folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Motorsiklet Sevdalısı Müritler İçin Genel TBT Motorsiklet Konusu

Motorsiklet Sevdalısı Müritler İçin Genel TBT Motorsiklet Konusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek

bu fotoda sene 2005 halada kullanırım bu motoru... :)

l enfer c est les autres Sartre ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Çin malı motorlara karşı bir önyargı var burada.Ben kanuni 150c kullanıyorum.9 senelik motorum 1 kez dışında ciddi bir arızası olmadı.Sanayi nedir bilmem.Ama yağını ve hava filtresini zamanında değiştirrim.Taş gibi MaşAllah.. Honda ayarında yani.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek
    CyberAngel bunu yazdı

Çin malı motorlara karşı bir önyargı var burada.Ben kanuni 150c kullanıyorum.9 senelik motorum 1 kez dışında ciddi bir arızası olmadı.Sanayi nedir bilmem.Ama yağını ve hava filtresini zamanında değiştirrim.Taş gibi MaşAllah.. Honda ayarında yani.

benim ne kadar çin malı motor alan tanıdığım varsa neredeyse hepsi şikayetçi, şans meselesi belki.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

çin malı türk malı diyen olmuşta

abi bi cihaza dokundugunda anlarsın binilip binilmeyeceğini

japon işçliği olan bi cihazın fireni, diski, elcekleri fren teçhizatı şasesi gövdesi kaynakları ona göre olur

düştüğünde bile sana batacak olan parçalar bile hesaplanır. mühendisliği iyidir.

çin malı demek çirpe çirpe titreyerek gitmek ve güvenilmeyecek malzemeler demektir.

değilse temiz bakarsa çin malıda sorun çıkartmaz ama dediğim gibi.

benim fawori iki makinam var

BMW GS 1200 adventure

Ducati Multistrada

sanada çapır değil ama honda cbf 150 tavsiye edebilirim

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mostro
    mostro's avatar
    Erkek
    şuan önümde arkadaşların yamaha fazer i ve suzuki burgman i var konuyu görünce yazmak istedim motorum yok şu makinaları görüpte heveslenmemek imkansız geziye çıkıyolar şimdi fena kıskandım :)

imzadan imtina etti.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

honda'nın motor eğitim merkezi.

Bende gitmeyi düşünüyorum yaza gitmeyi. 

http://www.honda.com.tr/m_motosiklet_egitim_merkezi_nedir.aspx

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Kaliteli ürün sunan firmanaların cruiser tarzında ve düşük hacimli motorları Türkiye'de yok diye biliyorum. Yani Yamaha almaya kalkacak olsan (0 km. olarak konuşuyorum tabiki) alacağın en düşük hacimli cruiser 950cc olacaktır. :) E bu da başlangıç için kesinlikle berbat bir seçim. Onun dışında keza Honda da öyle. Alacaksan tabiki Japon al derim hocam zaten makineyi gerçekte gördüğün zaman kaliteyi anlıyorsun. Zaten düşük hacimli cruiser istiyorsan mecburen japon/avrupa dışında alacaksın onun için ya vakit geçirmeden istediğini al ya da cruiser'dan şaş ve düşük hacimli sporlara filan bak.

Onun dışında:
    http://www.hyosung.com.tr/Model.aspx?model=gv250

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek

O fiyat aralıgında 100 lük olarak Honda Beat , 150 lik olarak biraz daha bütceyle PS150 alınır :) ama kesinlikle çin motorlarından uzak durmanı tavsiye ederim.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pompaci
    pompaci's avatar
    Erkek
    HannibALgan bunu yazdı

Sanırım bu sitede benden başka (en azından yakından bildiğim 3-4) motor sevdalısı mürit var. Bu konu altında fikirlerimizi, hatıralarımızı ve önerilerimizi paylaşalım istiyorum. Mesela 2 aydır şöyle bir düşüncem var. Ben cruiser motor seviyorum. Rahat adamım sonuçta ve motorda rahat olmalı. Ancak ll. el motor almam gerek ve 2.500-3000 arası bir bütçem var. Başlangıç için 150-250cc motor işimi fazlasıyla görecektir. Piyasasını bilenler cevap versin lütfen; hangi marka veya model başlangıç iyidir? Bildiğim kadarıyla Japonlar fena değil, Çin malı bazı markalar yedek parçadan yana sahibini üzmüyor ama uzun soluklu kullanım sağlamıyor. Her chopper ve cruiser motorseverin hayalinde bir Harley vardır ama bütçe uygun değil tabi...

Gözüme kestirdiğim bir kaç marka ve model ise şunlar;

Kanuni Caracal 200,

Çelik Motor Crown 150,

Keeway Super Light 150

Ramzey QM 250

Mondial'in de güzel modelleri var ama seçim yapamıyorum. Hangisi ile başlamam doğru olur?

hocam çelik crown 150 1 sene kullandım yakıt iyi yanlız parça sıkıntısı çok motor olarak

aynı şekilde keeway super light 150 de kullandım 6-7 ay kadar onun yakıtıda gayet iyi fakat titreşim çok fazla 

diğerleri için bişey diyemiyecem ama 3bine kadar limitin varsa regal raptor derim ben

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-bakmadan-gecme-pisman-olursun-sekilllll-103700210/detay

hayat boş pompala çoşşş :):)...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Banka ile görüştüm hafta içi. bütçe sidik zoruyla 3.500 filan oluyor. Öncelikel Regal Raptor'lara bakıcam. Daha sonra Remzilere :)

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
Toplam Hit: 7833 Toplam Mesaj: 67