Osman Pamukoğlu: Kurtuluş Savaşında Kürtler Yoktu !
-
söz konusu vatansa gerisi teferruattır
görüyorum ki türk kürt tartısması yapılan bi konuda kürtlere küfür edilmemiştir hakaret edilmemiştir bunuda bi gelişme olarak görmekteyim
-
CellyM bunu yazdı:
-----------------------------
DaSpOnGe bunu yazdı:
CellyM bunu yazdı:
--------------------------------------------------------
----------------------------
-----------------------------yazık vallahi..
Ata'larımız, hepmizin Ata'ları, şu zamandaki durumu görseler, harbiden bırakırlardı savaşmayı geçip güzelce karınlarını doyurur dinlenirlerdi.. ülkenin işgalini izlerlerdi..
-----------------------------peki atalarımız torunlarının canlı yayınlara çıkıp "keşke ingilizler bizi işgal etseydi " dediğini duysaydı ne yapardı ......
-
snooper bunu yazdı:
CellyM bunu yazdı:
DaSpOnGe bunu yazdı:
CellyM bunu yazdı:
--------------------------------------------------------
----------------------------
-----------------------------yazık vallahi..
Ata'larımız, hepmizin Ata'ları, şu zamandaki durumu görseler, harbiden bırakırlardı savaşmayı geçip güzelce karınlarını doyurur dinlenirlerdi.. ülkenin işgalini izlerlerdi..
-----------------------------peki atalarımız torunlarının canlı yayınlara çıkıp "keşke ingilizler bizi işgal etseydi " dediğini duysaydı ne yapardı ......
-----------------------------emin ol bunun kadar üzüntü veremezdi onlara..
he yani tv ye çıkıp Türk Silahlı Kuvvetleri pkk ya karşı silah bıraksın demeleri,kürdistan kurucaz dediklerini duymaları daha iyi yani ölemi?..
-
yalnizturk bunu yazdı:
-----------------------------ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------SpoofU bunu yazdı:
Pardon çok Sayın tarih üstadı @yalnızturk, ben sizin dünyaca ünlü bir tarihçi olduğunuzu unutmuşum :D. Kusura bakma ama şu an kendini çok küçük düşürüyorsun, neyse...
-----------------------------Bence Boş ver benim gibi, Ne Desende Boş.... Bir kere Allah Belamızı Vermiş. Geriye Dönüş Yok. Hata Etmeye Devam edileceğini Sanmıyorum. Hatalı Fikir Beyan Edenlerin Sayısının Çok düştüğünü Söyleyebilirim. Burada Kürt Diyince Ağzının Şekli Değişenler ile Neşemizi Bozmaya değmez. Bırak istedikleri Kadar Ağızlarını Şekilden Şekile koysunlar.
Alparslana Anadolunun Kapılarını Açmada Kürtlerin Yani Med lerin, Yada İyonyanların Pek çok Katkısı Olmuştur. Tarihi Yalan İle Yazamaz Kimse Gerçekler Er Geç Gelir Görünürler. Gerçeklerin Üzerini Örtemez kimse Sen Rahat ol.... Kürtler Türkler ile Çok Uzun Bir Zaman Mesut Mutlu yaşadılar... Kaldıki O Yüzden Şu anda Bir Çevre Kürtler için Vatansız Kelimesini Kullanmaktadırlar. Türkler ile Vatan Sahibi olmaktan Gocunmadı bu halk. Ama Bir Çevre Tarafından Son Yüz Yılda Kalmadık Pervasızlıklar ile Hakaret ve Zulüm Görmeye Başlamıştır.
Sorun değil, Üstü Örtülen Gerçekler Er geç Görüneceklerdir.. kürtleri Ayrı Gayrı Göstermeye Çabalayanların Milliyetçi Görünmesi Enteresan Olsada Pek Çok Halk Kitleleri Tarafından kürtlerin Türklerin Ezeli Dostu Olduğu Bilinmektedir. Türk ve Kürt Kaderleri Birbirine Bağlı İki Millettir. Türk Kürtsüz Kürt de Türksüz Yaşamını İdame Ettiremez. Bunun tersi Olur derseniz, Denemesi Bedava değil Malesef, Ve Denerseniz Hüsrandan Başka kazanç Elde edemezsiniz. Hem Kürtler Hemde Türkler İçin Geçerlidir.
-----------------------------iyonlar medler tamam sustum zaten konuşmak istesemde sözün ve mantığın bittiği yer :)
-----------------------------Tamam İyonlar Konusunda klavye Sürçtü. Hatalıyım. Sendende Kaçmıyo bişey Hınzır. :)
CellyM Hocam Neden Kürtler Çete Gibi durumlarda Ön Pilandadır, Neden Pkk Gibi Oluşumlarda Akla Gelir Gibi Fikri Savunmaya Girmişsin. Bakınız Terör Bir Hastalıktır, Vücudunuzda Hastalıklı yeri Kaşırsanız Doktora Gitmezseniz O Vücut Bölgesini Yada Hayatınızı Kaybedersiniz. Hastalıklı Bölgeyi İyileştirmek için Doğru Politikalar Uygulanır, Doğru Politikalar Dedim ya Sen Şimdi Çıkar Teslim olmakmı Doğru Politikadır Diyeceksin. Karşıt Fikri ise Yok Hep Bozuk Pilak Gibi Öldürmek Ölmek, Zaten Bizim Düşmanlarımız da Böyle Olmasını ister.
Ne Kürdün Türkü İncittiği, Nede Türkün Kürdü İncittiği Bir Türkiye İstememek Bile Belki Sana Ters Gözükebilir. Ama Serin Gelmeni Öneriyorum, Bilmiyorum Bunada Muhalefet Bir Fikir Yürütürmüsün.?
-
''. Türk Kürtsüz Kürt de Türksüz Yaşamını İdame Ettiremez.''
Bu sözüne katılmıyorum arkadaşım
Ey Türk! Muhtaç olduğun kudret damarlarında ki asil kanda mevcuttur!” M.Kemal ATATÜRK
-
Bozzkurt bunu yazdı:
-----------------------------''. Türk Kürtsüz Kürt de Türksüz Yaşamını İdame Ettiremez.''
Ey Türk! Muhtaç olduğun kudret damarlarında ki asil kanda mevcuttur!” M.Kemal ATATÜRK
-----------------------------Bölücülük yapmasak Canım benim. Tabi Farkında değilsin sayıyorum. Mustafa Kemal Atatürk Senin İçin Dememiş Onu. Bunu İdrak etmek O Kadarmı Zor.... Yani Dünyadaki En Kurnaz Irk Sizmisiniz Anlamıyorum, (Sözüm Ona Bozkurt Kardeş Gibi Düşünenlere Atıftır.) Sen Gibi Düşünenlerin Hareketlere Bakılırsa Hep Aldatmışsınız. Kandırmışsınız. Sevr Antlaşmasında Kürtler le Girilen Anlaşmaları Ve Ayrı Özerkliğin Gereksiz Görüldüğü İçin Mustafa Kemal Atatürke Sadakat Ve Birliktelik Sunan Kürtler hususuna Girmiyeyim Gerek Olmamalı. Normal Şartlarda Osmanlıdan Beridir Kürtler Bu Millet ile Yaşamış ve Sorun Çıkmamıştır, Güvenmiştir. Yol Arkadaşını Araban Oldu diye Yoldamı Bırakacaksın. Bide Tüm Haklara Sahipler diyorsunuz. Bakınız Her Noktada Ayrı Gayrı Hesaplar içerisindesiniz, Kürtler hususunda Tiskintilerinizi Görmekten Gına Geldi Dersem Bunudamı yanlış Değerlendireceksiniz.?
Neden Şöyle Neden Böyle Gibi Dipsiz Kuyu Görüşleri Yerine, Problemin Kaynağına İnilse, O Konuşulsa Daha Faydalı olacaktır Kanaatindeyim. Zira Ahmet Neden Hırsızlık Etmiş, Mehmet Neden Uyuşturucu Satmışlar ile Bu Konu Uzar Gider. Sorunun Kaynağında İtilmişler Ve İtenler Vardır. Onları Konuşmak Gerekir. İtenler neden İter, İtilenler neden İtilir. Ha Bide Kovanlar var. Ve Direnenler var.
Haaa Ayrıca Show Bakış Açısıda Faydalı Olmayacaktır Tartışmalarda. Hepimiz Seyirciye Oynuyoruz, Seyirciyi Etkilemek Bişeyler Bildiklerimizden Katmaktır Amaç, Ancak Show Bakış Açısı Faydalı Olmayacaktır, Tartışma Gereksiz Yere Uzar.
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Bozzkurt bunu yazdı:
-----------------------------''. Türk Kürtsüz Kürt de Türksüz Yaşamını İdame Ettiremez.''
-----------------------------Bölücülük yapmasak Canım benim. Tabi Farkında değilsin sayıyorum. Mustafa Kemal Atatürk Senin İçin Dememiş Onu. Bunu İdrak etmek O Kadarmı Zor.... Yani Dünyadaki En Kurnaz Irk Sizmisiniz Anlamıyorum, (Sözüm Ona Bozkurt Kardeş Gibi Düşünenlere Atıftır.) Sen Gibi Düşünenlerin Hareketlere Bakılırsa Hep Aldatmışsınız. Kandırmışsınız. Sevr Antlaşmasında Kürtler le Girilen Anlaşmaları Ve Ayrı Özerkliğin Gereksiz Görüldüğü İçin Mustafa Kemal Atatürke Sadakat Ve Birliktelik Sunan Kürtler hususuna Girmiyeyim Gerek Olmamalı. Normal Şartlarda Osmanlıdan Beridir Kürtler Bu Millet ile Yaşamış ve Sorun Çıkmamıştır, Güvenmiştir. Yol Arkadaşını Araban Oldu diye Yoldamı Bırakacaksın. Bide Tüm Haklara Sahipler diyorsunuz. Bakınız Her Noktada Ayrı Gayrı Hesaplar içerisindesiniz, Kürtler hususunda Tiskintilerinizi Görmekten Gına Geldi Dersem Bunudamı yanlış Değerlendireceksiniz.?
Neden Şöyle Neden Böyle Gibi Dipsiz Kuyu Görüşleri Yerine, Problemin Kaynağına İnilse, O Konuşulsa Daha Faydalı olacaktır Kanaatindeyim. Zira Ahmet Neden Hırsızlık Etmiş, Mehmet Neden Uyuşturucu Satmışlar ile Bu Konu Uzar Gider. Sorunun Kaynağında İtilmişler Ve İtenler Vardır. Onları Konuşmak Gerekir. İtenler neden İter, İtilenler neden İtilir. Ha Bide Kovanlar var. Ve Direnenler var.
Haaa Ayrıca Show Bakış Açısıda Faydalı Olmayacaktır Tartışmalarda. Hepimiz Seyirciye Oynuyoruz, Seyirciyi Etkilemek Bişeyler Bildiklerimizden Katmaktır Amaç, Ancak Show Bakış Açısı Faydalı Olmayacaktır, Tartışma Gereksiz Yere Uzar.
-----------------------------Sen benim söyledigimi nasıl anlamak istiyorsan öyle anlamışsın.Amacım ayrımcılık bölücülük yapmak değil.Herşeyide gerektiginden iyi idrak ediyorum ama takıldıgım nokta şu ? Biz kürtler olmadan neden yaşayamıyalım ?*
-
Bozzkurt bunu yazdı:
-----------------------------ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Bozzkurt bunu yazdı:
-----------------------------Sen benim söyledigimi nasıl anlamak istiyorsan öyle anlamışsın.Amacım ayrımcılık bölücülük yapmak değil.Herşeyide gerektiginden iyi idrak ediyorum ama takıldıgım nokta şu ? Biz kürtler olmadan neden yaşayamıyalım ?*
-----------------------------Çevreni İyicene Bi Kolaçan et.. Anlarsın Kürt ile Türk Birlikte iken Büyük bir Güç, Avrupai Devletler Hususundaki Düşmanlarımız, Bizi Sevmeyenler için Ciddi bir Engel Teşkil ediyo. Daha Nasıl İzah edebilirimki. Birazda Araştırıcı Olun canım.
-
yalnizturk bunu yazdı:
ltcelik bunu yazdı:
yalnizturk bunu yazdı:
-----------------------------Erzurum kongresi nedir sizce piknik miydi?
İsyanalra gelince, BMM ne karşı Yozga'tta da isyan çıktı Balkesirde de...
-----------------------------erzurum halkı kürtmüdür :)
-----------------------------Hmmm.. BMM Ankara'da olduğuna göre hepsi Ankara'yı temsil ediyor ve Ankaralı :F
-
osman pamukoglunun bu konusmasını sizler bi anda ortaya atılan bişey gibi görüyorsunuz fakat olaya 'kurtuluş savaşında 10000lerce kürt vardı' lafına cevap verilmiş bişey olarak bakın. eminim daha rahat anlaşabilceksiniz :) yoksa osman pamukoglu kürtler defolsun yaşasın türk ırkı vs gibi bi söz sarfetmez.sarfetmemişte.