Ezan "Türkçe" Okunsun.
-
konuyu başından beri takip ediyorum tek bir mesaj yazmadım bazı geriler tarafından hakarete uğrarım diye ama meydanı da böylelerine bırakmamak lazım sanırım...Konu kesinlikle gereksiz değil ve bence çok mantıklı ve haklı...fikrimi sunduktan sonra sebeplerini duymak isteyeceksiniz...ama zaten 22 sayfa boyunca milyon kez vurgulanmış bir şeyi dile getirmeyeceğim...ama artık tabu larınızı yıkın..."yıllardır böyle; değişmez" de ne demek yaa, sizin ki sadece saplantı olmuş...daha önce de 8mm dediği gibi ilk önce japonca okunacak hali yoktu...Arap yarımadasındaki insanlara en kolay nasıl öğretilirse yani onların diliyle okunmuş, yazılmış...biz de nasıl en kolay öğreniriz veya anlarız ???...bana git araştır diyenler çıkcak şimdi daha önce ki sayfalarda onun türevleri var ama burda sadece ezan dan bahsetmiyorum koca bir geçmişi olan dinden...hergün yeni bir şeyler keşfedilirken ben bunların nasıl, hangi zamanda ve niye kolayı varken başka bir dil de işi zora sokarak öğreneyim ki???...Ve islam dini mantık ve kolaylık dinidir diye hergün vurgularken işin bu kısmı ne kolay ne de mantığa dayalı geliyor bana...neyse şimdi bana cevaplar gelecektir ama hergün girdiğim tartışmalardan biri olduğu için konuyu takip etmicem sadece burda işin en kolayından yüzeyinden bir şeyler söyledim...saygılarla...
-
LCFR bunu yazdı:
-----------------------------
8 mm kımse boyle sacma bırseyı tartısmak ıstemıyor, ne demek tekrar gerı alacagım, mecburmu mıllet senın actıgın boktan bır konuya cevap yetıstırmeye..............
-----------------------------Pek saygıdeğer arkadaşım.Bu yorumunu işlerimden dolayı görememiştim şimdi cevaplayayım.
Beğenmiyorsan konuya girmez, yorum yazmazsın. Kimseye silah zoruyla yorum yazdırmıyoruz.
Senin gibiler yüzünden bu ülke bu hali aldı. Konunun saçma olup olmadığına biri karar verecekse ki asla saçma değil, o sen olamazsın,olamazsın.
KONU GAYET YARARLI VE PAYLAŞILMASI GEREKEN BİR EKSİK.
Konu hakkında hiçbir fikri olmayan ama sırf laf söylemek için yazı yazan senin gibi adamlar konuya girmesede olur.
Anlaştık mı?
-
223 mesajdan sonra hala eskisi gibi okunduğna göre daha fazla tartışmaya gerek yok gibime geliyor...
-
YesTERFoX bunu yazdı:
konuyu başından beri takip ediyorum tek bir mesaj yazmadım bazı geriler tarafından hakarete uğrarım diye ama meydanı da böylelerine bırakmamak lazım sanırım...Konu kesinlikle gereksiz değil ve bence çok mantıklı ve haklı...fikrimi sunduktan sonra sebeplerini duymak isteyeceksiniz...ama zaten 22 sayfa boyunca milyon kez vurgulanmış bir şeyi dile getirmeyeceğim...ama artık tabu larınızı yıkın..."yıllardır böyle; değişmez" de ne demek yaa, sizin ki sadece saplantı olmuş...daha önce de 8mm dediği gibi ilk önce japonca okunacak hali yoktu...Arap yarımadasındaki insanlara en kolay nasıl öğretilirse yani onların diliyle okunmuş, yazılmış...biz de nasıl en kolay öğreniriz veya anlarız ???...bana git araştır diyenler çıkcak şimdi daha önce ki sayfalarda onun türevleri var ama burda sadece ezan dan bahsetmiyorum koca bir geçmişi olan dinden...hergün yeni bir şeyler keşfedilirken ben bunların nasıl, hangi zamanda ve niye kolayı varken başka bir dil de işi zora sokarak öğreneyim ki???...Ve islam dini mantık ve kolaylık dinidir diye hergün vurgularken işin bu kısmı ne kolay ne de mantığa dayalı geliyor bana...neyse şimdi bana cevaplar gelecektir ama hergün girdiğim tartışmalardan biri olduğu için konuyu takip etmicem sadece burda işin en kolayından yüzeyinden bir şeyler söyledim...saygılarla...
çok güzel yazmışsın dostum. tebrikler. arap milliyetçisi yobazlara en güzel cevap olmuş. -
zigana bunu yazdı:
-----------------------------Tamam sen türkçe oku,güneydoğu kürtçe okusun,istanbul şivesinde okunsun,hatta ingilizce okunsun ne dersin?
abi yaw istanbul şivesi nasıl oluyor ben de adapazarlıyım adaoazarı şivesi varmı normal konuşuyoz işte ilk defa senden duyuyorum istanbul şivesi :) garip bi olay -
ezan'ın türkçe okunması gerektiğine inanıyorum... türkiye'de kimler yaşar? türkler.. yani türkiye cumhuriyeti devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür. Vatandaş olabilmek için ne aranır? iyi derecede Türkçe bilmesi hee yani Türkçe ezanı en azından kağıt üstünde herkes anlayabilir. Arapçasını kaç kişi anlıyor? din ezbere bazı hareketlerin belli aralıklarda yapılması mıdır? yoksa ne yaptığını kim için nasıl yaptığını anlayarak bilerek mi yapmaktır? Allah hangisini ister? bu soruların cevabını verince neden türkçe olması gerektiğini de anlarız zaten. eğer arapçadan türkçeye bazı bahaneler öne sürülerek geçirilmiosa ben bunun altında başka şeyler ararım, dinin altında bişiler aranması da bölmeye gider... dinde herşey açık olmalı aksi takdirde anlamı yok insanlar mantıklarıyla inanmalı.
-
sen konu hakkında cok bır bırıkımın oldugunu mu zannnedıyorsun cocuk,ben yazdıklarına nazaran sadece kulaktan dolma bır bılgı bırıkımın olduguna ve ne oldugunu dahı bılmedıgın bır ıdeolojının sozlerını tekrarladıgına ınanıyorum dunyada bazı seyler sembolıktır ve sembollerı oldugu gıbı kabul edersin. Arapça ezan okunmasının Turk mılletıne bır zararı yoktur senın olmayan Turk'luk gururunu zedelemez ,asıl senın gıbı bır avuc sozunun nereye gıttıgını bılmeyen sahsıyetler yuzunden koca bır ımparatorluk coktu bu senın sozlerının kaynagı o zamanlardan baslar cunkı bu konuların sonu senın bıldıgınden daha karanlıktır.Yorum yazmama gelınce genelde tartısılan bır konuya cogunluga sahıp bır dusuncenın yorum yazmasından daha dogal bır sey yoktur burası babanın cıftlıgı ıse soyle bılelım bır daha yazmayız ve gırmeyız.
-
LCFR bunu yazdı:
-----------------------------sen konu hakkında cok bır bırıkımın oldugunu mu zannnedıyorsun cocuk,ben yazdıklarına nazaran sadece kulaktan dolma bır bılgı bırıkımın olduguna ve ne oldugunu dahı bılmedıgın bır ıdeolojının sozlerını tekrarladıgına ınanıyorum dunyada bazı seyler sembolıktır ve sembollerı oldugu gıbı kabul edersin. Arapça ezan okunmasının Turk mılletıne bır zararı yoktur senın olmayan Turk'luk gururunu zedelemez ,asıl senın gıbı bır avuc sozunun nereye gıttıgını bılmeyen sahsıyetler yuzunden koca bır ımparatorluk coktu bu senın sozlerının kaynagı o zamanlardan baslar cunkı bu konuların sonu senın bıldıgınden daha karanlıktır.Yorum yazmama gelınce genelde tartısılan bır konuya cogunluga sahıp bır dusuncenın yorum yazmasından daha dogal bır sey yoktur burası babanın cıftlıgı ıse soyle bılelım bır daha yazmayız ve gırmeyız.
-----------------------------Süslü cümlelerine bakıp profilini inceledim. 31 yaşında diye görünüyor profilinde gel görki zeka yaşının 1 olduğunu farzedip yazmaya kalksam elime abaküs almam gerekir o vakit yazmasam daha iyi olacak. Çünkü 1 yaşındaki çocuk dahi algıladığı şeyi tekrarlamaz. Örneğin bir kere yandığı sıcağa tekrar aynı şekilde yaklaşmaz. Bunu anlaman için örnek olarak yazdım. Umarım anlamışsındır?..
Neyi biliyorsunda neyi açıklıyorsun bana? Müslümanlığın bu kadar koyu da ondan mı bu kadar hoşgörüsüz ve bağnaz davranıyorsun? Yoksa o kadar inançlısın ki insanları yargılama hissine buradan mı mukayetsin?
Hoşgörüden bahsedecek olursak yaptığın dandik "Boktan konu" benzetmesi karşısında dahi ne yorumunu sildim nede banlandın. Bana öğreteğin birşey varsa gel. Bir dahaki konuşmanda gerekeni yaparım bunu da unutma. Babanın çifliği değil burası "Çocuk" falan külhanbeyimisin arkadaşım?
Bilmediğin bir dini geçmiş anlatmaya çalışıyorsun. Senden ala din düşmanı yoktur benim gözümde. Arap ideolojisini benimsemek tabirini tam gerçekleştiren , neye neden inandığını dahi açıklayamayacak durumda bir adamsın. Neyi anlatıyorsun? Hergün okuduğun surelerin kaçını o anda anlayarak okuyorsun ne anlatılmak istediğini anlıyormusun?
Ve sen inanıyorsun öyle mi?
Oku,öğren
En önemlisi "Dinle" öyle gel.
İnsanın dinini anlayarak dinlemesi ayrı kitabı açıp manyak gibi tercüme etmeye çalışması ayrı birşeydir.
Madem bu kadar inanıyorsun bırak ta bizde anladığımız dilde anlayıp-anlatalım.
-
İlk satırın kadar anlamsız ve basıt bir cumleyı haklısın abakusle talıme baslayan bebeler bıle yapamazdı.Örnek olmamıs derdını anlatamamıssın.
Neyı bılıp bılmedıgımı ne kadar cabuk anlamıssın ne zekısın boyle,
Sana ogretecek bırseyım yok,ogreneceksen sen ogreteceklerın pesınden kos,ne kulhanbeyıyım ne de senın arkadasın karsı yoruma alerjın varsa ne gerekıyorsa yap unuttum bıle.
Bılmedıgım bır dını gecmıs degıl,bılmek ıcın emek sarfettıgım ve yıllar verdıgım bır dını gecmıs.Arap ideolojısı dedıgınle ısım olmaz dını boyuttakı tek begendıgım,benımsedıgım ,uyguladıgım tarıhtekı ecdadımın durus ve uygulama seklıdır.Neye neden ınandıgımı da senın bu kafayla anlamana ımkan yok zaten.
Evet ben ınanıyorum
Okudugumu ve ogrendıgımı zannedıyorum hala da fırsat buldukça ogrenmeye calısıyorum
Dinlemem gereken cok kısıden dınledım zaten ama sen de dogruyu anlar da ogrenmeye baslarsan senı de dınlerım
Gercekten bu anlama konusunda samımı olduguna ınansam senınle boyle bır polemıge gırmezdım ama samımıyetıne ınanmıyorum inanmamakta da haklı oldugumu dusunuyorum tercume etmeye zorlama kendını yapamazsın,hazır emek verılmıs kalıtelı tercumeler var onları oku yorulma, gercekten okumak ıstıyorsan tabı kı
Tabıkı sende ıstedıgın gibi anladıgın dılde oku anlat ama farklı dusunenlere de sacma fıkırlerını empoze etmeye çalısma
bılıyorsun kı laık bır ulkede yasıyoruz
-
ya ne sembolü ? arap kültürünü insanlara aşılamak mı İslam'ın sembolü ?