Memleketi Sen Mi Kurtaracan Mustafa Abi?
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------
Desiqner bunu yazdı:
Hayvan çiftçilik mi var ? üretimmi var :D Benim olduğum ilçede insanlar zamanında geçimini tarımdan sağlıyorlardı.Heryerde çiftçiye yardım adı altında mazot parası vs.. parası diye insanlar hazıra alıştırıldı.Şimdi ne oldu herkes köyünde,kasabasında tarlasını tarağını boş bırakıp başka yerlere göç etti.Şimdi bizim buralarda köylerde doğru dürüst bağ,bahçe yapan adam kalmadı.Sen hala ne tarımından bahsediyorsun ?
-----------------------------Kışın ortasında pazarda domates 1 liraysa biber 50 kuruşsa var hocam var. Çiftçilikte var üretimde var.
-----------------------------var hocam var ama kime var orasıda önemli.Yine birileri para yiyor ama bizim çiftçinin olmadığı kesin...
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------Ekmeğe kaç yıldır zam gelmiyor abi?
Bu yıl geleceği söylendi halen Diyarbakır'da zam yok. Orada var mı?
Objektif ol abi kendi kendine cevap ver.
@Andır abi ben niye yalakalık yapayım?
Ak parti bana ne para veriyor ne mevki :S
-----------------------------diyarbakira zam gelmediyse ekmek ucuzdur o zaman.
yok aga seninle tartisilmiyor. valla yoruldum 14 subati seninle mi gecirecegim ben
ben birseyler yaziyorum okumak arastirmak yerine baska seyler getiriyorsun
-
Doğru abi sen haklısın.
Ekmeğe 2-3 yıldır hergün zam yapılıyor aslında ama salak olduğum için benim haberim yok.
-
krizi işsizi devletten bilmeyen hayvan, milli gelirin artmasını akpden biliyor
-
SUPERBICO bunu yazdı:
Kriz küsesel, doğru milli geliri chp mhp bdp arttırdı ama:DD -
SUPERBICO bunu yazdı:
-----------------------------Milli gelir arttı da senin bundan payına düşen ne oldu? Zengin malına mal kattı, fakir daha da fakirleşti.
-
Bakınız Dini Bütün Millet Vekillerimiz Kalkanı nasıl Kaldırmış :) Halkımız kendini dindar gösterenlerin bütün kalkanlarını indirip sineye çekme konusunda uzmanlaştığı için yırtık donu, sökük çorabıyla elhamdülillah elimiz kolumuz uzun diyecek kalkanı kaldıranlara desteğini devam ettirecektir, böyle gelmiş böyle gider din de para da yeşilse mutluluk bir çubuksa, halkımız bunu sonuna kadar hak ediyor.
Yusuf Yavuz, Antalya’nın Kalkan İlçesi’nde yaşanan imar skandalını ilk kez Açık Gazete’de 26 Ocak’da yazdı. Yeni Harman Dergisi bu ciddi skandalı bu ay kapak yaptı.
Haberlere göre Antalya’nın Kalkan ilçesi Kalamar Koyu’nda bulunan zeytinlikte aralarında AKP milletvekili Hasan Özyer’e de ait olanların da bulunduğu 34 adet villa inşa edildi. İmar izni olmayan zeytinlik için önce kümes ruhsatı alındı. Ardından imar yasasının üstünden atlanarak villalar inşa edildi. Villalar bu sayede bugün her biri 3 milyon dolarlık değere kavuştu.Dünyayı yöneten örgüt olarak bilinen Siyonist görüşleri ile bilinen CFR yöneticisi Jehuda Reinharz, Kürt açılımına verdiği destekle bilinen ABD eski Kongre üyesi Stephan Solarz, New York Times Yazarı Richard Bernstein’ın imar iznine açılan koyda bulunan toplam 10 dönüm arsada Solarz: %34, Reinharz: %11, Bernstein: %22 olmak üzere payları vardı.
2007 yılında Kalkan’ın AKP’li belediye başkanı Mustafa Şalvarlı tarafından ruhsat verilen 34 villanın bulunuduğu arazide üç parselin sahibi Şalvarlı’nın başkanlığı döneminde ticari işlerini yürüten ortağı Ali Tunç ve Ramazan Doğan’a ait. Vilalar için Kıyı Yasası delindi. Villaların önüne yasadışı şekilde havuz ve özel iskele bile yapıldı.
İşte Yusuf Yavuz'un yayınladığı fotoğraflar:

Bitmiş bir villa

Kıyı yasasına göre yasak olan iskele

Vilaların uzaydan çekilmiş fotoğrafları

Vilaların koydaki konumu
İşte Kalkan’da skandala neden olan araziye ait belgeler:

-
günümüz türkiyesinin ekonomik politikası zenginler üzerine ekonomiyi iyi göstermenin en basit yoludur
eczacıları bitirmeye çalışmalarıda bu yüzden bakkallara takmasıda ecza ihtiyacını eczacı mehmet yerine eczacıbaşı yada başka bir ecza şireketi yaparsa ecza satışları ciroya ciro milli ekonomiye ordan milli gelire kadar + olarak yansır
çünki eczacı mehmetin eczaneden kazandığı paranın milli ekonımiye pek bi katkısı yoktur mehmet ekmek parasını kazanır yazlığını alır vs ama ecza sektörünün gelirlerini ilaç firmalarına aktarırsan hepsi milli ekonomide hesaplanır şirketlerimiz şukadar büyüdü ihracatı arttırdılarfilan sonuç olark senin milli gelirin artar ama arttığı için değil zengin servetini katladığı için
binevi hokkabazlık bu bütün politikalar zenginler için
bi şurası var
mevcut siyasetilerin içinde bu politikayı bile yapacak kağıt üstündede olsa bişeyleri değştircek adam yok
ne çabuk unuttunuz tüp kuyruklarını yağ kuyruklarını
ekonomik kriz işzilik deseniz zaten ortalama olarak 7 senede bir türkiye ekonomik krize giriyo
yabancıya satılan mülkler deseniz türk zenginlerde miamiden villa alıyo almanya binlerce türkü misafir etti ve onlar 2 milyon oldu şimdi
onlar bölündümü
özelleştirme bi ülkenin kalkınması için en gerekli şeydir ama doğru yapıldığı taktirde akp doğru yapamadı rekabet ortamı oluşturmadan sattı halka yansımadı
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------@Andır abi ben niye yalakalık yapayım?
Ak parti bana ne para veriyor ne mevki :S
-----------------------------valla lan söylesene kaç para aldığını merak ediyorm. =) şaka değil ha bileyim kaç lira dönüyo bu işte. belki biz de iki sakal alırız bu ay kredi kartı kabardı. ama göz göre göre yalan söylemek, insanları kandırmaya çalışmak benim için biraz zor olucak, iyi para vermeleri lazım.
-
cran_s bunu yazdı:
günümüz türkiyesinin ekonomik politikası zenginler üzerine ekonomiyi iyi göstermenin en basit yoludur
eczacıları bitirmeye çalışmalarıda bu yüzden bakkallara takmasıda ecza ihtiyacını eczacı mehmet yerine eczacıbaşı yada başka bir ecza şireketi yaparsa ecza satışları ciroya ciro milli ekonomiye ordan milli gelire kadar + olarak yansır
çünki eczacı mehmetin eczaneden kazandığı paranın milli ekonımiye pek bi katkısı yoktur mehmet ekmek parasını kazanır yazlığını alır vs ama ecza sektörünün gelirlerini ilaç firmalarına aktarırsan hepsi milli ekonomide hesaplanır şirketlerimiz şukadar büyüdü ihracatı arttırdılarfilan sonuç olark senin milli gelirin artar ama arttığı için değil zengin servetini katladığı için
binevi hokkabazlık bu bütün politikalar zenginler için
bi şurası var
mevcut siyasetilerin içinde bu politikayı bile yapacak kağıt üstündede olsa bişeyleri değştircek adam yok
ne çabuk unuttunuz tüp kuyruklarını yağ kuyruklarını
ekonomik kriz işzilik deseniz zaten ortalama olarak 7 senede bir türkiye ekonomik krize giriyo
yabancıya satılan mülkler deseniz türk zenginlerde miamiden villa alıyo almanya binlerce türkü misafir etti ve onlar 2 milyon oldu şimdi
onlar bölündümü
özelleştirme bi ülkenin kalkınması için en gerekli şeydir ama doğru yapıldığı taktirde akp doğru yapamadı rekabet ortamı oluşturmadan sattı halka yansımadı
vay be ne ekonomistler varmis bunyemizde haberimiz yok.
eczaci kazandigi paranin milli ekonomiye hicbir katkisi yok cunku kazandigi parayla yazlik aliyor yazlik alinca hicbir sekilde ekonomiye katkisi olmuyor :)
mehmet efendinin yaninda 5 tane eleman calisiyor. Turkiye deki eczane sayisi x 5 yap cikan kisi kadar issiz ordusuna katilan personeli dusun.
peki mehmet efendi eczaneyi kapatti ilaclar nerde satilacak ?
foryou, bim gibi supermarketlerde.
kac tane market var eminim eczane kadar bu tip market yoktur.
hala saglik sektorunu para kalkinma vs olarak goruyorsunuz. bak bu sistem amerikada da var sistem cökmek üzere. saglik sigortasi olmayanlarin yuzune bile bakmiyorlar orda
yarin burda da bu sekilde olmayacagini idda edebilirmisin ?
sicko belgeselini izlemeni oneririm ne dedigimi anlayabilmek icin.
-
ekonomiden bu denli anliyorsun ama kamu arazi ve mallarinin satilmasi ile yurt disinda edinilen mulkleri bir tutacak kadar tutarsiz bir bilgi veriyorsun.
Turkiyedeki kamu mallarinin satilmasi ile bir Turk un yabanci ulkede satin aldigi ev arsa bina apartman lojman i bir tutabiliyorsun.
Turkiye de satin alinan ev arsa dan bahsetmiyoruz veya yabanciya satilan bim magazasindan veya yabanciya satilan telsimden bahsetmiyoruz.
Turk halkina ait olan mallarin satisindan bahsediyoruz.