folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Bu Evleri Kim Alıyor Ya Da Alabiliyor

Bu Evleri Kim Alıyor Ya Da Alabiliyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MeTiN_7
    MeTiN_7's avatar
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı
    MeTiN_7 bunu yazdı
    CiRKiN bunu yazdı
    MeTiN_7 bunu yazdı

Beton firmasında çalışan biri olarak 2015 te 1 metreküp beton birim fiyatı 550 TL di. iskonto ile 400 e kadar iniliyordu. yıl 2025 beton maliyeti 3500 TL-4000 arası gidiyor şu anda inşaat ciddi derecede düştü son 2 haftadır faizlerin düşmesi ile bir tık hareketlenmeye başladı fakat uzun sürmez.

2019 da kendime ev aldım 350 bine pazarlıkla 3+1 net 153 metre çift banyo çift balkon deniz manzaralı silivriden plakama özel otoparkım cocuk parklı yetişkin ve cocuk havuzlu, yıl 2025 benim evimin fiyatı şu anda oldu 10 milyon sadece 6 senede kredi çekip aldım kredi taksitim bittiğinde yıl 2024 tü alırken bile zorlanmışken şu anda alınacak olan evlerin kredi borcu bitmez. Ömür biter borç bitmez yazık günah gerçekten yazık. Evi alırken 22 bin TL para alıyordum. şu anda 100 bin TL fakat o zamanlar o parayla macam yerken şimdi aldığımla yemiyor. Çünkü yarın belli değil cocuktu hanımdı evdi işti arabaydı fln derken para kalmıyor. Asgari ücret alan kardeşim ne yapacak ? 

Şehir neresi hocam ? 

2016 yılında c20 betonu 80₺/m3 demiri 800₺/ton a alıyordum 

o yıllarda 250.000 ₺ye iyi bir semtten 4+1 ev alınıyordu 

kabaca demirden gidersek 250 ton demire alınıyordu şu an demir 28.000₺ beton 2000₺ 

28.000x250 desek 7.000.000 yapıyor ki orada şu an evler o fiyatlarda 

2016 dan beri acayip şekilde develüasyon oluyor alım gücü 0 a yaklaştı 

Allah ev sahibi olamayanlara yardım etsin kolay iş değil 

İstanbul Silivri hocam 

Silivri'de hangi santral hocam ben de Sultanköy'de ev yapıyorum betonu Atılım betondan aldık Bilsem sana yazardım 220 metreküp C30 alıyoruz

Ayyıldız Beton hocam beklerim yardımcı oldururum. Sonuçta Tahribat müridiyiz :)

olması gereken şeylerın adını iyilik yapmak koymuslar..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vgozacik
    vgozacik's avatar
    Erkek

Bir çoğu yapı tasarruf şirketlerinden alınıyor diye düşünüyorum.

dünya boştur looo
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek

Vallahi karı koca çalışarak aylık 100-150 arasında bir gelirimiz var , kiramiz 23k ev yaptırmak yada satın almak için para biriktiriyoruz 1 yıldır ama sürekli yerimizde sayıyor gibiyiz 

ZalımMadam.10.07.24
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Erkek
    AslanAmca bunu yazdı

Vallahi karı koca çalışarak aylık 100-150 arasında bir gelirimiz var , kiramiz 23k ev yaptırmak yada satın almak için para biriktiriyoruz 1 yıldır ama sürekli yerimizde sayıyor gibiyiz 

Para biriktirilmez bu ülkede, borçlanacaksın.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    qoqo bunu yazdı
    AslanAmca bunu yazdı

Sorunda orada başlıyor işte. Kredi faizleri çok yüksek. En son baktığımda %4-5'ler havada uçuşuyordu. Bu kredi işinin kaymağını 0,64'ten kredi çekenler yedi. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reskam
    Reskam's avatar
    Erkek

geçen dönerciyle konuşuyoruz çok izbe bir yerde tek başına kafasına göre çalışyor 4 milyonluk altın yatırımı varmış 8 milyon olmuş 16 milyon olunca ki onuda 2026 temmuz diyor gidip bir mercedes alacakmış.

vay amına koyim deidm.

Memento Mori
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Erkek

Bana arsa almak daha mantıklı geliyor yaklaşık 4 sene önce Bolu göynükte 50 bin TL ye 7bin m2 arazi aldım 3 yanı daki parsel benim yarım kadar adam 4 mil. Fiyat yazmış telefona vereceğim parayı arsaya bağladım şimdi arsa yaklaşık 7 mil. Her ay maaşın 3 te birini yatırım için biriktiriyorum bir ay önce yine arsa aldım yine yer bakıyorum gerçi barınma sorununu çözelim epey oldu siktiğimin tokisi neredeyse 8 sene olacak lala ev teslim edecek. Yoksa çalışarak ev alınmaz komplo teorisi savunanlardan değilim ama bu mülkiyetsizleştirme politikası sanki gerçek o yüzden şişiyor fiyatlar ki insanlar almasın bir güvenceleri olmasın 

Yav he he
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    qoqo bunu yazdı
    AslanAmca bunu yazdı

Sorunda orada başlıyor işte. Kredi faizleri çok yüksek. En son baktığımda %4-5'ler havada uçuşuyordu. Bu kredi işinin kaymağını 0,64'ten kredi çekenler yedi. 

Banka 1 milyon veriyor, adam gibi ev 4 5 milyon. Nasıl alalım?  XD onuda geçtim curuyecek bir yapıya ömrümün 10 yılını baglamakta saçma geliyor. Allah'tan bir parsel varda kendimiz ev yaptırmaya çalışıyoruz.

ZalımMadam.10.07.24
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı
    emnimax bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı

İnsan herkesi kendi gibi zannediyor ama bu sitenin sahibi emlak zengini, birinin mercedes s clası var bu sitede gemisi olan adam var amk.

Benim çevremde 10-15 milyondan aşağı birikimi mal varlığı olan adam yok yazılım sektörü ve 30+ adamlardan bahsediyorum.

Adam asgari alıyor diye herkesi asgari alıyor sanıyor ama değil canım kardeşim değil işte....

Üzgünüm ancak pramit kavramı çok doğru. Emin olun sessizce sabaha kadar para sayan adam dolu etrafınız.

bunlar gerçek doğrulanmış bilgiler mi ?

Üzgünüm ama gerçek. Geçen iş arkadaşı ile oturuyoruz evi değiştiricem diyor canı çok sıkkındı. Evini gösterdi e5 in altındaki bir plazada değeri 10Milyon muş ama alacağı ev 15 milyon olduğu için canı sıkkın :D 45+ yaşında yazılım sektöründe olan adamların didimde bodrumda yazlığı var aq paralelde de en az 2-3 ev.

Ben herkeste para var demiyorum ama ulan bunu kim alıyor dediğim adamlarda para çıkıyor.

Örneğin yazılım tarafında iyi bir şirkette iyi bir pozisyonda çalışan adamlar 300K+ maaş alıyor. 

Ancak ben demiyorum ki HERKES KAZANIYOR... Ama birileri malı hamuduyla götürüyor. O evleri de onlar alıyor satıyor. 

Babadan dededen de bir şeyler kaldıysa... Değme keyfine... 

oylelerine avazım agrıyana kadar sovesım gelıyor hocam,

cogu ınsan hala cocuk kafasında enpati nedir bilmiyorlar neyse sinirlenmicem

Ephesus bunu yazdı

zor olan babadan atadan mülksüz olmak hocam.

Mal edinmek kimse için kolay değil amenna.

Ancak 0'ı 1 yapmanın zorluğu 100x birim ise,

1'i 2 yapmanın, 3'ü 5 yapmanın zorluğu 10x'tir 20xtir.

Eğer üst soyundan mülksüzsen, ömrü billah afedersin götünü yırtsan maksimum bir ev bir araba anca alırsın. o da şanslıysan olur. olan da ne hayalini kurduğun ev ne de hayalini kurduğun araba olur.

hocam cok haklısın bu konuda bu dediğini bizzat yaşayan biri olarak onaylayabilirim,

-2 başladım.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uruAdania
    uruAdania's avatar
    Erkek

Ben yakın zamanda Ankara/Keçiören, Bağlum'dan 3.700'e 3+1, 150 m2, 5. kat, sıfır, full yapılı daire aldım. Gidip aynı konfordaki daireyi Çankaya, Yenimahalle merkez gibi yerlerden almaya kalkarsanız tabii ki 10, 15 m kadar fiyatlar var. Ankara'dan ev aldığım yer için konuşuyorum, gidip arada 10-15 km olan mesafedeki yerlere absürt rakamlar verenler yok metro durağı yakın, yok efendim çarşı, market yakın diyerek veriyorlar. Altında atın eşeğin varsa her yer emrine amade...

Hayatınızdaki en önemli iki gün; doğduğunuz gün ve nedenini öğrendiğiniz gündür.
Toplam Hit: 3339 Toplam Mesaj: 56
ev fiyatları