folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dolar Ne Olur ?



Dolar Ne Olur ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MATH
    MATH's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Aralık/2014
    Erkek

    Osmanlı'nın son dönemlerinde, Osmanlı devleti tarafından çok sayıda fabrika açıldı. Bu bir gerçek. Osmanlı özel mülkiyete yer vermiyordu. Osmanlı'da fabrikaların, toprakların neredeyse tamamı devletindi. Bu topraklar asker yetiştirme karşılığında geçici olarak şahıslara verilirdi. En iyi ihtimalle kiralanırdı ama sürekli devletin malı olarak kalırdı. Bu yanlış bir ekonomik politikaydı. Böyle bir ortamda rekabet olmaz, üretim aksar. Aslında birazcık akademik düzeyde iktisat bilmek bütün hataları aydınlatır. Örneğin ABD tarihini açıp okuduğumuzda, ABD devleti fabrikalar açıp, hepsini millileştirdiği için büyük bir devlet olmadı. Keza İngiltere devleti böyle vizyonlar yüklenmedi. Aslında bu gelişim süreçlerini bilmek için biraz iktisat okumamız lazım. Adam Smith'in Ulusların Zenginliği diye bir eseri vardır. 2 ciltten oluşuyor. Okuduktan sonra ekonomiyi daha farklı yorumlayacağınızı düşünüyorum.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    he canım he. hangi kitabı okuyorsun bilmiyorum ama eşşeklerin kitabını okumayı bırak kendi vicdanının kitabını okumaya başla. gittiğin yol yol. değil. 

    abd ingiltere gibi ülkeleri yazıp osmanlının son zamanını yazıp sallayıp atma ortaya bişeyler. 

    iki dakika köşede otur dürüst olmayı dene. 

    osmanlının son zamanlarında fabrika değil saraylar yaptırıldı padişahların kıçı mutlu olsun diye. heryere luzumsuz saraylar luzumsuz masraflar. bunu yazıyor mu senin okuduğun kitabın.

    a.koyim osmanlının son zamanında yiyecek ekmeği yoktu halk savaştan bi halde ölüm kalım savaşı veriyor ortalıkta asker yok 15 yaşında gençler  askere gidiyor bu arkadaş hala fabrika diyor. beyinindeki soğancıklarına iki gram su dök bi zahmet.

    biz dolardan bahsediyoruz ekonomi zor zamanları diyoruz oohhhhoooooo klavyede bastığım her tuşa günah lan. kaç yıldır sitedeyiz nelerle uğraşacak hale düştük.  trollermisiniz nerden geldiniz kimsiniz a. koyim örümcek gibi ne yapacağınızı bilmiyorsunuz gidin evinize ekmek götürün bırakın birilerinin bokunu yemeyi. adam gibi dürüstçe işinize gidin işinizden gelin. 

    kaygusuz tarafından 14/Şub/15 00:34 tarihinde düzenlenmiştir

    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2008
    Erkek

    bazı arkadaşlar tarihi nereden okumuş ve nasıl anlamış, anlamıyorum.
    neyse gelelim dolara 2 ay içinde düşecek gibi görünüyor


    Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana "büyüksün" derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, s. 112 - Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. - Mustafa Kemal Atatürk 1881 - ∞
Toplam Hit: 9667 Toplam Mesaj: 94