folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Bu Evleri Kim Alıyor Ya Da Alabiliyor

Bu Evleri Kim Alıyor Ya Da Alabiliyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

Ya zenginsin ya fakir ortası yok 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    emnimax bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı

İnsan herkesi kendi gibi zannediyor ama bu sitenin sahibi emlak zengini, birinin mercedes s clası var bu sitede gemisi olan adam var amk.

Benim çevremde 10-15 milyondan aşağı birikimi mal varlığı olan adam yok yazılım sektörü ve 30+ adamlardan bahsediyorum.

Adam asgari alıyor diye herkesi asgari alıyor sanıyor ama değil canım kardeşim değil işte....

Üzgünüm ancak pramit kavramı çok doğru. Emin olun sessizce sabaha kadar para sayan adam dolu etrafınız.

bunlar gerçek doğrulanmış bilgiler mi ?

Üzgünüm ama gerçek. Geçen iş arkadaşı ile oturuyoruz evi değiştiricem diyor canı çok sıkkındı. Evini gösterdi e5 in altındaki bir plazada değeri 10Milyon muş ama alacağı ev 15 milyon olduğu için canı sıkkın :D 45+ yaşında yazılım sektöründe olan adamların didimde bodrumda yazlığı var aq paralelde de en az 2-3 ev.

Ben herkeste para var demiyorum ama ulan bunu kim alıyor dediğim adamlarda para çıkıyor.

Örneğin yazılım tarafında iyi bir şirkette iyi bir pozisyonda çalışan adamlar 300K+ maaş alıyor. 

Ancak ben demiyorum ki HERKES KAZANIYOR... Ama birileri malı hamuduyla götürüyor. O evleri de onlar alıyor satıyor. 

Babadan dededen de bir şeyler kaldıysa... Değme keyfine... 

zeybekustasi tarafından 26/Eyl/25 10:54 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    the_ilkay
    the_ilkay's avatar
    Erkek

fiyatlar ev sahiplerine göre az bile, müteaahite göre normal, orta direğe göre pahalı, asgari ücretliye göre satın almak zaten imkansız.

tamam ben 15 milyona satılmasın demem banane alan alır da hoca bu ev fiyatlarındaki fark neye göre açılıyor.

18 milyonluk ev 20-25 yıllık net 150m2, nasıl oluyor da 18milyon isteniyor. mesela 15 milyonluk ilandaki ev 4 yıllık net 120 m2. abi bu aradaki 3 milyonu kim neye göre hak ettiğini düşünüyor mesela. 3 milyon 800 binlik ev 2+1 75 m2 giriş kat. hadi bakalım aradaki uçurumlara.
    18 > 15 > 3.8 

geçen hafta bu ilanların arasında 24 milyona ev vardı 24 milyoon. evde normal bi ev yeni gıcır filan da değildi neresi normal bunların, birileri hazır ortam hoppidi iken ben de kimi hoplatırsam kâr mı diyor, bence öyle birileri hoplatma derdinde.

devlet zamanında çarık çürük ev yapmış adamın evine kentsel dönüşüm desteği veriyor (versin), kredi veriyor (versin), bunlar müteahhite yetmiyor üstüne ev sahibinden de alıyor. sonra yaptığı binadan da katlar alıyor (alacak tabi hakkıdır) 

aslında o zamanında dandik ev yapan adamın evini büyük oranda halk olarak biz finanse ediyoruz. sonra ne oluyo, bu arkadaş 2 sene önce içinde oturmaya korktuğu evi yenilenince 8 milyon istiyor. kiraya verse 50bin den açıyor ağzını. 

emlakçı adını bilerek kapattım burda paylaşırken sıkıntı mıkıntı olmasın şimdi. 

Kimi zaman sevmektir dünya...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MeTiN_7
    MeTiN_7's avatar
    Erkek
    CiRKiN bunu yazdı
    MeTiN_7 bunu yazdı

Beton firmasında çalışan biri olarak 2015 te 1 metreküp beton birim fiyatı 550 TL di. iskonto ile 400 e kadar iniliyordu. yıl 2025 beton maliyeti 3500 TL-4000 arası gidiyor şu anda inşaat ciddi derecede düştü son 2 haftadır faizlerin düşmesi ile bir tık hareketlenmeye başladı fakat uzun sürmez.

2019 da kendime ev aldım 350 bine pazarlıkla 3+1 net 153 metre çift banyo çift balkon deniz manzaralı silivriden plakama özel otoparkım cocuk parklı yetişkin ve cocuk havuzlu, yıl 2025 benim evimin fiyatı şu anda oldu 10 milyon sadece 6 senede kredi çekip aldım kredi taksitim bittiğinde yıl 2024 tü alırken bile zorlanmışken şu anda alınacak olan evlerin kredi borcu bitmez. Ömür biter borç bitmez yazık günah gerçekten yazık. Evi alırken 22 bin TL para alıyordum. şu anda 100 bin TL fakat o zamanlar o parayla macam yerken şimdi aldığımla yemiyor. Çünkü yarın belli değil cocuktu hanımdı evdi işti arabaydı fln derken para kalmıyor. Asgari ücret alan kardeşim ne yapacak ? 

Şehir neresi hocam ? 

2016 yılında c20 betonu 80₺/m3 demiri 800₺/ton a alıyordum 

o yıllarda 250.000 ₺ye iyi bir semtten 4+1 ev alınıyordu 

kabaca demirden gidersek 250 ton demire alınıyordu şu an demir 28.000₺ beton 2000₺ 

28.000x250 desek 7.000.000 yapıyor ki orada şu an evler o fiyatlarda 

2016 dan beri acayip şekilde develüasyon oluyor alım gücü 0 a yaklaştı 

Allah ev sahibi olamayanlara yardım etsin kolay iş değil 

İstanbul Silivri hocam 

olması gereken şeylerın adını iyilik yapmak koymuslar..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

"adam torpille aselsan iştirakine giriyor şuan 120k maaş, yaş daha 26 şehir üni mezunuydu, e bu adam veremez 60 veriyor. 2 doktorun evine şuan en az 200 giriyor en iyi ihtimalle 400 giriyor. Sarece kadıköyü dolduracak doktor mühendis bulunmaz mı 20 milyonluk şehir"

Her şeyin özeti bu yorumda beyler. Daha işin içinde siyasi ve yakınları yok :) 

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Erkek

kurtuluş savaşında dedelerimiz savaşmak yerine yer kapsaydı simdi bunları konusuyor olmazdık :) yer kapanlar ülkenin zenginleri suan

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bisson
    bisson's avatar
    Erkek

Aklıma hep bu video geliyor nezaman bu konular açılsa.

https://www.instagram.com/reel/CZjAABUqzwW/

I know me you know you.......
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackstone_tr
    blackstone_tr's avatar
    Erkek

Çekmeköyde askeriyenin arazisi vardı 

orası kimlere nasıl parsellendiyse 

villa olunca gördük ancak

blackstone_tr tarafından 26/Eyl/25 17:09 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHaDeWRoX
    SHaDeWRoX's avatar
    Erkek

4/5 yıl Önceden ev yada araç sahibi olmadıysan sıfırdan imkanı yok alamazsın.  Özellikle sabit gelirliysen ülkede bir şey sahibi olmak imkansız hale geldi

Her yarın geriye kalan hayatımızın ilk günü....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    MeTiN_7 bunu yazdı
    CiRKiN bunu yazdı
    MeTiN_7 bunu yazdı

Beton firmasında çalışan biri olarak 2015 te 1 metreküp beton birim fiyatı 550 TL di. iskonto ile 400 e kadar iniliyordu. yıl 2025 beton maliyeti 3500 TL-4000 arası gidiyor şu anda inşaat ciddi derecede düştü son 2 haftadır faizlerin düşmesi ile bir tık hareketlenmeye başladı fakat uzun sürmez.

2019 da kendime ev aldım 350 bine pazarlıkla 3+1 net 153 metre çift banyo çift balkon deniz manzaralı silivriden plakama özel otoparkım cocuk parklı yetişkin ve cocuk havuzlu, yıl 2025 benim evimin fiyatı şu anda oldu 10 milyon sadece 6 senede kredi çekip aldım kredi taksitim bittiğinde yıl 2024 tü alırken bile zorlanmışken şu anda alınacak olan evlerin kredi borcu bitmez. Ömür biter borç bitmez yazık günah gerçekten yazık. Evi alırken 22 bin TL para alıyordum. şu anda 100 bin TL fakat o zamanlar o parayla macam yerken şimdi aldığımla yemiyor. Çünkü yarın belli değil cocuktu hanımdı evdi işti arabaydı fln derken para kalmıyor. Asgari ücret alan kardeşim ne yapacak ? 

Şehir neresi hocam ? 

2016 yılında c20 betonu 80₺/m3 demiri 800₺/ton a alıyordum 

o yıllarda 250.000 ₺ye iyi bir semtten 4+1 ev alınıyordu 

kabaca demirden gidersek 250 ton demire alınıyordu şu an demir 28.000₺ beton 2000₺ 

28.000x250 desek 7.000.000 yapıyor ki orada şu an evler o fiyatlarda 

2016 dan beri acayip şekilde develüasyon oluyor alım gücü 0 a yaklaştı 

Allah ev sahibi olamayanlara yardım etsin kolay iş değil 

İstanbul Silivri hocam 

Silivri'de hangi santral hocam ben de Sultanköy'de ev yapıyorum betonu Atılım betondan aldık Bilsem sana yazardım 220 metreküp C30 alıyoruz

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
Toplam Hit: 3350 Toplam Mesaj: 56
ev fiyatları