folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Memur Mesai Saatlerinde Her Namaza Gidebilir Mi?



Memur Mesai Saatlerinde Her Namaza Gidebilir Mi?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    Birde bazı arkadaşlar ödedikleri vergiyle sidik yarışına girmiş kardeşim 0'01 kr bile olsa hak değilmidir 

    sen sorun etmessin ben ederim kardeşim 


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ekim/2009
    Erkek

    Bizim şirkete gelin..

    10 kişi günde 10 rekat namaz kılıyor..

    Bizde özgürlük var..


    🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ocak/2010
    Dişi

    Sana fiks verilen molalarda ister gider yemek yersin ister cisini yaparsin ister sigara icer ister namazini kilarsin. Namaz kilacagim diye normal mola surelerinin disinda mola almak istiyorsan o isin basi sonu belli olmayacagi icin oyle bir sey olmaz, evine gidince kazani kilarsin. Boyle basit seyleri nasil komplike hale getirebiliyorsunuz anlamiyorum.


    sigara değil, balık olan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo
    izzmarit bunu yazdı

    Sana fiks verilen molalarda ister gider yemek yersin ister cisini yaparsin ister sigara icer ister namazini kilarsin. Namaz kilacagim diye normal mola surelerinin disinda mola almak istiyorsan o isin basi sonu belli olmayacagi icin oyle bir sey olmaz, evine gidince kazani kilarsin. Boyle basit seyleri nasil komplike hale getirebiliyorsunuz anlamiyorum.

    evde kazasını kılarsan kimse görmez, terfi edemezsin. kazandığın parayı da çalışarak haketmiş olursun. bunlar da koyar bazılarına.


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ağustos/2012
    Erkek
    Psikolog bunu yazdı
    S.a beyler ibadet özgürlüğü var ama yönetmeliği tam bilmiyorum. Merak ettiğimse şu kazaya kalmıyacak namazı kılabilirmiyiz yani 3'de ezan okunuyo iş arkadaşıylada anlaşır dönüşmeli gideriz aksama olmaz ama hak geçerlimi?

    Hocam, sen kime inandığını unutmuşsun bence.

    Ağır konuşuyorum kusura bakma.

    Sen ALLAH'U TEÂLA AZZE VE CELLE'YE iman etmiş isen, ve namaz kılmak istiyorsan, bu dediğin şey çok saçma.

    Bir kere hak geçermi demişsin saçma çünkü senin namaz kılamayacağın bir işi seçip çalışman külli sakat çünkü orada sen kulun hakkı geçermi diyorsun öbür taraftan ALLAH'U TEÂLA'NIN hakkı var, kul kim miş? ALLAH'A itaatsizlik durumlarında kul'a uyamazsın.

    Mesela, namaz kaçacak adam şu işimide bitir dedi yapamazsın onu önce namaz.

    Burada 1 rekât'a 80 sene azap var, hepsinden önce imân var, sen nasıl böyle bir soru sorabiliyorsun ki zaten ben şoktayım.

    Ben işe girerken, müdür'e dedim ki bak kardeşim, namazımı kılarım, hatta sakalıma'da jilet vurmam( haram çünkü jilet vurmak sakala ) kabul ediyorsan al işe etmiyorsan ben buyum dedim. Kabul etti bende işe başladım.

    Sen işe başlarken böyle başlaman lazım, hadi diyelim böyle başlamadım sonradan öyle biri oldun derhal o işten çıkıp rahat edeceğin bir iş bulman lazım.

    Ulan ben sakalı jiletle almıyorum velevki makine ile alıyorum fakat o bile rahatsız ediyor beni sakalı tamamen uzatabileceğim bir iş arıyorum.

    Millette tam tersi yahu.
     


    https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ağustos/2012
    Erkek

    He şu eve gidip "KAZA NAMAZINI KIL" diyenlere ayrıcana çok acıyorum arkadaşlar ONLAR eğer ki ALLAH'a inanıyorlarsa direk tevbe etsinler çok büyük oyun oynuyorlar çünkü.

    Ulan sen kimsin yahu kaza namazı diyorsun ? Kaza namazı ne demek sen biliyor musun?

    Sana kim veriyor bu fetva'yı bu hakkı git kaza kıl diyorsun.

    Bakın kardeşlerim, bol keseden atmayın boynunuzu vurmasın kabirde yılanlar çiyanlar.

    Kaza namazı 2 türlü olur. Baygınlık hali kendinde olmazsın, birde çok derin mi derin uyku hali.

    Gündüz kimsenin uyumayacağına göre kolay kolay, zaten müslüman namaz kılan biri ayarlar onu uyumaz çünkü adamın namaz kılması gerekiyor bunu bilir.

    Diğer türlüde diyelim ki, öğlen 1 sekinet hali geldi uyudun ama hiç bir şey duymadın ikindi kaçtı onu hemen kaza edeceksin.

    Bu uyku ölüm gibidir çok ağırdan gelen kaza, diğeri baygınlık hali düştün bayıldın ayılamadın komplike olaylar oldu vs namaz geçti o.

    Öbür türlü namazı kazaya bırakayım diye bir şey yok KÜLLİYEN yok öyle bir şey millet sizi adet kabilinden gelen şeylerle kandırmasın evde kaza yaparım diye.

    Bunun burada fetvasını veren işkembe-i kübra'dan atan arkadaşlarada sesleniyorum harbiden çok büyük taşa ayak çarpıyorsunuz editleyin o yazılarınızı, bir şeyde malumatınız yoksa fikrinizde olmasın arkadaşlar.


    https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı
    ZoRKaYa bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı
    ZoRKaYa bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı
    ZoRKaYa bunu yazdı

    Memur dediğin put gibi orada durup işini yapmak zorunda tuvalete de gidemez mesai saatleri içinde lan boşuna mı para alıyor, biziz onun patronu parasını bizden alıyor. Altına zıçsın istiyosa, kimsenin umrunda değil. Dimi len ateistler.

    Ne teskere ne alaka konuyu nereye çekiyon mecburi zaruri ihtiyaçlar için kim ne diyor 

    sen şimdi namazda zaruri Allah emrediyor dersin 

    Laik demokratik cumhuriyet rejimini destekliyorsanız ve gerçekten demokrasiden devlet dairelerinde din özgürlüğünden yanaysanız

    Holynin Zeus'a tapmak için isteyeceği izne 

    Benim inancım hafta içi çalışmayı yasaklıyor dediği adama

    benim verdiğim her gün 3-4 saat çalışmayı emreden put örneğinede eyvallah diyeceksiniz

    heee ben bunu istemiyorum ben şeriat yanlısıyım cumhuriyet rejimine karşıyım ben sadece benim dinimin kuralları uygulanacak benim din özgürlüğü anlayışım bu diyorsanız söyleyin bilelim aksi durum yok çünkü

    bunu bir açıklayın abi 

    herkesin istediği din özgürce yaşanacaksa eyvallah lafım yok yani 

    işte laiklik böyle saçmalıklara dur demek için var ama anlayana

    Bak güzel abicim adam dışarı çıkıp sigarasını içiyor çayını içiyo muhabbetini ediyor, yahu başka birinin namazı bile daha az sürüyo neyin kafası yaşanıyo ben anlamıyorum. Eskiden kuyrukta bekletip insanları solitaire açanlar varken sesi çıkmayan konuşamayan adamlar şimdi kalkmış neymiş memur namaz kıldı diye işlerin aksadığını iddia ediyor. Kimse kamudaki değişimi inkar etmeye kalkmasın.

    Konumuz kamudaki değişim filan değilken konuyu neden oraya çekiyorsun cevap verirken bile her konuyu yandaşlık bilinciyle cevap vermene hayran kaldım

    twknoloji aldı başını gitti bizim muhtarlık bile Dos ekrandan Windows bilmem kaç kullanırken geçen win7 kullandıklarını gördüm bu bir örnek Bırakta teknolojiyle orantılı işlemlerde kısalsın hatta hiç devlet dairesiyle iş olmasın sanaldan halledilsin çoğu şey 

    dünya değişti 11 senede yerimizde saysaydık yuh derdim tabi değişecek bu bir hizmet değil olması gereken şey zaten 

    geçmişte solaitre oynayana kızılırken günümüzde aynı vakti namazda harcayarak milleti mağdur edene kızarım 

    bana diyinki 10 dk mola tanınsın ihtiyaçlar için vs isteyen nanaz kılsın isteyen gezsin isteyen sıçsın herkese ama ona eyv. Ama namaz için kanun olsun din özgürlüğü vs derseniz bende din özgürlüğü konusunda gerekeni yazdım o özgürlük herkesde var

     

     

    Kimse namazı sebebiyle kimseyi mağdur etmiyor burda herkes yalancıktan numara yapıyo. Sanki orada 150 kişilik sıra varken birisi kalkıp da namaza gitti ve bütün işleri aksattı. Bütün memurlar bu işi yapıyor 10 dk ister sigara içmeye çıkıyo ister bilmemne faturasını yatırmaya gidiyor isterse namaz kılıyor ama bunların hepsini boş bi vaktine getirdiğinde yapıyor ki orası fabrika değil harıl harıl üretim yapılsın. Ayrıca yandaşlık psikoljisiyle cevaplamadım gerçekten işlemler çok kısaldı devlet dairelerinde. Öyle hayvani kuyruklar olmuyor, kuyruk gördüğüm bir yer vardı o da ilçe nüfus müdürlüğü sebebi de tadilat vardı. Muhakkak sıkıntı olan yerler vardır, ama bu sıkıntı olan yerlerde eğer veznedeki memur o sıraya rağmen kalkıp namaz kılmaya çıktıysa tamam istediğini söyle ama memur namazını kılamaz o mesai saatinde orada oturacak işini yapacak ibadethane değil orası dersen ben burada art niyet ararım. Sebebi ne olursa olsun o adam oradan kalkamaz dersen bi nebze derim ki bu adam düşüncesiz, çünkü sigaraya çıkan adam da mesaiden çalıyor onu geçtim uyumaya giden adam da, hatta devletin o birime tahsis ettiği arabayla mesai saatinde ailesiyle mangal yapmaya 150 km uzağa giden de ayrıca benzini de devlete fatura ediyor. Ee şimdi boş vaktinde 10 dk kılınan namaz mı battı gözüne. Dediğim şu herşeyi hallettiniz bi bu kaldı. Öğle tatilinde cuma namazına giden 6. sınıf öğrencilerini basan uğur dündar vardı aynı onun gibi konuşuyor bazı müridler. 

    Evet battı hocam geçmiş diye saydığın memur tipleri bügünde aynen devam ediyor ben memur akrabalarımdan ve anlattıklarından biliyorum yani öyle anlattığın gibi değil durum 

    10dk 20 dk farketmez vatandaşın hakkından çalınıyor 

    Uğur Dündar konusumuzda kendine göre yonttuğun belli orda bastığı MEB öğretmenleri ve müdürüydü aslında namaz kılan çocuk değil devletin okulunu mescide çeviren yavşaklardı ama anlamassınız işte 

    din düşmanı yaparsınız bu mantıkla mescide izin varsa mini kilise de yapılsın o zaman uygun mu sence üstelik cumhuriyet rejiminde

    5 dk bile o namazı için vatandaş bekliyorsa haktır müslümansan kul hakkınI'n büyüğü küçüğü olmaz senin mantıkla gidersek 

     

    Eee tamam ben de farklı bişey söylemiyorum ki, senin söylediklerine tamamen katılıyorum ama sadece bir nokaya kadar. O da şu hayvan gibi kuyruk varken birisi kalkıp namazımı kılmaya gidiyorum derse haklısın çıkar birisi senin söylediklerini söyleyebilir şu anda ama adam oturmuş sigara içiyor çay içiyor kafasına göre çıkıp geziyor işi yok gücü yok, adam gezmeye gidiyor hem de devletin parasıyla senin benim paramla. Bu adam bunu yapıyorken ondan önce boş vaktinde namazını kılan memura laf etmek hakikaten art niyetli bir davranış. Bak tekrar söylüyorum odunu sürekli hep bana hep bana diye yontma ben de sana katılıyorum eğer önünde bi kuyruk varsa ve memur kalkıp namazım geçiyor diyorsa diyebilirsin bu söylediklerini ama işi gücü olmayan adamın kalkıp namazına o memu laiklik var bu ülkedeye kadar getirmek olayları sadece büyütmek olur. 


    echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ağustos/2012
    Erkek
    EcHoLL bunu yazdı

    maaşını ben veriyorsam o memur işini yapıcak o saate başlarım namazına.....

    Son olarak sana gelelim.

    Padişah'ın biri zamanında şeyh-ul islâm'a gidip bir arzunuz var mı dediğinde.

    Şeyh'ul islâm, hayır, sen benim esirimin kölesisin senden ne isteyebilirim ki demiş.

    Padişah şaşırmış, anlayamadım efendi hz. dediğinizi demiş.

    Şeyh: Sen nefsinin her istediğini yapıyorsun yani nefis seni kölesi gibi oynatıyor ve istediğini yaptırıyor, ben nefsimi öyle bir terbiye ettim ki nefisi esir ettim her istediğimi ben ona yaptırıyorum diyor.

    Yani evlâdım, sen benim esirimin kölesisin senden ne isteyebilirim diyor.

    ||||||||

    Gel gelelim senin duruma sen basit insanlara yapabilirsin yani bu muâmeleyi bana göre, ben namazımı kılabiliyor o şeyi yenebiliyorsam ve bunu sana nefs söyletiyorsa sende benim esirimin kölesisin ve senin parana ihtiyacım yok.

    Mevlâ rızkâ kefilim ben diyor, kattrilyonlarca canlı güne uyanıp tok evine dönüyor, bu kadar canlıyı senin maaş'ın mı doyuracak ?

    Ya da kendini birinin doyurduğunu sanan insanlar mı?

    İnsanların bir bakıma şirkete ihtiyacı yoktur, ama şirketlerin insanlara mecbur ihtiyacı vardır, ve orada adam çalıştığının karşılığını alır sende onu mecbur çalıştırırsın eğer şirketsen, yani sen o adama muhtaçsın o adam sana değil, o adam doğa'ya çıktığında bir takım hayatını idâme ettirebilir, fakat sen insanlarsız kaldığında o şirketi a noktasından b noktasına taşıyamazsın.

    Bak senin bir insana ihtiyacın vardır demiyorum ( şirketlerin vardır ) bunu böyle bilesiniz, o adamlar sizi zengin ediyor ve %10 bile alamıyor belki pay'dan, fakat rahat geçim için çalışıyor hepsi bir anda istifa etse, mabad pazarı gibi ortada kalırsınız.
     


    https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ocak/2010
    Dişi
    Zeytun-i bunu yazdı

    He şu eve gidip "KAZA NAMAZINI KIL" diyenlere ayrıcana çok acıyorum arkadaşlar ONLAR eğer ki ALLAH'a inanıyorlarsa direk tevbe etsinler çok büyük oyun oynuyorlar çünkü.

    Ulan sen kimsin yahu kaza namazı diyorsun ? Kaza namazı ne demek sen biliyor musun?

    Sana kim veriyor bu fetva'yı bu hakkı git kaza kıl diyorsun.

    Bakın kardeşlerim, bol keseden atmayın boynunuzu vurmasın kabirde yılanlar çiyanlar.

    Kaza namazı 2 türlü olur. Baygınlık hali kendinde olmazsın, birde çok derin mi derin uyku hali.

    Gündüz kimsenin uyumayacağına göre kolay kolay, zaten müslüman namaz kılan biri ayarlar onu uyumaz çünkü adamın namaz kılması gerekiyor bunu bilir.

    Diğer türlüde diyelim ki, öğlen 1 sekinet hali geldi uyudun ama hiç bir şey duymadın ikindi kaçtı onu hemen kaza edeceksin.

    Bu uyku ölüm gibidir çok ağırdan gelen kaza, diğeri baygınlık hali düştün bayıldın ayılamadın komplike olaylar oldu vs namaz geçti o.

    Öbür türlü namazı kazaya bırakayım diye bir şey yok KÜLLİYEN yok öyle bir şey millet sizi adet kabilinden gelen şeylerle kandırmasın evde kaza yaparım diye.

    Bunun burada fetvasını veren işkembe-i kübra'dan atan arkadaşlarada sesleniyorum harbiden çok büyük taşa ayak çarpıyorsunuz editleyin o yazılarınızı, bir şeyde malumatınız yoksa fikrinizde olmasın arkadaşlar.

    Sakalı jiletle kesmek günah diyen insanı nasıl ciddiye aldım bilmiyorum ama al:

    Görüldüğü üzere, meşru mazeretlerle terkedilen namazlar gibi, mazeretsiz olarak vaktinde edâ edilmemiş olan farz ve vacip namazların da kaza edilmesi gerektiği görüşü, delil yönünden daha kuvvetlidir. Ancak İslâm müctehid ve fakihlerinin, ittifaka yakın derecede büyük çoğunluğuna göre, hangi sebeple olursa olsun vaktinde edâ edilmemiş olan farz ve vacip namazların kazası fevridir; geciktirilmemesi gerekir. Bu sebeple günlük iş ve ibadet saatleri ile yemek, uyku, dinlenme... gibi hayatî ihtiyaçların karşılanması için geçen zamanlar dışında kalan bütün boş vakitlerde devamlı olarak kaza namazı kılınarak, borcun bir an önce bitirilmesi gerekir. (13)

    http://www.davetci.com/hukuk_kaza_namazi.htm

     


    sigara değil, balık olan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ağustos/2012
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı
    Zeytun-i bunu yazdı

    He şu eve gidip "KAZA NAMAZINI KIL" diyenlere ayrıcana çok acıyorum arkadaşlar ONLAR eğer ki ALLAH'a inanıyorlarsa direk tevbe etsinler çok büyük oyun oynuyorlar çünkü.

    Ulan sen kimsin yahu kaza namazı diyorsun ? Kaza namazı ne demek sen biliyor musun?

    Sana kim veriyor bu fetva'yı bu hakkı git kaza kıl diyorsun.

    Bakın kardeşlerim, bol keseden atmayın boynunuzu vurmasın kabirde yılanlar çiyanlar.

    Kaza namazı 2 türlü olur. Baygınlık hali kendinde olmazsın, birde çok derin mi derin uyku hali.

    Gündüz kimsenin uyumayacağına göre kolay kolay, zaten müslüman namaz kılan biri ayarlar onu uyumaz çünkü adamın namaz kılması gerekiyor bunu bilir.

    Diğer türlüde diyelim ki, öğlen 1 sekinet hali geldi uyudun ama hiç bir şey duymadın ikindi kaçtı onu hemen kaza edeceksin.

    Bu uyku ölüm gibidir çok ağırdan gelen kaza, diğeri baygınlık hali düştün bayıldın ayılamadın komplike olaylar oldu vs namaz geçti o.

    Öbür türlü namazı kazaya bırakayım diye bir şey yok KÜLLİYEN yok öyle bir şey millet sizi adet kabilinden gelen şeylerle kandırmasın evde kaza yaparım diye.

    Bunun burada fetvasını veren işkembe-i kübra'dan atan arkadaşlarada sesleniyorum harbiden çok büyük taşa ayak çarpıyorsunuz editleyin o yazılarınızı, bir şeyde malumatınız yoksa fikrinizde olmasın arkadaşlar.

    Sakalı jiletle kesmek günah diyen insanı nasıl ciddiye aldım bilmiyorum ama al:

    Görüldüğü üzere, meşru mazeretlerle terkedilen namazlar gibi, mazeretsiz olarak vaktinde edâ edilmemiş olan farz ve vacip namazların da kaza edilmesi gerektiği görüşü, delil yönünden daha kuvvetlidir. Ancak İslâm müctehid ve fakihlerinin, ittifaka yakın derecede büyük çoğunluğuna göre, hangi sebeple olursa olsun vaktinde edâ edilmemiş olan farz ve vacip namazların kazası fevridir; geciktirilmemesi gerekir. Bu sebeple günlük iş ve ibadet saatleri ile yemek, uyku, dinlenme... gibi hayatî ihtiyaçların karşılanması için geçen zamanlar dışında kalan bütün boş vakitlerde devamlı olarak kaza namazı kılınarak, borcun bir an önce bitirilmesi gerekir. (13)

    http://www.davetci.com/hukuk_kaza_namazi.htm

     

    Burada diyor ki, Ey insan evladı diyor eğer eskiden kılmadığın namazlar varsa sonra namaza başladıysan bunlar senin üzerine borç edâ et diyor.

    Sizin dediğiniz şöyle mesela ben namaz kılan biriyim ( süregelen zaman işte çalışıyorum işim yüzünden kılamıyorum kazaya bırakabilir miyim ?

    Ben namaz kıldığın vakit sana bir iş engel oluyor ve kılamıyorsan kazaya bırakamazsın diyorum, geçmiş kaza namazlarını kılma demiyorum, namaz kıldığın sürece yani 5 vakite devam ettiğin sürece kaza'ya bırakmak diye bir şey söz konusu olamaz.

    He olur nasıl olur onuda önceki yazılarımda açıkladım, uyku (sekârat) hali gibi şeylerde.

    Siz kalkıp nasıl bunun fetvasını verebiliyorsunuz, hz.ömer bile ölüp kalım mücadelesi verdiğinde namaza kalkmış ve ben peygamberden duydum, bir vakit namazı bile sebepsiz terk edene 80 sene cehennem azabı var ben bunu kaldıramam deyip hemde sabah namazına durmuş kanlı yaralı vücud ile.

     
    Yani durum şu ki, ayştaynyum, eğer namazını kılan biri isen, ve işin buna engel oluyorsa o para küllün haram, işin küllün haram.

    Cum'a vakti bir erkeğin cum'aya gitmeyip çalışıp para kazanması cum'a saatlerinde nasıl haramsa, farz saatlerinde de bir erkeğin çalışıp para kazanması öyle haramdır.

    Yani vurgulayayım tekrar, ALLAH'a itaat noktasında kulun sözünü dinleyemezsin bu bir.

    2. senin burada copy/paste yaptığın şey benim bu yazımdaki 1. ve 2. satırda anlattığım şey üzerine söylenmiş bir şey, yani eskiden bunları yapmıyorsan aksattıysan sonradan namaza başlayıp devam ediyorsan yapmak zorundasın.

    Hatta hanefi'de, iş namaz, ve sonra geri kalan ne kadar saatin varsa kaza kılman lazım, şâfi'de, daha ağır gibi gibi şartları var.

    He sakalı kesmek kısmına gelirse, 4 mezhep'te jilet ile sakal traşı haramdır, cumhurun görüşü bu topyekün yani işkembe-i kübra'dan atmıyoruz.

    Ama senin bana attığın şey benim sana dediğim şeyden farklı he anlatabilmişimdir umarım.
     


    https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
Toplam Hit: 14127 Toplam Mesaj: 147