Kadınlar Kazandı Turkiye Kaybetti Bu Konuda Tahribat Ne Dedi ?
-
mith bunu yazdı:
-----------------------------bu olayın erkeklerin egosuyla, kendini büyük görmesiyle, kaba kuvvetle alakası yok..
bu tamamen yobazlık derecesine varan dinsel tabuların yarattığı bir durum
şeyini sallasan hacı hocaya, tarikata çarpıyor
bunlarında ne tarz bir sapkınlık sapıklık yuvaları olduğu malum zaten
ne zman bu ülkedeki insanlar din kalkanı altındaki takunyalı burjuvalardan kurtulursa, o zman kadın ne isterse onu olur
olayı feministliğe getimeye, biz erkekleri ezdik hedee hödöö deyip küheylan beyliği yapmaya gerek yok.
bu ülkede sadece sizin önünüz kesilmiyor, sadece siz mağdur olmuyorsunuz yani
-----------------------------
Haklısın bu hükümet hergün birimizi birgün hepimizi -
karatahta bunu yazdı:
-----------------------------Ülkemizde Anayasa Mahkemesi Başkanlığı yapmış kadın hukukçu da var (Tülay Tuğcu), Yargıtay Ceza-Hukuk daireleri başkanlığı yapan kadınlar da var. Görev alma fırsatı bakımından hiçbir sıkıntı yok. Yani kanun uygulayacıları açısından hiçbir ayrımcılık yok. Kanun koyucu açısından baktığımızda ise, başka bir ifadeyle yasamaya (meclise) , bu tamamen politika ile alakalıdır. Kadınların aktif statü haklarından yararlanma kabiliyetleri ve tanınan fırsatlar ile ilişkilidir. Meclise baktığınızda tabloyu görebilirsiniz, artan oranda ama yeterli olmayan bir kadın milletvekili sayısı var. Kanun koyuculuğu cinsiyet gözeten bir durum değil. Soyut norm düzenleme konusunda erkeğin kadına, kadının erkeğe bir üstünlüğü olduğunu düşünmüyorum. Realist Hukuk Teorisi'nden gidersek, (kötü kanun yoktur, kötü uygulayacılar vardır) norm kanun metni değildir, metinin yorumlanmasından çıkan anlamdır. Yorumlama kaçınılmaz ise işin önemli kısmı uygulayacıları düşmektedir. Yani yorum kaçınılmazdır. Bu tabi daha çok Amerikan Hukuki Realizmi, dolayısıyla Anglo-Sakson hukuku sisteminde geçerli. Tekrar kanun koyucu sorununa gelirsek, kanun koyma yetkisi, Meclis'te, yani siyasi partilerde olduğu için, bir ülkenin tabanı neyse politik hayata yansıması da odur. Şu da var ki, sırf meclisteki kadın sayısını arttırmaya yönelik bir çaba halkta tabanını bulmuyorsa bu da nafiledir. Son eklediğin karşılaştırmalı fotoğraflar ise manasız.
-----------------------------Kalibre bey , calismalarinizi Tahribat.com'a uye oldugum ilk gunden itibaren buyuk bir takdirle takip ediyorum.Bende degerli calismalariza katkida bulunmak icin sizinle iletisim kurmayi dusundum fakat bir cok konuda yogun olmam sebebi ile simdilik erteledim.Hukuk alaninda en buyuk idealim , ilk olarak yurdumuz insanina Tahribat.com destegi ile hukuk devletinde hukugun ne oldugunu ogretici,guncel ve her egitim ile kultur seviyesine hitap edebilecek kaynaklar yaratabilmek.
Yaptiginiz calismalari , yalnizca bir hukukcu olarak degil ,siradan bir vatandas olarak da tebrik ediyor,guzel haberlerinizin devamini bekliyorum.
Sevgi ve saygilarimla.
-
erkekler bu dünyanın efendisi sanmıyorlar kendilerini
sizi de itin götüne sokan yok.
amacınız sadece lak lak yapmak, reklam kokan hareketler bunlar.
erkeklerin kahveye oturup, ülkeyi kurtardıkları gibi,
forumdan kadın hakları savunun :)
icraat nerde derler adama
-
Yasa düzenlemelerini tabikide daha iyi yapabilirsiniz ama kadın olduğunuz için değil, akıl sahibi olduğunuz için. Düşünebildiğiniz için. Fikirleriniz olduğu için.
Türk kadınının başarılarından gurur duyma konusunda ise, evet diyebilirim.
Aslında saçma bir soru ve birazda sexist aslında. Kadınların hukuk okuması yasaklanmamalı. Erkeklerle zaten şu an gayette eşitler iş ve hak konusunda. (aslında birazda öndeler ve ah şu feministler... Bkz; kocasının çükünü sinirlendirdi diye kesen kadın ve beraat etmesi tekrar bkz;'merica Feministlerle alakası ne diyorsanız zaten olayla alakanız yok demektir fazla ilgilenmeyin. Ha arkadaşım feministleri geç bunun ne alakası var la diyorsanız, onu bende bilmiyorum la yazasım geldi.) -
Tahribatta açılan boş konulardan bir diğeri :) Kolay gelsin ...
-
Humanka bunu yazdı:
-----------------------------Daft bunu yazdı:
-----------------------------bir kere kadınlardan iyi araba kullandığımız bir gerçek, iddia ediyorum, telefonla konuşurken araba kullanan bir erkek, sadece araba kullanan bir kadından daha dikkatlidir.
bazı kurallara uymuyor olabiliriz ama kazaların %90'ını kadın yapmıyorsa bile kadın yüzünden çıkıyor :) madem genelliyorsun al sana genelleme :)
şu erkeklerden zeki olduğunu iddia ettiğin kadınları bilim, teknoloji gibi konularda podyumlarda görmek isteriz :)
ben zeka konusuna apayrı bi çerçeveden bakıyorum da, madem böyle bir genelleme yaptın ben de kabaca örneklendirdim :)
ayrıca kendinize sorun dediğin soruları kendime sordum evet :)
22 yaşındayım, bugüne kadar hiçbir kızın peşinde koşmadım, koşmayı da düşünmüyorum :)
kızlara minnet ediceme ellerim nasır tutsun çalışmaktan!
Bilimi Einstein , tesla , edison , henry ford , philips , hawking 'e teknolojiyi ise gates ve jobsa göre değerlendirecekseniz zaten başta kaybediyorsunuz. öyle bir konuşuluyor ki sanki bu kadınlar tarihin başlarından beri insan yerine koyulmuş. Türkiye'de nüfus sayımında bile kadınlar 1934 yılından sonra sayılmaya başlamış. Mirastan 1930 yılında pay almaya başlamışız. 1934 te milletvekili olma hakkı elde etmişiz. Yani bizler kadını cinsel ihtiyaç ve hizmetçilik vasıfları dışında sadece 70 yıldır değerlendiriyoruz. Ortalama 70 yıldır kadınlar insan yerine koyuluyor.
Ha madem sen genelleme istiyorsun. Birazda kendi kabuğunu kırmış , toplumun değer yargılarını çatırdatıp dönemin en önemli bilim insanı olmuş kadınlardan "genellendirelim" durumu.
Hypatia (355-415): Alexandrine Kütüphane'sinde, büyük bir okulda öğretmenlik yapan Theon'un kızkardeşidir. Onu mektuplarından tanıyoruz. Mısır'da Alexandria'da matematik ve felsefe alanında öğretmenlik yaptı. Geometri, cebir ve astronomi alanında kaynak olarak yararlanıldı. Su damıtmak, suyun özgül çekimini ölçmek için bir alet keşfetti ve bir astrolab ve düzlemküre (planisphere) yaptı. Ölümü çok korkunç oldu; kızgın bir kalabalık tarafından istiridye kabuğu ile derisi yüzülerek, sokaklarda sürüklenerek öldürüldü.
Hildegard (1099-1179): Bingen-am-Rhine'daki St. Rupert manastırında başrahibeydi. Ailenin 10 çocuğundan biriydi. Sekiz yaşında Benedictine ailesine verildi. Orta çağın en üretken yazarıydı. Düşünceleri oldukça moderndir. Evrensel çekim üzerine düşünceleri doğrudur ve Newton'dan birkaç yüzyıl önce bir zamana aittir. Müzik çalışmaları da vardı. Günümüzde onun orjinal müzik yapıtları CD'lerde kayıtlıdır. Ona, Almanya'nın mucizesi adı verilmiştir. Bu yıl Calcata'da 31 Ekim-1 Kasım tarihlerinde Hildegard'ın 900. doğum günü kutlamaları yapılacaktır.
Marie Curie (1867-1934): Polanya'da doğan ünlü fizikçi. 1893'de fizik alanında, 1894'de ise matematik alanında eğitimini tamamlamış ve 1903'de doktorasını almıştır. 1903'de fizik alanında (eşi Pierre Curie ve Henri Becquerel ile beraber radyum ve polonyumun keşfiyle) ve 1911'de (sadece kendisi saf radyumun izolasyonuyla) olmak üzere iki kez Nobel ödülü almıştır. Nobel ödülü alan ilk kadın bilimcidir. Çalışmaları esnasında maruz kaldığı yüksek dozdaki ışınım nedeniyle 1934'de kan kanserinden ölmüştür.
Bettina Gozzadini (Ortaçağ): 1236 yılında Bologna Üniversitesi'nde hukuk kürsüsünün başkanlığına atanmıştı.
Sor Juana Inez De La Cruz (1651-1695): Mexico City'de rahibeydi. Yıldızları gözledi, şiir yazdı, müzik besteledi ve ressamdı. Bilginin ve bilimin tanrıya olan inancı zayıflatmayacağını aksine güçlendireceğini savunuyordu.
Sophia Brahe (16. yüzyıl): Tycho Brahe'nin kızkardeşiydi ve ona astronomik gözlemlerinde asistanlık ediyordu.
Marie Kunitz (1610-1664): Astronom Johannus Kepler'in çalışmalarını basitleştirdi ve çevirisini yaptı. Astronomi alanındaki yetenekleri nedeniyle ona Urania Propitia (yani astronomi alanının esin veren gücüne en yakın kişi) adı verildi.
Si Ling-Chi (MÖ 2640): Çin'in efsanevi ilk imparatoriçesi. Bahçesinde oturup ipekböceklerini incelediği bir gün, ipeğin gizemini çözdü. Sonrasında ipeği giysilerde kullanmak üzere yapılacak işlemleri geliştirdi.
Lise Meitner (1878-1968): Nükleer füzyon kuramının gelişmesinde büyük rolü olan bir fizikçidir. Berlin'deki bir toplantıda "Problems of Cosmic Physics" adlı bildirisini sunduğunda, bu sunumu gazetelerde "Problems of Cosmetic Physics" olarak yayınlanmıştı. Ölümünden sonra bulunan uranyumdan daha ağır bir elemente onun adı verildi; Meitnerium. (Aynı zamanda Einstein'ın atomu böldüğü iddialarına karşı natinoal geographic atomu Lise Meitner'ın böldüğünü kabul etmiştir )
Lady Augusta Ada Byron Lovelace, Lovelace Kontesi (1815-1851): İlk bilgisayar programcısı olarak kabul edilir. İngiliz şair Lord Byron'ın kızkardeşidir. Onun hamilerinden biri, ilk mekanik bilgisayarın mucidi olan Sir Charles Babbage'dir. Lady Lovelace makineyi çalıştırmak için "code" yazdı. Onun anısına Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri, hazırladıkları bilgisayar programlama dillerinden birine Ada adını vermiştir.
(Şahsiyetlerin bilgileri alıntıdır)
Bunların dışında tarihteki ilk kadın hükümdar, ilk Türkler olarak bilinen İskitlerin kraliçesi Tomris'tir. İngiltere kraliçesi Elizabeth'in zırhını ve miğferini giyip savaş alanında bizzat savaşıp ordulara komuta ettiğini söylememe gerek bile yok. Mısır'ın en ünlü firavunu Nefertiti 'nin bir kadın olduğunu da...
En basitinden Mit ,tübitak ve aselsan'da çalışan personelin cinsiyet dağılımlarını incelerseniz kadınların bu ülkenin bilimi ,teknolojisi ve hatta istihbaratındaki payının dahi azımsanmayacak kadar yüksek olduğunu anlarsınız. Egolarınız tavanda ya yinede kabullenemezsiniz.
Erkekler kendilerini bu dünyanın efendileri sanıyorlar , bu efendilik küçücük evlerimizin içinden başlıyor akıllarınca. Bu ülkeyi de zamanında bir kadının yönettiğini ve kaderinizin zamanında onun ellerinde olduğunu da unutmayın. Tabi şuan dünyaını süper güçlerinden biri olan Almanya'yı bir kadının yönettiğini de..
Hepsini geçiyorum. Ayrımcılık ve kendini efendi görme daha burdan başlıyor. TBT'nin ta kendisinden... Şu konuya yapılan yorumlar , arabayı bile daha iyi kullandığınızı iddia etmeniz bunu apaçık ortaya koyuyor. Birşeyleri bizden iyi yaptığınızı idda etmeniz için öncelikle somut şeyler ortaya koyun. Bizden üstün olduğunuz tek alan kas gücü. Orman kanunları devri geçmiştir. Bunu siz kabul edin . Efendiliğinizi başınıza yıktık. Bunu kabullenseniz iyi olur , bakarsınız birgün benim gibi ya da İrem gibi bir kadının personel müdürü olduğu bir firmada çalışmak ve ona yalakalık yapmak zorunda kalabilirsiniz.
Egoların özgür düşünceleri serbest bırakması dileğiyle...
-----------------------------2000 yıldan çekip çıkarabildiğin sadece 10 tane ve sen hala egonun özgür düşünceleri engellemesinden bahsediyorsun. Ego olmasa kadında, o yazdıkların 10 olmazdı tatlışım.
-
non_stop bunu yazdı:
----------------------------2000 yıldan çekip çıkarabildiğin sadece 10 tane ve sen hala egonun özgür düşünceleri engellemesinden bahsediyorsun. Ego olmasa kadında, o yazdıkların 10 olmazdı tatlışım.
daft
icraat nerde derler adama---------------------------
@daft kişi ,@nonstopBen hayatımda bu kadar çapsız konuşan adamlar görmedim. Şu yukardaki yazdıklarınız "reklam, tatlışım" laflarınızı umarım adminler görüyordur. Size cevap verip kendimi düşüreceğime foruma bir daha girmem daha iyi. Bazı şeyleri yavşamadan konuşacak erginliğe, kültür seviyesine ulaşırsanız bilahale tartışırız.
Bazı tipler var bu forumda , olmasalar daha iyi.Aramızda hala kakasını tutamicak yaşta konuşanlar var. Çeneniz düştükçe ağzınız yavşamasın arkadaşlar. -
Konusmalari okudum.Gunlerdir bos ve anlamsiz bir sav ile kadinin;aslinda sadece kadinin ' ustun cinsiyet' oldugu etrafinda bir hengamedir surup gidiyor,hic ilerleyemedik arkadaslar ..
Bu sav,internette gundeme geldiginde bunun dogru zeminde bir bakis olmadigini,esas olanin evrensel insan temelinde bir es degerlilik oldugunu yani ustunluk savinin ,sorunun kalici cozume ulasmasi bakimindan bir deger tasmadigini anlatmaya calistik.
Elbette ustunluk derdinde olan zihniyetin simseklerini ustumuze cektik.
Bir tartisma adabindan uzak yontemlerle ustumuze gelinince de susmayi,su ana kadar tercih ettik.
Ancak ortaya koyulan saldirgan tavir,yeni olmayan bir anlayis..tarihte binlerce ornekleri gorulmus ' bir ustunlugu,karsi ustunlukle alt etmek' anlayisini,bir ideoloji,ustelik sol bir ideoloji olarak kabul etmemizi istemektedir,Tarih,bu ustunluk anlayisinin el degistirdiginin ornekleri ile doluyken,bir ustunluk iddiasinin,nasil olur da evrelsel insan temelinde,insanligi kalici barisa goturecek bir dusunce oldugunu kabul etmemiz beklenebilir ?
Aslinda bu ustunluk dusuncesi diktatorluk heveslilerinin dayandigi bir dusunceden baska bir sey degildir.Tarihteki orneklerinden bakalim fazla gerilere gitmeye gerek yok Hitler Almanlari bu dusunce ile yola cikarmadimi ? Peki soykirima ugrayan yahudiler ne durumdalar ? Simdi de onlar esas ustun irkin kendileri oldugu dusuncesiyle Ortadoguda yarattiklari fiili durumla ugramis olduklari katliamlarin odunlemesini gerceklestirmiyorlar mi ?Batinin yuzyillardir dogu toplumlarina bu ustunluk psikozuna karsilik,dogudaki kalkismalar,karsi ustunluk dusuncesini besleyen diktatorlukleri yaratmadi mi ?
Yuzyillardan beri suregelen ve temelinde sinif mevzilenmelerine dayanan insan kavgasi yine benzeri bir ustunluk anlayisindan beslenmiyormu ?
neandertali yeryuzunden silen homosapiens'in genlerinde mi var ki bu ustunluk belasi ?
Boyle bilimden uzak bir degerlendirmeyle,ustunluk dusuncesinin kacinilmaz oldugu savunulabilir.
Almanlar yahudiler,beyazlar zenciler,asyalilar avrupalilar,kadinlar erkekler,emek sermaye...uzar gider
Oysa uretimin gerceklesmesi icin tum unsurlarin birlikte olmasi gerektigi gibi dunya mozaigi cinslerin birlikteligi olmasi gereken es deger iliskiler ve yan yana duruslardir.Burada sorun emek-sermaye mevzilenmesinde birinin digerine ustunlugu,birinin digerini yonetmesi,temelinde ele alindiginda kavga ve kaos kacinilmaz oluyor.Ortak mulkiyette birileri tarafindan gasp edilerek sermaye olarak kullanilmasindan soz etmiyorum sermaye derken.Cagimizda sermaye ,masa ustunde olabilecek veya bilgi dagarciginda tasinabilecek kadar konsantre olabiliyor.Yani uretimin,teknolojiyle bagdasIk gelisiminde ne gecmisin ne de siniflarin eski mevzilenmelerine dayali yonetimleri savunmak olasidir.
Oyleyse bilgi,teknoloji,kas gucu,makinalar,hammadde ,enerji gibi unsurlarin uretim temelinde dostca ve esderlikte birlikteligi savunulmali ve bu baris temelinde olmalidir.Birinin digerine hakimiyeti temelinde olmamalidir.
Yillar diktatorlugu tepe taklak yikabilecek yeni bir diktatorluk gucu orgutleme anlayisinin mucadeleleriyle gecti bu guc basariyi da yakaladi fazla soze gerek yok durum ortada kadinin ustunlugu ve bu ustun cinsiyetin surmekte olan erkek egemenligine karsi bir sure de olsa egemen kilinmasinin tipki gecmiste bazi sosyalist ideologlarin savundugu ve yanlisligi uzerine tartismanin bile gereksiz oldugu iscilerin bir sure de olsa burjuvalastirilmalarinin gerekligi orneginin verilmesinin pek bir ikna edici oldugunu dusunebilir mi ?
Bu dusuncede olan ustun kadinlarin da yalniz olmalari cok dogaldir veya kendilerine ustunluklerini kanitlayacak turden iliskiler bulmalari zorunludur .Erkek egemenligi yerine kadin egemenligi gecerli kilinca hangi erkek esitligin de otesinde kendini ustun duyumsayan bir kadinla beraber olma riskini goze alabilir ? Hala boylesi bir anlayisla kadinlarin ozgurlesecegi iddia ediliyora ,bu anlayisin sinifsiz toplum dusuncelerinin hangi versiyonu ile calismakta oldugunu ogrenmek de sanirim hakkimizdir.
Buyrun aciklayin da bizde ogrenelim ?
-
Humanka bunu yazdı:
-----------------------------non_stop bunu yazdı:
----------------------------2000 yıldan çekip çıkarabildiğin sadece 10 tane ve sen hala egonun özgür düşünceleri engellemesinden bahsediyorsun. Ego olmasa kadında, o yazdıkların 10 olmazdı tatlışım.
daft
@daft kişi ,@nonstopBen hayatımda bu kadar çapsız konuşan adamlar görmedim. Şu yukardaki yazdıklarınız "reklam, tatlışım" laflarınızı umarım adminler görüyordur. Size cevap verip kendimi düşüreceğime foruma bir daha girmem daha iyi. Bazı şeyleri yavşamadan konuşacak erginliğe, kültür seviyesine ulaşırsanız bilahale tartışırız.
Bazı tipler var bu forumda , olmasalar daha iyi.Aramızda hala kakasını tutamicak yaşta konuşanlar var. Çeneniz düştükçe ağzınız yavşamasın arkadaşlar.
Geride yazdıklarına bakaçak olursak kimin ne kadar çapsız seviyesiz olduğu konusu tartışılır bu forumda kimin olup olmayaçağına senmi karar vereçeksin ? beyenmiyorsan geldiğin yere gere dönebilirsin ama 4x4 bir araç tavsiye ederim .. -
Humanka bunu yazdı:
-----------------------------non_stop bunu yazdı:
daft
Bazı tipler var bu forumda , olmasalar daha iyi.Aramızda hala kakasını tutamicak yaşta konuşanlar var. Çeneniz düştükçe ağzınız yavşamasın arkadaşlar.
-----------------------------Bu konu o "bazı şeyler"den değil TATLIŞIM ya. Bariz ekşide, 9gag'da okuduğum dirler, capler gibi, bomboş insanların savunduğu abuk bir konu. O kadar tartışılcak, adım atılcak konu varken bir de böyle boş beleş işlere kafa yorcak olursak yazık olur bizlere.