Kadınlar Kazandı Turkiye Kaybetti Bu Konuda Tahribat Ne Dedi ?
-
tahribat şöyle dedi: ulan dogru düzgün konu açın bunun bana göre konuşulcak bi yanı yok (tahribatta tek kız üye galiba :::::))):)
-
erkekler şu dünyadan kalksa keşke
sadece kızlar napıcaklar merak ediyorum sdfjk off düşüncesi bile güzel aslıdna düşünsene hiç erkek yok sadece dişi varlıklar
üreyemiyorlar.. çiftleşemiyorlar..
soyları tükenicek ahaha olum bi düşünün lan şöle çayınızı alın :S
-
Allura bunu yazdı:
-----------------------------erkekler şu dünyadan kalksa keşke
sadece kızlar napıcaklar merak ediyorum sdfjk off düşüncesi bile güzel aslıdna düşünsene hiç erkek yok sadece dişi varlıklar
-----------------------------Birde kızların dünyadan kalktığını düşün hacı. Bu seferede erkeklerin soyu tükenicek.
-
Başlık hatalı kanımca. Tahribat ne dedi değil de ne diyor olması gerekiyordu.
..
-
Yazinin sonu 16 yasindaki sisman cirkin ve erkekler tarafindan surekli dalga gecilen asosyal ergen bir feminist gibi bitirmisin.gunun cogunu bakim makyaj dedikodu ve giyinmeye harcayan .bicimli kumas parcalarina binlerce lira para bayilan biri dunyayi yonetse eminim cok utopik olurfu degilmi.sawas ta aclikta olmazdi.ne kadar cahilce ve basit argumanlar.hem esitlik deyip ardindan erkeklleri kiskirtip asagilayan bu seksist ergene bosuna yorum bile yazmayin.soyadi konusunda haklisin ama tahminimca yazimin basinda belirttigim sebebplerden oturu bir erkekle birlikte olamamissin.cunku sevdiin biri ile evlenirken boyle basit birseyi zaten dert etmessin.sana tavsiyem annenin sana anlatiigi hikayeleri unutup saglikli bir insan giibii karsi cinsle iletisime gec. Veya tum bunlar bi yana fenasi kerim gibi komil bir ad soyad kombinasyonun var bu yuzdrn gaza gelip boyle bir konu acmissin neyse kolay gelsin adiyos
-
irem27 bunu yazdı:
-----------------------------Hepimiz ayni dusuncede olacak degiliz..iyiki degiliz...dogruyu yanlisi nasil tartisirdikki.Madem bazi arkadaslarimiz soyadini gurur ibaresi olarak goruyorlar oyleyse o yanini da bir inceleyelim , Osmanlida soyadi mi vardi ? hayir yoktu elbette ve lakab,aile unvanlari yada dogduklari yerlere gore aniliyorlardi.Bu durum resmi islerin yurutulmesinde zorluklar dogurdugu icin 1934 senesinde soyadi kanunu cikarildi,yani cikarilis sebebi kisilerin birbiriyle ve devletle olan iliskilerinde kolaylik saglanmasi amaciyladir.Eger o devirde simdiki teknoloji olsaydi herkese ismi ile bir de numara verilebilseydi soyadi gerekirmiydi ?Hem bu daha iyi bir cozum olmazmiydi , ornegin irem kilic isim ve soyadi yuz tane varsa irem 71854375 sadece bir tane olacagi icin hersey daha kolay olmazmiydi ?
-----------------------------İyi de bu söylediğinizin barkotlanmaktan farkı ne? :) İsmin ve soy ismin bir anlamı, duyulduğunda çağrışım yaptığı nicel/nitel öğeleri olur. Sadece sayıdan ibaret olmak ise, besi hayvancılığındaki koyunlara verilen numaralardan farksız olacaktı. İsim ve soy isim verilmesi bence çok daha uygun. Ama illa ki kendinize bir numara istiyorsanız, devlet onu da yapmış, TC Kimlik numarası vermiş, hem de size has. Daha ne istiyorsunuz anlamadım ki :)
-
Allura bunu yazdı:
-----------------------------erkekler şu dünyadan kalksa keşke
-----------------------------
kadının soyunu devam ettirmesi için erkeğe gerek yok ama erkeğin kadına ihtiyacı var -
MrMonk bunu yazdı:
-----------------------------
Kim ne kazanir bilmiyorumda soy ismimi almak istemeyen bi kadinla evlenmem ben
----------------------------- -
ltcelik bunu yazdı:
Benim söylediklerimden nasıl bu sonucu çıkardn nasıl bu soruları çıkardın bilemedim.. erkeklerin çıkardıkları kanunu bi kenara bıraklımda önceki postumun asıl sorusu; zaten açık açık da söylemiştim madem kadınlar çok iyi de kadınların çıkardıkları bu erkeklerin durumu ne .. kadınlar niçin daha iyi erkek yetiştirmiyorlar?
irem27 bunu yazdı:
Ozellikle de bizim ulkemizde erkek egemen bir toplum oldugumuz icin toplumumuzun ''kiz gibi''dedikleri turde nazik,merhametli,titiz,temiz,hatta temizlik yapan erkekler yetistirmeleri imkansizdir.Toplumumuz boyle yetistirilmis erkekleri erkekten saymaz,ne hikmetse ille de macho erkek olmalarini bekler.Eger oteki turlu erkek yetistirilirse ,hem anne hemde aile suclanir.O sekilde yetisen bir erkek de toplumda asla itibar gormez.Dolayisi ile kadinlar nicin daha iyi erkek yetistirmiyor diyemeyiz.
-
irem27 bunu yazdı:
-----------------------------Ne dersiniz biz yasa duzenlemelerini ,hukuk kurallarini sizlerden daha iyi yapamazmiyiz ? Bu konuda Turk kadininin basarilaridan gurur duyuyormusunuz ? Yoksa 1920 lerde izin verilmedigi gibi kadinlarin hukuk okumasi yasaklanmali ve gelecekte de kanunlari yalnizca erkekler mi koymalidir ?
-----------------------------Birlikte çok daha güzelini yapabiliriz.
Kimin yaptığı önemli değil, insanlık yararına olan her şeyden gurur duyarım, bu başarı bir Türk kadınından gelmişse sevincim bir kat daha artar.