folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder GSS Borçlarının Silinmesi İle İlgili



GSS Borçlarının Silinmesi İle İlgili

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLYSeRo
    HoLYSeRo's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Ocak/2010
    Erkek
    baron_27 bunu yazdı
    HoLYSeRo bunu yazdı

    benim anlamadıgım okul bıtınce eylulde felan başlıyo bu olay ben sadece 7 aydır öğrenci değilim ve sıgortasızım 3.450 lira gozukuyo amk borç.
    bence yatırmayın hocalar bişe olur illaki veya tanıdık bulun bıtane sıgortada sildirin çoğu öyle yapıyor en kötü ihitam ilede sildirip gelir bbodrsu cıkartıp verırsınız valılıge ayda 30, 40 lira bişe işte

    tanıdık bulup sildirin nebyin kafasıdır yahu :) muhtemelen okuyorsundur, sence böyle bir durum olması kanunen, ahlaken doğru mu ? çocuk oyuncağı mı bu işler ki hemen silsinler. öyle olsa sgk daki memurlar köşeyi döner :)

    olay şu, internette araştırsanız işleyişini öğrenirsiniz. gelir testi yaptırmadıysanız aylık en yüksek gelir seviyesinden borçlandırılıyorsunuz. örn 300-400 tl. sistem sizi en yüksek gelir diliminde görüyor.x

    ama sosyal yardımlaşma vakfına gidip gelir testi yaptırırsanız gerçek gelir durumunuz ortaya çıkar bunun da sınırları var. aynı hanede yaşayanların geliri / hanedeki kişi sayısı = .... belirlenen tutarların altındaysa, bu orana isabet eden primi ödemek durumunda kalıyorsunuz. örn 180 TL. nin altında kalıyorsa da hiç ödemiyorsunuz (eski yeşil kart sistemi) devlet karşılıyor. 

    hal böyleyken gelir testi yaptırmayanlar, yaptırınca düşük gelir tespit edilince borç da ona göre yeniden yapılanmış oluyor. insanlar bunu borcun silinmesi olarak algılıyor ancak bu borç silinmez. ilerideki süreçte evlere icra yazılarının da gönderileceği görüşündeyim. 

    bence silinmesi ahlak kuralları içerisnde abi çalışmayan adamdan para kesiyosun ve herhangı bi işe yaramıyor hastanede muayne fln da olamıyosun bu ne kadar ahlakı açıdan doğruysa silinmeside doğru 7 ay da neyın 3.500 lirası istedıgın şekılde hesaplıyalım artı o 7 ay içindede iki ay sigortalıyım onlarda hiç gözukmuyo ödemedim hiç ödüycegımde yok


    https://open.spotify.com/playlist/23XNoEDF9D23pojmlqnUWV?si=BiCIFFwARDW4egNxtWCSNw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    redsox
    redsox's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ekim/2012
    Erkek

    16 ay ödenmemiş 869 lira gözüküyor. şu an sigortam var hala yazıyo adamlar.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mungabunga
    mungabunga's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Nisan/2011
    Erkek

    devlet "nazikçe" ssk lı olmamızı istiyor


    ve bu konuda başka bir şey söylemeyeceğim...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    evet sabah okudum ben de ama bu gelir testi yapmayanlar için birş ey..

    bugün baktım ben de hesabıma, adres kaydım türkiye de olmadığı halde hala gss ye borç yazılıyor. Arkadaş nasıl bir sistemleri var bunların kurtulamıyorsun da.. illa türkiye ye döndükten sonra uğraştıracaklar beni.. 


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2010
    Erkek

    Eğer parasal bir af çıkarsa bu faizine çıkar. Düzen bu şekildedir.  Uygulamanın saçma olduğunu hepimiz biliyoruz. Hükümette biliyor ama muhalefet ve sendikalar adam gibi görev yapmıyor ki? Çıkıp soru cevap şeklinde güzel anlatmıyorlar. Bunlar soyguncu diyor ama nasıl yaptığını anlatmıyorlar. Bu da sadece  lafta kalmasına neden oluyor. 

    Ekonominin iyice b*ka sardığını görüyoruz. 

    http://www.muhasebeyazilari.com/ulusalbasin/burhankara/haber_oku.php?haber_id=10998

    Aynısını babam da söyledi. Köylere hizmet gelecek. Verdikleri bedava kömürden çıkan gazın parasını isteyecekler. O kömürleri kullanan görmedim adamlar kışın oğlunun kızının yanına gidiyor. Doğalgazlı evde oturuyorlar. Kömür nere gidiyor bilmem.

Toplam Hit: 10103 Toplam Mesaj: 97