İntihar Etsem Kesın Cehennememı Gıderım ?
-
Antikky bunu yazdı:
-----------------------------tahribat'da intihar konusu açma rekorunu kıracan hoca,hadi rekora.
ben sana olayı mantık çervesinde allah,kitap cehennem demeden bahsedecem.
Düşünki bunca insan diyorki "seven sikilir,siken sikilir" "unutursun" "sana kızmı yok" gençlik aşkı başkadır ama ,güvendiğin hatun bi bakarsın çoktan gitmiş.Dünya bu insan zihni gibi.Bilgisayar gibidir hoca kadınlar ihtiyacını karşılamayı kesince upgrade edersin...Desenki boşluktayım din imandenedim dünyanın amacındanbi şey çıkaramıyorum,obsesif bir piskopat oldum geceleri gökyüzünü izliyorum canlılar varmı diye düşünüyorum,bulamıyorum deliricem tamam et.Ama gelipte kız milleti için intihar edicem deme..
-----------------------------haklısın hocam. bende gecen sene bi kız için kendi düzenimi bozuyodum. sonra kızı şutladım gitti o kadar :D
-
NoFEARRR bunu yazdı:
-----------------------------gerçekten intihar etmek isteseydin şimdiye ölmüş olurdun
bir kişi bile olsa birine söylüyosan yeteri kadar istemiyosun demektir
intihar edeceğini başkasına söyledikten sonra intiharın ne mantığı kalıyo
-----------------------------
o iş öyle değil hoca. yaşamayan bilmez. çok kişi ucundan dönüyo intiharın hemde akıl almaz sebeplerle. -
hayat acımasız ama herşey senin elinde.kalkıp burada anlatsam hayata dair deneyimlerimi sabahı bulur.sana tek söyleyeceğim yarını bekle.daha iyi olacaktır.ama daha iyi ile beraber daha kötü de her zaman olacaktır.bu yüzden kötüyü yenmesini öğreneceksin.kötünün üstesinden gelmenin iki yolu var.
1.çok okumak(özellikle felsefe)
2.çok yaşamak(tabii yaşadıklarından ders çıkarmak)
-
intihar eden kişi Allaha isyan etmiştir ve asi olarak ölmüştür. eğer intihar ederken şuuru yerindeyse asi olarak gider, ama tabiki nereye gideceğini bilemeyiz. Allahın takdiri. unutulmamalıki Allahın sıfatlarından biriside affedici olmasıdır.
-
Sonsuz cehennem yaşamı die bir şey yok,şeytanın bile birgün yaptıklarından dolayı cehennemde yanıp cennete gireceği'nı söylüyor bazı alimler.Hani seni gaza getirmek gibi olmasın ama:)
-
antikky nin postuyla arkadaşın profiline baktım belkide açtığı konuların yarısı intihar etmeyle ilgili. :/ akıl ihsan eylesin yaradanımız bu insana.
-
Antikky bunu yazdı:
-----------------------------
Sonsuz cehennem yaşamı die bir şey yok,şeytanın bile birgün yaptıklarından dolayı cehennemde yanıp cennete gireceği'nı söylüyor bazı alimler.Hani seni gaza getirmek gibi olmasın ama:)
-----------------------------oha :D resmen intihar et dermiş gibi :D sen et nasıl olsa şeytan bile çıkıcak ordan sende çıkarsın :D
aaabi intihar direk cehennem di. bkz : kuran-ı kerim
bence intihar etme, yani o sebep yada bu sebepden değil , zamanında bende bi kaç kere düşündüm. denemeye çalıştımda ama hala yaşıyom ama tabi ben bunları aklım selim iken değil baltayı sıyırdığımda düşünüyodum. sanırım depresyona girdin. bi psikoloğa git veya hastaneden randevu al psikiyatriste git. bi kaç hap verir korkma :) sonra düzelirsin bkz ben :)
eğer bunlarda bi işe yaramazsa yine gel yaz buraya hala intihar etmek istiyom diye ondan sonra çaresine bakarız (;
-
doğru diyorsun sonuçta can yani insansın sonucta boşver sen ecelini bekle o zaman bakarlar cennetlikmisin cehenlemlikmisin diye:)
-
reklamımı yapıcak degılım dıcem ama ıs ısten gectı öyle anlayan anladı arkadaslar bazen yemın ederımkı öyle bunalıyorumkı sık kafana kurtul dıyorum ıcınden ama bazende sabret dıyorum sabrımın selametım olmsaı ıcın zaman lazım dıyorum ama ya selametım olmazsa ? ıcımde hıssettıgım ve artık yasadıklarımdan dolayı sureklı haz duydugum o pesımıst düşünce ve acı cekmeye karşı duydugum hassaslık karşı koyamıyorum buna ölmek ve kurtulmak ıstıyorum ama ısyan etmek degıl hamdolsun dıyorum. sureklı bır karmaşa sarmaşıgı 3 kez ıntıharın esıgınden donuyorsun basıt şizofren belıtrılerınden sonra bır kız ıcın şizofren oluryordun nerdeyse sımdı sadee obsesif kompulsif tedavısı goruyorum ve gunde 100mg hap kullanıyorum sabah gıtmeden okula 3 antıdepresan vede bu prozac yasım 17 arkadaslar dıkkatınızı cekerım efexor bıle ıctıgımde etkı etmıyor yasadıklarımdan dolayı artık ne yapıcam bılmıyorum zaman bekleyecegım dıyorum ama o zamanda ne yapıcam ıste orasını yemın ederımkı bılmıyorum nerden bulastım bu kız ısıne aşk meşk ısıne bılmıyorum ama yemın ederımkı sonum ya kötü bıtıcek yada devam edıcegım ; çaresızlık dıye ıste buna dıyorlar..sadece para pul bılgısayar huzur demek olmuyor... yaptıklarımızdan dolayımı yasadıklarımız ? yoksa neden demek ıcınmı yaşarız ? yada sunumu demelıyız kendı kendımıze "nden dememek ıcınmı yaşarız " sadece dogrularımız ıcınmı yoksa yasamak ıstemeyıp mecbur kaldıgımız bu duygularımız karsılıgında yasadıklarımızın sonunda bır hayr'a varıcakmıyız ? nolur bunun bana samımı bır sekılde cevabını verın
-
bunu kimse bilemez kardesim yuce rabbim okadar bagislayisi ve merhametlidirki bakarsin af eyler
amaa
sacmalama akilli insan bu tur seyler icin canina kiyarmi bu zayifligin belirtisidir cunki bende 2 kuz kalkistim birisi salakcaydi ama olsun ve uzun surede aklimdaydi daha sonra biraz kendime geldigimde sahile gittim tekbasima ve kendimi dinledim sonradan nekadar aptalca seyler yaptigimi bazi gercekleri goremedigimi anladim sende dene kendini dinle zayif noktalari bul ve yok et sen kendi hayatina son verecek kadar zayif biri olmamalisin