Ezan "Türkçe" Okunsun.
-
türkçe okunursa ne fark eder, bence bu şekil arapça söylenmesi daha iyi.
-
tamam namaz kılarken türkçe gamet edersin olur camide iç ezanı türkçe oku olur
sen oku yeterki babacan kim tutar seni çokta güzel olur bence
eurovision da da şarkılar türkçe okunsun ama benim gibi hem erofisyon dinlemeyip hem de türkçe olsun diyorsak biraz ayıp ediyoruz hangi dilde güzelse öyle kalsın(boktan anlamıyorsak helaya kapıcı durmayalım)
-
ezan iislamın sembollerinden biridir ve evrenseldir ben nereye gidersem gidim anlamam gerek
adamlar nası çan çalıyo heryerde aynı diil mi çan sesi millet anlıyo klise olduunu çanlar herkesin anadilinde calmio dimi kardeşim
-
aslında türkçe okunması gerekir ama, kız kulesine karşı sabahın 5inde sabah ezanını dinlediyseniz çok hoş olmuştur içiniz.. bi garip hissedersiniz.. arapçasında değişik bi ahenk var insanı kendinden geçiriyo çok güzel okunduğunda ..
-
HolySeclorum bunu yazdı:
-----------------------------
Zahmete girip kendin belirtmene gerek yok,bu açıklaman bana senin kara cahil olduğunu yeterince gösteriyo zaten...En basitinden bi olay anlatacam daha önceden çarpıtmalar olduğunu biliyodum ama ilk defa bu kadar somutunu gördüm :D
Geçenerde Allah'ın isimlerinin anlamlarını içeren bir kitap arıyorum..Gittim kitapçının birine aldım..Şöyle bir göz gezdirdim kitapçıdan çıkmadan.. Adamlar kitaba Sait Nursiyi gömmüş :D kitapçıya bu ne dedim...Adam anlatmaya başladı.. Bu ülkede açık açık din üzerinden yapılanma oluşturanlar senin dini öğrenmene izin verirlermi sanıyosun dedi..Piyasadaki Kuran çevirileri bile çarpıtılmışken bu hiçbişey dedi...
Bu arada unutmadan yazayım ateist olmam kendimi geliştirmeme engel olmuyo..Sen ezan kafiyeli olacak diye arapçasını duymak istersin(demekki duyduğunun anlamının ne olduğu seni bağlamıyo kafiye olsun yeter) ben insanlar duyduğunu anlasın diye Türkçe olmasını isterim...Aramızdaki fark bu...
eve bu açıklamanda senin ne kadar bilgili, aydın bir arkadaşımız olduğunu gösteriyor.Dediğim gibi şöylesin böylesin demekten başka hiç bi bok yiyemiyorsun malesef. düzgün cevaplar bekliyordum ama boşuna beklemişim.
Sen İslam Dini'ni -kendini din alimi zanneden- SAid Kürdi'nin kitaplarından ibaret zannediyosan, bu senin aptallığın. ya da kendini geliştirmişliğin mi demeliydim? Dünya kadar gerçek din alimleri, - ki bunlara ehli sünnet alimi denir- ve bunların kitapları varken, Kuranı kendi kafasına göre yorumlayan Saidin kitaplarını okuyorsan bu senin aptallığın. en az 10 kişi burda ezanın anlamını verdiği halde hala anlamadıysan bu senin aptallığın. ateist olduğun halde, İslamla alakan olmadğı halde ezan insanlar tarafından anlaşılsın diye uğraşmanı hele anlayabilmiş değilim. anlayınca nolacak bunu da anlamış değilim. aha sana verdik burda anlamını. öğrendin noldu imanamı geldin? hemen camiye koşup tövbe mi ettin, müslümanmı oldun? vay beee ne diyormuş bu ezan mı dedin? noldu bi değişiklik oldumu? hayır olduysa söyle tmm bizde diyelim ezan Türkçe okunsun...
-
olaya ne gözle bakıyosun..Şüpheliyim: o zmn Benim Annem Türkçe Bilmiyor Ezan Kürtçe okunsun Ne Dersin...?..Madem HEr kes Anladıgı Dilde...Sonra olmadı Camiler Ayrılsın Sen su dille okucaksın sen su dille okucaksın..öleyaa Burada Kürt De Var Türk De var...Çerkezide var..bilmem nesi de var kullandıgın mantıkla ben bunu da düşünür bunuda sölerim..!Eger Bir Türk Evladı olarak bunu İSteyebilirsen Bunu bir kürtde ister bunu bir çerkezde ister Aleviler bile ister:( ..haa olsun Namazda gozu olmayanin, ezanda kulagi olmaz..derim gecerim Ben.!.Dine Fazla Mana Yüklemem Ben:S
-
DaReSeLaM bunu yazdı:
-----------------------------olaya ne gözle bakıyosun..Şüpheliyim: o zmn Benim Annem Türkçe Bilmiyor Ezan Kürtçe okunsun Ne Dersin...?..Madem HEr kes Anladıgı Dilde...Sonra olmadı Camiler Ayrılsın Sen su dille okucaksın sen su dille okucaksın..öleyaa Burada Kürt De Var Türk De var...Çerkezide var..bilmem nesi de var kullandıgın mantıkla ben bunu da düşünür bunuda sölerim..!Eger Bir Türk Evladı olarak bunu İSteyebilirsen Bunu bir kürtde ister bunu bir çerkezde ister Aleviler bile ister:( ..haa olsun Namazda gozu olmayanin, ezanda kulagi olmaz..derim gecerim Ben.!.Dine Fazla Mana Yüklemem Ben:S
-----------------------------Vatanın neresi senin? Türkiye mi? Türkiye. O halde türkçe anlamak ve öğrenmek senin hakkın.
Bu ülkede yaşayan çerkezler biz çerkezistan istiyoruz diye eylemmi yapıyor? Ne kadar sığ düşünüyorsun arkadaşım sen.Yada Çerkezler biz gündelik konuşmalarımızı japonca yapmak istiyoruz diye eylem mi yapıyorlar?
Bu Ülkede yaşayan herkes Türkçe konuşmuyor, bilmiyor mu? Biliyor. O halde? Ve yaşayan yabancı vatandaşlar dahi zamanla diretilmediği için türkçeyi zevkle öğreniyor.
Anlamını bilmediğin şeyi nasıl savunursun sen? Üstelik anlamını bilmeden ibadet ediyorsun.Okuduğun duaları her seferinde ezberinden okuyor, yine hiçbirşey anlamıyorsun.Elbette Arapça çok güzel bir şekilde Türkçe'ye çevrilebilir.
"Tanrı Uludur" ne demek? Tanrı değil "Allah Uludur" olmalı. Bakın demekki çevriliyormuş. Tamamen işe gelme/gelmeme meselesi.
"Namazda gozu olmayanin, ezanda kulagi olmaz" gibi anlamsız bir cümle yazmışsın. Sen kimsinki bunu söyleyebilme hakkına sahipsin? Sen ne hakla bir insanın din ve iman durumunu yargılarsın? Sonra ben müslümanım dersin?
Computerwolf'unda dediği gibi :
Ayrica bazi arkadaslarda yok bu tartismalari ortaya atanlar camiye gitmeyen namaz kilmayan insanlar falan diye zottirik zottirik yorum yazmislar ,ben size bu forumda din edebiyati yapip kari kiz sex konularinda basi ceken bir suru adam gosteririm ,onun icin kimsenin niyetini ve inancini yargilamaya kalkmayin.Bu kadar basit.
Ayrıca mimar arkadaşım. Senin dinin diye birşey yok. Dini sanki sen yaymış gibi bir hava içerisine girip kendini anlamsız bir savunma mekanizması içerisine sokmana gerek yok. Çünkü benim ne yazdığımı okumadığın için anlıyamıyorsun. Anlamak için okumak ve daha sonra idrak etmek gerek. Bu yolu izle.
-
mimar bunu yazdı:
-----------------------------eve bu açıklamanda senin ne kadar bilgili, aydın bir arkadaşımız olduğunu gösteriyor.
Dediğim gibi şöylesin böylesin demekten başka hiç bi bok yiyemiyorsun malesef. düzgün cevaplar bekliyordum ama boşuna beklemişim.
Sen İslam Dini'ni -kendini din alimi zanneden- SAid Kürdi'nin kitaplarından ibaret zannediyosan, bu senin aptallığın. ya da kendini geliştirmişliğin mi demeliydim? Dünya kadar gerçek din alimleri, - ki bunlara ehli sünnet alimi denir- ve bunların kitapları varken, Kuranı kendi kafasına göre yorumlayan Saidin kitaplarını okuyorsan bu senin aptallığın. en az 10 kişi burda ezanın anlamını verdiği halde hala anlamadıysan bu senin aptallığın. ateist olduğun halde, İslamla alakan olmadğı halde ezan insanlar tarafından anlaşılsın diye uğraşmanı hele anlayabilmiş değilim. anlayınca nolacak bunu da anlamış değilim. aha sana verdik burda anlamını. öğrendin noldu imanamı geldin? hemen camiye koşup tövbe mi ettin, müslümanmı oldun? vay beee ne diyormuş bu ezan mı dedin? noldu bi değişiklik oldumu? hayır olduysa söyle tmm bizde diyelim ezan Türkçe okunsun...
Pardon hacı o basit örneği bile anlayamayacağını düşünemedim...Araştırmaların okuldaki din hocana soru sormaktan öteye gidememiş kanımca...O büyük din alimlerinin kitaplarını kim basıyor?Bu ülkede din kaç kişinin tekelinde? Tv kanallarına çıkıp çıkıp açıklamalar yapan sözde din alimlerinin dışında açıklama yapan alimler neden tvlerden uzaklaştırılıyor?
Klavye başında atıp tutacağına araştırmaya başla bakalım o kitapları kimler basıyor?Din kaç kişinin tekelinde? Ondan sonra gel bi daha yaz yazdıklarını...Ben sana düzgün cevap verdim anlayıp anlamamak senin problemin...Ateist olmam kendimi geliştirmeme engel değil diyorum sen kalkmış,uğraşmanı anlayabilmiş değilim diyosun :D
Ayrıca nerenle okuyosan doğru düzgün oku ben sadece ezanın değil dinin komple Türkçe olmasından yanayım..İnsanlar okuduklarını anlasınlar,zırvalıklarla vakit kaybetmesinler,kendi veplerinden verip hocaefendilerin ceplerini doldurmasınlar...En basite indirgeyerek yazdım,gerisi senin problemin...Araştır,öğren ondan sonra yine gel...
Edit:Umarım Türkçe okunsun diyen arkadaşların yazdıklarını zahmet edip anlamak için okursun.Anlamak için okumadığın çok belli hacı,savunmaya geçmişsin saldırdıkça saldırıyosun...
-
8mm bunu yazdı:
DaReSeLaM bunu yazdı:
-----------------------------olaya ne gözle bakıyosun..Şüpheliyim: o zmn Benim Annem Türkçe Bilmiyor Ezan Kürtçe okunsun Ne Dersin...?..Madem HEr kes Anladıgı Dilde...Sonra olmadı Camiler Ayrılsın Sen su dille okucaksın sen su dille okucaksın..öleyaa Burada Kürt De Var Türk De var...Çerkezide var..bilmem nesi de var kullandıgın mantıkla ben bunu da düşünür bunuda sölerim..!Eger Bir Türk Evladı olarak bunu İSteyebilirsen Bunu bir kürtde ister bunu bir çerkezde ister Aleviler bile ister:( ..haa olsun Namazda gozu olmayanin, ezanda kulagi olmaz..derim gecerim Ben.!.Dine Fazla Mana Yüklemem Ben:S
-----------------------------Vatanın neresi senin? Türkiye mi? Türkiye. O halde türkçe anlamak ve öğrenmek senin hakkın.
Bu ülkede yaşayan çerkezler biz çerkezistan istiyoruz diye eylemmi yapıyor? Ne kadar sığ düşünüyorsun arkadaşım sen.Yada Çerkezler biz gündelik konuşmalarımızı rusça yapmak istiyoruz diye eylem mi yapıyorlar?
Bu Ülkede yaşayan herkes Türkçe konuşmuyor, bilmiyor mu? Biliyor. O halde? Ve yaşayan yabancı vatandaşlar dahi zamanla diretilmediği için türkçeyi zevkle öğreniyor.
Anlamını bilmediğin şeyi nasıl savunursun sen? Üstelik anlamını bilmeden ibadet ediyorsun.Okuduğun duaları her seferinde ezberinden okuyor, yine hiçbirşey anlamıyorsun.Elbette Arapça çok güzel bir şekilde Türkçe'ye çevrilebilir.
"Tanrı Uludur" ne demek? Tanrı değil "Allah Uludur" olmalı. Bakın demekki çevriliyormuş. Tamamen işe gelme/gelmeme meselesi.
"Namazda gozu olmayanin, ezanda kulagi olmaz" gibi anlamsız bir cümle yazmışsın. Sen kimsinki bunu söyleyebilme hakkına sahipsin? Sen ne hakla bir insanın din ve iman durumunu yargılarsın? Sonra ben müslümanım dersin?
Computerwolf'unda dediği gibi :
Ayrica bazi arkadaslarda yok bu tartismalari ortaya atanlar camiye gitmeyen namaz kilmayan insanlar falan diye zottirik zottirik yorum yazmislar ,ben size bu forumda din edebiyati yapip kari kiz sex konularinda basi ceken bir suru adam gosteririm ,onun icin kimsenin niyetini ve inancini yargilamaya kalkmayin.Bu kadar basit.
Ayrıca mimar arkadaşım. Senin dinin diye birşey yok. Dini sanki sen yaymış gibi bir hava içerisine girip kendini anlamsız bir savunma mekanizması içerisine sokmana gerek yok. Çünkü benim ne yazdığımı okumadığın için anlıyamıyorsun. Anlamak için okumak ve daha sonra idrak etmek gerek. Bu yolu izle.
-----------------------------Ya Anlamadın ya Anlatamadım....Evt Dediklerini kimse istemiyor..Ama Sen Bu istegini..Belirtirsen Bunu Bu mozaik de yasayan her millete bu olanagı isteme hakkı yaratırsın (ister /istemez Bu ayrı konu) temelde demek istedigim buydu...Kimsenin dinini inancını sorgulacak kadar aptal biri de değilim...İnancı kendinedir...Evt cevirmişssin..,kendince Ve Cok güzel Bir cümle kurmussun..İşe Gelme Gelmeme Meselesi..kimin işine gelir kimin işine gelmez.!.....ha kurdugum o cümleden neler cıkarttıgını hayretler içinde okudum nasıl olduda yazdıgımdan böyle bir anlam cıkardın.dediğimin neresi yanlıs ben kimin neyini sorguluyorum..
-
Tartışma Bitmiştir Konu Kilit :)