folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ezan "Türkçe" Okunsun.

Ezan "Türkçe" Okunsun.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek

ezan türkçe okunsun Kuran-ı Kerim de türkçe okusun. arapça okuyanların yüzde kaçı okudugunu anlıyo acaba.

çoğu ezbere okumuyomu. Türkçe okunsun daha kolay anlaşılsın . herkes dinini kolayca anlasın. ben arapça bilmiyorum.

şimdi ben Kuran okumıyımmı?. herkes ne okudugunu anlar . bunun neresi kötü. İslam herkes içindir. yalnıza arapça olmasını gerektiricek bişy yok.

le le le sakine
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FaTHeR
    FaTHeR's avatar
    Erkek

Bindik Bir Alamete Gidiyoruz Kıyamete.... 

Yasaklar her zaman ilgi çeker ve kısıtlanmış alanlara serbestçe girip özgürce davranmak daima zevklidir...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ofarslann
    ofarslann's avatar
    Erkek
    8mm bunu yazdı:
    -----------------------------
    ofarslann bunu yazdı:
    8mm bunu yazdı:

Senin anlamadığın bir nokta var ben dini sorgulamıyorum. Sen benim dini sorguladığımı nerden çıkardın onu anlayamadım?

Sonucun değişmesi için uğrşmıyorum/uz burada fikir alışverişi için görüş değerlendirmek eksik varsa tamamlamak için bulunuyoruz. Birşeylerin bu yolla değişmesi belki seneler alır ama akıllardaki yanlışların değişmesi bu kadar zaman almayabilir.

Demek istediğim tartışılan ne olursa olsun saygı çerçevesinde tartışılabilir.

Bu arada estağfurullah artistisk bir yazım yapıyorsun demedim sadece Baş harfleri büyük yazımlarda kurallarımıza aykırı uyarsan sevinirim demek istedim. Dikkat edelim.

Allah seni ıslah etsin...Adam diyanetinsitesinden kaynak vermiş..

ben sorularlaislamiyet sitesinden kaynak verdim..c/p yaptık ama affola :D

İkisindede a'sından tut z'sine kadar herşey yazıyor..Neden türkçe okunamıyor neden orjinalinden okunması gerekiyor..

Ama sen halen kendi bildiğini okuyorsun..(Nedendir belki arkadaşımız copy/pasteleri okumuyordur araştırılanları kaynak olarak görmüyordur.)

Anlamadığım dil diye kendini savunmaya çalışıyorsun..Türkçe okunmasını istiyorsun..

İngilizceye vs dillere gelince şakır şakır döktürüyorsunuzdur..İngilizceyi ananızın karnında öğrendinizya ondandır.

Allah sana bu aklı kullanasın diye vermişş.

Benim aklımı nasıl kullandığımı anlamakta zorluk çekiyorsan bu yine senin körü körüne inancın yüzündendir arkadaşım.

Şurada sayfalarca yazı yazdım açıp kaç tanesini okudun? Daha neyi neden istediğimi dahi anlamamışsın pat diye sırf cevap vermek için yine araştırmadan yazıvermişsin. Bir oku bakalım ben ne yazmışım. Ama okumuyorsun ki anlayasın. Tutmuş bana dinayetten yazı yapıştırmış. Hayret!

Ayrıca sen kendini nasıl bir konumda tutup bana "Allah seni ıslah etsin..." diyebiliyorsun? Burada bunu yazdığın için sen ıslah olmalısın. Ve gerçektende şu konumda ihtiyacın var.

Bana Dinayeti'in sitesinden yazı alıp yazacağına kendi fikirlerini,kendi görüşlerini yazsaydı emin ol daha çok sevinirdim. Bu işin kanıtı olmaz. Yerçekimi kanununu kanıtlamıyoruz. Bir milletin dinini anladığı dilde anlatılmasını ,dinimizin güzelliğini anlatmaya,anladığımız dilde anlatmaya çalışıyoruz. Sen anlamını dahi bilmediğin sureleri hergün okuyarak gelip bana burada Müslümanlık taslıyorsun.

Ben gidip ben bu konuyu Dinayete de yazabilirdim. Oturur günlerce yazardım. Şimdi anladınmı akıl nerede ve nasıl kullanılıyormuş? Akıl ince bir ip gibidir arkadaşım o kadar inceki herkesi taşımaz.

din konusunda ne kadar bilgili  olduğunuz her halükarda belli oluyor beyefendi..o kadar kaynak verilip doğruyu gösterildiği halde halen aynı şeyi savunduğunuza göre...!

mesela örneğin... 

senin bu açtıığın konunun cevabını ben bilmiyordum....belki hiç araştırmasam hiçbiryere bakmasam tak diye senin dediklerine senin görüşlerine belki bende ortak olacaktım..Bende diyecektim ezan türkçe okunabilir diye..

din konuları  böyle kişinin isteğine göre düzenlenip çizilemiyor işhte..keşke diyorum böyle bir konu açmadan önce gidip o diyanetişlerinden veya başka bir siteden araştırmanı yapsaydın..şimdi şu zamanda bazı yalan dolan hadisler çıkıyor doğruluğundan emin olamadığın mesela benim rastladığım bir hadis vardı...türkçe açıklamasında kim bunu okur ve üzerinde 5 sene taşırsa cennete gidecek diye..birkaç sene önce işhte tam ne yazıyordu hatırlayamıyorum...bilmeyen bir kişi bunun doğruluğundan nasıl emin olacak..soruyorum sana..

din çok hassas bir konudur..doğruluğundan emin olmadığın bir şeyi araştırmadan öğrenemiyorsun tartışmasınada giremiyorsun.Düşünceni aktarmışsın şu şekilde olsa diye ama..Allah kuranı kerimde emir ve yasaklarını bize bildirmemişmi..İbadetin nasıl olacağı ne şekilde yapılacağı cinsel birleşmenin nasıl olacağı nasıl yapılacağı herşey yazmıyormu..

ee ne yapacaksın peki bilmiyorsan araştıracaksın soracaksın soruşturacaksın..

Allahın vermiş olduğu aklı kullanacaksın..Senin bu açmış olduğun konu doğru yolda giden bir insanın yanlışyola sevketmenede neden olabilir.

o insanda isteyebilir ezan türkçe  okunsun diye istemezmi hangi insan istemez kendi dilinde ibadet yapmayı..Ama Allah kuranı kerimi arapça göndermiş ve arapça okunacak..bunu ben demiyorum..neden arapça okunacağınıda üzülerek söylüyorum çünkü copy paste yaptım..o benim copy paste yaptıklarımda var..

.

aç oku copy paste yaptığım 13.sayfada bak neler yazıyor..o diyanet işlerinin vermiş olduğu cevabıda oku ne yazıyor..(okumuşsundur ama işine gelmiyordur.)

ama sen halen kendi bildiğini okumak istiyorsun..Ben seni bu yoldan alıkoyamam kardeşim....nasıl düşünmek istiyorsan o şekilde düşün.Allah sanada akıl fikir vermiş..

siz kaynak gösterilmesini pek sevmiyorsunuz biliyorum..

ama malesef arkadaşım ben bu konuları  araştırmadan birşey söyleyemem..doğruluğundan emin olduğum kaynaklardan araştırma yaparım..

ben  kendi üzerime düşen neyse onu yaparım..

birde şu var..

türkiyede ezan türkçe okunsun diyorsun okunduğunu farzet..arabistanda arapça ile okunuyor..ingilterede ingilizce okunuyor..çinde çince sen bu şekilde istiyorsunda onlar isteyemezmi böyle bir şeyi..böylece islam dini evrenselliğini kaybetmezmi soruyorum sana..

"Daha neyi neden istediğimi dahi anlamamışsın pat diye sırf cevap vermek için yine araştırmadan yazıvermişsin. "

ben senin neyi ne yönden istedğini çok iyi anladım ama senin istediğin gibi olmuyormuş be gardaşım.

kur'an'ı başka bir dille yazmak mümkün olmadığı gibi, başka bir dille doğru olarak okumak da mümkün değildir. Çünkü kur'an harflerinin kendisine has özellikleri vardır. Bu harflerin bazılarının karşılığı ve okunuş şekli başka dilin alfabelerinde mevcut değildir. Söyleniş bakımından birbirine benzer harfler olsa da, mahreçleri (ağızdan çıkış yerleri) itibariyle de farklıdır. Mesela, arapça için “lügat-ı dad” denir; yani fatiha suresinin sonundaki “veleddallin” deki “dad” harfi hiçbir lisanda bulunmamaktadır. Bu harfin bulunduğu bir kelimeyi başka bir lisanın ifade etmesi mümkün değildir.

Mesela türkçede sadece “h” harfi yerine arapça'da üç çeşit “h” harfi vardır. Noktasız “ha” noktalı hırıltılı “ha” ve ”he”. Aralarındaki farkı küçük bir misalle açıklayalım. Noktasız ha ile yazılan “mahluk”, noktalı hırıltılı ha ile yazılan “mahluk” ve he ile yazılan “mahluk”. Her üçünün de türkçe de yazılışı ve okunuşu aynıdır. Halbuki arapça’da birincisi tıraş edilmiş, ikincisi yaratılmış, üçüncüsü ise helak edilmiş anlamındadır. İşte kur’an’ı latince yazıdan okuyan birisi bu farkları anlayamayacağından, sözgelimi Allah’ın yaratmasından bahseden bir ayeti, farkına varmadan “tıraş etmek” veya “helak etmek” manasına okuyabilecektir.
    Yine kur'an harflerinin içinde üç adet “ze” vardır. Biri ince “ze”, biri peltek “zel”, diğeri de “zı” dır.

Türkçe deki “s” yerine üç harf bulunur. “sin, sad” ve peltek “se”. Arapça'ya has bir harf vardır ki, o da “ayın” olarak okunan harftir. Bu harf başka bir dilde pek bulunmamaktadır.

Şimdi kur'an harflerini bilmeyen bir kişi, yukarıdaki harfler türkçe ile yazıldığı zaman nasıl okuyacaktır? Bu harfleri çıkaramadığı gibi, okuduğu kelime ve ayetler de birer kur'an kelimesi ve ayeti olmaktan uzak olmaz mı?
    İşte latin harfleriyle yazılmış olan kur' an'ı daha bunlar gibi pek çok mahzurlardan dolayı doğru olarak okumak mümkün değildir. Kur' an okumasını öğrenmek isteyen kimse ancak onu aslından okumak suretiyle öğrenebilir. Böylece sıhhatli bir neticeye varmış olur.

inşallah anlamışsındır beni..

""Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!"" M.Akif ERSOY
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ofarslann
    ofarslann's avatar
    Erkek

Senin anlamadığın bir nokta var ben dini sorgulamıyorum. Sen benim dini sorguladığımı nerden çıkardın onu anlayamadım?

Sonucun değişmesi için uğrşmıyorum/uz burada fikir alışverişi için görüş değerlendirmek eksik varsa tamamlamak için bulunuyoruz. Birşeylerin bu yolla değişmesi belki seneler alır ama akıllardaki yanlışların değişmesi bu kadar zaman almayabilir.

Demek istediğim tartışılan ne olursa olsun saygı çerçevesinde tartışılabilir.

Bu arada estağfurullah artistisk bir yazım yapıyorsun demedim sadece Baş harfleri büyük yazımlarda kurallarımıza aykırı uyarsan sevinirim demek istedim. Dikkat edelim...

bu yazını görmedim..yeni okuyorum...

hata yaptıysam affola... 

""Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!"" M.Akif ERSOY
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetBABA
    NetBABA's avatar
    Erkek

Sevgili 8mm ve diğer arkadaşlar şu konuyu bitirelim artık .Bu konunun yanlışlığışurada zaten bitiyor.Ben 17. sayfada yazmıştım yine  yazıyım....

Arapçayı tam olarak zaten türkçeye çeviremeyiz hiç bir insanda çeviremez.Ayrıca Allahın isimleri vardır bunlara manalar yukleyebiliriz ama asla isimlerinin gerçek manasını veremeyizz.Tabi ezanda arapça olduğundan dolayı ve tam olarak türkçeye tercüme edilemeyeceğinden dolayı ayrica surelerin türkçe okunamaycağından dolayı tanrı uludur tanrı uludur demenin  tam olarak bir tercüme olmaması(yukarıda sebebplerini yazdım,!!!!!!!!!!!!isterseniz namaz surelerinide türkçe okuyalım) neyse yani Allaha tanri demek Allahi tam olarak Sıfatlardan munezzeh olan Allaha tam olarak doğru şekilde ibadet edemiyeceğimizi gösterir.Yani olay çok basit dinimizin geldiği dil türkçe olsaydı Allah c.c. şüphesiz o türkçeyede sırlar yklerdi.

Bir örnekle yazımı bitireyim

yasin suresi mesela ilk başı  ne anlama geliyor tam olarak bu bir sırdır biz insanlar asla tam olarak kuranı tercüme edemeyiz.Bu bilgileri hiç araştırmadan kendi dini bilgilerime dayandırarak yazdım yanlışım varsa yanlışımı çıkaracak arkadaş iyice araştırdıktan sonra yanlışlarımı söyleyebilir.

Umudumu bu güne bağlamadım ki yarınım dan umutsuz olayım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Çok sevdiğim bir sözdür.

Dikkatli okursanız tüm bu konu boyunca ne anlatmak istedim anlayabilirsiniz.

Yada umursamadan ölürsünüz.

Tercih sizin.

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angel_45
    angel_45's avatar
    Erkek
    kardeşler siz ne yazarsanız yazın herif anlamaz mantık değişmedikçe boşverin...

Siyahın Kaderi Suçlanmak Beyazın Kaderi Kirlenmektir...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    angel_45 bunu yazdı:
    katılıyorum. kendine bi yol çizmiş. çizgiden hiç dışarı çıkmıyor bu kadar yorum ve dini bilgilere rağmen...

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Anarsist
    Anarsist's avatar
    Erkek
    8mm bunu yazdı:

Çok sevdiğim bir sözdür.

Dikkatli okursanız tüm bu konu boyunca ne anlatmak istedim anlayabilirsiniz.

Yada umursamadan ölürsünüz.

Tercih sizin.

8 mm bu konuda haklisin, sana destegimi veriyorum.

Ezan Turkce okunmali. 

Çok günahım varsa neden gamım var Ali gibi şahı-ı merdana düştüm
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juba
    Juba's avatar
    Erkek

ajan1111 bunu yazdı:
    angel_45 bunu yazdı:
    katılıyorum. kendine bi yol çizmiş. çizgiden hiç dışarı çıkmıyor bu kadar yorum ve dini bilgilere rağmen...

işte cahil diye yobaz diye bunlara denir . herşeyin orjinalide ne demek oluyor . ozaman 8mm nin dediği gibi hayatındaki hiç birşeyi kullanmaman gerekir git orijinalini bul onu kullan . körü körüne bişeyin peşine takılmışınız gidiyosunuz.

"Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az" demişler.

Demiri demirle dövdüler; biri sıcak biri soğuktu, İnsanı insanla kırdılar; biri aç biri toktu. Pir Sultan Abdal
Toplam Hit: 50310 Toplam Mesaj: 317