Claude 20X Ortak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    undefined-01 bunu yazdı
    kelebeksim bunu yazdı

claude kullanmayı bilmeyenlerle ortak olursanız değil 20X, 500X bile yetersiz gelir.
    adam her session'da tüm projeyi tekrar tekrar okutuyor claude'a, sonra bu token çok hızlı tükeniyo yea diye geziniyor.
    kullanmayı öğrenirseniz 5x tek kişi için fazla bile geliyor.
    ama junior'ın eline claude'u verirseniz 20X'i 3 günde bitirir.

sözün özü, kullanmayı bilmeyen adamla ortak hesap alırsanız 2 güne kavga edersiniz. çünkü kim ne kadar kullanıyor, o bilginiz de olmayacak.

.claudeignore ile filtrelesende claude.md dosyasini ona gore optimize etsende detaylara girdikce md dosyalarin arttikca context ve token kullanimi artiyor. Mesela benim buton olusturma standartlarim ve buton renklerimi tuttugum sirf ayri bir md dosyam var. Bi buton nasil konur, nasil formu bloke eder nasil ne zaman timeout olusturacak falback yapilari vs. Boyle detayli ne istedigini bilerek yazdiginda tokenleri inek iciyor daga kaciyor.

her şeyi biz yazarsak yapay zeka ne iş yapacak

goo.gl/qBNZmW
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

Günlük limitlerimi nerflediler hemen bitti aq

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

Claude'un ücretsiz planı 20 dolarlık plandan daha fazla kullanılabiliyor. Adamlar nasıl bir 20 dolarlık plan yaptıysa anında doluyor.

lrny.app
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    Hannibal_King bunu yazdı

Claude'un ücretsiz planı 20 dolarlık plandan daha fazla kullanılabiliyor. Adamlar nasıl bir 20 dolarlık plan yaptıysa anında doluyor.

daha cok reasoning yapip daha hizli dolduruyordur belki de kotayi hocam :))

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek
    end bunu yazdı
    Hannibal_King bunu yazdı

daha cok reasoning yapip daha hizli dolduruyordur belki de kotayi hocam :))

Olabilir :) Reasoning yapa yapa bitirecek işte yazılım geliştirme işini :)

lrny.app
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek

api üzeri değilde web üzeri işlem yapılacak gemini chatgpt hariç neler var 

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    undefined-01 bunu yazdı
    kelebeksim bunu yazdı

claude kullanmayı bilmeyenlerle ortak olursanız değil 20X, 500X bile yetersiz gelir.
    adam her session'da tüm projeyi tekrar tekrar okutuyor claude'a, sonra bu token çok hızlı tükeniyo yea diye geziniyor.
    kullanmayı öğrenirseniz 5x tek kişi için fazla bile geliyor.
    ama junior'ın eline claude'u verirseniz 20X'i 3 günde bitirir.

sözün özü, kullanmayı bilmeyen adamla ortak hesap alırsanız 2 güne kavga edersiniz. çünkü kim ne kadar kullanıyor, o bilginiz de olmayacak.

.claudeignore ile filtrelesende claude.md dosyasini ona gore optimize etsende detaylara girdikce md dosyalarin arttikca context ve token kullanimi artiyor. Mesela benim buton olusturma standartlarim ve buton renklerimi tuttugum sirf ayri bir md dosyam var. Bi buton nasil konur, nasil formu bloke eder nasil ne zaman timeout olusturacak falback yapilari vs. Boyle detayli ne istedigini bilerek yazdiginda tokenleri inek iciyor daga kaciyor.

her şeyi biz yazarsak yapay zeka ne iş yapacak

sen 1 tane yazacaksin, o 1000 tane yapacak iste :D AI buyuk bir gelisme ama hypeladiklari gibi sihirli bir deynek dgil. 

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antichrist
    antichrist's avatar
    Erkek

Claude güzel, verimli ama token olayı şu sıralar çok cırt. Rust Token Killer dahi kullansanız Pro pakette tek prompt ile total %10-%20 usage harcıyor. 5 saat için çok kısıtlı bir oran bu. 24$'a değer mi emin değilim. Max pakette muhtemelen bundan farklı değildir. Github copilot kullanın. 10$'a daha uzun süre kullanım hakkınız olur.

Gerçi kendi teorime göre bu sistemlerin ucuz sağladıkları hizmetlerde son demlere yaklaşıyoruz o ayrı. 1-2 yıla kalmadan sadece zengin oyuncağı olacaklar. 

Sağdan soldan lisans almamak lazım. Kendisinin 20$a'a sattığını 200 liraya kim neden nasıl verebilir allah aşkına :D Bir hesap alıp ortak kullanım sağlıyorlar. Paranızı heba etmeyin.

|~_~|
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    antichrist bunu yazdı

Claude güzel, verimli ama token olayı şu sıralar çok cırt. Rust Token Killer dahi kullansanız Pro pakette tek prompt ile total %10-%20 usage harcıyor. 5 saat için çok kısıtlı bir oran bu. 24$'a değer mi emin değilim. Max pakette muhtemelen bundan farklı değildir. Github copilot kullanın. 10$'a daha uzun süre kullanım hakkınız olur.

Gerçi kendi teorime göre bu sistemlerin ucuz sağladıkları hizmetlerde son demlere yaklaşıyoruz o ayrı. 1-2 yıla kalmadan sadece zengin oyuncağı olacaklar. 

Sağdan soldan lisans almamak lazım. Kendisinin 20$a'a sattığını 200 liraya kim neden nasıl verebilir allah aşkına :D Bir hesap alıp ortak kullanım sağlıyorlar. Paranızı heba etmeyin.

github ın öğrenci paketini aldım, ondan da claude u çıkardılar yav.

goo.gl/qBNZmW
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esinti
    esinti's avatar
    Erkek

Z.ai üzerinden pro paket aldım ve claude code ile son çıkan modelini kullandım. İlk başta salakça kod yazdı ama sonra teknik anlamda da besleyince biraz toparladı. Yine de opus ve somnet ten sonra insan attan inip eşeğe bindiğini hızlıca farkediyor.

Proje yapıyorsan kıyacaksın paraya alacaksın claude max paket gerisi yalan. 

Toplam Hit: 4163 Toplam Mesaj: 55
claude claude code claude opus