folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder IHH Yetimlere Destek

IHH Yetimlere Destek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JonTurk
    JonTurk's avatar
    Erkek

@rock sorunda burada zaten tanmayip etmedigin insanları kolayca harcamanda

Kendide söylüyorsun tanımadığını tanimadigin bir yapıyı daha başkanının adını bile bilmezken bir kere dinlememisken  bu kadar kolay nasil terörle bagdastirabiliyorsun ? sırf birilerinin parmakları bu yapıyı hedef haline getirdi diye böyle gözünüzü kapatıp saldirmaniz pek mantıklı degil, kaldı ki yillarin kurumundan bahsediyoruz burada bu güne kadar hiçbir yanlisi yokken sirf ak partiye yada dindarlara saldırmak icin aylık 100k yetime bakan böyle güzel bir yapıya zarar vermeye çalışmanız üzücü 

losev mehmetçik vsde güzel kurumlar hocam oralarada yardım yapılsın elbet ama iki kurum arasında buyuk fark var alanları farklı birkere ve terör örgütüne yardım ediyor diyenler ve saçma iddialari kaynak gösterenlere bir sorum var yarında birileri losev gibi güzel temiz bir kuruma organ mafyasiyla bağlantısı var parayla sirayi yükseltiyor. yüksek paralara ilik satıyor vs diye iddialarda bulunsa ???? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    JonTurk bunu yazdı

Kendide söylüyorsun tanımadığını tanimadigin bir yapıyı daha başkanının adını bile bilmezken bir kere dinlememisken  bu kadar kolay nasil terörle bagdastirabiliyorsun ? sırf birilerinin parmakları bu yapıyı hedef haline getirdi diye böyle gözünüzü kapatıp saldirmaniz pek mantıklı degil, kaldı ki yillarin kurumundan bahsediyoruz burada bu güne kadar hiçbir yanlisi yokken sirf ak partiye yada dindarlara saldırmak icin aylık 100k yetime bakan böyle güzel bir yapıya zarar vermeye çalışmanız üzücü 

losev mehmetçik vsde güzel kurumlar hocam oralarada yardım yapılsın elbet ama iki kurum arasında buyuk fark var alanları farklı birkere ve terör örgütüne yardım ediyor diyenler ve saçma iddialari kaynak gösterenlere bir sorum var yarında birileri losev gibi güzel temiz bir kuruma organ mafyasiyla bağlantısı var parayla sirayi yükseltiyor. yüksek paralara ilik satıyor vs diye iddialarda bulunsa ???? 

ben fikrimi belirtiyorum hocam, fikrim nettir, çekincelerim bellidir, az önce yazdım.

yurtdışındaki benzer yardım kuruluşları da çoğunlukla din tandanslıdır mesela, fakat oralarda iktidara dair bir korku yok (laik düzene saygı, kanunlara saygı, Cumhuriyete ve kazanımlarına olan düşmanca tavır sergilemeler, bunların belirtileri), hal böyle olunca orada halk devlete güveniyor, iddialar varsa onlara da gülüp geçiyor ya da ciddiye almıyor ve bu tarz kurumlar da daha şeffaf oluyorlar.

aslında bu yazdığım ülkenin temel sorunudur ve profilime bakarsanız orada sevdiğim şu sözü göreceksiniz:

"laf aramızda aslında tek bi' sorun var"

bunun devamı şudur: "günah değilmiş memlekete olanlar".

RockZs tarafından 31/May/15 22:30 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    RockZs bunu yazdı
    griffin bunu yazdı
    angels_demos bunu yazdı
    griffin bunu yazdı

Ihh ya yardim muhtaca yardimdir . Allah hayrini kabul etsin gidip su turkan saylan gibi seytanlarin vakfina yardim yapacaginiza gonul rahatligiyla ihh ya yapabilirsiniz

sizin gibi insanlar nasıl yetişiyor merak ediyorum. hiç mi düşünmez araştırmazsınız. kuranda bahsedilen gösterilince bile görmeyenler gibisiniz. suçlama hayatını böyle işler ile geçirmiş bir kadını. ayıp

Cagdas yasam dernegini bana mi anlatacaksin yaptiklarini bana mi anlacaksin ? Kime yardim etmis ? Anca cikip kuran hadi kuran desinler isinize bakin

sen yukarıda yazdığımı önce bir kendi içinde yorumla, kaçma, sonra çydd yi felan konuş..

aydınlığınızı kara, özgürlüğünüzü mahkumiyet yaptılar..

Bırak hoca saçmalasın ya kalkıp bir de buna açıklamamı yapıyorsun aklı sıra bana laf çarpmış da  

gerek yok ölü taklidi yap nato kafa nato mermer her konuda çıkıyor ortaya bir laf atıp milleti trollüyor düşmeyin bunun oyununa 

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JonTurk
    JonTurk's avatar
    Erkek
    RockZs bunu yazdı
    JonTurk bunu yazdı

ben fikrimi belirtiyorum hocam, fikrim nettir, çekincelerim bellidir, az önce yazdım.

yurtdışındaki benzer yardım kuruluşları da çoğunlukla din tandanslıdır mesela, fakat oralarda iktidara dair bir korku yok (laik düzene saygı, kanunlara saygı, Cumhuriyete ve kazanımlarına olan düşmanca tavır sergilemeler, bunların belirtileri), hal böyle olunca orada halk devlete güveniyor, iddialar varsa onlara da gülüp geçiyor ya da ciddiye almıyor ve bu tarz kurumlar da daha şeffaf oluyorlar.

aslında bu yazdığım ülkenin temel sorunudur ve profilime bakarsanız orada sevdiğim şu sözü göreceksiniz:

gördüğün gibi kısa yazılarada bir ceevap alamiyorum hocam mesele yazinin uzun kısa olmasi değil karşi tarafin bir cevabinin olmamasi.

çekincelerin olabilir elbette ama bu çekincelerinin sanki gerçekmiiş gibi böyle insanlara yansıtman sorun. iddialari doğruymuş gibi görmen.

dini tandasli olmasinin sebebi dindar kesimin öbür tarafa inanmasindan kaynaklidir hoca ve yetime mazluma zorda kalmişlara yardim yaparak sevap kasmasindan dolayidir. sekülerlerin bölye bir dertlerinin olmadiğindan dolayi bu tarz yardim kuruluşlari kurmamarida gayet normal yukaridada bahsetmiştik tekrar etmenin bir anlami yok..
     bahsettiğin iddialara bizde gülüp geçiyoruz zaten sadece sizin gibi kişiler farkli anlamlar yüklüyor bu iddialara.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    JonTurk bunu yazdı
    RockZs bunu yazdı
    JonTurk bunu yazdı

gördüğün gibi kısa yazılarada bir ceevap alamiyorum hocam mesele yazinin uzun kısa olmasi değil karşi tarafin bir cevabinin olmamasi.

çekincelerin olabilir elbette ama bu çekincelerinin sanki gerçekmiiş gibi böyle insanlara yansıtman sorun. iddialari doğruymuş gibi görmen.

dini tandasli olmasinin sebebi dindar kesimin öbür tarafa inanmasindan kaynaklidir hoca ve yetime mazluma zorda kalmişlara yardim yaparak sevap kasmasindan dolayidir. sekülerlerin bölye bir dertlerinin olmadiğindan dolayi bu tarz yardim kuruluşlari kurmamarida gayet normal yukaridada bahsetmiştik tekrar etmenin bir anlami yok..
     bahsettiğin iddialara bizde gülüp geçiyoruz zaten sadece sizin gibi kişiler farkli anlamlar yüklüyor bu iddialara.

ihh, deniz feneri vb.. kuruluşların din-tandanslı olmalarının nedeni insana değer vermeleri değil; değer verecekleri "insan hayatından başka" üst bir seviye olmamasındandır. o yüzdendir ki; sanat, bilim ve bilimum kültürel faaliyetlere; dini amaç gütmeyen eğitim, afet destek vb. yardım kuruluşlarına (gülen cemaati bu konuda istisna yaratmıştır ama onun da dini kullandığını düşünüyorum) yardım etmek, sömürülen mütedeyyin kesmin gündeminde değildir.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JonTurk
    JonTurk's avatar
    Erkek

kurumun bir amacı var görev tanimi var nasıl lösev'e neden sanat, bilim ve bilimum kültürel faaliyetlere neden yönelmiyorsunuz diye saçma bir yaklaşimda bulunmak yanlişsa İHH yada ayni yaklaşimda olmak o derece yanlıştır kuruluşun amaci açlıkla mücadele savaş mağdurlarina yardim  yetimlere bakım başlıklari altinda değerlendirilmeli ve bağışcılarida bu hizmetler için bağış yapıyor.
    Seküler kesimde ideolojik dernekleri kurmayı bırakıp senin bahsettiğin vaadleri gerçekleştiren bir kurum kurup bağış toplasin önlerinde bir engel yokki insanlar onlarada yardimda bulunsun. iyilikte yardımda yarışılsın.

http://www.ihh.org.tr/tr/main/news/2/somalideki-tarim-okulumuzdan-guzel-haberler-v/1685

http://www.ihh.org.tr/tr/main/news/2/sudan-darfurdaki-tarim-projesi-umut-oluyor/1638
    http://www.ihh.org.tr/tr/main/news/2/ihhdan-yetimlere-degerler-kitapligi/1582
    http://www.ihh.org.tr/tr/main/news/2/ihhdan-6-ulkede-yetimler-icin-egitim-kompleks/1581

yapının hizmetlerine bakip eleştirin lütfen.

JonTurk tarafından 31/May/15 23:29 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    JonTurk bunu yazdı

kurumun bir amacı var görev tanimi var nasıl lösev'e neden sanat, bilim ve bilimum kültürel faaliyetlere neden yönelmiyorsunuz diye saçma bir yaklaşimda bulunmak yanlişsa İHH yada ayni yaklaşimda olmak o derece yanlıştır kuruluşun amaci açlıkla mücadele savaş mağdurlarina yardim  yetimlere bakım başlıklari altinda değerlendirilmeli ve bağışcılarida bu hizmetler için bağış yapıyor.
    Seküler kesimde ideolojik dernekleri kurmayı bırakıp senin bahsettiğin vaadleri gerçekleştiren bir kurum kurup bağış toplasin önlerinde bir engel yokki insanlar onlarada yardimda bulunsun. iyilikte yardımda yarışılsın.

http://www.ihh.org.tr/tr/main/news/2/somalideki-tarim-okulumuzdan-guzel-haberler-v/1685

http://www.ihh.org.tr/tr/main/news/2/sudan-darfurdaki-tarim-projesi-umut-oluyor/1638
    http://www.ihh.org.tr/tr/main/news/2/ihhdan-yetimlere-degerler-kitapligi/1582
    http://www.ihh.org.tr/tr/main/news/2/ihhdan-6-ulkede-yetimler-icin-egitim-kompleks/1581

yapının hizmetlerine bakip eleştirin lütfen.

sizin okuduğunu anlama probleminiz var gibi çünkü alakasız yorumlar yapıyorsunuz.

"seküler kesim (bu lafı hiç sevmediğimi daha önce söylemiş miydim) niye insani yardım vakfı kurmuyor" tartışmasına girmek  isterseniz niye mütedeyyin "insanın temel ihtiyaçları baz almayan" yardım kuruluşlarına pay vermediğini de tartışmamız gerek, ki bence asıl sorun bu.

hocam seküler dediğiniz kesimin daha ciddi sorunları var, yukarıdakini okumamışsınız aşağıya aynen yapıştıracağım tekrar:

ihh, deniz feneri vb.. kuruluşların din-tandanslı olmalarının nedeni insana değer vermeleri değil; değer verecekleri "insan hayatından başka" üst bir seviye olmamasındandır. o yüzdendir ki; sanat, bilim ve bilimum kültürel faaliyetlere; dini amaç gütmeyen eğitim, afet destek vb. yardım kuruluşlarına (gülen cemaati bu konuda istisna yaratmıştır ama onun da dini kullandığını düşünüyorum) yardım etmek, sömürülen mütedeyyin kesmin gündeminde değildir.

ayrıca devlet desteğini de unutmamak lazım. bu destek kendi yandaşlarına nasıl artı olarak geri dönüyorsa, diğerine yıkıcı olarak geri dönüyor. baskılar malum.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Erkek

ya kafa şu dünyada açlar varmış banane 

açlıkdan ölüyolarmış koy götüne 

ay sokak köpeklerine çok duyarsızsınız

bi dernek vakıf kuralım sanatsal bişiler yapalım ya bi kokteyl falan yapsak 10 kuruş toplarız 5 kuruş kokteyle harcasak 5 kuruş kardayız onlada ne bilim bi heykel sergisi açalım

kim sikler yalova kaymakamını onların karnı tok

okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    xxjokerxx bunu yazdı

ya kafa şu dünyada açlar varmış banane 

açlıkdan ölüyolarmış koy götüne 

ay sokak köpeklerine çok duyarsızsınız

bi dernek vakıf kuralım sanatsal bişiler yapalım ya bi kokteyl falan yapsak 10 kuruş toplarız 5 kuruş kokteyle harcasak 5 kuruş kardayız onlada ne bilim bi heykel sergisi açalım

kim sikler yalova kaymakamını onların karnı tok

"kim takar yalova kaymakamını" lafı kural tanımayan kişiler tarafından söylenir, konuyla ters-alaka.

sanat çok önemlidir, sanata ve bilime verilen değer arttırılmalıdır.

bunun yanında sosyal-devlet kavramı ile de devlet vatandaşlarına "ayırt-etmeksizin" yardım eder.

ayrıca bu lafları hiç duymadım. bu lafları etse etse kendini bilmezler ya da liseli ergenler eder.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

Hangisi Atatürk düsmani hangisi degil bana bunla gelin

Florenzi tarafından 01/Haz/15 00:57 tarihinde düzenlenmiştir

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
Toplam Hit: 8382 Toplam Mesaj: 97