folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Ortaöğretim Tarih Ve Coğrafya Derslerindeki Müfredat Değişikliği Taslakları



Ortaöğretim Tarih Ve Coğrafya Derslerindeki Müfredat Değişikliği Taslakları

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    @Mylitta ".. evliyalar, beyaz bulutlar, gökten inen askerler kazandı. " cidden böyle düşünülüyorsa kimilerince. vay anasına ⊙_⊙ @_@ :D

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2005
    Erkek

    1930 sonrası yazılan tarihi mümkünse tersten okuyun.

     

    Sırf yekpare bir ırk üstünlüğüne dayalı tarih kitapları yazılmıştır.

    Bknz: Mahmut Esat Bozkurt

    Nokta

     

    ontedi tarafından 21/Mar/16 15:34 tarihinde düzenlenmiştir

    Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2008
    Erkek
    siberturq bunu yazdı

    @Rebel_Rider 

    Bak güzel arkadaşım, öncelikle cevap vermeyecektim ama yanlışları düzeltme ihtiyacı hissettim insanlar yanlış öğrenmesin diye.Yoksa işim gücüm var.

    Öncelikle şapka takmıyor diye kimse idam edilmedi.Bu konudaki bilinen tek şey şapkayı bahane ederek halkı isyana teşvik edenlerin asılması.

    Diğer husus şapka kanunu ile ilgili yanlış bilinip de insanları yanılgıya düşürürlen kısım şu; BU KANUN DEVLET MEMURLARI İÇİN ZORUNLUYDU.HALK İÇİN DEĞİL.

    Ve son olarak hayat çok boyutludur.Bu zamandan oturup tek boyutunu düşünüp, boşlukları doldurmak çok basittir.

     

    Ekleme : 25 Kasım 1925 tarihinde mecliste kabul edilen 671 No'lu "Şapka İktizası Hakkında Kanun" ile TBMM üyeleri ve memurlarına başlık olarak şapka giyilmesi zorunluluğu getirildi ve Türk halkı da buna aykırı bir alışkanlığın devamından men edildi. Kanun, 28 Kasım 1925 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Şapka Kanunu, 1982 anayasasının 174. maddesine göre "inkılap kanunları" (anayasaya aykırılığı iddia edilip iptal edilemeyecek kanun) arasındadır.

    Mustafa Kemal 1 Eylül'de Ankara'ya döndüğünde kendisini karşılamaya gelenlerin şapkalı olduğu görüldü. 2 Eylül günü, devlet memurlarına şapka giyme zorunluluğu getiren 2431 numaralı bakanlar kurulu kararnamesi çıkarıldı. Aynı gün bakanlar kurulu kararnamesi ile din adamı dışındaki kişilerin cübbe ve sarık giymeleri de yasaklandı.

    Kaynak : Wiki

    https://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eapka_%C4%B0nk%C4%B1l%C3%A2b%C4%B1#.C5.9Eapka_Kanunu



    Ayılıp bayılıp ayılıyoruz, bütün sokakları ayıkıyoruz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    Mylitta bunu yazdı

    Eskiden böcekler gibi saklanıyordunuz.

    Hain olduğunuzu, yobaz olduğunuzu, bu ülkenin kurucularına bir saniye olsun saygılı olmadığınızı anlamasınlar diye.

    Tecavüzhaneye, oğlancılık yuvasına çevrilmiş dergahlarınızda saklanıyordunuz.

    Şimdi baştaki hükümetten cesaret alıp istediğiniz gibi saygısızlık yapıyorsunuz.

    Bakalım hükümet değişince neler yapacaksınız.

    İnönü savaşı olmadı, kurtuluş savaşını Atatürk kumandasındaki vatan evlatları değil evliyalar, beyaz bulutlar, gökten inen askerler kazandı.

    Sanıyor musunuz ki tepedeki güç ömür boyu arkanızda olacak?

    Sanıyor musunuz ki bu söylediklerinizin hesabını vermeyeceksiniz?

    lafini bana soyledigini dusunerek yaziyorum; benim amacim kimseye saygisizlik etmek falan degil hocam... yapilan seyi kabul etmiyorum sadece. Kimin ya da neyin yaptigi benim icin onemli degil, yanlissa yanlistir. Sizler gibi "su asla hata yapmaz" gibi bir dusuncem olmadi. Benim inancima gore peygamberler bile hata yapar. O yuzden insan faktorunun oldugu her yerde yanlisin olmasi gayet tabiidir. Benim de bu yanlisi belirtmem bana gore normal.

    Benim kimseden destek aldigim v.s. yok, zaten yurtdisindayim oyle hukumetten de bilmem kimden de cekinmiyorum. Ya da her hangi bir seyh, seyhcigi de desteklemiyorum. Kendimce dogrularim ve arastirmalarim var ve ben bunlara inaniyorum ve bunlarin dogru oldugunu dusunmekteyim. Sen de farkli seylere inaniyorsun onlar da senin dusuncendir. Belki bana gore dogrudur belki yanlistir..

    son iki cumlelerindeki seyi zamaninda chpli milletvekilleriyle tartisip, bu "baski" gucunun hep sizin elinizde kalacagini mi saniyorsunuz diye soran atilla yayla aklima geldi 

    http://www.youtube.com/watch?v=iC9y_HpL3fA

    Demek ki devran donmus, viyaklamaya baslamissiniz :)

    Ben turkiyede universite okurken, baslarini guvenlik kulubelerinde acip o halde utanarak universiteye giren bir suru genc kiz goruyordum.. Bunu cagdaslik medeniyet gibi sacma sapan bir mantikla dayatiyorlardi. Isvcire de, medeniyetin tavan yapmis ulkesinde, laik bir ulkede, bilimde turkiye'ye 100 basan bir ulkede bir suru basortulu ogrenci egitimini rahatca alabiliyor azinlik olmalarina ragmen. Onu da gectim, resmi dini kiyafetlerini giyerek ders yapan hocalar ve ilahiyat ogrencileri dolu. Hadi bakalim turkiye de bir ilahiyet ogencisi imam cubbe sarigi ile girsin ya da hoca girsin de gorelim ne oluyor. Bugun medeni ulkenizde imam bile sokakta sarigi ile gezemez, sadece cenazerlerde giderken kafasina takar, donuste cikarmak zorundadir..

    Kisacasi kilk kiyafetle bozmus bir sistemin medeniyet algisini kabul etmiyorum. Bu insanlar medeniyet adi altinda insanlarin dini inanclarina (yanlis ya da dogru) pranga vurdular, basi kapali diye okula almadilar, bilmem hangi dershaneye gidenleri askerlikte yukseltmediler keza annesinin basi kapali olanlari da.. Hatta boyle askerlerin anneleri yemin torenine bile katilamadi.. Bunlarin hepsi de medeniyet adi altinda yapilan ZULUM dur. Ben bundan 15 yil once de bu konulari tartisiyordum babam koyu ataturkcu olmasina ragmen..  

    Bize medeniyeti sadece kilik kiyafetle olacagini asilamaya calistilar oysa medeniyetin boyle olmadigini sozde ornek aldiklari ulkelere giderek gordum ne oldugunu.  O yuzden 100 yillik uydurdugunuz medeniyet safsatasini artik cok yiyen insan yok.. Siz inanmaya devam edebilirsiniz bu sekilde medeniyetin olduguna ama benim icin degil.. 

     

     

     

    Kimseden ne bir korkum vardir ne bir destegim...


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2015
    Erkek
    HarmOniYa bunu yazdı
    konu güzel gidiyor. devam.

    @siberturq :D aborjinler nasıllar? ╭∩╮

    İyiler hocam hacker olmaya merak salmışlar.


    Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2008
    Erkek
    HarmOniYa bunu yazdı
    @Mylitta ".. evliyalar, beyaz bulutlar, gökten inen askerler kazandı. " cidden böyle düşünülüyorsa kimilerince. vay anasına ⊙_⊙ @_@ :D

    http://kubbealtinda.blogspot.com.tr/2012/06/canakkale-savasndan-ilginc-bir-menkbe.html

    Var öyle amcık amcık kabileler.


    Ayılıp bayılıp ayılıyoruz, bütün sokakları ayıkıyoruz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    @Mylitta tskler hocam. ^^//

    @siberturq. tsasasah :D ╭∩╮ küçümsemek lazım, boyutuna göre, yetenekli yaratıklar. :D

    @Unbalanced hocam, kılık kıyafet nasıl önemli değil ⊙_⊙@_@ tabi idama gitmesi üzücü. ama basketbolu " klasik ayakkabı" yada "dar bir kıyafetle" oynayamayız herhalde.

    " Benim inancima gore peygamberler bile hata yapar. O yuzden insan faktorunun oldugu her yerde yanlisin olmasi gayet tabiidi" bu arada Farsça kökenli kelime olan, peygamberle ilgili ilginç bir cümle kurdun. ben şeyi çok merak ediyorum. şimdi bu tarik süresinde bir iddia var." çıkabiliyorsanız çıkın yıldızlara " çıktıkları vakit, iptal mi olacak bu mushaf ?!


    RitmFarbRacourci tarafından 21/Mar/16 15:54 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2015
    Erkek

    @unbalanced 

    Ben ne yazıyorum sen ne anlıyorsun çok komiksiniz aynı zamanda sinir bozucu.

    1-Uzun uzun yazıyorsun yanlışa yanlış derim.

    2-Arkasından böyle araştırdım böyle okudm buna inmanıyorum demişsin.

    Eğer ilk dediğin gibi isen 2 si yanlış.2. si ise ilki yanlış.

    Ben orda padişahı kötülemedim doğruysa bunun gibi başımın üstünde yeri var Atatürk olması hiç birşeyi değiştirmez.

    Ne yazdığımı anlamadın kendince dalga geçmişsin.

     

    siberturq tarafından 21/Mar/16 16:00 tarihinde düzenlenmiştir

    Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    @HarmOniYa, hocam orada onemli olan su, "sen kimsin de benim kiyafetime karisiyorsun?" buradaki sen, sen anlaminda degil.. Yani bir insan karsi tarafi rencide edici bir seyler yapmadigi muddetce serbest olmali.. Ciplak da gezmek istiyorsa birakin gezsin :) Ama sen laiklik zirvasi altinda kizlarin basortulerini cikariyorsun. Simdi ornek verdim hocam bunun medeniyetle ne ilgisi var? Ilgisi olsa isvicre gibi ulkelerde de bu yasak olmali ama yan tarafimda sudanli bir kiz var okula boyle gidiyor, univde bir suru kapali acik kiz goruyorum sorun olmuyor egitime.. Basketbol demissin, simdi bir kiz basini actigininda super zeka falan mi oluyor? cidden nasil bir bakis acisina sahipsiniz? O kizla ayni dusunceye sahip erkek iceri girebiliyor, onlari nasil ayikliyorsun? :) neyseki bu aptallik son buldu. Yarin obur gun, birileri acik kizlari universiteden iceri almazsa ona da karsi cikarim. Sizin gibi tek tarafli bakmam.

    @siberturq, hocam konu baska sen cekip bilmem kacinci mahmut a getiriyorsun, ne alakaya ornek verdin? Benim anladigim tamam boyle bi sey oldu ama bak osmanli'da da boyle adam cikti demeye getiriyorsun. Ben de dedim ki kim olursa olsun insan ise yanlis yapar. Yok canim osmanli'dansa boyle bir sey olmamistir kesinlikle yalandir mi diyecegim? Boyle bir seyin olma ihtimali var mi? var. Peki olmussa dogru mu? hayir. O zaman sorun yok. Ben sizin diyemediginizi diyebiliyorum. Kim yanlis yapiyorsa yanlistir derim, kimseyi koruma gibi bir vazifem yok. 

    Tarihci degilim, kendi capimda arastiriyorum sadece, yanlis bildigim cok sey oluyor ama ogreniyorum surekli, onume sunulan her seye evet boyledir diyen bir insan degilim. Sen istedigine inan, ister oldurmedi de, ister boyle bi sey olmadi de senin dusuncen, hic bir seyine katilmam sadece. Ben de boyle dusunuyorum, boyle inaniyorum, kimi ne ilgilendirir? Kalkip da sana zorla fes taktirirsam gel beni elestir.. Ama benimkiler sadece dusunce bazli elestiriler, fiili degil. Dusunme ozgurlugu taniniyorsa ben de karsidakine hakaret etmeden istediklerimi soyleme hakkina sahip olmaliyim. 


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 9937 Toplam Mesaj: 83
islam tarih osmanlı müfredat coğrafya din meb taslak