folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Dunya Sistemini Bir Eylem Ile Cokertmek

Dunya Sistemini Bir Eylem Ile Cokertmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

puskullu bunu yazdı:
    -----------------------------

bu  o kadar  kolay değil:=)bankalarda sadece  bilndik kişilerin rolu yok

Tam olarak acarmisin ? Bankalarin patrolari demek istiyorsun, ve banka varsa devlet vardir, bankasiz devlet olmaz vs vs gibi mi ? Belki bunu isyan filan sayarlar yada devleti bolmeye kalkisan bir eylem sanip, devlet babalar guc unsurlarini kullanip bizi basitirir, ne dersin ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

diener bunu yazdı:

öncelikle kimseyi buna ikna edemezsin 3ay 1 yıl gibi vadeli mevduatı olanlar vadelerini kırdırmak istemeyeceklerdir.Farzedelim yaptın insanları ikna ettin ve herkes parasını çekmeye gidiyor .Bu sefer de sağlam bir kriz çıkarırsın :) çünkü senin bankadaki mevduatının yasal karşılık miktarına oranla yaklaşık 5 katı kaydi para(banka parası ya da sanal para ) olarak tadavüle çıkıyor ve diğer insanlara kredi vs diye kullandırılıyor.Herşes bir anda parasını istersen tarihteki banknot basanların durumu olur adamın milyonlarca miktar parası varken kasasında 10 gr altın çıkar :D yani ekonomik sistem diye birşey kalmaz 

Ben zaten ikna ederim diye dusunmedim ama, olsaydi diye dusunuyorum, yarin herkes parasini bankaya cekmeye gidiyor diye kabul ediyorum, bunu sonucunda neler olurdu acaba diye dusunmekteyim :) Bu arada guzel yorumlar yapmissin tesekkurler fikir alisverisi icin. Bu amerikada bir ara ki halen serbest mi bilemiyorum, biliyorsundur para basan ozel kurumlar vardi, buyuk ailelerin :) Nasil izin verilip basabiliyorlardi bilemiyorum ama, ne olur bunun sonucunda, kriz ciksin, butun hayali paralar anlasilsin ve birden puf diye ucup gitsin, okadar iscinin, koylunun, amelenin butun emekleri birden yok olsun falan filan, ee ekonomik sistem kalmayinca yarin, ne yapicagiz, yarin urettigim yazilimi, kasaptan et alirken takas mi ederim, yoksa berbere mi veririm saclarimi kessin diye bilemiyorum :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7714714
    7714714's avatar
    Erkek

benzin 4 tl ye dayandı halkımız ses çıakrmıyor.bir gün boğaz köprüsünü trafiğe kapatsalar çok şey değişecek.türk  halkından umudum yok.koyun gibiyiz.o yüzden hakkımızı savunmak için bir araya geleceğimizi zannetmem.herkes başkalarının yapmasını bekleyecek.biz sadece futbol takımları kötü gittiği zaman tesisleri basıp başkanı istifaya davet ederiz.bunun dışında hükümet bizi gece gündüz s.kse sesimizi çıakrmayız

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    obie
    obie's avatar
    Erkek

SpArK bunu yazdı:

PathfindeR00 bunu yazdı:

SpArK bunu yazdı:

ExpirE bunu yazdı:

Dünyadaki dönen paraların yalnızca % 10 u banknotlardan oluşur.... Geri kalan kısım elektroniktir. Piyasa bu % 10 luk kısım ile çevirilir.....

Yani yarin sen bankaya gidince parani alamayacaksin ? Banknot kalmayacak, belki altin verirler ne dersin ? Ya da mal veya hizmet olarak, sac sakal tras kuponu, kasaptan et kuponu filan mi verirler ne dersin ?

Para basmakta bizim elimizdeyse neden olmasın.

Yaklasimini gercekten sevdim, benim dusunceyi baya zora soktu. Bizim eylemi yapicagimiz bildiklerinden, yeteri kadar kagit parayi basarlar ve yarin bize bunlari teslim ederler. Fakat ozaman bundan sonrasi ? Bu kagit paranin degeri olucak mi :) ? Gecerli olacak mi, sen buna birseyler alabilecek misin ? Bankalar var diye, paranin guvenliginin gecerliligini saglayan kurumlar var diye, altinin yerine gecen parayi almis olucaksin, senin kazandigin degerler icin. 

Bir soru da su ? Para nedir ? Altinin karsiligi diye biliyorum, yani hayali para olmamasi icin, belli bir yerde karsiligi olan altinin saklanmasi lazim diye biliyorum ?

doğru.bi kaç kişi para basılır demiş.devlet kafasına göre basamaz.1L para basman için devlet hazine 1L değerinde maden koyman lazım.(altın,gümüş vb.)

Anlayana sivrisinek saz,anlamayana sazı soksan az...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    obie
    obie's avatar
    Erkek

ExpirE bunu yazdı:

Dünyadaki dönen paraların yalnızca % 10 u banknotlardan oluşur.... Geri kalan kısım elektroniktir. Piyasa bu % 10 luk kısım ile çevirilir.....

ayrıca cüzdanında 10L varsa;bu başkasının başkasına 10L borcu olduğu içindir : p

Anlayana sivrisinek saz,anlamayana sazı soksan az...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pc_worm
    pc_worm's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    eğer herkes parasını çekerse, banka tüm parayı karşılayamaz ve batar ama herşey bu kadar toz pembe olmaz, bu sefer banka verdiği kredileri geri çağırır, bunuda kredileri çekenler karşılayamaz ve evlerine arabalarına, maaşlarına neleri varsa hepsine haciz gelir. Banka sadece parayı verenler ve alanlar arasında aracı, ama güçlü ve aç gözlü bir aracı. Demirbank, İmar Bankası gibi bankalar battığında Türkiye'nin nasıl bir krize girdiğini araştırabilirsin. mevcut sistem içerinde bankaları batırmaya çalışmak, bir silahla kafana sıkmak gibi birşey.

jack daniels 160 yaşında
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pc_worm
    pc_worm's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Para; merkez bankalarının malıdır, bir teminat görevi görür. Derki bu parayı bana getirdiğinde sana bunun karşılığını vereceğim. Bir nevi senettir. Paranın kağıt halde bulunması, elektronik ortam bulunmasını "çarpan etkisi" ni araştırarak bulabilirsiniz.

jack daniels 160 yaşında
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek
    Çökermek istiyorsan, yavas yavas bu pisliklerin product larini desteklemekten vazgecerek baslayabilirsin. Petrol, elektrikli araba alabiliyosaniz alin. bisiklet kulanin, scooter kulanin, solar enerji, eger alabiliyosaniz gunes panelleriyle doseyin kendi elektriginizi cikartin. petrole talep azalinca adamplar paniklemeye baslayacakalr. Birden cokertebilmen icin tum insanlarin birden paraya deger vermeyi birakalari gerek. herkes birbirine yardim etsin. takaslarla ilerlesin olayalr. bu ibnelerin kontrol etmedigi birseyler le alis veris yapislin. neye ugradikalrini sasirirlar.

Shaban Interactive Pro.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pc_worm
    pc_worm's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Dj_DooM3 bunu yazdı:
    Çökermek istiyorsan, yavas yavas bu pisliklerin product larini desteklemekten vazgecerek baslayabilirsin. Petrol, elektrikli araba alabiliyosaniz alin. bisiklet kulanin, scooter kulanin, solar enerji, eger alabiliyosaniz gunes panelleriyle doseyin kendi elektriginizi cikartin. petrole talep azalinca adamplar paniklemeye baslayacakalr. Birden cokertebilmen icin tum insanlarin birden paraya deger vermeyi birakalari gerek. herkes birbirine yardim etsin. takaslarla ilerlesin olayalr. bu ibnelerin kontrol etmedigi birseyler le alis veris yapislin. neye ugradikalrini sasirirlar.
    kısmen katılıyorum, sorun dünya sistemini çökertmek değil bence. Waooow iphone çıkmış diye gidip 1800 doları basıp alarak, marka takıntısıyla yabancı ürün ve mallara dünyanın parasını dökerek hiçbiyere varamayız. Şu çok açık para edecek dayanıklı tüketim malları üretmiyoruz, ama çok fazla dışarıdan gereksiz şey alıyoruz. Petrolde, otomobilde, elektronikte niye o kadar vergi var sanıyorsunuz. Devlet vergilerle fiyatı yükselterek tüketimi kısmaya çalışıyor. Aldığınız ürünleri türk lirası vererek alıyorsunuz ama yukarıda bahsettiğim gibi, bu ürünleri satanlar elindeki tl'leri dolaylı olarak merkez bankasına gönderip dolar/euro'ya çevirtiyorlar. Merkez bankasının elinde döviz yada altın varsa çeviriyor, yoksa yapacak bişey yok develüasyon oluyor.

jack daniels 160 yaşında
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

Olmaz hocam olamaz hatta  bu söylediğin şey çok çok ciddi bir toplumsal bilinç gerektirir ilk eksiğimiz bu zaten. Olduğunu varsayalım hadi bu toplumu bulduk:) bir sonraki aşaması için bir plan yapılması ve sistemin tümden değişmesi gereklidir zira yarardan çok zarar verir o topluma.Bankalar bir bir iflas eder  devlet bir çeşit önlem alıp sistemi korumaya alacaktır ki bu durumda zaten mevduatın hatırladığım kadarı ile %20 si devlet garantisi altında ki buda belli bir rakkama kadar velhasıl-ı Parasını çekmek isteyen kişiler sistemin kendisinden daha fazla zarar görecektir ve evet paranın değeri pula düşecektir altın yüksek ihtimalle tavanın tavanı yapacaktır dolayısı ile yeni altın zenginleri ve güç zumreleri ortaya çıkacaktır. Bütün bunlardan hava- su - ekmek  ten daha fazla finansal sisteme bağlı olduğumuzu (toplumsal ve bireysel olarak ) unutmayınız. Her banka Türkiye yasalarını tam bilmesemde mevdutların sadece %10 unu garanti olarak merkez bankasına göstermek zorunluluğunda ki bu durumda o ülke direk sıkıyönetime gider burası kesin ve derin bir kriz ortamı bankacılık sistemi ve nakit düzeni şaştığı için direkt olarak asıl ücretli kesim yani en alt kesim öldürücü boyutta bu krizden etkilenecektir. Bu bir makina dolayısı  ile ülke boyutu ile düşünmemeniz gerekir ülke içerisinde bütün bunlar olurken yurtdışından ülkenin bu aciz durumundan faydalanmak isteyenlerin neler yapabileceği ayrı bir tartışma konusu olur herhalde.

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
Toplam Hit: 9615 Toplam Mesaj: 69