Devrimden Sonra
-
Daha filmi bile izlemeden olumsuz yorumlar yapan, Tv de gördüğü ( ki iyi tiyatro sanatçılarıdır ) iki kişi ile koskoca kadroyu sallamayan,yönetmeninin bakşa bir konuda yaptığı yorumlatüm karekter analizini yapabilen ve filme harcanan emek sanki sadece yönetmen ile sınırlı sananlar;
sanıyorum bir hediye paketi aldıklarında sadece paketin ambalajına ve veren kişiye bakıp yorum yapanlara benziyor;
veren kişi samimi ve paketde janjanlı ise '' kesin güzel birşey var içinde ''
veren tanımadığı kişi ve pakette alelale ise '' içinde kesin bir kitap var ''
Ne biliyorsun belki samimi arkadaşın sana şaka niyetine janjanlı bir emzik hediye ediyor, tanımadığın kişi alelacele davete gelirken senin çok beğendiğin bir t-shirt almış...
Konu içinden birkaç başlık çıkar vallahi...
Şu yaşıma kadar cevabını bulamadığım ve bulamayacağım soru da konuya yorum yapan kişi Asilkan kardeşim sayesinde tekrar içime dert oldu;
'' Sosyalistler yani Devrimciler '' bağımsız, adaletli, güçlü bir Türkiye '' ister halkın emeğine saygı bekler...
'' Ülkücüler '' bağımsız, güçlü bir Türkiye ister...
İstemler aynı olmasına rağmen aynı türküyü iki farklı sanatçıdan dinlemek gibi bir durum ortaya çıkıyor maalesef...
Adaletli bir dağılım para babalarının güç sahiplerinin işine gelmediği için aynı türküyü söyleyenler birbirine düşman olarak bakıyor...
Toteme secde eden yerli kabileyi papazlar gördüklerinde gülüyor, papazlar ayin yaparken Hz.İsa heykeline secde ediyor gören yerli kabile gülüyor...
-
.
-
flassy bunu yazdı:
-----------------------------
mortyr bunu yazdı:
flassy bunu yazdı:
Ekonomiden bi gram anlamadğınız nası belli amk gerçekçi bulmuşsunuz bide.Bütün borçlar silinmişmiş oldu hemen silelim oh ne güzel.2011 yılındayız küba bile vazgeçti kominizmden halkı aylık 10 dolara çalışıyordu istan etti artık.Birazcık gerçekçi düşünün cahil insanlar değilsiniz.
Komunizm ile Sosyalizmi ayırt edemeyen yurdumun güzel insanı.. :)
-----------------------------Seninle tartışmıyorum bile dostum.Komünizmle sosyalizm arasında ciddi farklar yoktur.Sosyalizm,komünizme geçiş aşamasıdır,yani komünizmin bir alt aşamasıdır.Asıl olan komünizmdir.Cahil kalmaya devam et daha neyi savunduğunu bilmiyorsun.Oku,araştır,öğren.Eğer karl marx'ın sosyalizmini destekliyorsan bu yol komünizme giden yoldur.Ekonomik sistemleri bir incele,kübayı incele çinin kapitalizme geçişini ve sebeplerini araştır.Rusyadaki sistemin çöküşünü ve halkın neden şuan bu kadar sefil yaşadığını araştır.Cahil kalma.Savunduğun siyasal sistemin sonu "diktatörlüktür","demir yumruktur". Örnekleri vardır.
-
flassy bunu yazdı:
Seninle tartışmıyorum bile dostum.Komünizmle sosyalizm arasında ciddi farklar yoktur.Sosyalizm,komünizme geçiş aşamasıdır,yani komünizmin bir alt aşamasıdır.Asıl olan komünizmdir.Cahil kalmaya devam et daha neyi savunduğunu bilmiyorsun.Oku,araştır,öğren.Eğer karl marx'ın sosyalizmini destekliyorsan bu yol komünizme giden yoldur.Ekonomik sistemleri bir incele,kübayı incele çinin kapitalizme geçişini ve sebeplerini araştır.Rusyadaki sistemin çöküşünü ve halkın neden şuan bu kadar sefil yaşadığını araştır.Cahil kalma.Savunduğun siyasal sistemin sonu "diktatörlüktür","demir yumruktur". Örnekleri vardır.
-----------------------------kim sefil yaşıyor ?
sefil yaşamak nedir ulan ?
senin ülkende resmi rakamlara göre 25 milyon insan (yoksulluk demiyorum artık) açlık sınırının altında yaşıyor. Kspitalizmin kazığını yemeye o kadar alışmışsınız ki, oturduğunuz yerden kendi insanınızın sefaletini göremeyip, rusyadaki halkın sefaletini, sosyalizme bağlayabiliyorsunuz.
breh breh breh.
-
bütün yorumları tek tek okudum ve bir kaç şey söylemk istedim
1. küba asla devrimden vaz geçmedi vaz geçmezde götünüzden element uydurmayın !
2. filmdeki oyuncuların hayatını nerelerde egitim aldıklarını nerelerde çalsıtıklarına bakarsanız görürsünüz saglam mı degil mi boş boş konusmayın türkiyenin en iyi tiyatro oyuncularıdır filimdekiler yıllarını vermişlerdi tiyatroya
3. iç borçlar silindi devlet üstüne aldı olur bal gibide olur türkiyenin isviçre bankalarında ve merkez bankasının altında kaç ton altın oldugunu hesaplamaya benim matematigim yetmez önce ögrenin sonra yazın birşeyler
4. herkes eşit olarak yaşarsa bu ülkede suç oranının ne kadar düşecegini tahmin bile edemezsiniz eşitlikden kastım ekonomi olarak
5. arkadaşın biri yazmış ben çok çalıstım iki tane ev aldım boşamı çalıstım diye bu ne iş tarzında merak etmeyin herşey tam oldugu için o giden bir evin zararını görmezsiniz çünkü ya herkesde olucak yada kimsede olmayıcak bu şekilde eksiklik yaşanmıyacak
6. olarak onun bunun uşagı olmaycagız natodan çıkarak filistinin üstüne bombalar yagarken neredeydik de fıkateyn filan yolluyoruz saga sola asker yolluyoruz libyaya filan
7.ve son olarak gerçekden hayatı yaşamak hayattan keyf almak özgür olmak ezilmemek istiyorsanız bunun sosyalizimden devrimden başka bir çagresi yoktur bizim hükümetlerimiz karı gibi abdye ab ye yanaşırken venezülla lideri hugo chavez in konusmalarını açın bir izleyin o zaman anlıyacaksınız ne demek istedigimi
-
Amerikaya bok atıyozda şurdan birimizi amerika davet etse :) heralde ilk gidenler laf atanlar olurdu.Şaka bir yana abd de kapitalist diyorlar ama tüm haklar var adamlarda ne iş :D
-
fivestar bunu yazdı:
Amerikaya bok atıyozda şurdan birimizi amerika davet etse :) heralde ilk gidenler laf atanlar olurdu.Şaka bir yana abd de kapitalist diyorlar ama tüm haklar var adamlarda ne iş :D
-----------------------------Tamam
-
Film kimsede yokmu yahu ?
-
mustaphachan bunu yazdı:
bu realistlikleri eylemlerimizle göstersek gayette yapılabileceğinin farkında oluruz aslında.. dün senarist-yönetmen mustafa kenan aybastı'da aynı şeyi söyledi.
-----------------------------bide inanmazlar mı .d
-
izlediğim fragmana göre konuşuyorum
herkes oturduğu evin sahibidir denmiş
yokya binbir güçlükle koparatifle bilmemneyle aldığımız evlerden birini üniversite masraflarını karşılamak için kiraya vercez sonra okiracı oevin sahibi olucak
aynı şey tarlalar dükkanlar içinde geçerli örneğin ben kredi aldım bilmemne yaptım dişimle tırnağımla sürücem tarlamı zamanla gelişicem işçi alıcam kimsenin hakkını yemiycem sonra o işçiler gelicek diycek bu tarla artık benim bide buşekilde düşünün kaldıki devlet böyle bir yasa çıkaramaz yetkisi dışındadır butür yasalar ancak seferberlik durumlarında elkoyabilir yada çokzorunlu birşey varsa yani buraya baraj yapılması gerekiyorsa bu ülke için bir ihtiyaçsa ozamanda bedelini ödiyerek el koyabilir bunun haricinde burası benimse benimdir kimse ben burayı senden aldım kiracına verdim diyemez devlet millet uzaylı astıronot farketmez kimsenin başkasının sahip olduğu şeyler için bir söz hakkı olamaz zaten devletin varoluş amaçlarından biride milletin malını korumaktır bu kominist sistemde olsa böyledir ha yinede birileri beni evimden ederse bu yasal olmaz görünürde yasal olsada zaten oyasalar hükmünü yitirmiş olur bu zorbalıktan başka bişey olmaz
film okadar doğru birfilm gibi gelmedi bana kısacası