yoksa sana bir zararı içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Temmuz/2011
    Erkek
    emreslmn bunu yazdı

    Şu konuda yazan iki arkadaş var. Bu tarz konular açıldığında ikiside sürekli aynı zırvalıkları söyleyip millete saldırıyorlar. Bildiğin kuduz köpek

    gibi saldırıyorlar. Küfretmiyorum neyse. Karşısındaki adam bir cevap veriyor yok soktular yok siktiler... Seviyesizlikten başka birşey değil. 

     

    Bildiğim kadarıyla tbt'de kişilerin inançlarına saldırıda bulunmak ban sebebiydi. Yada ben yanlış hatırlıyorum.

    3. sınıf ceza uygalınıyormuş. Baktım şimdi.

    Yakışmıyor bu adamlar bu güzel ortama.

     

    neyin ban sebebi olup neyin olmadığını bilecek kapasiteye sahibiz, biz burda bu konuları bazen küfürleşerek de olsa birbirimizle paylaşır fikir alışverişinde bulunuruz, birileri de her zaman çıkar işte bu burda ban sebeblik konuşma yapmış, örtmenim osman saçımı çekti, şu burda hakaret etmiş, çok da rahatsız oluyorsan/oluyorsanız zaten banlanırım ve bir daha daha dikkatli olurum, nedir bu kaşıntı ?

Toplam Hit: 21101 Toplam Mesaj: 166