folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Polislerin Ne Yapmaya Hakkı Var Ne Yapmaya Hakkı Yok?



Polislerin Ne Yapmaya Hakkı Var Ne Yapmaya Hakkı Yok?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Kayıt Tarihi: 25/Temmuz/2002
    Erkek
    Andrei bunu yazdı

    benden en az 10 yas büyük olanlara soruyorum, siz hatırladıgınız dönem icerisinde hic böyle bir polis fasizmiyle karsılasmıs mıydınız bu dönemin hükümetinde oldugu kadar ?

    polis polis degil, ss subayı amk.

    öncelikle genelleme yapmayı sevmem ve sacma bulurum ancak istanbul'daki polislerin genel profili belli. yeni yetisen elemanlar kendilerini mafya üyesi sanıyor, o sekilde hareket ediyor. su noktada hak veririm, bu sikik sehrin barlarla dolu olan yerlerinde insanlarla ugrasması zordur, bir de ugrastıgın alkollü ve türk insanı olunca duble zor. sürekli bu tiplerle ugrasan polisler elbet sinirli olacaktır, buna lafım yok.

    sıkıntılardan birisi de bana göre polis olmanın kolaylıgı. bizzat 13 senelik yakın bir polis tanıdıgımın kendi cümlesi :

    "okulum bok gibiydi, hicbir sey yapamıyordum, polis oldum."

    yine eski okul ortamından tanıdıgım 3-4 kisi var böyle dersleri yerlerde sürünüp de polis olan.

    hadi bunu da gectim, "basınız sıkısınca polisi ararsınız ama" diyen terliksi hayvanlar var, be amın evladı, kimi arayayım, sedat peker'in yegeni miyim, holding patronunun oglu muyum, akpli tanıdıgım bir vekil mi var, kime sıgınayım ? sen can cekisirken huyunu suyunu bildigin, sevmedigin bir doktoru secmeme sansı gösterir misin kendine ? cok sükür kendi memleketimde bir kere bile aramadım polisi, bogazıma bıcak dayandı yine kendi isimi kendim gördüm, sadece ehliyet almaya gittigimde sik kafalı bi polis denk geldi, onunla da kavga etmemize ramak kalmıstı zaten. bi kendini üstten görmeler, gereksiz kasıntılar.

    3 bin lira temiz maas alıyorsun, bunu söyledigimizde "ben can koruyorum kardesim, gel sen yap o zaman" dersin, bırak amına koyim ya. karakola cekip komaya sokanlar mı görmedik, yanında karısı olan adama tokat atanı mı. bana su an yakın olan polisler tamamen rant pesinde ve istediklerini almıslar da zaten.

    su tape olaylarında "ne olmus rte biriyle yattıysa, helal olsun, isterse 3 karı daha alır" diyen bir insan bunlardan birisi.

    neyse.

    eski ile karşılaştırınca şimdiki kanunlar çok olmasada polisin elini daha çok bağlıyor. onun dışında polislerin önemli bir bölümü artık üniversite mezunu kişilerden oluşuyor. daha kibarlar. iyiler ama yeterli değil daha iyi eğitim almaları lazım. 


    ftw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    Yazmayım yazmayım dedim.

    @mfatihbodur

    Hocam senin yorumlarını vs takip ettiğim için yazma gereği duydum.

    Yanlış anlama ama adamlar haklı. Ben bunu sağcı solcu olduğum için sölemiyorum. Birkaç yıllık polisten daha çok polis tanıyorumdur. Ve çeşitli durumlarda karşı karşıya gelmişimdir. (1 2 tanesi dısında hıcbırı sıyası degıl)

    Şimdi polis arkadaşlar kendi topluluğuna göre kendilerinede taşlama olduğu için diğerlerine diğerleride tam tersi şekilde polislere yorum atıyor.

    Arlong'un polis olduğunu bilmiyordum ama sadece 2 yorumuyla %30luk dılımde oldugu bellı.

    Notolerance mürid olduğu içinmi yoksa daha önce birkaç konuda ters şekilde bile olsa sorduğum sorulara gayet güzel biçimde cevap verdiği içinmi bilmiyorum kendisinide yorumum dışında bırakıyorum.

    Buraya polislerle yaşadığım olaylar konusunda sayfalarca yorum atabilirim.

    Ama olay şudur. son 10 sene içerisinde mezun olan genç polislerin %90'ı şeref yoksunudur. Kimse bana gelipte bınlerce kısılık teskılat demesın. Gorunen koy klavuz ıstemez. Ne yanı butun seref yoksunları bana ve cevremdekılere mı denk geldı? Kı bunlardan bırkacıda polıs kendı yorumlarıda budur.

    Ama 40+ polislerde ise tam tersi durum söz konusu. Genelde anlayışlı olan durumu toparlayan bunlardır. Konusmaları ters olabılır. Mahalle agzı konusurlar vs ama. Is o noktaya geldımı eger polıs teskılatında guvenılcek adam varsa oda bu olgun adamlardır.

    Cok degıl 1 2 sene ıcınde (kişiye sölüyorum) 4 tane orospu evladı yüzünden 4 sene 4 ay ceza yatıcam. Okul hayatım bitti. Sicilim zaten bozuktu iyice berbat oldu. Düzenli ilişki yapmanın bile manası yok su anda haybeye yasıyorum. 23 yasındayım 30 yasında cıkarım artık ıcerden cezayı uzata uzata. Zaten evdekılerı zor frenlıyorum ben gırdıgım anda 1 aya kalmaz pederde arkamdan gırer cınayetten. O amk cocuklarının coluguna cocuguna acıyorum. Eger ergenlıgı gectılerse onlarada acımıyorum babalarının karakterını almıslardır.  Sırf 4 tane oç'gunun bıtmek dınmeyen egosu yuzunden kendı aılelerı dahıl 4 aılenın yasamını bıtırdıler haberlerı bıle yok. O yuzden bu adamlara ıyı demek ıcın olayın karsı tarafında bulunun bıraz gorun çekin bunlardan. Sonra gelin diyinki tum polisler melektir. 

    Bunu polıse ındırgemekte yanlıs aslında. Bızım ulkemızın ınsanına yetkı vermeyeceksın. Bır sıfat vermeyeceksın . Bız kaldıramıyoruz arkadas ya. Devlet memuru basbakan sanar kendını. Polis desen sankı bana peygamber torunu. Mumkun oldugu kadar bulasmayın.

     


    www.kriptopedi.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    walterwhit
    walterwhit's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Temmuz/2014
    Erkek

    ceza belliyse 2 sene sonra niye yatıyon ? buradaki mantık ne yani nasıl işliyor bilmedigimden sordum


    Yok
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek
    remoev bunu yazdı

    ceza belliyse 2 sene sonra niye yatıyon ? buradaki mantık ne yani nasıl işliyor bilmedigimden sordum

    temyizde dosya bıdaha gondermıcem temyıze hocam. temyızdende dusme ıhtımalı cok dusuk gorunuyor. o dusse dıger patlayan dosya dusmuyor zaten


    www.kriptopedi.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    walterwhit
    walterwhit's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Temmuz/2014
    Erkek

    4 kişiyi yaktı derken 4 polis demişsin polislere zarar mı vericeniz aman diyim bu sefer daha büyük bela şimdi 30 da çıkıyosan cinatle 50 de çıkarsın hayat tamamen kayar


    Yok
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GebesH
    GebesH's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Aralık/2008
    Erkek

    Polis teşkilatının görünmeyen yüzünü severim ben,

    misal olay yeri inceleme ciddi polis kere polistir adamlar, arabam soyulduğunda ve evime birisi girmeye çalıştığında gelmişlerde normal ekiplerde ne hikmetse çekinir bu arkadaşlardan gerçi başlarında ki adamı görünce mağdur olarak ben bile çekinmedim değil hani -,-

     

    birde tanıdık bir cinayetçi abim vardı çok düzgün bir adamdı rahmetli.

     

    ancak sokaktaki polisi trafiğinden, asayişine benimseyemedim benimsemeyeceğim herhalde sebep çok açık biz insanlara "ye kürküm ye" mantığıyla baktığımızdan farklı davranışlar görüyoruz polistende. polis müridin dediğine bu hususta katılmamak imkansız aynı polis bana 5 gün arayla davranış farklılığı hususunda kendimi sorguladım. trafik kazası sonrasında insanlara yardım ederken tanıştığım ve bir sürü teşekkür eden polis üzerimde takım elbise vardı, 5 gün sonra zeytin toplamaya giderken yolda bizi durdurup kimlik soran polisin konuşması ve tarzı yok artık cidden bipolar adam dedirtmişti bana.

     

     


    Keep Going !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ağustos/2006
    Erkek

    @Easx

     

    Hocam bana ve yorumlarına bakışın nasıldır hiç bilmiyorum ama on yargın varsa onları kenara bırakarak soylediklerimi anlamaya çalış. Siyasî görüşüm, düşünce tarzım, yaşam koşullarım ve yetiştiğim ortam nedeniyle düşüncelerimiz farklılık gösterebilir.  Saygı duyarım. 

     

    Ama bu konu hepsinden farklı.  Tam rakamı bilmiyirum ama Notolerance hocamin dediğine göre 400.000 personeli olan bir teşkilattan bahsediyoruz ve bırak % 60-70 i.. % 10'u desek 40.000 insan için şeref yoksunu, orospu çocuğu gibi ifadeler kullaniliyor. Bunlardan birtanesinin bile hakkına girmek müslüman bir kişi için korkunç birşeyken inancı olmayan, manevî sorumlulukları olmadığını düşünen bir insan için de korkunç bir ayıp ve çok büyük ahlaksızlıktır (bana göre)...

    O 400.000 kisilik teşkilat bir hiyerarşi düzenine sahip. En tabandaki insandan en tepedeki insana.. Kimin ne kadar suçlu olduğunu kestirmek zaten imkansızken bir de uzerine teskilat icerisinde gerek verilen eğitim olsun, gerek usuller gelenkler olsun, gerekse alışılagelmiş davranışlar olsun o kadar çok faktör var ki senin de tahmin edebileceğin...

    Örneğin bir polis olay yerine geldiğinde;  "Merhaba, suçlu siz misiniz ? Olayla ilginiz nedir ?" Şeklinde kibar bir soru sormaz sorması da mantıksızdir.. Benim tanıdığım polisler gelir ve direk seni suçlar.  "Neden öldürdün lan adami ? Niye soydun lan burayi ? Senin ne isin var lan burda" şeklinde çogaltilabilir... Bu bir taktik teknik veya adini ne koyarsan işte. . Bu davranış sende direk polise karşı bir tepki olur. Suçsuzken bu duruma düşmek haklı olarak seni kizdirir.

    Ya da gezi olaylarını düşün. . Ister eylemciler haklı olsu, ister devlet kanadi haklı olsun bu polisi bağlamaz ve yapması gereken yukardan gelen emirleri uygulamak ve o eyleme engel olmaktır. Kendini onlarin yerine koy ve 36 saat sokakta görevde olduğunu düşün. . Eylemciler hakli bile olsa yukardan vur deseler sen öldürürsün. Çünkü artık gözün dönmüştür ki bu şekilde davranan çok arkadaşım var sonradan pişman olan.. Bunlar tabiki benim örnek olarak sunduğum teferruatlar. Bu ve benzeri bir çok olaya şahit olmuş olabiliriz ki hepimizin bu tarz bi anısı mutlaka vardır. .

     

    Yine de yaşadığımız olaylarda ki aktörlerin sayısı bellidir. Bunlari referans alarak sayısını kestiremeyecegimiz  yada hepsini tanima imkanimiz olmayacak kadar kalabalik bir grubu boyle ağır hakaretlerlr itham etmek gercekten bir insana yakışmaz.  Hepsi devletin köpeği olarak görmek kadar saçma bir düşünce yok. Zaten adamlar devletin kontrolünde hareket eden emir kulları. .

     

    Başına gelenler adına çok üzgünüm. Elimden bir şey gelmez. Belki üzülmem bile senin umrunda olmaz ama tek amacım böylesine kutsal bir mesleğin itibarsizlaştırılmaya çalışılmasına kendi ufacık çapımda engel olmaya çalışmaktan başka birşey değil.  Öğretmen olduğum için bir mesleğin itibar kaybetmesinin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum...


    Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ağustos/2006
    Erkek

    Oha çok uzun olmuş istersen okumayabilirsin :) kaptırmışım kendimi..


    Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    bu adamlar polis akademisinde okuyor eğitim alıyor 

    yarısının konuştuklarını anlamakta güçlük çekersin özellikle mahalle polisinin.zannedersin ilkokul terk.

    ama bununda bi sebebi vardır illaki bi ara tv de çıkmıştı bunları eğitimlerde falan fena xikiyolar devrecilik falan baya ağırmış .

    +bunların herşeyi şaibeli tanıdığı olan güzelce ilerleyip gidiyordur olmayan yerinde sayıp duruyordur.

    askerde sivil polis vardı(kendi ole idda ediyordu) . baya bi laflamıştık. olaylar cidden tuhaf olabiliyor polislikte . 

    samaccc tarafından 17/Tem/14 02:40 tarihinde düzenlenmiştir

    Minimalist Değilim Tembelim
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek
    mfatihbodur bunu yazdı

    Oha çok uzun olmuş istersen okumayabilirsin :) kaptırmışım kendimi..

    Edit: Konu gizli değil

    Easx tarafından 17/Tem/14 04:58 tarihinde düzenlenmiştir

    www.kriptopedi.com
Toplam Hit: 10570 Toplam Mesaj: 96