folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Domuz Eti Nerden Bulabilirim?



Domuz Eti Nerden Bulabilirim?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gfb_soldier
    gfb_soldier's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Haziran/2006
    Erkek
    msdead bunu yazdı:
    -----------------------------

    turkishmydonoz bunu yazdı:
    -----------------------------
    işte aradaki fark bu ! gitsin bide yiyosa iranda arasın domuz eti adamı napıyorlar gör ! ben türküm ve müslümanım domuz eti yiyenide sevmem sevmek zorundada değilim ayrıca cokda gıcık olurum. sen anlamayacak kadar düşüncesizsin ayrıca karsındakine yobaz diyecek sekildede yobazsın.
    -----------------------------

    hee işte bende onu diyorum burası TÜRKİYE illa müslüman olmanı gerektirecek hiç bir usul yok olamazda..

    insanların dinine ve düşüncelerine saygı göstermek zorundasın hakaret ederek değil uslubunu koruyarak madem yanlış yaptığını düşünüyorsun uslubluce doğruyu gösterir anlatırsın hadeeeeee hödöööööööö diyerek değil işte sen bunu yapamadığın için yoobaaaz sın :D

    senle tartışılmaz canım he he öyla aynen :D :D iran' a git sen iran' a :D


    -----------------------------

    senin tek derdin din ile dimi : )  bazı şeyleri yapmak zoruna gidio yobaz yobaz die ttrmuşsun yazık ya :/


    http://twitter.com/#!/yasiinergul
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2007
    Erkek

    Bütün PostLarı okudum. AsLında böLe bi duruma geLmiş konuya cevap yazmam fakat yanLışLarı düzeLtmek istedim.

    İlk oLarak Excalibur001'in werdiği yanLış bir biLgi.

    Excalibur001 bunu yazdı:
    -----------------------------

    Domuz eti kirmizi etten cok daha sagliklidir (az kolestrollu). Gunumuzde tavuk etinden daha az risklidir ak . Belki bu yönden arıyor olabilir mi arkada$ ? Hem Hz.Muhammed döneminde sağlığa zararlı olabilirdi ama günümüz $artlarnda zararsızla$tı çünki teknoloji kesim kalitesi vs kılı tüyü arttı.

    -----------------------------

    Domuz eti vucuttaki B Vitaminlerini öLdürür. B VitaminLeri en zor sentezLenen, beynin ve vücudun en çok ihtiyacı oLan vitaminLerdir(Örn: Beyindeki hafıza fonksiyonLarının tam çaLışabiLmesi için B12 Vitaminine ihtiyaç duyuLur). İLîmi ve Fennî oLarak domuz etinin vucuda B VitaminLerini öLdürmek gibi bir zararı wardır oLduğu kanıtLanmıştır. Ve bu zararın yanında koLestroLü az oLması gibi bi özeLLiğinin beLirtiLmesi söz konusu biLe değiLdir.

    Ayrıca Dinimizce yasak oLması sebepLerinden bir tanesi ise; Domuzun canLıLar aLemindeki eşini kıskanmayan tek canLıdır(GözLemLenmiştir). Domuz etini yiyenLerinde domuzun bu eşini kıskanmaması gibi özeLLiği tesir ediLeceği düşünüLür. İLk gösterge oLarak akLıma Hz. Muhammedin sözü geLiyor; "Kötü bir kadının sütünü çocuğunuza içirmeyiniz. Zira tesir eder." (Yok oLurmu öyLe şey(Hane ben inanmıyorum diyosanız)). Size ikinci bir gösterge oLarak ise; Avrupa'daki insanLarın(beLLi bir kısmı hepsi demiyorum) eşLerini kıskanmadıkLarı biLinir.

    "Temiz böLgeLerde kesim yapıLıyor.", "Eskiden dandik dundik usuLLer iLe kesim wardı. Ondan yasak.." veya "Şimdi teknoLoji geLişti. Domuz etinin zararsızLaştırdıLar." gibi ibarnameLer tamamiyLe yanLıştır. YanLış oLmasının birinci sebebi; bu söyLedikLeriniz Ku'ran-ı Kerimdeki ayetin veya ayetLerin yanLış oLduğunu kanıtLar. Ki böyLe bi durum imkansızdır. İkinci sebebi; teknoLoji domuz etinin yapısındaki B Vitamini düşmaLığını kaLdırmadı. Sadece daha temizLik açısından(hijyenik açıdan) bir geLişme war. Ayrıca ikinci sebebe ek oLarak; (Tabi eğer buna itiraz etmediyseniz) TeknoLojiyLe beraber domuzun eşini kıskanmaması gibi bir durumun geLiştiğini söyLeyebiLmek söz konusu biLe değiL. Ki bunuda sanırım akLın aLabiLiyor.

    Bu dışkı yeme oLayını tam oLarak biLmiorm. Çünkü tavukta dışkısını yer diyorLar. Birçok kişiden duydum bunu. Fakat tavuk, domuz gibi pisLiğin içinde yaşamaz. Domuz pisLiğin içinden hiç çıkmaz. Sıçar, arkasından sıçtığını yer. E bu durumda "Tavukta dışkı yediğine göre tavuk eti yemekte caiz değiL" demek gerekir. TavukLara yem wermediğiniz zaman aç kaLırLar ve öLürLer. DışkıLarıyLa besLenemezLer. Fakat bu durumda, zannedersem domuz çok daha uzun yaşayabiLmektedir. "E ama haLa tavuk dışkısını yiyo". (Her hangi bir yerden okumuşLuğum yok kendi mantığımLa hareket ederk söLüyorum) Tavuk yedikLerini taşLıkta sindirir. Dışkısını yaptığında içinde haLen daha yem kaLır. Tavuk bu sürede dışkısının içindeki öğütüLmemiş yemLeri yer. diye düşünüyorum.

    BunLarı toparLamak gerekirse. Domuz Eti Kırmızı Etten sadece koLestroLünün az oLması gibi bir söz konusuyLa önde. Tavukta ise; domuz eti, normaL koşuLLarda(buzdoLabı gibi sakLama ortamLarının dışında) tavuk etinden daha sağLam kaLıyor oLabiLir. Tavuk eti daha çabuk bozuLduğundan zehirLeme etkisi gösterebiLir. Bu durum, sawsakLığı gösterir. Domuz etini tavuk etinden daha sağLıkLı oLduğunun bir göstergesi değiLdir. Diğer durumLarda kırmızı ve dana etinLe kıyasLamak ve domuz etinin önde oLduğunu göstermek mümkün biLe değiL.

    Yukarıda öne sürdüğüm önergeLer sonucunda, domuz etinin dana etinden ve tavuk etinden daha sağLıkLı OLMADIĞI, domuz etinin en kaLitesiz et oLduğunu hatta zararLarının çok büyük oLduğunu görebiLmekteyiz.

    İkinci oLarak Anarsist;

    Anarsist bunu yazdı:
    -----------------------------

    Domuz eti o kadar zararli olsaydi, onca insan(hiristiyan veya baska toplumlar) yemezlerdi.

    Tavukta kendi diskisini yer.. 

    Ben sahsi olarak domuz eti'nin tadindan igrendigim icin domuz eti yemem; bu benim kendi tercihimdir.

    Ayrica sanirim biz kimse'nin diyetisyeni degiliz; bu arkadasimiz hiristiyan bir soydan geliyor yani devamli olarak yiyiyorlardir domuz etini, ben inadina olsun diye sordugunu dusunmuyorum.

    -----------------------------

    Domuz eti o kadar zararLıdır. OnLarca insan o kadar zararLı oLsa bunu yerLermiydi diyosun. Cevabım sana: "Evet kardeşim yerLer". "NasıL yiycekLer bea. ZararLı şeyi insan yaparmı" diye düşünüyorsun ama bak insan oğLu ne kadar uzun süredir sigarayı içiyor. Ve o kadar zararLı oLmasına rağmen. Yani "NasıL yaparLar?, nasıL ederLer?" gibi bir söz burda senin düşüncen kendine zarar weren birşeyi kuLLanmamak oLduğu için böyLe düşünmenden geLior zannımca.

    Ayrıca ExcaLicur001'e yaptığım tavuk açıkLamasını sende okuyabiLirsin. Vede bu gibi durumLar hakkında konuşabiLmek için iLLa diyetisyen oLmaya gerek yoktur.

    TuğrulBaba bunu yazdı:
    -----------------------------

    adam domuz eti sormuş siyasete bulaştırmışsınız?

    Lafa gelince osmanlının hoşgörüsünden dem vurursunuz amma aynı hoşgörüyü göstermekten zinhar kaçarsınız.

    Bu ülke özgür bir ülke. İsteyen istediğine inanır yer içer sıçar kural yasa kanun çerçevesinde. Size ne oluyor? 

    Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

    Size ne elalemin inancından yediğinden içtiğinden?

    Kim ne bok yerse yesin size ne?

    Tarif edersiniz adam gider alır ne yol öğretmeye kalkışırsınız? Yok onu yeme yok bunu yeme? Aklı yokmu ? Size ne?

     

    Zorlamı arkadaş? Hayret birşeysiniz yahu?  

    Akşam akşam sinirlerimi oynattınız yine.. 

    -----------------------------

    Yok usta siyasete ordinaryus buLaştırmış zaten iLk postta. Kendi sorusuyLa. BizimkiLerde oLtaya takıLmış ama suç ordinaryusta. Gerçi adam bişy yapmamış gibi gözüküo ama sinsice oLta saLLamış ortaya.

    Ayrıca kimse ona yeme dememiş. Bir tanesi sormuş; "hristiyanlıkta domuz eti yenmesi gibi bi şart mı war ,yanı o yuzden mı arıyosun bukadar ,yoksa sana haram olmadıgı içinmi arıosun" diye sormuş. "HristiyanLıkta özeLLikLe domuz yediğiniz zamanLar, günLer fLn mı war yoksa senin kendi tercihin mi bu?" diye sormak istemiş sen yanLış anLamışın. Yoksa kimsenin ona yeme sen öLe böLe dediği yok. Hee bi eLeman kokoreçten girmiş birde. Yoksa bikaç arkadaşımız adam gibi tarif etmişLer. Kimsenin zorLama yaptığı yok.

    turkishmydonoz bunu yazdı:
    -----------------------------
    bile bile mi yapıyosun ? domuz eti nerde bulabilirim die buraya soru soruyorsun burdaki türk gençlerinin sabrını zorlamayı bile bilemi yapıyorsun özgür bir ülkeyiz ama haram olan bir yiyeceği bir başkasına adresi vererekde harama ittikal ettiriyoruz falan.gitsin araştırsın bulsun bize ne onun ne yiyeceginden gitsin sorsun kasapa kasapda götüne baltayı vursun a.q özgürüz ama bu kadarına da yeter ! biz türküz müslamanız domuz eti yemeyiz ! git kardesim kendin bul bizene bi soru yazmıssın ilgilenmemişsin bile dalga geciyor lan bu !
    -----------------------------

    turkishmydonoz bunu yazdı:
    -----------------------------
    işte aradaki fark bu ! gitsin bide yiyosa iranda arasın domuz eti adamı napıyorlar gör  ! ben türküm ve müslümanım domuz eti yiyenide sevmem sevmek zorundada değilim ayrıca cokda gıcık olurum. sen anl...
    -----------------------------

    turkishmydonoz bunu yazdı:
    -----------------------------
    abi ne halt ederse etsin.ben sevmiyorum hristiyan muhabbetlerini domuz diyeni gördükce kıl kapıyorum.msde...
    -----------------------------

    Turkishmydonoz biraz ayıp etmiş. YanLış dawranmış. Adama saygı göstermemiş. Turkishmydonoz ordinaryusun sorusunun aLtında yatanLara çok kızmış ondan böLe yapmış. Ama kendi düşünceLerini beLirtmiş hoşgörüsüz bir dawranış oLmuş ama kendi düşüncesi bunLar tamamiyLe saygı göstermek gerekir.

    msdead bunu yazdı:
    -----------------------------

    yooook artıık daha neler :D   

    neden türkler hiristiyan  olamazmı!

    sanane millet ne yerse yeer yobaaaaz şey  n' olcak...sen de git iran da yaşa ozaman :D


    -----------------------------

    BaşkaLarına saygı göstericem diye bir başkasına saygısızLık etmiş. Bir kişinin tercihi yada düşüncesine saygı göstermek gerekir fakat bu gerekçe iLe bir başkasınınkine saygısızLık yapmamak gerekir.

    İrandakiLer müsLüman oLduğu için saygı göstermiyorsun değiLmi. Ne o? İrandakiLere saygın yok gaLiba saygıLı hanım.  "HristiyanLarınkine saygı göster canııım. MüsLüman mı aman eksik kaLsın" dimi?. Saygı hakkında konuşurken daha büyük bi saygısızLık yapmak herhaLde "Bak ben saygı gösteriyorum" şekLindeki yapmacık tavırLara girer yada bize öğretiLmeye çaLışıLan "MüsLümanLık karşıtı" düşüncenin, ne kadar iyi öğretiLdiğini gösterir.

    msdead bunu yazdı:
    -----------------------------
    hee işte bende onu diyorum burası TÜRKİYE  illa müslüman olmanı gerektirecek hiç bir usul yok olamazda..

    insanların dinine ve düşüncelerine saygı göstermek zorundasın hakaret ederek değil uslubunu koruyarak madem yanlış yaptığını düşünüyorsun uslubluce doğruyu gösterir anlatırsın hadeeeeee hödöööööööö diyerek değil işte sen bunu yapamadığın için yoobaaaz sın :D

    senle tartışılmaz canım he he öyla aynen :D :D iran' a git sen iran' a :D

    -----------------------------
    hee işte bende onu diyorum burası TÜRKİYE  illa müslüman olmanı gerektirecek hiç bir usul yok olamazda.. //Süper

    insanların dinine ve düşüncelerine saygı göstermek zorundasın hakaret ederek değil uslubunu koruyarak madem yanlış yaptığını düşünüyorsun uslubluce doğruyu gösterir anlatırsın hadeeeeee hödöööööööö diyerek değil işte sen bunu yapamadığın için yoobaaaz sın :D //Süper

    senle tartışılmaz canım he he öyla aynen :D :D iran' a git sen iran' a :D //Sıçma durumu :(

     

    GeLeLim şimdi asıL konuya..

    ELeman sormuş güzeLcene. Sadece üst kısmına bakaLım. Ben nerde buLurum Domuz eti diye sormuş. Bir Müridin postunda "Fakat bu kişi hristiyan değiLmi? Hristiyan kişiLerLe beraber arada sırada yan yana geLmiyormu?" diye sormuş ki konunun asıL amacını gerçekten tüm çıpLakLığıyLa ortaya sunmuş. Birde araya devLet konuLarını sıkıştırmış ki sözde asıL sorusu zaten kendini eLe werdi. NormaL oLarak yakınmış oLabiLir fakat oLmayada biLir. O yüzden %50 %50 şartLarda durumu değerLendirmeyeLim.

    Tüm bu söyLedikLerim oLası oLasıLıkLarın %si yüksek oLanLarı. Ama gerçeği biLmediğimiz için. Hepside yanLış oLabiLir. ELimden geLdiğince objektif değerLendirmek istedim [Nabıyon sen bu kadar post yazıLır mı?]


    Sadece bi imza..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek
    İnsanların kişisel inanç ve görülerine saygımız sonsuzdur , domuz etide yiyebilir , hristiyanda olabilir kimsenin laf söylemeye hakkı yoktur ama tutup eziliyoruz dediğiniz anda ben bu ülkenin bir genci olarak karşı çıkarım arkadaş ...

    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 09/Haziran/2002
    Erkek

    Ezilme büzülme kısmına bulaşmayacağım...

    Ama domuz etinden dehşet guzel hamburger olur.
    Boyle kaln bi hamburger koftesı yaparsın cok delı gızel olur..
    Hatta davet et bende gelıyım : ) 

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BarettamazZ
    BarettamazZ's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2005
    Erkek

    anlam veremediğim bir konu var oda şudurki Hristiyan olman illa domuz eti yemenimi gerektiriyor... türkiyede domuz eti satılmasının ve türkiyede boyle bir pazar olmanın tek sebebi var oda turizmdir... ayrıca eğer gerçekten hristiyansan bilirsin mardinde yaşayan hristiyanları onların hiç biri bugüne kadar mardinde domuz eti aramadı sevgili dostum ... kendine iyi davran...


    ...::: BarettamazZ :::...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    bu konu dün açılırken bakmıştım gayet normal cevaplar gelmişti ilk sayfayada.Baya coşmuş bugün bakınca :) nerde bulunması gerektiğini soruyo arkadaş, haram mı değil mi diye değil! Herkes istediğini yapar yiyince gebereceği varsada geberir başkalarına bişey olmaz..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PIROMANTANRI
    PIROMANTANRI's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Nisan/2007
    Erkek
    osuruktan nem kapıyorsunuz arkadaşlar be...

    Birgün yapacak fen şu siyah toprağı altın/Her şey olacak kudret-i irfan ile...inandım.(Tevfik Fikret/Haluk"un Amentüsü)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dikdatoraa
    dikdatoraa's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2006
    Erkek
    yaav bırak nabacan domuzu hiç güzel değil kuzu veya 1 yaşını geçmemiş düve yiiii sşdlmfkojgpfds

    yenilmenin acısını yaşamadan kazanmanın zevkine hiç bir zaman varamazsınız... mağlubiyet son derece motive edicidir dibe vurduğunuzda en tepeden başka gidecek yeriniz kalmaz.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blacksun
    blacksun's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mayıs/2006
    Erkek

    ya adam zaten ben hıristiyanım diyo domuz eti yemek istiyo adam soru sormuş ne yiyeceğinede kendi karar versin migrosta bi kaçkere gördüm ben 3m li olanında

     


    şiddete meyalim vallahi dertten..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PIROMANTANRI
    PIROMANTANRI's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Nisan/2007
    Erkek

    madem arkadaşın söylediği önemli eğil herkes kendi fikrini yazıyor burtaya ben de fikrimi yazacağım ama bunu arkadaşa bok atmadan yapacağım....

    bence domuz eti yemenin yasaklanması o dönem için geçerlidir.

    http://www.nooran.org/TR/Q/4.htm   bu sitede de zaten yine mucize falan deyuip çoşmuş adamın teki:D  

    hadi diyelim ki bakteriler çok hızlı ürüyor çabuk bozuluyor falan bu hayvanın eti ama iyi de şimdi sanki eskiden olduğu gibi hayvanı sokak ortasında kesip,etlerini güneşte kurutup öyle mi yiyorlar. sağlık yönünden hiçbir sorun yaratmaz bence. ve mantığım da bana zararsız olan şeyi yapmamam için önümde bir engel olmadığını söylüyor...gerçi ben dinsizim o yüzden bu konuda rahatım:D


    Birgün yapacak fen şu siyah toprağı altın/Her şey olacak kudret-i irfan ile...inandım.(Tevfik Fikret/Haluk"un Amentüsü)
Toplam Hit: 25001 Toplam Mesaj: 70