Ezan "Türkçe" Okunsun.
-
Allah`in laneti uzerine olsun. Senin derdin Turkce olsaydi en basta bunlari yazmazdin
HunteR@ftp
8mm
Senin derdin saga sola saldirmak. Allah belani versin.
-
philist bunu yazdı:
-----------------------------Allah`in laneti uzerine olsun. Senin derdin Turkce olsaydi en basta bunlari yazmazdin
HunteR@ftp
8mm
Senin derdin saga sola saldirmak. Allah belani versin.
-----------------------------
Bak nasıl da işine gelmiyo değilmi seni seniii...Ne laneti hoca hani Allah kullarının iyiliğini isterdi?Mantık şumu yani "Bak bunlar philistin düşüncelerine uymamış o zaman ben onları lanetleyim de görsünler"..Nerde sizin hoşgörünüz... -
hojucuk bunu yazdı:
-----------------------------80 yillik cumhuriyette arapca namaza davet ediliyoruz , turkce olsa dinin zarar mi gorur dedik , sinirlarinizi asmayin arabistana yollanirsiniz.
-----------------------------Ezan bu topraklarda 800 yıldır arapça okunuyor. Ezan arapça okunuyor diye dil zarar görmez, şimdiye kadarda görmedi. Ezanın türkçe okunmasını istemek tartışılmayacak kadar komik. Çok istiyorsan göktürkçe ibadet et ama müslümandan çok müslüman ayağına yatma tamam?
-
laf olsun diye laf yapma arkadasim, konuyu takip et idrak edebilecek kapasitede oldugunu saniyorum, ne musluman ayagi?
-
SawIV bunu yazdı:
------------------------------ Tanrı uludur, Tanrı uludur, Tanrı uludur, Tanrı uludur
- Şüphesiz bilirim, bildiririm: Tanrı’dan başka yoktur tapacak
- Şüphesiz bilirim, bildiririm: Tanrı’dan başka yoktur tapacak
- Şüphesiz bilirim, bildiririm: Tanrı’nın elçisidir Muhammed
- Şüphesiz bilirim, bildiririm: Tanrı’nın elçisidir Muhammed
- Haydin namaza, haydin namaza
- Haydin felaha, haydin felaha
- (Namaz uykudan hayırlıdır, Namaz uykudan hayırlıdır)
- Tanrı uludur, Tanrı uludur
- Tanrı’dan başka yoktur tapacak.
Ezan evrenseldir ve orjinali Arapçadır okunuşu da çok estetik ve naiftir. Yukardaki Türkçe ezanda bile türkçe olmayan kelimeler var. Sonuçta kasmaya gerek yok ve isteyen için bazı şeylerin anlamını öğrenmek çokta zor değil. İbadet konusuna gelirsek isteyen istediği dilde, istediği gibi ibadet edebilir. Kimse karışamaz. Bu temel insan haklarından biridir aynı zamanda. Ayrıca inananlar için dil sadece araçtır. Ezan hiç okunmasa dahi namaz kılmak isteyen kılar.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------katılıyorum hocama!(hoca derken yanlış anlamayın haa!)
-
Gerçekten anlamsız bir istek için tartışmaya gerek yok arkadaşım...
-
philist bunu yazdı:
-----------------------------Allah`in laneti uzerine olsun. Senin derdin Turkce olsaydi en basta bunlari yazmazdin
HunteR@ftp
8mm
Senin derdin saga sola saldirmak. Allah belani versin.
-----------------------------1- Şimdi sen o kadar gerizekalı bir insansın ki ben sen müslüman olduğun için gidip budist olmak istiyorum.
Bu kadar kör bakabiliyorsun olaya. Anlamak istediğini anladığın için de sen hayatın boyunca birşeylere anlayarak inanamazsın çünkü kendi inançlarının kuvvetli olduğunu düşünüp kalbinin temiz olması gerekirken bana allah belanı versin diyebiliyorsun. Demekki kapasitesi olmayan boş bir adamsın.Hem fesat düşünüp hem uygulamak sana iyi yakışmış arkadaşım.
2- Burada konuyu okuduğumda "idrak edebilecek kadar salak değilsindir" diyen arkadaşın kendi cümlelerini yazamayacak kadar kapasitesiz bir insan olduğunu anlamak zor değil. Gitmiş bana hadis yazmış bana cevap vermiş. Burada konular fikir-görüş paylaşımı için yazılır. Senin görüşün benim için önemsiz olsa buraya konu açmaz, paylaşmazdım. Senin hayat görüşün yok mu? 2 satır cümle yazamıyorsan neye neden inanıyorsun? Yada inandığın değerleri bana açıklayamıyorsun.
3- Cami'ye gitmek ya da gitmemek size göre neyin ölçüsüdür? Siz Cami'ye gittiğiniz benimse gitmediğimi düşündüğünüz için mi beni eleştiriyorsunuz? Sizin buna hakkınız var mı? Sen benim Cami'ye gidip gitmediğimi yada ibadet ve iman durumumu nereden biliyorsun arkadaşım? Sen kimsin ki? Sordun mu bana? Ya da sordunmu bu konu nedir diye?
4- Türkçe'nin güzelliğini vurgulamak için yada ona zarar verebileceğini düşündüğümü sanan algılama özürlü arkadaşlarımız var ise onlar için de şu açıklamayı yapayım:
Arapça benim anlayabileceğim bir dil değil. Türkiye'de yaşayan herkesin dinini kendi dilinde öğrenme hakkı vardır. Gidip türkçe çevrimini okumak isteseydim yada böyle bir düşüncem olsaydı gider araştırmamı yapardım. Anlayamadığın şeyi ezberleyip gelip bana burada birşeyleri savunuyorsun. Üstelik son derece saygısızca. Sen müslüman olsan ne olur ki? Saygılı olmayı bilmiyorsun.
Arap yarımadasına inen Kuran-ı Kerim arapça olmayacaktı da japonca mı olacaktı?
Biraz düşünün. Allah o beyni insanlara düşünsün diye verdi. Körü körüne inanmayın,
"taklidi iman sahibi müslüman olmayın."
-
Ezan Türkçe Okununca Camiye Mi Koşacagız ? Yoksa Sadece KuLağa Hoş GeLsin Diye mi ?
-
IroN-EaGLe bunu yazdı:
-----------------------------
Ezan Türkçe Okununca Camiye Mi Koşacagız ? Yoksa Sadece KuLağa Hoş GeLsin Diye mi ?
-----------------------------evet ben kesinlikle daha fazla camiye gitçem. Çünkü o sözleri duydukça içim ürperecek. Namaza başlamama büyük bi motive de olacak kesin.
Türkçe ezanda "tanrı" denilmesine karşıyım. "Allah" özel isimdir ve de evrenin en güzel ismidir. Değiştirilmemelidir.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------IroN-EaGLe bunu yazdı:
-----------------------------
Ezan Türkçe Okununca Camiye Mi Koşacagız ? Yoksa Sadece KuLağa Hoş GeLsin Diye mi ?
-----------------------------evet ben kesinlikle daha fazla camiye gitçem. Çünkü o sözleri duydukça içim ürperecek. Namaza başlamama büyük bi motive de olacak kesin.
Türkçe ezanda "tanrı" denilmesine karşıyım. "Allah" özel isimdir ve de evrenin en güzel ismidir. Değiştirilmemelidir.
-----------------------------Türkçe Arapça Almanca Fransızca Bütün DiLLerde Ezanın Size AnLatacagı Aynı DegiL Mi ? Tamam anLaşıLması Açısından Kendi Dilinde okunmasını Anlıyorum da Sırf Milliyetçi DuyguLarım Kabarıp İçim Ürperecek Diye Türkçe Okunmasını BeKlemek Saçma Bence. Sonuçta Her DiLde yoL Allah'a Çıkıyor. Niyet ÖnemLi oLan. Türkçe Okunmasına Ben Karşıyım. Türkçeye Bir Antipatim oLdugundan DegiL.Herşeyin ÖzüyLe GüzeL oLduguna İnanıyorum Sadece. BunLar Benim GörüşLerim. Lütfen Saçma YerLEre ÇekmeyeLim... :)
