ODTÜ Olaylarının Videoları
-
bensiz_aglama bunu yazdı
hocam kusura bakmada turkiyede yasıyoruz ben bile bugun tramvaylarda giderken korkuyorum biri silahlı eylem yapar bomba eylemı yapar dıye valla eger ımkanım olsa korumalık malzeme tasırdım yanımda he sonra sen bana gel vur sonra ben sana elma gercekten olmaz bak ben partı bıle tutmam ama gercek sunu bılırılım onceden nerdeydı bu arkadaslar sımdı ordalar gelmeselerdı yıne daha ıyı degilmiydi sende akıllı ınsansın bende oda bu da ama dedıgım gıbı tamam ogrencılerde hata yapmıs ama belkı polıs oyle yapmasa ogrencılerde yapmayacaktı bırsey he bunu ogrenemedık eger bırdaha boyle bırsey olursa polıs ellemez ıse o zaman ogrenırız :) ellemeden taskınlık cıkartıyorlar dıye neyse ben yatayım
en güzel konuya değindin hocam
hocam polis öyle yapmassa öğrencilerinde yapmayacaktı diyorsun da
çocuğun babasını dövmesi gibi bişey bu dediğin laf.
Ha bu lafımdanda polisi askerimizi savunduğumu çıkartmayın,onların içindede çürük insanlar var heryerde olduğu gibi
Polis bu zamana kadar bunu yapmadığı için böyle oldu zaten
Sırf polis için söylemiyorum asker içinde aynı şekil
Eskiden polis gelince millet tırsardı
Şimdi adamlar polise askerimize kurşun sıkıyor taş atıyor.
Polisin ve askerimizin ağırlığını koyma vakti geldi artık.
Konu her ne olursa olsun her zaman ağırlığını koymalı
saybirs tarafından 29/Ara/12 02:10 tarihinde düzenlenmiştir -
izzmarit bunu yazdı
Bir tarafı ya da diğer tarafı tutmak zorunda değilsiniz, taraf olmak zorunda değilsiniz ama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak malesef doğanızda var. Nasıl güzel genellemeler yapmışsınız. Ne ordaki öğrencilerin hepsi terörist, ne polis olduğu gibi faşist. Ayrıca aynı taraftalardı sonuca bakınca, el birliğiyle, öğrencisiyle polisiyle okulun içine ettiler.
İlk polisin saldırdığı görüntüleri arıyorum, vardı bir yerlerde bulacağım. Sadece slogan atan öğrencilere uzaktan gaz bombasıyla girdiklerini gösteriyordu, bu polis faşizmine örnek olsun.
Bakın şu da az bir miktar polis faşizmine, bir miktar da öğrenci provokasyonuna ve polisin uzlaşmacı tavır da takınabildiğine bir örnek olsun,
http://www.youtube.com/watch?v=7p2PyHLnPNs
-
saybirs bunu yazdıbensiz_aglama bunu yazdı
hocam kusura bakmada turkiyede yasıyoruz ben bile bugun tramvaylarda giderken korkuyorum biri silahlı eylem yapar bomba eylemı yapar dıye valla eger ımkanım olsa korumalık malzeme tasırdım yanımda he sonra sen bana gel vur sonra ben sana elma gercekten olmaz bak ben partı bıle tutmam ama gercek sunu bılırılım onceden nerdeydı bu arkadaslar sımdı ordalar gelmeselerdı yıne daha ıyı degilmiydi sende akıllı ınsansın bende oda bu da ama dedıgım gıbı tamam ogrencılerde hata yapmıs ama belkı polıs oyle yapmasa ogrencılerde yapmayacaktı bırsey he bunu ogrenemedık eger bırdaha boyle bırsey olursa polıs ellemez ıse o zaman ogrenırız :) ellemeden taskınlık cıkartıyorlar dıye neyse ben yatayım
en güzel konuya değindin hocam
hocam polis öyle yapmassa öğrencilerinde yapmayacaktı diyorsun da
çocuğun babasını dövmesi gibi bişey bu dediğin laf.
Ha bu lafımdanda polisi askerimizi savunduğumu çıkartmayın,onların içindede çürük insanlar var heryerde olduğu gibi
Polis bu zamana kadar bunu yapmadığı için böyle oldu zaten
Sırf polis için söylemiyorum asker içinde aynı şekil
Eskiden polis gelince millet tırsardı
Şimdi adamlar polise askerimize kurşun sıkıyor taş atıyor.
Polisin ve askerimizin ağırlığını koyma vakti geldi artık.
Konu her ne olursa olsun her zaman ağırlığını koymalı
Afedersin ama lise mezunundan gider de polis yaparsan o ağırlığı alır bi gün bizim bi tarafımıza geçirir. Hiç polis ağırlığını koymalı fln demeyelim o kadar öküz insan var ki aralarında ben burada lise mezunlarını aşağılamıyorum demek istediğim olay şu artık millet şöyle bakıyo üniversiteye giremedim bi boka yaramıyorum cemaatte tanıdıklar var polis olayım. Böyle adam polis olunca da olanlar veya olacaklar diyeyim belli.
-
saybirs bunu yazdızumsuk bunu yazdısaybirs bunu yazdı
saçma sapan konuşma
siz kimin tarafındasınız hocam ?
polise molotof atan kişileri mi savunuyosunuz ?
renginizi belli edin de kimle muhattap olduğumuzu bilelim ?
Madem istiyorsun ;
Atatürkçüyüm. Fakat şu an meclisteki 4 partiden herhangi birine oy vermeyecek olan insanım (vermiyorum da zaten). Hepsi saçmaladılar. Ve komünizm, faşizm, şeriat, osmanlı rejimi (yobazlarımıza selam) ve Cumhuriyet harici her türlü rejiminde karşısındayım.
Teröristleri sevunmuyorum. Polis'in son zamanlarda şiddet konusunda bokunu çıkartmasının, başbakanın sokak ağzında aptal aptal konuşmasının karşısındayım.
Polise molotof atan en fazla 8-10 kişi. Geri kalan 500 öğrenci ne olacak onu söylesene bi ? Bütün öğrencileri, kurumu ve Türkiye'nin önemli öğretim üyelerini zan altında bırakmak nedir ?
Erdoğanın çıkıp sizin yetiştireceğiniz öğrenciler buysa Türkiye batmış demesi nedir ? türkiye'yi batıran erdoğandır. ÖZelleştiren, satan, amerikanın metresi olan erdoğan hükümetiridir. Özgürlük, eşitlik, demorkasi, cumhuriyet, Atatürk ilke ve inklaplarına düşman olan erdoğandır.
Erdoğanı, erdoğanın polislerini (polis milletin polisi olmalı), hükümet yalakalarını istemiyorum. Bunlara karşıyım ve protesto ediyorum. pkk, terörist, bölücü, komünist, faşist, yada diğer tiplerede karşıyım. Suçlu bulundukları an içeri atılsınlar.
--
Şimdi sıkıntın gitti rahatladın mı ? Eğer öyleyse mantığınıda al, objektif olarak konuşalım. Demokratir, özgür bir ülke nasıl olmalı
yazdıklarının her cümlesini sonuna kadar destekliyorum.
Ama şimdi doğrusunu söylemek gerekirse konu amacından uzaklaştı.Boşbakanın lafları falan beni ilgilendirmez.
Benim demek istediğim devlet malına zarar veren benim gözümde teroristtir
Ben kimseyi zan altında bırakmadım ve bu ince çizginin farkındayım.
"Alayı" sözüne takıldıysan eğer ben videodakiler için dedim onu öğretim görevlisi falan görmedim videoda
daha doğrusu polise taş atmayan insan göremedim
Hocam aynı videoyu izlemedik sanırım. Bak şu daha net gösteriyor ;
http://www.youtube.com/watch?v=Bwd---xCZ3Q
olayların hemen başlangıcı. Gaz bombaları atılıyor (ilk videoda da görüldü yürüyüşten hemen sonra) ve polise taş vs.. atan en fazla 5-6 kişi var bu videoda. Diğerleri kameraya çekiyor yada geride duruyor.
Zaten teröristlerin, şunların bunların ve başka üniversite öğrencisi olanların geldiğini biliyoruz. Bu heriflerin haricinde gaza gelenler için ;
--
Eskişehirspor maçlarına giderdim önceden. Topluluk psikolojisini orda gördüm. Bir ara kaptırmıştım, bizim şehirde 3 büyüklerin forması giyilmez, şampiyonluk yada derbi kutlanamaz. Çıkar, bir güzel döveriz. Lise zamanında manyakken yapmadığım şeyleri yaptım.Sırf benim gibi olan binlerce kişi yüzünden. Etrafa zarar verdim ve 2-3 defa cop yedim.
Sonra napıyorum dedim ve , olay çıkartmaya gitmedim. Şimdi burda da durum aynı. Propagandacılar var. Üzerine , yürürken birisi 3 saniyeden fazla bakınca kıl olan bir toplumuz. Polis tak tak diye gaz bombası atıyor. sağında yada solundaki adamın kafasına geliyor. Şimdi böyle bir durumda öndeki 3-5 kişi taş atınca normal bir insanın galeyana gelmesi gayet doğal.
Kaldı ki, (tam sayı yanlış hatırlamıyorsam 500 üzeriydi) 500 kişilik bir gruptan 10 kişinin taş atıp diğerlerinin geride durması ve bu grubun içinde teröristlerin olması gerçekten tebrik edilecek birşey.
Eskişehirspor maçlarında bile (özellikle bursa, antalya, ankara gibi kıl olduğumuz takımlarda) daha fazla gösterici vardır. taş atanlar, döner bıçağı, bıçaklar, satırlarla gelenleri biliyorum.
--
Devlet malına zarar meselesine gelirsek ; devletin görevlileri millete tutarsız güç uyguluyorsa bir şekilde çözülmeli. Belki yapılanlar yanlış (Belki), fakat erdoğanın çıkıp polisine olduğu kadar ODTÜ'lü öğrencilere sahip çıkması gerekirdi. Polislerin 1-1.5 senedir artan bu manyaklıkları için bir çözüm bulması gerekirdi.
Devlet millet için vardır. Milletinin özgürlüğü, milletinin yaşamı vs.. gibi kavramlar için vardır. Devletin buna karşı dikkatli olması gerek.
-
edit: yok lan ben bir şey demiyorum, siz devam edin.
anarsistherif tarafından 29/Ara/12 02:19 tarihinde düzenlenmiştir -
schwarzseherisch bunu yazdı
sadece terörist gibi göstermeye çalışıyorlar, propagandadan başka bir şey değil.
Ya olanlar o kadar basit değil hepsi bir senaryonun devamı ben odtüde yapılan polis defol üniversiteler özgürleşecek olayının da samimi olduğuna inanmıyorum açıkçası kesinlikle ortalık gerilmeye çalışılınıyo ve bi amaç için. Bu amaç ne olabilir odtüden yol geçsin eymir halka açılsın bilmemne bilmemne peki bu nasıl olacak rektörü bi kenara sıkıştırmak mı? olabilir
-
ZoRKaYa bunu yazdıschwarzseherisch bunu yazdı
sadece terörist gibi göstermeye çalışıyorlar, propagandadan başka bir şey değil.
Ya olanlar o kadar basit değil hepsi bir senaryonun devamı ben odtüde yapılan polis defol üniversiteler özgürleşecek olayının da samimi olduğuna inanmıyorum açıkçası kesinlikle ortalık gerilmeye çalışılınıyo ve bi amaç için. Bu amaç ne olabilir odtüden yol geçsin eymir halka açılsın bilmemne bilmemne peki bu nasıl olacak rektörü bi kenara sıkıştırmak mı? olabilir
Hocam bugün yobazların yeni osmanlı özendirmesi var. Muhteşem yüzyılada bu yüzden kıllar. Bu herifler milliyetçi değil, ümmetçi. Yani ata, osmanlıdan falan çok islam diye tutturuyorlar.
Bir çok insanda doğal olarak rejim değişecek mi sorusunu soruyor. Şimdi burada başka bir konuya dikkat çekeyim, ortamı niye gerdiklerine ;
Darbelerde hep aynı nane. Önce sedikalar ayaklanır, sonra üniversiteler karışır ve darbe. Başbakan biliyor, başbakanın yanındakiler bunları biliyor (hemde çok iyi). Buna rağmen yatışrmak yerine kasıyorlar. Bunun sonu pek sağlıklı değil.
Fakat ortada daha büyük sorun var: ordü. Herkes AKP'den korkuyor. kadrolaşmalarından, her yeri ele geçirmelerinden, organizasynlarından (tarikat vs.). Fakat akp'nin anayasadaki ilk 3 maddeyi kaldırmaya gücü yetmez. NE şimdi ne 10 sene sonra. Peki kimin yeter ? TSK'nın.
TSK, atılan herkesi geri aldı. Dahası akp orada da kadrolaştı. VE dünyadaki bütün devrimleri incele, bütün rejim devrimleri askeri kanatla gerçekleşir. Bugün suriye'de devrimin başarısız olmasının nedeni budur. ASkeri kanadı yeteri kadar elde edemediler.Bu Türkiye'de de geçerlidir.
ORdu, tarikatleşti, akpleşti. Olası bir darbede , ordu istediği gibi anayasa çıkartabilir (şimdiki anayasa da ordunun eseridir). Fakat bu seferki ordu Atatürk ilke ve inklaplarına bağlı, Cumhuriyet, demokrasiyi koruyan bir ordu yapısından çok çok çok uzakta.
Yani asıl korkulması gereken şimdiki ordu dur. Ne akpnin, ne tarikatin; anayasa değiştirmeye ne gücü var nede götü vardır. Fakat bunu ordu ile yapabilirler. ORdu ancak ve ancak darbe ile başa gelebilir. Darbe için karışıklık gerekir. Darbe için bir sürü farklı olay gerekir. AKP henüz zemini hazırlamadı ama 3-4 sene içerisinde hazırlayacağını düşünüyorum.
Yinede korkulması gereken TSK'dır. Bu konuda özellikle. Bu yüzden milletimizi sağduyuya davet etmek lazım. Çünkü gerilim tırmanıyor. Gruplar birbirine kıl, polis insanlara sert davranıyor vs...
Barış, saygı, sevgi ortamından çok uzaktayız. Uzaklaşıyoruz da. Bugün müslüman olmadığı için, alevi olduğu için, kürt olduğu için, chpli, olduğu için, anti amerikacı olduğu için millete tinerci deniyor, bölücü deniyor. Suçu olması olmaması önemli değil. Aynı adamlar kendi tarihini ve dinlerinin Türkçe mealini okumaktan aciz.
Yani Türkiye tehlikeli noktaya gidiyor. Bunu bir şekilde durdurmak gerek. Buda devletle falan olacak iş değil. İnsanların birbirne kenetlenmesi lazım. Bu ODTÜ ile oluyor. Hadi hayırlısı. Ama aradaki teröristleri temizlemek şart. Propagandacılarıda
-
MaviGozluDev bunu yazdı
hadi bakalım; let the game begin..
-
fikri olmayanın zikride olmasın arkadaş, önüne gelen ordan burdan duyduğunu gelip burda yazıyo.
zumsuk sana sonuna kadar katılıyorum dostum, polis tayyibin askeri modunda şuan, adamlarda tam yetki var anasını satiyim. askerin önünden terörist geçer ateş izni olmadan ateş edemez, ama polis okula girer ortalığı dağıtır, öğrencilere gaz bombası atar, jopla saldırır vs.
Allah sonumuzu hayır etsin, hiç hayır gibi görünmüyo ama...
insanlarımızın bian önce bilinçlenmesi lazım.
-
Memleketimizde emperyalist bir ulkeye adim atmadan isyan cikartanlara hastayim.Dusmaninizin nasil yasadigini gelistigini ezberlemeden onu yikamazsiniz.Emperyalizm 100 ODTU gelse yerinden sallanmaz.Devrim nike ve converse ayakkabilarla tas atmakla,ceplerde Iphonelarla olmaz sanirsam.ODTU TR`de no:1 idi degilmi ?
Bu kadar Tayyip`e,emperyalizme karsi iseniz,Hocanin yaptigi gibi 30 yilinizi davaniza verin.Hukmeden siz olun.Okuyun,soz sahibi olunca,bu olacak ulan diyebilin.
Oyle takim tutar gibi,dava adami olunmuyor sanirsam.
Oyle bagirmakla olmuyor.
cordelian tarafından 29/Ara/12 03:43 tarihinde düzenlenmiştir