folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Jujutsu Dehşet Bir Dövüş Stili



Jujutsu Dehşet Bir Dövüş Stili

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    bu escrima neymis yauu bi bakayim
    bu mma karisik dovus sanatlari degil mi? muaythaist in nazi ve izmaritin dediklerine katiliyorum.
    not : sayfa 3. ve 4 de guzel seyler yaziyor. RitmFarbRacourci tarafından 01/May/14 10:48 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ocak/2010
    Erkek

    Kahve muhabbeti gibi olmuş ya, biri diğerini döver vs.

    Kick box ( aslında mma ), taekwondo, capoeira yaptım. En az süre capoeira ile ilgilendim, yaklaşık 1 ay falandı :P

    Ama öyle biri diğerini döver gibi bir durum yok, üzerinde sağlam çalışıldığı taktirde hepsi gayet etkili sporlardır. Ayrıca öyle " sokakta eline verirler yea bunun" gibi yaklaşımlar da hiç hoş değil. Bu sporlar savaş sanatı olarak çıkıyor, askerler eğitiliyor bu sporlarla, millette " bizim mahallenin çocukları eline verir la bunun" muhabbeti yapıyor. Evet kavga biraz da tecrübe işidir, tecrübeli adam heyecan yapmaz panik yapmaz vs. Ama karşıdaki insanın eğitimi böyle hafife almak çok mantıksız bir olay. Capoeira konusuna gelince, 1-2 mürid daha zayıf olduğunu yazmış capoeiranın. Bir nebze buna haklılık payı veriyorum, çünkü capoeira aslında brezilya dansı diye de geçer. Ama gene de , bacakların esnekliği, çeviklik, tekmelerin gücü gayet yerindedir.

    Örnek video

    http://www.youtube.com/watch?v=BKdj-lgDIDU

     

    MMA denilen olay zaten mixed martial arts demek, ve bu sporda yakın savunma hareketlerinin çoğunluğu bjj'den geliyor zaten. Bjj gayet etkili bir spor, devam etmek istiyordum taşınmasaydık..

    Taekwondo'nun sokakta işe yaramayacağını söylemek komik. Türkiye'deki antrenörlerin hepsi işe taekwondoyla başlamıştır, çünkü o zamanlar Türkiye'de başka savunma sporu yoktu :D Bunu bir çok hocamdan duydum.

    Tarz olarak kwonkicker'ı severim.

    Ayrıca konuyu görünce ilk aklıma gelen video'yu izzmarit koymuş zaten. O adam baya meşhurdur zaten.

    http://www.youtube.com/watch?v=H7ntN_fd6oQ

     

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ocak/2010
    Dişi

    @pcdoktor

    Biri öbüründen şu açıdan iyidir demek neden cahillik olsun ya :D hayır bi de kendin diyorsun hepsi tekvandoyla başlayıp başka şeylere yönelmişlerdir diye. Tekvando (ya da herhangi bir dövüş sporu) acayip muhteşem bir şey olsaydı niye başkalarına yönelinsin o kadar farklı teknik olsun? Bunu konuşmanın nesine cahillik diyorsunuz? Kim daha iyi diye turnuvalar düzenlenirken bizim konuşmamız mı cahillik oluyor :D Herkes fikrini söylüyor işte. Birçok dövüş sporu da konuşa tartışa uygulaya, zaman içinde o okuldan bunu bu okuldan şunu görüp kendine ekleyerek gelişmiş şeyler zaten.

    Tekvandoyu kendimce eleştireyim. Özellikle bir erkek için, yüksek tekme risktir.


    sigara değil, balık olan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ocak/2010
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı

    @pcdoktor

    Biri öbüründen şu açıdan iyidir demek neden cahillik olsun ya :D hayır bi de kendin diyorsun hepsi tekvandoyla başlayıp başka şeylere yönelmişlerdir diye. Tekvando (ya da herhangi bir dövüş sporu) acayip muhteşem bir şey olsaydı niye başkalarına yönelinsin o kadar farklı teknik olsun? Bunu konuşmanın nesine cahillik diyorsunuz? Kim daha iyi diye turnuvalar düzenlenirken bizim konuşmamız mı cahillik oluyor :D Herkes fikrini söylüyor işte. Birçok dövüş sporu da konuşa tartışa uygulaya, zaman içinde o okuldan bunu bu okuldan şunu görüp kendine ekleyerek gelişmiş şeyler zaten.

    Tekvandoyu kendimce eleştireyim. Özellikle bir erkek için, yüksek tekme risktir.

    Cahillik demedim hocam, kahve muhabbeti gibi olmuş dedim.

    Spor yapan, yapmayan, sokakta herkesin konuştuğu tarzda olmuş ondan öyle dedim zaten.

    Hepsinin iyi olduğu yanlar var, odaklandığı belli noktalar var. Yoksa teknik çeşitliliği tabi ki güzeldir, kendim de diyorum bak taekwondo'yla başladım mma'le bir süre devam ettim, son 1-2 senedir de göbek büyütüyorum diye.

    Yumruk atmayı öğrenmek isteyen birinin taekwondo'yu seçmesi tabi ki yanlış olacaktır, anlatmak istediğim o.

    Onun haricinde demeye çalıştığım şey, insanlarda genellikle taekwondo'ya karşı garip bir bakış açısı var. Sanki millet orada yoga yapıyormuş gibi bakıyorlar. Taekwondo da gayet etkili bir savunma sporudur, bir çok savunma sporuna göre daha çeviktir hareketleri. Bir çok kişi de temelini oradan alır, anlatmak istediğim bu.

    "Tekvando (ya da herhangi bir dövüş sporu) acayip muhteşem bir şey olsaydı niye başkalarına yönelinsin o kadar farklı teknik olsun" programlama dili gibi düşün. C/C++ çok iyi diller , ama farklı alanlar için farklı dillere de ihtiyaç var. Savunma sporları için de durum böyle. Buna bir şey demiyorum zaten.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bandito
    Bandito's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2014
    Erkek

    Jujutsu yu teke tekte uygulayabilirsiniz öteki türlü siz rakipten bir kişiyi indirdiğinizde onun arkadaşları kafanıza iki tane tekme attımı jujitsuya sövmeye başlarsınız :D kısaca 2.plan dövüşüdür yani 1. kısma daha fazla rakiple mücadele edebileceğiniz bir spor koyun boks felan jujitsu hareketide öğrenin bir kaç tane tamamdır :D

    bide bu brazilian jujitsudur japonların jujitsusundan daha  etkili

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2012
    Homo
    izzmarit bunu yazdı
    Ka1nsha bunu yazdı

    Lan bi dövüş sanatı vardı 4 ustası vardı 1  ide Türk'tü neydi o ? Çocugun adı Mert miydi birşeydi böyle yumurtayı dik felan tutuyorlardı :D 

    Emin Boztepe'yi ya da Hasan Çifçi'yi diyor olabilir misin? WTcu onlar da.

     

     

    Yok yok bi eleman yakışıklı birşeydi ya  sokak dövüşü gibi bi tarzı vardı ama baya güzeldi yani 4 tane eleman var işte 1 i bu bide hocaları değişik di

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Aralık/2007
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    SSH bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı
    SSH bunu yazdı

    wingtsun varken tüm sistemler hikaye bahsettiğin sistemde derleme zaten

    Kesinlikle.

    Ama Jeremy hocayı paylaşmamak da olmaz ^^ Atari hamleleri yapıyor resmen amca. Gerçek hayatta olacak iş değil, ayrı..

    http://www.youtube.com/watch?v=WjRpTNWv7dY

     

    hangi sistem olursa olsun uygulayan mutlaka süper adamlar vardır hocam katılıyorum sana

    ama sokakta kimse jeremy hocanın önüne kolunu uzatıp 30 saniye takla atmasını beklemez . özellikle wingtsun bilen bir adam aynı anda gırtlana vurduğu gibi yere yapıştırır :)

    Valla karate,tekvandonun falan ben çok işe yarayacağını düşünmüyorum sokakda ama jujutsunun işe yarayacağı konusunda hala ısrarcıyım.MMA videolarına bakarsan öyle.

    kareteyi bilmem ama 17-18 yaslarında bir kızın çelimsiz 1.60 boylarında bir kızın kendisine laf atan 1.75 boylarında kalıplı bi elemanı bi döner tekme ile hastanelik ettiğine şahit oldum. eleman kıza yavşak bi şekilde ateşin varmı tatlım dedi. kız döndü 5 saniye bekledi ne ara hareket etti ne ara döner tekme attı anlamadık topuğu ile elemanın kulağa vurdu eleman bayıldı ambulans çağırdılar :D


    Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    capoeira kötü değildir, etkisiz değildir. böyle bi kanı oluşmasının sebebi tamamen algı. capoeira ile kavga ederseniz öyle atlayıp zıplamazsınız. filmlerde en yanlış işlenen savaş sanatı kesinlikle capoeiradır.

    mesela şuraya bakalım.

    www.youtube.com/watch?v=o2VwnBU1-iU

    görüldüğü üzere kavga etmeye hazırlanan capoeiristamız gayet anlamsız hareketler yaparak kendini yoruyor?! çünkü yönetmenimiz görsellik istiyor.

    sonra da yine sadece gösteriş için yapılan bir hareketi ve onu da zaten yana doğru yapılması gerekirken rakibin üzerine doğru yaparak tek darbede yere yapışıyor. capoeirada vurmak harici rakibe doğru hamle yapılmaz. hep yanlara veya geri gidersin ki boşluk ararsın, rakibin açığını ararsın.

    ola ki kavga eden bi capoeirista görürseniz capoeira yaptığını anlamazsınız zaten. çünkü filmlerden ve gösterilerden dolayı farklı öğrendiniz. zaten 300 yıl önce capoeira çalışan güney amerikadaki kölelerin amacı da buydu. dövüş çalıştıklarını belli etmeden kavga etmeyi öğrenmek.

    günümüzde hem dövüş stilini hem de afroamerikan kültür öğrelerini bulundurur capoeira. kültürel yönüne, gösterişli yönüne eğilen gruplar çokça olsa da o adamlar dahi iyi dövüşebilir. hiçbirşey olmasa bile öyle atlayıp zıplayan adamların fiziki gücüyle refleksleri yeterdi o da ayrı konu.

     

    şimdi de gerçek bir capoeira turnuvasından görüntü izleyelim. yalnız unutmayın ki bu da gerçek bi dövüş değil, rakibe teknik üstünlük sağlamayı amaçlayan bi yarışma. ona rağmen filmlere göre çok daha doğru bi capoeira izlenimi verecektir.

    www.youtube.com/watch?v=kMX9KKzG4-0

    saygılar.


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Şubat/2011
    Erkek
    Ka1nsha bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı
    Ka1nsha bunu yazdı

    Lan bi dövüş sanatı vardı 4 ustası vardı 1  ide Türk'tü neydi o ? Çocugun adı Mert miydi birşeydi böyle yumurtayı dik felan tutuyorlardı :D 

    Emin Boztepe'yi ya da Hasan Çifçi'yi diyor olabilir misin? WTcu onlar da.

    Yok yok bi eleman yakışıklı birşeydi ya  sokak dövüşü gibi bi tarzı vardı ama baya güzeldi yani 4 tane eleman var işte 1 i bu bide hocaları değişik di

    ya bunlar sokak dövüşü için biyere öğrenmeye gidiyolardı sanırım, yumurta tutma olayını hatırlıyorum, konusu açılmıştı videosu da vardı hatta :/

    http://www.youtube.com/watch?v=eLYQFKA5kok 

    yees buldum

    hsyN tarafından 01/May/14 18:10 tarihinde düzenlenmiştir

    test 1 2
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLLBuLL
    PoLLBuLL's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Temmuz/2010
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı
    Ka1nsha bunu yazdı

    Lan bi dövüş sanatı vardı 4 ustası vardı 1  ide Türk'tü neydi o ? Çocugun adı Mert miydi birşeydi böyle yumurtayı dik felan tutuyorlardı :D 

    Emin Boztepe'yi ya da Hasan Çifçi'yi diyor olabilir misin? WTcu onlar da.

     

    @Muaythaist

    Hocam bir branş diğerini döver diye bir şey var ya. Capoeira diye bir şey var mesela :D Allahı gelsin, zivizivi diye komikli şakalı hareketler yaparken erken seviyelerden başka bir hakiki dövüş çalışan insan yamultur onu. Onun dışında aikidoya tekvandoya sayokana falan da çok gülüyorum ben. Yarım saat pilates yapıp "bugün çok yoruldum çok spor yaptım şeker" diye dolaşan, iskenderin yanında light kola içen kadın gibi geliyorlar bana.

    Ben WT ve kick box yaptım, yapıyorum. Şu hakkaten dövüş sayılabilecek şeyler (muay thai, krav maga, escrima..) arasında haklısın da, ama bir branş diğerini döver diye bir şey de var bence (:

    http://www.youtube.com/watch?v=zr_FdMEpiE4

     

    x spor y sporu döver diyecekseniz en azından düzgün bir örnek verin. Paylaştığın video Never Back Down adlı bir filmden, Capoeira'cıyı yıkan elemanı da karate yapıyordu galiba.

    Benim görüşüme gelirsek WT veya WC'nin abartıldığı kadar etkili olduğunu düşünmüyorum. Bazı uzakdoğu sporları elbette ki etkili hatta çoğu spor bunlardan hareketler almıştır bu bir gerçek.Ama içinde %90 striking veya %90 grappling barındıran sporların yerine MMA,Combat Sambo gibi striking kadar ground fighting ve takedown yapabilen sporlara karşı şansları çok az.

    Ama tabi spor farketmezsizin daha çok antrenman yapan daha çok sparring yapan sporcunun avantajı daha fazladır.

    Madem video paylaşılıyor.Ben de bir tane paylaşayım.

    http://www.youtube.com/watch?v=QyHbHcrfWy4


    You are a man of many colours. but i, motherfucker, am the rainbow
Toplam Hit: 7944 Toplam Mesaj: 82