Osman Pamukoğlu: Kurtuluş Savaşında Kürtler Yoktu !
-
benim sözüm ortada gelen yorumlarda ortada daha fazla dallandırıp budaklandırmaya 2 ırkın catısması için 2 kişinin berteraf olmasına gerek yok benim sahsi görüşlerimdi paylaştım senin görüşlerindi paylaştın isteyen oturup okur ne sen nede ben görüşlerimizden dönmeyiz ben kendimce MİLLİYETCİYİM size göre FAŞİSTİM o kadar :} ben bu halimden memnunum
-
ayrıca su noktada aklıma takılan bir sey var egede seydi ali reis, karadeniz ve marmarada recep reis, doğu anadoluda nene hatun var da neden günaydoğu ana doluda kimse yok varda ben mi bilmiyorum ??
-
lazlar,çerkezler,boşnak-arnavut devrişmeler vb etnik kökendeki vatandaşlar sayıca k.rtlerden az olmalarına rağmen hertürlü zorda sıkıntıda kurtuluş savaşlarında vs de kat ve kat faydaları olmalarına rağmen bu kadar sesleri çıkmıyor nedense..
-
ExcaliburTBT bunu yazdı:
-----------------------------
lazlar,çerkezler,boşnak-arnavut devrişmeler vb etnik kökendeki vatandaşlar sayıca k.rtlerden az olmalarına rağmen hertürlü zorda sıkıntıda kurtuluş savaşlarında vs de kat ve kat faydaları olmalarına rağmen bu kadar sesleri çıkmıyor nedense..
-----------------------------doğru söze ne denir ki :}
-
Kurtuluş savaşında diğer islam ülkelerinin ve rusların değişen fikriyle, yardımları olmasaydı bugün bunları konuşamıyor olurduk .
ya sev ya terket i kullananların bir çoğu vatanı öyle bir seviyorkii..
sevdiklerinden sığdırasları geliyor.
onu değiştirin siz .çal çırpsoy rüşvet al ver ama yeterki sev ..
budaha çok yakışmıştı vakti zamanında milliyetçiyim diye geçinenlere.
her politikacı Kürtleri seçim politikası olarak kullanmaya başladı.
ama hepsinin ortak bir görüşü var :)
Türk Kürt kardeştir (başa gelinceye kadar tabiki) ..
yürü be koçum oyumu sana koyum.
-
ExcaliburTBT bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Nedense ile Biten Hiç Bir Cümleyi Sevemedim Gitti... "Nedense" Bir Fikrin Yada Uygulanabilrlik Belirten Bir Tümleç Değildir. Bir Bezmişlik Ve Anlamsızlık Yani Problemin Çözümünü Sunamayan İçine Kapalı bir Söylemin Sonudur.
Bugünün Mhp Taraftarları bile Şehit Cenazesine Gidip Bağırmak, Söylemde Bulunmak Bir Politik Eylem Olamaz Demektedirler, Siyasi Bir Amaç Gütmeyen İçi Boş Sözler ile Nereye Ne Taşıdığımız Bile Belli Olmayan Söylemler Anca Yerinde Sayan Bir kişi Misalidir.
Bakınız Dtp Bir Projesi var ve Projesini uygulama Alanına Dökmek için Canla Başla Çalışmaktadır. Bu gün Fikir Ve Dimaglarda Ben Faşistim diye Söylem Türetenlerin Bir Projesi Olduğunu Sanmamaktayım. Karmaşa Ve Kaostan başka Bişey Veremiyor Bu Çevre Türkiye! ye...
Halkın İhtiyacı Olan Son Şey Karmaşa Ve Kaostur. Bitirilsin Evet Pkk Bitirilsin ama Nasıl Bitirilecek Osman Pamukoğlu kürtleri Kötüleyerekmi Bitirecek. Kötüleyenler Oldukça Exca bu Halk Sesini Yükseltecektir. Yükseltecektir Çünkü Haksızlığa Kimsenin Tahammülü Yoktur. Türkiyede Ne Türklerin Kürtler ile Nede Kürtlerin Türkler ile Bir Sorunu Yoktur. Bunu Bildiğine Eminim. Mutlaka Seninde Sevdiğin Saygı Duyduğun Kürt Etnikli Dostların Kardeşlerin Vardır. Ancak Daha Önceki Postundan Dolayı Sanırım Umutsuz Bir Vakada Olabilirsin.. Çünkü Kökten kürtleri korkak ve Bir İşe Yaramaz İlan etmişsin. Ne Diyebilirimki. Canın Sağolsun be Exca Sen dedin diye Gerçekler Değişecek Değil ya...
-
Kürtleri sorgusuz sualsiz kötüleyen hayvan muhtemelen hiçbir (gerçek ,yozlaşmamış) Kürdün evine misafir olmamış yemeğini yememiş aynı zamanda sefil bir KanalD zihniyetine sahip olan insansı demektir..
Evrim teorisinin ispatlamaya çalışan insanların kullanabileceği ; 'Kürt'lere soykırım uygulayalım' diyen bir tür hayvan daha vardır..Oysa bilmez ki gerçek Kürt ırk diye bir şey tanımaz,bilmez..Evlerine giren misafire 3 ay bakmaktan gocunmaz , kötü gün dostudur..Çanakkale Şehid Anıtları'na hiç gitmemiştir bu tür hayvan heralde..Çünkü giderse orada
Mehmetçik:Bingöl
Mehmetçik:Hakkari
Mehmetçik:Diyarbakır
Mehmetçik:Van
yazılarını görecektir..Gerçi görse ne olur ben de bilmiyorum -
konuda çok saçma yorumlar gördümde en çokda şu erzurumu kürt zanneden elemana güldüm :F
Erzurum - Ardahan - Kars - Iğdır batı tarafında bilinenin aksine çoğunluğu Türkdür. Hatta ahalinin yerlisi Türktür. Kürtler sonradan göçüp gelen kısımdır. Onun için bu çevrede Türkmen(aleviler) - Kürt ve yerli(yerliler Türkler oluyor yani) şeklinde ayırım olur :)
Kürtlerin Kurtuluş savaşında ki durumu ise kesinlikle Kürtlerde canı gönülden savaşa katılmıştır ama sorun şu ki katılanlar kadar bi kısmıda ayak bağı olmuş, Kürt teali cemiyetiisyanlar savaştan kaçmalar falan olmuşturbir nevi katılanlarla ayak bağı olanlar birbirlerini nötrlemiştir denebilir.
Kürtlerin Türklerden ayrılma düşünceleri 1980 lerde pkk nın kurulmasıyla başlamadığı için Kurtuluş savaşında Kürtlerle Türkler tamamen birdi denemez. O zamanda şu andaki gibi Kürt ahalisinin bi kısmı Türklerle beraber olmak isterken bi kısmı pkk benim abimdir ablamdır dayımdır falan diyor işte:W
Kürtlerin Türklerden ayrılma düşüncesi 180 yıla kadar dayanır. Ama 1978 de pkk nın kurulması ile iyice hızlandı falan filan işte.
Hatta Şeyh sait isyanını bilirsiniz. Şeyh sait ve adamları istiklal mahkemesinde yargılanırken şeyh saite soruluyor. Sen ve çevrendeki adamlar Kurtuluş savaşında hiç bir destek yapmaz elinize silah alıp düşman karşısına geçmezken cumhuriyet kurulduktan sonra din elden gidiyor diye niye silah alıp isyan çıkarttınız? Cumhuriyet Gavur ordularından daha mı çok Engelledi dini yaşamayı falan.
- Şeyh saitte kurtuluş savaşı esnasında dağlara çıkmıştık zor durumdaydık falan filan türü bişeler diyor işte. yani Kürtler sanıldığı kadar destek sağlamamıştır ama gerçekten destekde sağlayanları vardır ve onlara saygım zaten vardır.
Sadece kurtuluş savaşı çanakkale cephesi olarak değil, 1. dünya savaşında güney cephelerde Kürtlerde savaştı.
Bu demokratik açılım sürecinde Kürtlerin ayrılık düşüncesinin azalacağını düşünüyorum ama bu açılım ayrılık düşüncesini tamamen kapatmaz. Birde bu açılım yerli ahalide etkili olur. Pkk açısından hiç bir etki oluşturmaz. Çünkü bu Kürt açılımı pkk açılımı değil, pkk ancak bu demokratik açılımla halkın desteği kesilir ve silahlı mücadele ilede bitirilir :W
biraz acele işim olduğundan kısa ve özet bişeler yazmaya çalıştım.
-
kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------MinervaL bunu yazdı:
-----------------------------kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------MinervaL bunu yazdı:
-----------------------------ben bu adam daha ilk parti kurduğunda şov yApan artistin teki dedim..
-----------------------------aferim sana. işte böyle sıçmak için post atın ortaya. hakkında tek bişey bilmeden yaz postunu ortaya. sonra okuyanlara aa benim mesajımı okudular şovcu diyecekler diye içinde biriktir kinini. eğer bişey biliyorsan yazarsın postunu bilmiyorsan sıçma..birazcık ar olsa gam yemeyecem.
-----------------------------aynı posta tornavida'da cevap vermiş sende.ikisini okuda aradaki farklı anla biraz insanlık medeniyet öğren,konuşmasını öğren..
-----
bi kere o üslup düzelsin ..Seviyesiz tartışmalarınız için size 10 12 yaş arası çok yeğenimi yollarım..
Bu adamın artist olduğunu her zaman söylerim,arkasındayım neyi ne derece bildiğimi sen bilemezsin.En azından senin gibi fikrimin uyuşmadıklarına saçma sapan laflar etmiyorum.her konuda olduğu gibi nedenini neden böyle dediğimide söylüyorum banlanacağımı bile bile çok laf ettim hiç bir lafım içimde kalmadı;
Böyle bir zamanda kürt-türk ayrımının tam olarak yapıldıgı ve çizginin çizilmeye başlandığı böyle bir dönemde bu vatanı biz kurduk kürtler yoktu demenin bir alemi yok.
Ben lafında değilim,araştırmadım tam olarak belki adam haklıdır ama kesin olan birşey var bu zamanda söylenecek bir laf değil bu.Adam adam olsaydı böyle zamanda böyle lafı söylemezdi.
-----------------------------Yorumları okudum. Hepinizin ne kadar bilgisiz olduğunu anladım. siz videoyu adam gibi izlememişsiniz bile. siz hepiniz hemen başlıktan etkilenerek oha diyecek kadar önyargıyla yaklaşmışsınız. oldu olacak Osman pamukoğlu kürt düşmanı diyeceksiniz. gülüyorum:). parti tüzüğünün 6. maddesini okumadınız bile !
Videoda ne diyor? doğu bölgemizdeki atalarımızın ruslarla savaşmasından bahsedilmiyor.
Kürt şövenistler tarafından söylenenler demiş osman paşa. kimi kastediyor? dtp(pkk)lı hainleri. teröristler yerine osman paşaya karşı önyargı almışsınız. askerlerimizi öldüren eşkiyanın siyasi uzantısı (dtp-pkk) yerine osman paşaya kızmışsınız. birazcık asaletiniz olsa yüzünüz kızarırdı.
neymiş çanakkalede berabermişiz istiklal harbinde berabermişiz. evet gerçekten yalandır. ne çanakkalede ne kurtuluş savaşında %2lik kısım vardır. fakat isterse %1 olsun farketmez hepbirlik içerisinde düşmana geçit verilmemiştir. gidin araştırın. Çanakkalede 250 bin küsür şehit falan verdiğimiz bile yalan. çevrenizden 250 bin diye sallarlar.videoda paşanın şehit kaybımızın resmi belgelere dayandığını araştırırsanız anlarsınız. %2lik 992 şehidimizin 502 si anteplidir. geri kalanda süryani arabı türkü kürdü dahildir demiş.Kurtuluş savaşında kaybımızın 35 bin olduğunu demiş.586sı güneydoğu olduğunu söylemiş. buda türk süryani arap ve kürt demiş.
Bu konuşmasında laf olsun torba dolsun diyenlere(dtp-pkk) karşı demiş. varsınız yoksunuz diye amac gütmediğini söylemiş.hep beraberdik diyen (dtp-pkk)lıların işkembeden salladıkları düzmece sözlerin yalan olduğunu demiş.zaten 3,30 dakikada sunucu gereken açıklamayı yapmış. o bölgemizde yaşayan halkımızın dağdaki eşkiyayla bir tutulmamasını söylemiş.Hak ve eşitlik partisinin vandaki parti teşkilatındaki insanların hepsi kürtmüş ve en hızlı örgütlendiği yermiş.korucularda kürt vatandaşlarımız halkın bu örgütle uzaktan yakından ilgisi olmadığını söylemiş.birde pkk onu bunu dinliyor mu? türk arap bulgar kürt hiç farketmeden asker öldürmüyormu? 25 yıldır çoluk çocuk özellikle kürt vatandaşlarımızı öldürmedimi? eğitimde sağlıkta tarımda hep zorbalık gösterip halkı göçe zorlamadı mı ?
korucuları kaldıran hükümete kızmassınız. aptalca beyinlerinize sokulmuş bilgilerle Vatansever canını bin defa verecek olan osman paşaya kızarsınız. neden mi ? körleşmişsiniz.Hayatını bilmessiniz en azından Kan uykusu belgeselini izleseydiniz
-------------
cevabımı okusan kafan alırdı. senin zorun var osman paşaya sanırım ondan bu devşirme sözler.
bu ülkeyi biz kurduk dememiş ve diğerleri gibi seninde kafan almamış konuşmasını.
ne demiş çanakkalede ve kurtuluş savaşında batıda kürtlerde vardı hepimiz yanyana savaştık diyen pkk nın siyasi uzantısı olan dtp lilere demiş. kürt vatandaşlarımıza varsınız yoksunuz diye amac gütmediğini söylemiş. böyle bir zamanda demişsin de. bak mürit bu program ne zaman yapılmış biliyormusun? 30 Ağustos Zafer Bayramında yapılmış. asıl kafanın düşünmesi gereken bu hükümetin yaptıklarının emperyalizm emirleri olduğudur. Kürt olan vatandaşlarada azıcık uyanık olun diyorum. bunların hepsi israil oyunudur. 1982de kuvenizdi sanırım gazetede yayımlanmış olan bir demeçtir. bu ülkeyi sadece doğudaki vatandaşlar değil. edirnedeki vatandaşta her ne olursa olsun yarın bir gün israille savaş olduğunda canını vermeye hazırdır. shockman hoca pkk düşmandır. düşmana düşmanca yanıt verilir. verdirmeyen siyasiler yabancıların esirliğini yaptığı için bu akan kan devam ediyor. hadi yarın k.ırağa tek eşkiya yok edilinceye kadar taarruz olacak diye birşey olsa Atatürk zamanındaki gibi. bu iş çoktan bitmişti.
ister doğru ister yanlış diyin. kime çamur attığınızıda bilseniz bir. araştırmadan kıt kafa körlük içerisinde düşünmeyin yeter.
-----------------------------şu attığın postu hakaret etmeden insan gibi yazsan insan gibi okusak insan gibi cevap versek olmuyor değil mi? Tadı olmuyor heralde o zaman kafanız onu bunu almıyor demek daha güzel geliyor herhalde.herneyse..
-
elevator bunu yazdı:
-----------------------------Kurtuluş savaşında diğer islam ülkelerinin ve rusların değişen fikriyle, yardımları olmasaydı bugün bunları konuşamıyor olurduk .
ya sev ya terket i kullananların bir çoğu vatanı öyle bir seviyorkii..
sevdiklerinden sığdırasları geliyor.
onu değiştirin siz .çal çırpsoy rüşvet al ver ama yeterki sev ..
budaha çok yakışmıştı vakti zamanında milliyetçiyim diye geçinenlere.
her politikacı Kürtleri seçim politikası olarak kullanmaya başladı.
ama hepsinin ortak bir görüşü var :)
Türk Kürt kardeştir (başa gelinceye kadar tabiki) ..
yürü be koçum oyumu sana koyum.
-----------------------------" Kurtuluş savaşında diğer islam ülkelerinin ve rusların değişen fikriyle, yardımları olmasaydı bugün bunları konuşamıyor olurduk"
yok ne biliyosunda konuşuyosun rusların yardımı olmasaydı böyle olamazdık vs vs ruslara biz batumu verdik bize silah vereceklerdi anlaşmaya uymadılar verdikleri toplar ve mermiler bile birbirlerine uymuyordu o mermileri topa uygun yapmak için uğraşıldı askere verilen silah sayısı ise yüksek miktarda değildi ayrıca hindistandan hilafeti kurtarmka için gönderilen paranın bile sadece 7/1 ini verdiler 6 milyonunu hiç ettiler Bu savaş Türk'ün yenilmez olduğunun kanıtıdır ruslar yardım etsin etmesin biz bu zaferi kazanırdık 40 bin şehitle kazanamazsak 80 bin şehitle kaznaırdık ama kaybetmezdik....