folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Namazın Bilimsel Faydaları



Namazın Bilimsel Faydaları

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mayıs/2007
    Erkek

    şöyle bi baktım da forumda islamı savunanlara yobaz diyen ne kadar yobaz var

    biri der japonlar nama kılmadığı halde 90 sene yaşıyolar sanki sırf bunun için namaz kılmıyomuş gibi

    biri yanlışlıkla ataist yazmış diye birine suç atar 

    sadece 2 sayfasını okudum hepsini okusam eminim 5-10 tane daha çıkar böyle


    g2k[et]tahribat[dat]com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek
    yaa hojam bırakın artık bu işleri aşın artık kendinizi yaa yalwarıyorum aşın !!

    Ben namaz kılımaya calısıyorum calısıyorum dediğime bakma kılıyorumda 5 vakit ama hala çalışıyorum dıyorum namazın pskolojik faydasına bir kere kesınlıkle ama kesınlıkle katılmıorum bu yuzden neredeyse namazı bırakıcam cunku namaz kılmaya basladıktan bellı bır sur sonra artık o şeytan mıdır benım kendi nesim midir bilemem.Yaaa şu namaz bir an önce bitsede gitsem zaten bıssuru sey dusundum namz esnasında bu namaz kabul bile olmaz dıyor.. Beni dlletiyor secdeye eğiliyorum neye secde ediyosun ki ? diye bir sou gelıyor lan ılk basladıgımda ne guzeldı walla bır namaz kılıyorum alllaaaaaaah sankı cennetın tek sahibiyim a.q lan sonradan bır haller oluyo hacı hissdeemiyorsun yaa boyle varya neybındekı dusmanla mucadele etmekten her dediğine bir cevap aramaktan allak pullak oluyosun.kıscası hocam bırakın bu işleri namazın fgaydası Allah rızsıdır gerisinin koy götüne ..

    Troubles'll come & they'll pass
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2005
    Erkek

    Son zamanların modası, içinde İslam olan her konuda bir tartışma yaratmak. Yürüyün kim tutar sizi, klavye delikanlıları...

    Unutmayın atasını bilmeyen it peşinde koşar... 


    .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek

    Ortalık kan Revan yahu, iyiki birbirinizin yanında değilmişsiniz kesinlikle Ağır yaralı yada Ölü çıkarabilecek tarzda Tartışmışsınız. Tartışma biçiminizden Dolayı YAzıklar olsun size. Atatürkü Zorla Seven kişi Sevmiyor işte Sevmemesi Anasının İngiliz striptizcisi olacağı anlamına gelmez.

    Nihayetinde Atatürkü Çok Sevmeyenler vardı ve ona Rağmende Bu Ülkeyi Kurtardık, Sizin Cahil yada Bilmeyenlere Öretme tarzınıda bumudur. Cold Sana diyorum Sen bu şekildemi Öretebileeğine inanıyorsun. Yazık değilmi sanada o arkadaşada.

    Bırakın yahu isteyen inansın isteyen inanmasın, İnanmayanlarda Camideki Ezan Sesine Böğürme demesin, Zaten Yanlış diğer bir yanlışa hep gebedir. Yanlış Sözler Sarfetmeden Birbirinize bir şeyler Tatlı tatlı öretmeniz gerekirken Yaptıklarınıza bakın. Utanın yahu biraz utanın Hale bakın hele bi beğeniyormusunuz Sohbeti. 


    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mauselaus
    mauselaus's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2007
    Erkek

    blood_rhyme kardeş kur-an'ı kerim hz.lerinden örnekler vermişsin ahiretle alakalı ama şunları unutmuşsun 

    ahiretle alakalı olarak ALLAH'ü teala hazretleri  şöyle bir ifade de bulunur.

    '(Resulüm!) Sakın, Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Ancak, Allah onları (cezalandırmayı),

    korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor.'(ibrahim/42) 

    bu ve bunun gibi bir çok ayette ahiret gününün dehşetinden bahseder. Bizi yoktan yaratan Allah bize azap etmeye de Kadirdir.

    bunu söylüyor ama açık bir dille de belirtiyor haksız yere kimseye azap edilmez insanlar yanlızca kendi yaptıklarından dolayı azap görürler. 

    Bunda sorgu ve sual olamaz. -ama istersen sorgulaya bilirsin de kimi, nasıl sorgulayacaksın-

    kendi kendinle kavga edip helaka götürmekten başka bi işe yaramaz zararınıda birtek yanlızca sen görürsün 

    Kuranda Allahın insanları aşağıladığından da bahsetmişsin evet doğrudur yahudileri açık bir dille aşağılar Kuran (bkz. bakara 65/a'raf166)

    Ama konu namazın bilimsel faydaları handsome'a teşekkürler bu konuyla alakalı bilmediğim şeyler varmış....  bu sayede öğrenmiş oldum

    buna katılırız veya katılmayız bakın bende Kur-an'ı kerimin bilimsel mucizelerinden örnekler veriyim size

           -kuranda insanların ortada hiç bişey yokken birden bire ortaya çıktıkları söylenir (Al-i imran/59)-bu ayet sadece bir örnek-

    şimdi sadece Türkiyedeki değil -zaten arkeolojimiz ne kadar ilerde ki- tüm dünya üniversitelerinde bulunanan milyarlarca fosil

    kayıtlarına göre sadece insan ırkının değil tüm canlı türlerinin birden bire ortaya çıktığı görülür işte bu bilimsel gerçek.

           -Bizansla persler arasında  bi savaş olur  ms.613 yılında sonuçta bizans çok ağır bir şekilde yenilir ve yaklaşık 7 sene sonra yani ms.620 

    yılında rum suresinin ilk dört ayetiarabistanda müslümanlara iner ve derki: 'Elif, Lam, Mim.Rum (orduları) yenilgiye uğradı. "Dünyanın en alçak yerinde".

    Ama onlar,  yenilgilerinden sonra yeneceklerdir. Üç ile dokuz yıl içinde.Bundan önce de, sonra da emir Allah'ındır. Ve o gün müminler sevineceklerdir.'

    (Rum Suresi, 1-4). İlk savaş sonunda herkez bizansın yıkılacağını düşünürken

    yaklaşık yedi sene sonra yani ms.627de ninova harabeleri yakınlarındatekrar bi savaş daha olur ve bizans kazanır ve persler 14 yıl önce aldıkları

    yerleri tekrar geri vermek zorunda kalırlar. şimdi bu olayın yedi sene önce bilinmesi kesinlikle bir mucize yani kuranın ilahi bir söz olduğunun kanıtı.

    Burda ikinci bi mucize daha var o da ayette geçen 'dünyanın en alçak yerinde' ibaresi ve orası neresi biliyormusunuz. İşte orası bugün ki lut gölü havzası

    yani orası gerçekten bilimsel olarak dünyanın yeryüzündeki en alçak noktası yani oranın rakımı -127 metre.

    şimdi bu rakım 620 yılındaki bilimsel bilgi ve teknikle nasıl ölçülür sorarım? Bu olay ayetlerin ilahi bir söz olduğunun açık bir kanıtıdır.


    “Aşırı harcamalara ilişkin rakamlar, dünyadaki yoksul kesimin ihtiyaçlarını karşılamanın çok masraflı olacağı iddiasını çürütmektedir. Yoksulların yeterli gıda, temiz su ve temel eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için gereken para, insanların bir yıl içinde makyaj malzemelerine, dondurmaya ve evde beslenen hayvanların mamasına harcadığından daha azdır.” (World Watch Institute’ün ‘Dünyanın Durumu’ adıyla yayınlanan raporu, TEMA VAKFI yayınları, İstanbul 2004, 5-6)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ocak/2006
    Erkek
    Omnuarliti bunu yazdı:
    -----------------------------
    DkN bunu yazdı:
    -----------------------------

    konu ile alakasız olsada bunu duzeltmem gerekir, IRA terör örgütü değildir. Kanında bağımsızlık akan biz yüce Türk milletinin, bizim gibi kanında bağımsızlık akan irlandalılara ve onların özgürlük mücadelesine ve bu mucadelede başı çeken IRA ya her daim desteği tamdır. son olarakta diyecegim; Fuck the Engaylish bastards!

    -----------------------------

    ira da eta da pkk da bir kısım çeçenlerde bir kısım filistinlilerde teröristtir.teröristin tanımını yaptırmayın bana.


    -----------------------------

    eta terör örgütüdür, ira ve çeçenler asla ve asla terörist değildir. terörist olan irlandanın ve çeçenistanın topraklarını işgal edenlerdir. işgale karşı koyanlar için vatan uğrunda herşey mübahtır. teröristin tanımını yapsana Allah aşkına, sanki literatüre senin tanımlamanı geçiriyorlar. senin bakıs acın onları terörist yapmaz. terörist olan irlanda topraklarını işgal eden ingilizler ve çeçen topraklarını işgal eden aşşağılık moskoflardır.


    Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mauselaus
    mauselaus's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2007
    Erkek

    nikoteen bunu yazdı:
    -----------------------------
    .......Ben namaz kılımaya calısıyorum calısıyorum dediğime bakma kılıyorumda 5 vakit ama hala çalışıyorum dıyorum namazın pskolojik faydasına bir kere kesınlıkle ama kesınlıkle katılmıorum bu yuzden neredeyse namazı bırakıcam cunku namaz kılmaya basladıktan bellı bır sur sonra artık o şeytan mıdır benım kendi nesim midir bilemem.Yaaa şu namaz bir an önce bitsede gitsem zaten bıssuru sey dusundum namz esnasında bu namaz kabul bile olmaz dıyor.. Beni dlletiyor secdeye eğiliyorum neye secde ediyosun ki ? diye bir sou gelıyor lan ılk basladıgımda ne guzeldı walla bır namaz kılıyorum alllaaaaaaah sankı cennetın tek sahibiyim.......
    --------------------------

    namaz kılarken bu düşünceler bende de oluyordu kuran ayetlerini düşünmeye çalışıyorum namazda, bunu atlattım gibi.  bence sende böyle yap zaten bi ayet var

    ama hangisi olduğunu hatırlayamadım bunu tavsiye ediyor bende onu gördükten sonra yapmaya başladım zaten :) 


    “Aşırı harcamalara ilişkin rakamlar, dünyadaki yoksul kesimin ihtiyaçlarını karşılamanın çok masraflı olacağı iddiasını çürütmektedir. Yoksulların yeterli gıda, temiz su ve temel eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için gereken para, insanların bir yıl içinde makyaj malzemelerine, dondurmaya ve evde beslenen hayvanların mamasına harcadığından daha azdır.” (World Watch Institute’ün ‘Dünyanın Durumu’ adıyla yayınlanan raporu, TEMA VAKFI yayınları, İstanbul 2004, 5-6)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blood_rhyme
    blood_rhyme's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Eylül/2005
    Erkek

    mauselaus bunu yazdı:
    -----------------------------

    ....yılında rum suresinin ilk dört ayetiarabistanda müslümanlara iner ve derki: 'Elif, Lam, Mim.Rum (orduları) yenilgiye uğradı. "Dünyanın en alçak yerinde".

    Ama onlar, yenilgilerinden sonra yeneceklerdir. Üç ile dokuz yıl içinde.Bundan önce de, sonra da emir Allah'ındır. Ve o gün müminler sevineceklerdir.'

    (Rum Suresi, 1-4).....
    -----------------------------

     

    (mü:min) Arapça mu¢min: islami olarak İnanan, inançlı, imanlı, mutekit.

     

    bu suredeki müminler bizanslılarmı oluyo yani?

     

    bizans kazanır ve persler 14 yıl önce aldıkları yerleri tekrar geri vermek zorunda kalırlar. demişsin ama surede "üç ile dokuz yıl içinde" diyor.

    Yani kurannın bu suresi önceden haber verilmiş bir mucize?

     


    EY YARALI KÜKREYEN ASLAN, SENİN GEZDİĞİN GÜZEL SAHRALAR ZULMÜN KÖPEKLERİNE KALDI, ARTIK GAFLET UYKUSUNDAN UYAN ! ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mauselaus
    mauselaus's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2007
    Erkek
    DkN bunu yazdı:
    -----------------------------
    Omnuarliti bunu yazdı:
    -----------------------------
    DkN bunu yazdı:
    -----------------------------

    konu ile alakasız olsada bunu duzeltmem gerekir, IRA terör örgütü değildir. Kanında bağımsızlık akan biz yüce Türk milletinin, bizim gibi kanında bağımsızlık akan irlandalılara ve onların özgürlük mücadelesine ve bu mucadelede başı çeken IRA ya her daim desteği tamdır. son olarakta diyecegim; Fuck the Engaylish bastards!

    -----------------------------

    ira da eta da pkk da bir kısım çeçenlerde bir kısım filistinlilerde teröristtir.teröristin tanımını yaptırmayın bana.


    -----------------------------

    eta terör örgütüdür, ira ve çeçenler asla ve asla terörist değildir. terörist olan irlandanın ve çeçenistanın topraklarını işgal edenlerdir. işgale karşı koyanlar için vatan uğrunda herşey mübahtır. teröristin tanımını yapsana Allah aşkına, sanki literatüre senin tanımlamanı geçiriyorlar. senin bakıs acın onları terörist yapmaz. terörist olan irlanda topraklarını işgal eden ingilizler ve çeçen topraklarını işgal eden aşşağılık moskoflardır. 


    -----------------------------

    dkn doğru söylüyon şimdi ira ve çeçenler teröristse o zaman kurtuluş savaşında bizde teroristtik?

    kendi ülkesini savunan adam ne zaman hangi literatürde terörist olduu haaa? şimdi de filistin var işte gözümüzün önünde?

    artı murat bardakçı'nın şahbaba kitabı var onu al oku omnu. orda görürsün iranın nasıl oluştuğunu vahdettinin irlandaya

    gönderdiği destekleri kanıtlarıyla beraber.

     


    “Aşırı harcamalara ilişkin rakamlar, dünyadaki yoksul kesimin ihtiyaçlarını karşılamanın çok masraflı olacağı iddiasını çürütmektedir. Yoksulların yeterli gıda, temiz su ve temel eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için gereken para, insanların bir yıl içinde makyaj malzemelerine, dondurmaya ve evde beslenen hayvanların mamasına harcadığından daha azdır.” (World Watch Institute’ün ‘Dünyanın Durumu’ adıyla yayınlanan raporu, TEMA VAKFI yayınları, İstanbul 2004, 5-6)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tyler_Dayi
    Tyler_Dayi's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Haziran/2007
    Erkek
    Omnuarliti bunu yazdı:
    -----------------------------

    ira da eta da pkk da bir kısım çeçenlerde bir kısım filistinlilerde teröristtir.teröristin tanımını yaptırmayın bana.


    -----------------------------

    uykusuz! sen bi terörist tanımı yap bakalım hele...


    all this pain is an illusion...
Toplam Hit: 9250 Toplam Mesaj: 81