folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ezan "Türkçe" Okunsun.

Ezan "Türkçe" Okunsun.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ofarslann
    ofarslann's avatar
    Erkek
    HolySeclorum bunu yazdı:
    -----------------------------
    ofarslann bunu yazdı:

Allah seni ıslah etsin...Adam diyanetinsitesinden kaynak vermiş..

ben sorularlaislamiyet sitesinden kaynak verdim..c/p yaptık ama affola :D

İkisindede a'sından tut z'sine kadar herşey yazıyor..Neden türkçe okunamıyor neden orjinalinden okunması gerekiyor..

Ama sen halen kendi bildiğini okuyorsun..(Nedendir belki arkadaşımız copy/pasteleri okumuyordur araştırılanları kaynak olarak görmüyordur.)

Anlamadığım dil diye kendini savunmaya çalışıyorsun..Türkçe okunmasını istiyorsun..

İngilizceye vs dillere gelince şakır şakır döktürüyorsunuzdur..İngilizceyi ananızın karnında öğrendinizya ondandır.

Allah sana bu aklı kullanasın diye vermişş.

Allah seni ıslah etsin ne demek ya?Ne için ıslah edecek sorguladığı için mi?Ama doğru sizin Allah'ınız kularının işine gelmeyen şeyler söyleyenleri,dini sorgulayanları cezalandırıyodu...

"Allah sana bu aklı kullansın diye vermiş" adam zaten aklını kullandığı için konuyu tartışmaya açmış..Aklını kullanmasa hea öle öle der geçerdi...

sorguluyorsa cevabıda var..ama sizler araştırıp öğrenmekten mahrum kalmış insanlarsınız öylemi görüyorsunuz kendinizi..?

""Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!"" M.Akif ERSOY
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

ezanın içerisndeki kelimeler evet çok anlaşılır dilde anlamayacak bişey yok.arapça çok güzel bi lisan benim hoşuma gider

birgun ingilizce gibi herkesin konuşmak istedigi dil olacak _______________ buraya da çizdim

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek
    ofarslann bunu yazdı:

sorguluyorsa cevabıda var..ama sizler araştırıp öğrenmekten mahrum kalmış insanlarsınız öylemi görüyorsunuz kendinizi..?

Evet düşüncelerinize uymadığımız için kesin araştırmaktan mahrum kalmış insanlarızdır..Sen bizi gerçek hayatta yakinen tanıdığın için böyle bi cümleyi gayet rahat kurabiliyosun :)

Her Hakkım Saklıdır
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ofarslann
    ofarslann's avatar
    Erkek
    HolySeclorum bunu yazdı:
    ofarslann bunu yazdı:

Evet düşüncelerinize uymadığımız için kesin araştırmaktan mahrum kalmış insanlarızdır..Sen bizi gerçek hayatta yakinen tanıdığın için böyle bi cümleyi gayet rahat kurabiliyosun :)

ne alaka..

ben kendi düşüncemimi aktardım..13.sayfayı aç oku bakalım benim kendi düşüncem mi ...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek
    ofarslann bunu yazdı:

ne alaka..

ben kendi düşüncemimi aktardım..13.sayfayı aç oku bakalım benim kendi düşüncem mi ...

Okudum o yazıyı,şahsen bana  mantıksız gelen birçok yeri var.Belirli bir kesime hitap ettiği için kılıfına uyduracam diye mantıksız şeylerde yazmışlar...Bu mantıksızlıklar bakış açısına bağlı olarak senin gözüne batmaz ama benim gözüme çok fena batar... 

Her Hakkım Saklıdır
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    zigana bunu yazdı:

Tamam sen türkçe oku,güneydoğu kürtçe okusun,istanbul şivesinde okunsun,hatta ingilizce okunsun ne dersin?

Eğer namaz kılacak insanlar Türkçe değil, İngilizce biliyorsa okusun. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ofarslann
    ofarslann's avatar
    Erkek
    HolySeclorum bunu yazdı:
    ofarslann bunu yazdı:

ne alaka..

Okudum o yazıyı,şahsen bana mantıksız gelen birçok yeri var.Belirli bir kesime hitap ettiği için kılıfına uyduracam diye mantıksız şeylerde yazmışlar...Bu mantıksızlıklar bakış açısına bağlı olarak senin gözüne batmaz ama benim gözüme çok fena batar...

hımmm...

sen aşmışsın ya...:D

şu mantıksız gelen yerlerini yazarmısın rica etsem.. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek
    ofarslann bunu yazdı:

hımmm...

sen aşmışsın ya...:D

şu mantıksız gelen yerlerini yazarmısın rica etsem.. 

Yazayım bir kaçını...

Manasını öğrenmek için İngilizce,Türkçe vs okunmasının gerektiğini yazmış,burası güzel ama hemen ardından ibadetin sırf Arapça indiği için Arapça yapılması gerektiğini yazmış...Yine aynı kısır döngü,maksat kılıf uydurmak,adam anlamıyo Arapçayı ibadeti Arapça yapsa ne olur yapmasa ne olur?

Biz manasını anlamasakta faydası vardır :D Arkadanda alakasız bi örnekle desteklemişler sanki mantık aynıymış gibi... Anlamadığın şey sana bırak faydayı zaman kaybından başka bişey getirmez...

Kuran'ın her harfine 10 sevap meselesi...Ama Arapça okuyacan ancak öyle...Müslüman ülkelerde kan durmuyo,millet birbirini boğazlıyo,demekki pazarı bombalayıp insanları öldürüyolar,eve gelip kitabı okuyolar hani harf başı 10 sevapya birbirini eşitliyo :DHatta sevap kısmı yükselişe geçiyo :D

Allah'ın bizim ibadetimize ihtiyacı yok.Ona ihtiyaç duyan bizleriz.....Evrimin ürünü olan insan böyle garip cümlelerde kurabiliyo..Birçok ateist tanıyorum..Paşa paşa yaşayıp gidiyolar,durumlarıda çoğu müslümandan iyi..Durun zahmet etmeyin buna kılıfı ben geçireyim, burada rahat yaşıyo ama ötede yanacak :D

Her Hakkım Saklıdır
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ofarslann
    ofarslann's avatar
    Erkek

HolySeclorum bunu yazdı:

--------------------------------

Manasını öğrenmek için İngilizce,Türkçe vs okunmasının gerektiğini yazmış,burası güzel ama hemen ardından ibadetin sırf Arapça indiği için Arapça yapılması gerektiğini yazmış...Yine aynı kısır döngü,maksat kılıf uydurmak,adam anlamıyo Arapçayı ibadeti Arapça yapsa ne olur yapmasa ne olur?

kuranı kerim bunu emrediyorsa sende bunu yapmakta mükellefsin..islam dinine inanıyorsan..müslümansan..

anlamıyorum diyorsun..ingilizceye rusçaya vs.dillere gelince sizden iyi konuşan olmuyor ne hikmetse..

-----------------------------------

Biz manasını anlamasakta faydası vardır :D Arkadanda alakasız bi örnekle desteklemişler sanki mantık aynıymış gibi... Anlamadığın şey sana bırak faydayı zaman kaybından başka bişey getirmez...

vardır tabi..Kuranı kerim Allahın sözüdür..Allahı anmakla  bile insan sevaba girerken kuran'ı kerimi okumakla insan neden sevaba girmesin..!anlamasa bile..

bak şurayı iyi oku

“Manasını anlamıyoruz” düşüncesine gelince, ister aslıyla isterse mealleriyle kuranın manasını anlamak ve onun hükümleriyle yaşamak, her Müslümanın görevidir. Zaten "kuran anlaşılmak ve yaşanmak için" gönderilmiştir. İngilizce bir kitabı bile anlamak için İngilizce öğrenen bir Müslümanın, kuranı anlamak için neden Arapça öğrenmediğini de bir düşünmek gerekir.

----------------------------------

Kuran'ın her harfine 10 sevap meselesi...Ama Arapça okuyacan ancak öyle...Müslüman ülkelerde kan durmuyo,millet birbirini boğazlıyo,demekki pazarı bombalayıp insanları öldürüyolar,eve gelip kitabı okuyolar hani harf başı 10 sevapya birbirini eşitliyo :DHatta sevap kısmı yükselişe geçiyo :D

Kuran'ı kerimin Allah tarafından indirildiğine Allahın sözü olduğuna inanıyormusun..bunu bilmek istiyorum..!

bir örnek

İbni Mes'ud (ra) anlatıyor: "Hz Peygamber'i (sas) dinledim. Şöyle diyordu: Kur'an-ı Kerim'den tek harf okuyana bile sevap vardır. Her sevap on misliye kayda geçer. "Elif Lam Mim bir harftir demiyorum aksine Elif bir harf, Lam bir harf, Mim bir harftir"(Tirmizi , Sevabü'l Kur'an 16, 2912)

------------------------------

Allah'ın bizim ibadetimize ihtiyacı yok.Ona ihtiyaç duyan bizleriz.....Evrimin ürünü olan insan böyle garip cümlelerde kurabiliyo..Birçok ateist tanıyorum..Paşa paşa yaşayıp gidiyolar,durumlarıda çoğu müslümandan iyi..Durun zahmet etmeyin buna kılıfı ben geçireyim, burada rahat yaşıyo ama ötede yanacak :D

"Dünya işleri için lugatlar dolusu yabancı kelimeyi ezberleyenler, ebedi saadetin reçetesi olan ibadetlerimiz için Allah kelamından bir sayfalık ezberi fazla buluyorlarsa, şu gerçeği hatırlasınlar: " Allah'ın, bizim ibadetlerimize ihtiyacı yoktur. Ona ihtiyaç duyanlar sadece bizleriz.

yarım yamalak alma alacaklarını..

şu kalın yazılmış cümle varya bu konuyu bitiriyor bence...

ama orayıda artık neden almamışsın..orayıda düşünmek lazım..:)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    ofarslann bunu yazdı:
    8mm bunu yazdı:

Senin anlamadığın bir nokta var ben dini sorgulamıyorum. Sen benim dini sorguladığımı nerden çıkardın onu anlayamadım?

Sonucun değişmesi için uğrşmıyorum/uz burada fikir alışverişi için görüş değerlendirmek eksik varsa tamamlamak için bulunuyoruz. Birşeylerin bu yolla değişmesi belki seneler alır ama akıllardaki yanlışların değişmesi bu kadar zaman almayabilir.

Demek istediğim tartışılan ne olursa olsun saygı çerçevesinde tartışılabilir.

Bu arada estağfurullah artistisk bir yazım yapıyorsun demedim sadece Baş harfleri büyük yazımlarda kurallarımıza aykırı uyarsan sevinirim demek istedim. Dikkat edelim.

Allah seni ıslah etsin...Adam diyanetinsitesinden kaynak vermiş..

ben sorularlaislamiyet sitesinden kaynak verdim..c/p yaptık ama affola :D

İkisindede a'sından tut z'sine kadar herşey yazıyor..Neden türkçe okunamıyor neden orjinalinden okunması gerekiyor..

Ama sen halen kendi bildiğini okuyorsun..(Nedendir belki arkadaşımız copy/pasteleri okumuyordur araştırılanları kaynak olarak görmüyordur.)

Anlamadığım dil diye kendini savunmaya çalışıyorsun..Türkçe okunmasını istiyorsun..

İngilizceye vs dillere gelince şakır şakır döktürüyorsunuzdur..İngilizceyi ananızın karnında öğrendinizya ondandır.

Allah sana bu aklı kullanasın diye vermişş.

Benim aklımı nasıl kullandığımı anlamakta zorluk çekiyorsan bu yine senin körü körüne inancın yüzündendir arkadaşım.

Şurada sayfalarca yazı yazdım açıp kaç tanesini okudun? Daha neyi neden istediğimi dahi anlamamışsın pat diye sırf cevap vermek için yine araştırmadan yazıvermişsin. Bir oku bakalım ben ne yazmışım. Ama okumuyorsun ki anlayasın. Tutmuş bana dinayetten yazı yapıştırmış. Hayret!

Ayrıca sen kendini nasıl bir konumda tutup bana "Allah seni ıslah etsin..." diyebiliyorsun? Burada bunu yazdığın için sen ıslah olmalısın. Ve gerçektende şu konumda ihtiyacın var.

Bana Dinayeti'in sitesinden yazı alıp yazacağına  kendi fikirlerini,kendi görüşlerini yazsaydı emin ol daha çok sevinirdim. Bu işin kanıtı olmaz. Yerçekimi kanununu kanıtlamıyoruz. Bir milletin dinini anladığı dilde anlatılmasını ,dinimizin güzelliğini anlatmaya,anladığımız dilde anlatmaya çalışıyoruz. Sen anlamını dahi bilmediğin sureleri hergün okuyarak gelip bana burada Müslümanlık taslıyorsun.

Ben gidip ben bu konuyu Dinayete de yazabilirdim. Oturur günlerce yazardım. Şimdi anladınmı akıl nerede ve nasıl kullanılıyormuş? Akıl ince bir ip gibidir arkadaşım o kadar inceki herkesi taşımaz.

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
Toplam Hit: 50312 Toplam Mesaj: 317