folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Ortaöğretim Tarih Ve Coğrafya Derslerindeki Müfredat Değişikliği Taslakları



Ortaöğretim Tarih Ve Coğrafya Derslerindeki Müfredat Değişikliği Taslakları

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    cahillik sadece okumak ile düzelecek birşey değil  edebiyat öğretmeni olsanızda bilgisayar mühendisi oslanızda cahil olabilirsiniz ve bakıyorum da TBT gibi bir yerde bile bunladan dolu var.

    Ne kadar ülke düşmanı Atatürk düşmanı varmış biz akp gelene kadar fark edememişiz , herkezi iyi sanmışız?

    nick vermeye gerek yok değerli hocalar kendilerini bilir zaten :) 

    Hani zamanında çok bağırdık ya, akp insanları kandırıyor diye , yok öyle birşey , seçmen hak ettiğini yiyor.

    1150208_10153666262149775_4330.jpg (720×720)

    71883_963166260447189_34842642.jpg (480×275)

     

    PanxeR tarafından 21/Mar/16 20:31 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2011
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    Mylitta bunu yazdı

    Eskiden böcekler gibi saklanıyordunuz.

    Hain olduğunuzu, yobaz olduğunuzu, bu ülkenin kurucularına bir saniye olsun saygılı olmadığınızı anlamasınlar diye.

    Tecavüzhaneye, oğlancılık yuvasına çevrilmiş dergahlarınızda saklanıyordunuz.

    Şimdi baştaki hükümetten cesaret alıp istediğiniz gibi saygısızlık yapıyorsunuz.

    Bakalım hükümet değişince neler yapacaksınız.

    İnönü savaşı olmadı, kurtuluş savaşını Atatürk kumandasındaki vatan evlatları değil evliyalar, beyaz bulutlar, gökten inen askerler kazandı.

    Sanıyor musunuz ki tepedeki güç ömür boyu arkanızda olacak?

    Sanıyor musunuz ki bu söylediklerinizin hesabını vermeyeceksiniz?

    lafini bana soyledigini dusunerek yaziyorum; benim amacim kimseye saygisizlik etmek falan degil hocam... yapilan seyi kabul etmiyorum sadece. Kimin ya da neyin yaptigi benim icin onemli degil, yanlissa yanlistir. Sizler gibi "su asla hata yapmaz" gibi bir dusuncem olmadi. Benim inancima gore peygamberler bile hata yapar. O yuzden insan faktorunun oldugu her yerde yanlisin olmasi gayet tabiidir. Benim de bu yanlisi belirtmem bana gore normal.

    Benim kimseden destek aldigim v.s. yok, zaten yurtdisindayim oyle hukumetten de bilmem kimden de cekinmiyorum. Ya da her hangi bir seyh, seyhcigi de desteklemiyorum. Kendimce dogrularim ve arastirmalarim var ve ben bunlara inaniyorum ve bunlarin dogru oldugunu dusunmekteyim. Sen de farkli seylere inaniyorsun onlar da senin dusuncendir. Belki bana gore dogrudur belki yanlistir..

    son iki cumlelerindeki seyi zamaninda chpli milletvekilleriyle tartisip, bu "baski" gucunun hep sizin elinizde kalacagini mi saniyorsunuz diye soran atilla yayla aklima geldi 

    http://www.youtube.com/watch?v=iC9y_HpL3fA

    Demek ki devran donmus, viyaklamaya baslamissiniz :)

    Ben turkiyede universite okurken, baslarini guvenlik kulubelerinde acip o halde utanarak universiteye giren bir suru genc kiz goruyordum.. Bunu cagdaslik medeniyet gibi sacma sapan bir mantikla dayatiyorlardi. Isvcire de, medeniyetin tavan yapmis ulkesinde, laik bir ulkede, bilimde turkiye'ye 100 basan bir ulkede bir suru basortulu ogrenci egitimini rahatca alabiliyor azinlik olmalarina ragmen. Onu da gectim, resmi dini kiyafetlerini giyerek ders yapan hocalar ve ilahiyat ogrencileri dolu. Hadi bakalim turkiye de bir ilahiyet ogencisi imam cubbe sarigi ile girsin ya da hoca girsin de gorelim ne oluyor. Bugun medeni ulkenizde imam bile sokakta sarigi ile gezemez, sadece cenazerlerde giderken kafasina takar, donuste cikarmak zorundadir..

    Kisacasi kilk kiyafetle bozmus bir sistemin medeniyet algisini kabul etmiyorum. Bu insanlar medeniyet adi altinda insanlarin dini inanclarina (yanlis ya da dogru) pranga vurdular, basi kapali diye okula almadilar, bilmem hangi dershaneye gidenleri askerlikte yukseltmediler keza annesinin basi kapali olanlari da.. Hatta boyle askerlerin anneleri yemin torenine bile katilamadi.. Bunlarin hepsi de medeniyet adi altinda yapilan ZULUM dur. Ben bundan 15 yil once de bu konulari tartisiyordum babam koyu ataturkcu olmasina ragmen..  

    Bize medeniyeti sadece kilik kiyafetle olacagini asilamaya calistilar oysa medeniyetin boyle olmadigini sozde ornek aldiklari ulkelere giderek gordum ne oldugunu.  O yuzden 100 yillik uydurdugunuz medeniyet safsatasini artik cok yiyen insan yok.. Siz inanmaya devam edebilirsiniz bu sekilde medeniyetin olduguna ama benim icin degil.. 

     

     

     

    Kimseden ne bir korkum vardir ne bir destegim...

    Seni severim abi , sakın yanlıs anlama ve saygısızlık gibi görme lakin bir  konuda tr'den dısarıda kaldıgın için düzeltmek istedim. Kalın ile isaretledigim nokta artık öyle değil , tr'ye geldigin de misafir ögrenci ile derslere girmeni saglıyabilirim , kendin görüp karar vermis olursun :) 

    Bunu yanlıs anlama , sadece eskisi kadar sıkı değil bunu belirtmek istedim , sakal ile cübbe ile sarık ile takke ile derslere giren ögrencilerimiz ve hocalarımız var , :) Ki olmalıda , dini okul dini eğitim , insan gördügünü uygular , duydugunu sadece duyar. Dini ögretmenler ya da insanlar düzgün olacak ki , dini nesilde düzgün olsun. :) 

    saygı ve sevgilerim ile 

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2010
    Erkek

    bir geberip gideydi hayırlısıynan.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2011
    Erkek
    HarmOniYa bunu yazdı
    @Mylitta tskler hocam. ^^//

    @siberturq. tsasasah :D ╭∩╮ küçümsemek lazım, boyutuna göre, yetenekli yaratıklar. :D

    @Unbalanced hocam, kılık kıyafet nasıl önemli değil ⊙_⊙@_@ tabi idama gitmesi üzücü. ama basketbolu " klasik ayakkabı" yada "dar bir kıyafetle" oynayamayız herhalde.

    " Benim inancima gore peygamberler bile hata yapar. O yuzden insan faktorunun oldugu her yerde yanlisin olmasi gayet tabiidi" bu arada Farsça kökenli kelime olan, peygamberle ilgili ilginç bir cümle kurdun. ben şeyi çok merak ediyorum. şimdi bu tarik süresinde bir iddia var." çıkabiliyorsanız çıkın yıldızlara " çıktıkları vakit, iptal mi olacak bu mushaf ?!


    Tarık suresinde çıkabiliyorsanız çık yıldızlara demez. O dedigin rahman suresi 33 'dür ilk önce onu düzeltmek istedim. 

    Tarık suresi  ve meali için ; BURAYI okuyabilirsin. 

    Rahman suresi 33 " يَا مَعْشَرَ الْجِنِّ وَالْإِنسِ إِنِ اسْتَطَعْتُمْ أَن تَنفُذُوا مِنْ أَقْطَارِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ فَانفُذُوا لَا تَنفُذُونَ إِلَّا بِسُلْطَانٍ ﴿٣٣﴾ "
    Meal ise ; Ey insan ve cin topluluğu! Semaların ve arzın kuturlarından (çaplarından) nüfuz etmeye (çıkıp gitmeye) eğer gücünüz yetiyorsa, haydi nüfuz edin (geçip, çıkın)! Bir sultan (bir güç) olmaksızın nüfuz edemezsiniz (geçip çıkamazsınız).

    Aklında ki soruya cevap vermek istiyorum o yüzden söyle demek istiyorum inşeallah yardımcı olurum.

    Biliyorsundur ki peygamber efendimizin miraç olayı var , :) dedigine göre peygamber efendimizin miraca cıkması sonucu hasa bu ayet iptal oluyordu ? :) 

    Fakat olmadı ? peygamber efendimiz miraca cıktıgında hasa tamam çıktın bu ayet iptal diyebilirdi. Ama zaten birçok sıkıntı burdan doguyor , ayetlerin direkt okunulup yanlıs ve düz mantık anlasılmasından. Ayetleri okuduktan sonra güvendiginiz kisilerin tefsirlerine , ya da güvendiginiz hadis kitaplarına bakarak düsüncelerini oturtup tam anlayın. Bu demek değildir ki , kuran yetersiz , kuran başlı başına yeterli bir kitapdır , bizim yaptıgımız sadece aklınıza yatmaz ise , peygamberin görüsleri , ve din alimlerinin görüslerini arastırmaktır. 

    Tekrar gelecek olursam , peygamberimiz miraca cıktıgına göre  , insan göğe çıkabiliyormus değil mi kardesim :)

    Burada asıl demek istenilen , ey cin ve insantoplulugu , deniliyor , ve peygamberimiz miraca cıkıyor gök 7 kat. insanoglu semayı! yanı 7 katı da dünyayı da gecebilir 

    Fakat cinlerin geçemiyecegi belirtiliyor. 

    Seviliyorsun :) saygı ve sevgilerim ile 




     

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2011
    Erkek

    Cumhuriyet düşmanları ne güzelde kendini belli ediyo be :) 

    @unbalanced

    Hangi yılda kaldın bilmiyorum lakin dediğin olaylar eskidi ki bizcede türbanla okula girsin ona bişey demiyoruz öyle bi genelleme yapıyosun ki bütün herkes türbana karşı okula öyle girmesine karşı

    yönetime gelen 3-4 kişi yüzünden bi topluluğa suç atma bu birincisi

    Yok onu giymedi bunu giymedi diye şehir bombalanmış sebebi belli adam vergi vermesse merkezi yönetime karşı çıkıp isyan ederse sonuçları osmanlıda da aynı şekildedir. Tarihe bakabilirsin 

    kuyucu murat paşa  vs.. celali isyanlar,,

    Devir değişti artık şunu anlayın hep eskiden örnek veriyosunuz artık mazlum edebiyatı devri geçmedimi sizcede ? Atatürk hayatı ve ilkeleri bence ayrı ders olmalı şimdi bunu yine tapmaya çekeceksiniz biliyorum fakat öyle değil, o ilkeleri adam gibi öğretirsen devlet vatan millet demokrasi özgürlük nedir daha iyi anlaşılır

    Başka kaç ülke var ki sırf böyle şeylerden  kurucu kadrosu küfürler yesin :)

    Şuna inanırım din yüzünden isyan eden ne kadar kişi varsa öldürülmesi gram vicdanımı acıtmıyor

    lan din bu din zorla insanın içinden alınır mı ? imanın tamsa zaten yaksalar dininden dönmessin ? din elden gitmez arkadaşlar din içindedir vicdanındır iyiliğindir.

    Elden gidecek olan vatanın özgürlüklerin çocukların geleceği 

     

    Ziraatci tarafından 21/Mar/16 20:59 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    @Roark bana bu Miraç vs çok saçma geliyor. ha bir gün bu, Doc tr tarlacı sultan diye bir eleman var. hangi üniversitede hatırlamıyorum, değişik şeyler anlatıyor, hem istatistik hem vaka kaydı anlamında.

    bir yandan da bu ünlü bir adam var. yine buradan biri yazmıştı. gelin bana kanıtlayın, milyon dolar vereceğim diyor. niye ortaya çıkmıyorlar ilginç bir durum.

    tabi hayatı tehlike ortaya çıkabilir diyedir belki. en makulü bu geliyor bana. +_+


    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hector611990
    hector611990's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ağustos/2005
    Erkek
    seboist bunu yazdı

    ohh çok iyi olucak inşallah.

    bizzat bende öneri yazdım.yalanlarla dolu cumhuriyet tarihinin bir nesli bu rejime karşı düşman ettiğini yazdım.

    açık ve net şekilde cumhuriyet dönemi katliamlarından usülsüzlerinden bahsedilmeli yazdım.

    islam hukuku ve osmanlı medeniyeti de anlatılarak gençlerin doğru bir tarih analizi yapmaları sağlanmalı dedim.

    inşallah baştan aşağı yalan tarih kitapları değişecek.

    neymiş efendim saltanat kaldırılmış özgürlük gelmiş , ya bi yol al 1950 ye kadar tek parti diktatörlüğüyle yönetildi.

    cumhuriyet döenmi katliamlarından , idamlarından, komplolarından bahsedilsinde görelim.

    padişahların çocuklarını öldürmeleri nasıl yazılıyorsa bunlarda yazılsın.

    artık nesilleri yalanlarla zehirleyemeyecekler inşallah.

    biraz geç oldu ama artık neresinden dönülürse kardır.

    +1


    - - -
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ratbat
    Ratbat's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ekim/2012
    Erkek
    hector611990 bunu yazdı
    seboist bunu yazdı

    ohh çok iyi olucak inşallah.

    bizzat bende öneri yazdım.yalanlarla dolu cumhuriyet tarihinin bir nesli bu rejime karşı düşman ettiğini yazdım.

    açık ve net şekilde cumhuriyet dönemi katliamlarından usülsüzlerinden bahsedilmeli yazdım.

    islam hukuku ve osmanlı medeniyeti de anlatılarak gençlerin doğru bir tarih analizi yapmaları sağlanmalı dedim.

    inşallah baştan aşağı yalan tarih kitapları değişecek.

    neymiş efendim saltanat kaldırılmış özgürlük gelmiş , ya bi yol al 1950 ye kadar tek parti diktatörlüğüyle yönetildi.

    cumhuriyet döenmi katliamlarından , idamlarından, komplolarından bahsedilsinde görelim.

    padişahların çocuklarını öldürmeleri nasıl yazılıyorsa bunlarda yazılsın.

    artık nesilleri yalanlarla zehirleyemeyecekler inşallah.

    biraz geç oldu ama artık neresinden dönülürse kardır.

    +1

    Bu ne cürret, hayranım sizin bu cesaretinize. Beyniniz gerçekten zehirlenmiş sizin. 


    Kurallar satranç tahtasındaki kadar kesin olmalı.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    Yeni başlık açmayayım bu da eğitim ile alakalı,

    http://www.milliyet.com.tr/ilkokul-2-lere-secmeli-arapca-gundem-2136541/

    Zorunlu seçmeli komedisinin olduğu ülkemizde beyin yıkamaya ikinci sınıftan başlanacağının açık göstergesi.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ratbat
    Ratbat's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ekim/2012
    Erkek

    Ne zaman şu konuyu görsem sinirim bozuluyor.

    Oğlumun seneye 1nci sınıfa başlıyor ve kesinlikle müfredata çok takılmayan yabancı bir kolejde eğitim görmesini sağlayacağım.  Fakat Durumu olmayanlar ne yazık ki bu iğrenç eğitim sisteminin içinde olacaklar çok üzücü ve endişe verici bir durum.  


    Kurallar satranç tahtasındaki kadar kesin olmalı.
Toplam Hit: 9940 Toplam Mesaj: 83
islam tarih osmanlı müfredat coğrafya din meb taslak