folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Dunya Sistemini Bir Eylem Ile Cokertmek

Dunya Sistemini Bir Eylem Ile Cokertmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

Aslında tahribatta bu kadar psikopat anormal sosyopat var, bizde bir dövüş klübü kurabiliriz, neden olmasın :)

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

Zaten ekonomik krizler bundan olur.. Karşılığı verilemeyecek elektronik paralar ortaya cıkar ve akıllının biri istediği anda bankalar yetişemezse dalga dalga yayılır o kriz. bazıları sağlam cıkar bazıları yokolur..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

bankaların özel şirket oldugunu bile bilmeyip,oraya para yatırmanın zorunlu oldugunu bankaların yeşil kafalı bonus reklamlarını görünce bankanın %yüz dogru seçim oldugunu parasının kılına zarar gelmeyeceğini düşünen insanların sayısının % 85 lerde oldugunu düşünüyorum bu çok büyük bi yüzdedir...

toplu çekime gelince devlet güvencesi diye inanarak yatırdıgınız şey aslında okadarda güvenli bi kapı değildir..herşey bi db ye bağlı ve yapacak bişey yok sözcüğü ile biten bi hüsrandır..

mesela şöyle örnek veriyim..devletten alacağı olupta alamadıgı zaman ikinci bir b planı olan kaç kişi var...bence nüfüsün %1 bile zor ihtimal..devlet ilahi güçleri olan bi tanrı değildir..bankaların aslında insanların sadece hayallerini kasalarında barındıran fiziki bir güvenliği ve gerçekliliği olmayan yerlerdir...

türkiyede şu zihniyet hakimdir..komşu yaptırmış iyiymiş.ezel dizisini izlemekten haytta daha öenmli şeyler olabileceğini bilmeyen milyonlarca insan var..

Şahsım adına dünya sistemini çökertecek her türlü eyleme eşilk etmeye hazırım.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

siyahbereli bunu yazdı:
    -----------------------------

bankaların özel şirket oldugunu bile bilmeyip,oraya para yatırmanın zorunlu oldugunu bankaların yeşil kafalı bonus reklamlarını görünce bankanın %yüz dogru seçim oldugunu parasının kılına zarar gelmeyeceğini düşünen insanların sayısının % 85 lerde oldugunu düşünüyorum bu çok büyük bi yüzdedir...

toplu çekime gelince devlet güvencesi diye inanarak yatırdıgınız şey aslında okadarda güvenli bi kapı değildir..herşey bi db ye bağlı ve yapacak bişey yok sözcüğü ile biten bi hüsrandır..

mesela şöyle örnek veriyim..devletten alacağı olupta alamadıgı zaman ikinci bir b planı olan kaç kişi var...bence nüfüsün %1 bile zor ihtimal..devlet ilahi güçleri olan bi tanrı değildir..bankaların aslında insanların sadece hayallerini kasalarında barındıran fiziki bir güvenliği ve gerçekliliği olmayan yerlerdir...

türkiyede şu zihniyet hakimdir..komşu yaptırmış iyiymiş.ezel dizisini izlemekten haytta daha öenmli şeyler olabileceğini bilmeyen milyonlarca insan var..

Şahsım adına dünya sistemini çökertecek her türlü eyleme eşilk etmeye hazırım.

iş bankasına bişey olmas :D

(haklısın hocam, bende varım eyleme )

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek

sizi gidi anarşikler siziii. dünyayı değiştirmeye gerek yok kendini değiştir dünyan değişmiş olur zaten. parayı kullanmadan yaşa. herkes böyle yaparsa sistem mistem kalmaz (K) fakdısistem

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

hocam mantığın güzel ama %10 luk kısım doğru bi kere bizim bankanın baya yüklü bi parası wardı we adama yapılan çağrı merkezindeki yanlış işlemden sinirlenio gidio şubesine tüm parasını çekmeye 25 şube birleşti parayı toplayabilmek için ,)

dewdim dewrildim geldim
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokorecci
    kokorecci's avatar
    Erkek
    herkes parayı istediği an, önce o guzel banka memureleri sizi ikna cabalarına girişir. tabi ısrarlara dayanamayan banka elindekini dagıttıktan sonra iflas bayragını çeker (bankayı devlete devretmekte diyebilirsiniz) İşte bu noktadan sonra sistem çökertmek dediğin şemsiye senin-benim kıçıma girmiş demektir. Ama panik yok henüz açılmadı. :) devlet bu banka borçları için haliyle banka sahiplerinin tüm varlıgını satıp bankaya gelir saglar. Dananın kuyrugunun kopacagı yerde burası daha dogrusu şemsiyenin açılmaya baslayacı zaman... banka sahiplerinin banka dısındaki varlıkları bu borcları karsılayamayacak durumdaysa -ki bu %99.9 karsılayamayacaktır. İşte o zaman senin almayı dusundugun o para develuasyon- enflasyon vs. ile degersizlestirilerek senin cebinden karsılanır. (şemsiye açıldı gözun aydın) sonra sana verilen o kağit parçalarıyla ancak wc de ihtiyac gidermeye gidebilirsin. Burdada karsina buyuk bir sorun cıkacaktır. Çünkü açılmıs bir şemsiyenin oldugu yerden hacetini görmek vücudunun boşaltım sistemini allak bullak edecektir. kısaca suanki sistem neyse bunun çökmesiyle bundan farklı bir durum oluşmayacaktır. her halukarda semsiye orda ve acık vaziyette :D ---- bu karamsar tabloya karsın kişisel olarak destek vermekteyim yanlıs anlasılmasın diyede belirteyim...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lostok
    Lostok's avatar
    Erkek
    ABD 'nin karşılıksız para bastığı herkesçe biliniyor ama birşey yapamıyorsun. Çin şuan kendi parasını dolara göre daha değersiz hale getirmeye çalışıyor böylece dışa satımı kolaylaştırıp kendi halkının dış piyasada fakir iç piyasada zengin olmasını istiyor. Peki amaç ne insanlar dışarıdan hiçbirşey almayacak ihtiyacı içerde arıyacak. Tabi bunu öyle zort diye yapamazsın yoksa plan alt üst olur çok iyi ekonomistle yapıyor bu işi. Bizdede bazı büyük(?) insanlar TL ' nin değerini arttırmaya çalışıyor. bunlar bilimsel açıklamaydı fantezik cevabım şu: bankaların esas patronları polis teşkilatının gücünü parayla satın alır ken di hırsızlarını piyasaya sürer hergün 5-6 ev soyulur her mahallede sonra o parasını çekmek isteyenler para yatıracak banka ararlar:D
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pisikleet
    pisikleet's avatar
    Erkek
    herkes taktir ederki bu fikir tamamen ütopiktir.zaten ütopik oldugu bu ortak payda da hiç bir sekilde ulaşılamıcaa için yinede her seye ragmen g*tü saglama almak için bankalarda zorunlu karsılık oranı ile belli bi miktar para tutulmaktadır.mantık basit nekadar insan aynı anda parasını cekerki? tabiki hepsi bi anda cekmez ee cekmeye gelenlerede bu oran içinde tutulan paradan verdinizmi tmmdır.geri kalan para banka mevduatına göre kredilendirilir ve yine sizin bnim kullanmam için piyasaya salınmıs olur.haa anarşist bi eylem yapmak isterseniz sistemi kökünden kazımaya kafa yorcaam dersenizde nacizane önerim bi cok arkasın dedigi gibi olacak 'önce kendinizi degiştirin sistem ztn bundan sonra değişmeye mecbur kalacaktır'.ayrıca şu anki liboş emperyalist sistem bi yerlerden dönüşerek gelmiştir merak etmeyin bu sistemde değisecek bakalım biz görebilicekmiyiz :D

https://twitter.com/pisikleeet
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diener
    diener's avatar
    Erkek

SpArK bunu yazdı:

diener bunu yazdı:

öncelikle kimseyi buna ikna edemezsin 3ay 1 yıl gibi vadeli mevduatı olanlar vadelerini kırdırmak istemeyeceklerdir.Farzedelim yaptın insanları ikna ettin ve herkes parasını çekmeye gidiyor .Bu sefer de sağlam bir kriz çıkarırsın :) çünkü senin bankadaki mevduatının yasal karşılık miktarına oranla yaklaşık 5 katı kaydi para(banka parası ya da sanal para ) olarak tadavüle çıkıyor ve diğer insanlara kredi vs diye kullandırılıyor.Herşes bir anda parasını istersen tarihteki banknot basanların durumu olur adamın milyonlarca miktar parası varken kasasında 10 gr altın çıkar :D yani ekonomik sistem diye birşey kalmaz 

Ben zaten ikna ederim diye dusunmedim ama, olsaydi diye dusunuyorum, yarin herkes parasini bankaya cekmeye gidiyor diye kabul ediyorum, bunu sonucunda neler olurdu acaba diye dusunmekteyim :) Bu arada guzel yorumlar yapmissin tesekkurler fikir alisverisi icin. Bu amerikada bir ara ki halen serbest mi bilemiyorum, biliyorsundur para basan ozel kurumlar vardi, buyuk ailelerin :) Nasil izin verilip basabiliyorlardi bilemiyorum ama, ne olur bunun sonucunda, kriz ciksin, butun hayali paralar anlasilsin ve birden puf diye ucup gitsin, okadar iscinin, koylunun, amelenin butun emekleri birden yok olsun falan filan, ee ekonomik sistem kalmayinca yarin, ne yapicagiz, yarin urettigim yazilimi, kasaptan et alirken takas mi ederim, yoksa berbere mi veririm saclarimi kessin diye bilemiyorum :)

aslında kaydi paradan o kadar da korkmamak lazım çünkü hem güvenli hem taşıması ve kullanması kolay.Mesela kaydi para olmasa internet alışverişlerin daha çok zaman alırdı düşünsene para yollamak zorunda olduğunu havale yapmak yerine.Eskiden para basma izni vardı çünkü o aileler başlı başına güç tü.şimdi ülkeler nasıl itibar görüyorsa o zaman da o aileler itibar görüyordu dostum.tabii işin diğer yanı da bu kaydi para işine bir sınırlama yapmak geliyor ki bu da merkez bankası zorunlu karşılık oranları yoluyla yapılmış oluyor zaten :) bir şeyden korkmak gerekiyorsa özellikle türev ürünlerin bazılarından korkmak lazım çünkü bazılarının amacı verilen kredinin üzerine  ihraç ediliyor.yani borç veriyorsun bu borcun üzerine bir borç senedi daha çıkaıyorsun sonra da abd deki gibi mortgage krizi benzeri durumlarla karşılaşıyorsun :)

OYUN BİTİNCE ŞAH DA PİYON DA AYNI KUTUYA KOYULUR... ÜŞENİYORUM ÖYLEYSE YARIN...
Toplam Hit: 10358 Toplam Mesaj: 69