Evrenle İlgili Soru-Cevaplar
-
merhaba müridler.
Bir müridin http://tahribat.com/Forum-20-Milyar-Yil-Uzaga-Bakan-Ne-Gorur-164103/ bu konuyu açmasıyla aklıma böyle bir fikir geldi.
Birçok kişinin aklına uzayla,evrenle,boyutlarla ilgili sorular takılıyordur. Bende soru cevap şeklinde böyle bir konu yapmak istedim.
Tek başıma illaki cevaplayamayacağım sorularda olacaktır. Daha bilgili müridleride konuda görürüz büyük ihtimal :)
Tek isteğim konuyu dine evrime falan getirmeyin gene. Sorulacak sorular bunu tetikleyecek şekilde olmasın. Verilen cevaplarda.
Şahsen cevaplayabileceğim alan big bang teorisi olabilir.
Aktif olarak konuyla ilgilenebilecek müridleride bekliyoruz.
2. mesajda sorulan soruları toplamayı düşünüyorum.
-
Işık hızı aşılamıyorsa ve hız göreceliyse birbirine doğru ışık hızının %99 u hızında hareket eden iki parçanın birbirlerine göre hızı nedir?
(biliyorum da ortalığı bulandırayım )
-
HolyOne bunu yazdı
Işık hızı aşılamıyorsa ve hız göreceliyse birbirine doğru ışık hızının %99 u hızında hareket eden iki parçanın birbirlerine göre hızı nedir?
havuz soruları geldi aklıma ama cevabını merak ediyorum hoca pm atarsan sevinirim :D
-
eğitim seviyen nedir hoca? Big freeze'i aciklar misin?
anarsistherif tarafından 30/Ağu/12 00:20 tarihinde düzenlenmiştir -
HolyOne bunu yazdı
galilei ve lorentz döşümlerini araştır
-
(bunlar benim kendi görüşümdür hiçbir bilimsel gereçğe dayandırmıyorum)ışık maddenin enerji biçimlerinden biridir inanılmaz düşük yoğunlukta olduğu için "light" yani kütlesiz kabul edilir ama uzay düzleminde her varlığın bir kütlesi olduğu için ışıkta kütleli bir cisimdir. uzayın izin verdiği ölçüde hızlana bilen ışığın hızı değişkendir(uygulanan dirence göre ısıya ortam yogunluguna göre değişir) optimum şartlarda 299 bin kilometre olan hız bağıl olarak artabilir yani birbirlerine göre hızları 600 bin civarı olabilir fakat 298 bin km hızla giden bir araçta yakılan fardan çıkan ışık hızı gende 299 bin olacaktır
-
HolyOne bunu yazdı
c = 299.792.458 m/s
c'nin %99'u = 296.794.533,42 m/sbirbirine göre hızı
2 x 296.794.533,42 = 593.589.066,84 m/s
Sanırım uzayda bağıl hız vs. gibi olaylar yoktu.
-
Weldox bunu yazdı
(bunlar benim kendi görüşümdür hiçbir bilimsel gereçğe dayandırmıyorum)ışık maddenin enerji biçimlerinden biridir inanılmaz düşük yoğunlukta olduğu için "light" yani kütlesiz kabul edilir ama uzay düzleminde her varlığın bir kütlesi olduğu için ışıkta kütleli bir cisimdir. uzayın izin verdiği ölçüde hızlana bilen ışığın hızı değişkendir(uygulanan dirence göre ısıya ortam yogunluguna göre değişir) optimum şartlarda 299 bin kilometre olan hız bağıl olarak artabilir yani birbirlerine göre hızları 600 bin civarı olabilir fakat 298 bin km hızla giden bir araçta yakılan fardan çıkan ışık hızı gende 299 bin olacaktır
hocam bir üstte yazan mesajı oku lütfen
geri kalan bilgi eksikliğine bişey diyemiyorum :|
-
schwarzseherisch bunu yazdı
eğitim seviyen nedir hoca? Big freeze'i aciklar misin?
cahilim ilkokul terk.
"Tek başıma illaki cevaplayamayacağım sorularda olacaktır. Daha bilgili müridleride konuda görürüz büyük ihtimal :)"
yazdım. Konuya katkınız olacaksa olur yoksa baltalamanın manası yok.
Cevap verebildiğime veririm olmadı başkası cevap verir. İlla ben millete birşey öğretecemmi diyorumda? Benimde öğreneceğim şeyler çıkar diye açtık konuyu.
Eğitim seviyen nedir bilmiyorumda,bu egoist tavırlar zannedersem ilkokuldan kalma..
Konuya böyle saçma yorumlar gelmesin lütfen.
-
wert bunu yazdıWeldox bunu yazdı
hocam bir üstte yazan mesajı oku lütfen
geri kalan bilgi eksikliğine bişey diyemiyorum :|
parantezin içini oku hocam ayrıca sadece lorentz dönüşümleri biraz anlam kazandırabilir fakat oda yetersiz sonuçta ışığın hızı halen tam hesaplanamıyor
-
sakin ol hoca eğitim seviyene göre aklımızda takılan soru varsa soralım. cevabını alamayacağımız soruyu sormayalım değil mi? wert var mesela burda fizikci ona sorabileceğim soru tipi var, holyone bilgisayar mühendisi, ona sorabileceğim soru tipi var.. big freeze'i merak ettigimden sordum ama cevap veremeyeceksen böyle cevap vermeninde anlamı yok.