folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Polislerin Ne Yapmaya Hakkı Var Ne Yapmaya Hakkı Yok?



Polislerin Ne Yapmaya Hakkı Var Ne Yapmaya Hakkı Yok?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ağustos/2006
    Erkek
    Easx bunu yazdı
    mfatihbodur bunu yazdı

     

    Hepsi bi kenara 19 20 yaslarinda mezun olup sokakta havali havali gezen tiplere bende ayar oluyorum daha agzi sut kokuyor ama tafrasindan gecilmiyor. Ama alisiyorlar olgunlasiyorlar bunlari hata olarak gormek lazim. Yazarak anlatabilecekmiyim bilmiyorum da bi deneyim sizde zorlarsaniz azcik komik bi ani :) Guldurebilir belki sizi.

     

    K.kale Milli Eğitimin girisine Turnike sistemi kurmuslar, guvenlik kulubesine de bir dayi oturtmuslar kimligi alip kart veriyor. Karti turnikeye basarak geciyorsunuz.

    Bi gun gittim kimligi verip kart alicam.

     

    Yanimdan kosar adim 20 yaslarinda bi cocuk gecti. Kulubedeki dayi hoop hooopp kimligini ver ! Diye seslendi.

    Çocuk cuzdani çıkarıp polis kimliğini gosterdi. Bizim dayı tam Kırıkkale ağzıyla ne yapacam ben onu kafa kağıdını ver bana ! dedi.

    Cocuk kafasini sallayarak asabi bi sekilde kimligi verdi geçiş kartını aldi homurdanarak gitti, turnikelere daldı pata küte gecmeye çalışıyor.  Dayi kafayı camdan cikartti, boru mu o elindeki kart, niye verdim sana ben onu. Okut oraya okut ! diye alaycı bi sekilde lafi soyledi. Sonra döndü bana okumuş ama adam olamamış işte dedi. 

     

    O gün çok gülmüştüm. Diyeceğim,  yeni göreve baslayinca gençlerin burnu biraz havada oluyor ama zamanla olgunlasiyorlar.  Ne olursa olsun kotulememek gerek yada genellememek gerek

    mfatihbodur tarafından 17/Tem/14 04:56 tarihinde düzenlenmiştir

    Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Temmuz/2007
    Erkek

    iki gün önce muğla/fethiye'ye iki arkadaş misafir olarak gittik daha eve girmeden dışarda direkt iftar yemeğini yedik yemekten sonra 5 kişi araba ile eve gidiyorduk yunus ekiplerinden biri yolculuk esnasında seslendi;

    - motosikleti süren eleman çek lan arabayı çek çek kenara çek dedi.

    - direksiyondaki arkadaş hayırdır bir sıkıntı mı var dedi arabayı çekti kenara

    - inin lan arabadan kimliklerinizi verin çekilin şöyle dedi kenara çekildik. kimlikleri diğer arkadaşı aldı polis merkezini aradı telefonla tc kimlik numaralarını söylüyor diğer poliste bir yunus ekibini daha aradı gel şüpheli aracı durdurduk şu adresteyiz elemanların üstlerini arayacaz şimdi dedi aramadan diğer yunus ekipleri geldi.

    - 3 kişi arabayı komple boydan boya aradılar, bir tane balta sapı bir tanede bildiğimiz jop şeklinde olan odun vardı. Arabanın sahibi arkadaşa sordu bu ne lan sopalar dedi kimi dövmeye gidiyorsunuz dedi o esnada lan lunlu arkadaş kavga çıkartacaktı diğer arkadaş kolundan tuttu bu sopa babasının bağ evinde balta sapı kırılmıştı babası arabada unutmuş dedi. :) polis arkadaş ya bu sopa ne dedi. oda geçen tinerciler etrafını doladı bunun tek başına kendini korumak için almış arabaya dedi zaten suç teşkil edecek bir şey değil, birilerini bıçakladığımız yok bildiğiniz sopa dedi hadi bıçak olsa tamam kabul ederdik dedi.

    - polisler hala arabayı arıyorlar bişey çıktığı yok neyse arabayı arama işlemi bitti sonra bende dahil 5 kişi arkadaşla duvara ellerimizi koyduk boydan boya ceplerimize kadar aradılar Allahtan kimsede bir şey çıkmadı. Şehir dışından misafir geldiğimiz için ben ve diğer arkadaşta içinde kişisel cüzdan, kartlar v.s. olan küçük çanta vardı. verin bakim çantalarınızı ne taşıyorsunuz dedi bagajın üstüne çantanın içini boşalttılar tabi bende ve diğer arkadaşta sinirlendik duruma.

    - polis: alın eşyalarınızı kimliklerinizi kaybolun dedi. direksiyona geçen arkadaşta polise sitem etti : bize üvey evlat muamelesi yaptınız dedi. polis: lan dedi bir arkadaş sapı aldı eline diğer arkadaşta sopayı aldı bunlara girişeceklerdi o esnada diğer polis araya girdi sakinleşin beyler gergin ortam yaratmaya gerek yok dedi herkes dağılsın dedi. bizim arkadaşta ilk siz gidin biz burayı kontrol edecez kaybolan bir eşyamız var mı bakacaz varsada bunun sorumlusu sizsiniz dedi gene artistlik yapan polis motosikletten inmeye çalıştı, lan bana bak kaşınma dedi bizim arkadaşta ne var lan dedi benim verdiğim vergimle bana artistlik yapma burda dedi diğer polis arkadaşlar araya girdiler ortamı sakinleştirdiler. ilk giden ve bizi durduran yunus ekibinin yeni olduğunu söylediler diğer polis arkadaşlar daha doğrusu bize şikayet geldi alkollü araç var arabayla makas atıyorlar onu arıyoruz şikayet oldu bu arkadaşlarda sizden şüphelendiler kusura bakmayın dedi. Diğer arkadaşta kusura bakacaz dedi ikinci defa böyle bir işe kalkarsa biz dalacaz bunlara adaletin sustuğu yerde bundan sonra silahlar konuşacak dedi efendi gibi davransaydınız böyle gergin ortam olmazdı dedi tabi tabi o arkadaşları uyarırım ben siz moralinizi bozmayın dedi bindik arabaya gittik bizde.

    olayın konu ile alakası yok ama arada gaza gelip şımaran, artistlik yapan yeni polisler var maalesef..

    essan tarafından 17/Tem/14 05:49 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eray
    eray's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2007
    Erkek

    Valla kusura bakmayin malca yorumlar vs okudum cogunu kaale almaya bile gerek yok.. Aralarindaki bilincli birkac yoruma eyvallah.. Bende bir sokak polisi olarak sunu soyleyeyim bu kadar ustunde baskinin oldugu, işi gucu her seyi stresli bir meslekte valla yillarca yine iyi calisiyoruz.. Elbette bu kadar stresin vs sonucu halkla da catismalar yasayacagiz ama polise soven herkesin bende anasini opuyorum burdan.. Sizin isteginiz ulkenin iyice elden gitmesi, yoldan cikmasi ve el degistirmesi anladigim kadariyla.. Allah hepinize akil fikir vermiş kullanin.. Burada dil doken meslektaslarimda fazla zorlamayin bazilarina caksaniz girmez.. 


    Nihayet kendimle başbaşa kalabileceğim günler geldi..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2005
    Erkek

    eray Reis Sanki Bu ülkeyi polis elde tutuyor sen doguya gittin mi bilmem ama doguda görev yapan asker ogretmen doktor hemşire vs memur diyor doguda ne polis var ne asker doguda türk devleti yok kürt devleti var olaylarda polis korkusundan mudahele edemiyor saga sola saldıran taş atan cocuklari bile göz altına alamıyor korkudan diyor o kürtler o karakolu başına yıkarlar oradaki polisin polisin gücü ancak büyük şehirlerde yeter bir olay oluyor en ufak birşeyde 10 15 araba polis geliyor bu korkudan bir yerleri yemedigi için cok gördük 10 15 polisin vatandaşa teröris gibi saldırmasını karısının cocugunun yanında saldırmasını ama malesef bunu doguda güney doguda kürt bölgelerinde yapamıyorlar yukarda yazdigim gibi kan alırlar bir yerlerinden ayrica göreviniz stresli ise bu stresi siz yaratiyorsunuz vatandaşa güzel davransanız korkudan saldırmasanız birşey olmaz yere yatirilmiş kelepce taktiginiz kişiye tekme vurup küfür etmek anasına sövmek erkeklik polislik degil bak yazinda bile anasına sövmüşsün yazik size

     

    Bu haberi izle bakın polisin numraraciligini

    https://www.facebook.com/photo.php?v=926797620679113&set=vb.290188687673346&type=2&theater

    ottomanmurat tarafından 18/Tem/14 15:41 tarihinde düzenlenmiştir

    Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2005
    Erkek
    ottomanmurat bunu yazdı
    Seastar bunu yazdı

    bi gün arkadaşlarla sahilde oturduk bira içiyoruz. yan tarafa ekip arabası geldi. sonra da bi tane genç bi polis geldi verin kimlikleri falan artist artist konuşmaya başladı. bi görseniz sakalları yeni çıkıyo. biz uyuz olduk tabi ama bişey demedik. verdik kimlikleri, arkadaşlardan birinin de kimliği yoktu. polis ne biçim adamsın lan sen kimliğin yok gibi bişeyler dedi. arkadaşta düzgün konuş unutmuşum işte dedi. polis bi anda ne diyosun lan sen diyip bağırdı ve üstüne yürüdü arkadaşın. tabi polis bağırınca arabadaki polislerde inip geldiler.

    ben gayet sakin bi tavırla ayırmak istedim arkadaşla polisin arasına gireyim derken. genç olan polis yumruğu indirdi gözüme. sonra arkadaşta bana yumruk atana kafa attı. diğer poliste diğer arkadaşa vurmaya başladı. sonra ben de şoför olan polise vurdum. 3 e 3 yaklaşık 10-15 dk kavga ettik polislerle. en son 2 si yerde hareketsiz pes etmiş şekilde yatıyodu. diğer polis havaya ateş ederek kaçmaya başladı. biraz kovaladık sonra geri döndüm bizim arabanın yanına. tam o anda kafamı bi çevirdim. hiç yoksa 10 tane(minimum) ekip arabası gelmiş. artık polislerden biri nasıl bi anons yaptıysa amk

    bizi bulunduğumuz yerde etkisiz hale getirip 20dk(abartmıyorum) jopla ve tekmelerle dövdüler. 10 dkdan sonra sırtıma gelen jopları artık hissedemedim. hissiz bi şekilde yeter amk bitsin artık diyodum. saniyede 10 tane jop darbeleri geliyo. her neyse dayak faslı bitti ve bizi karakola götürdüler. karakolun kapısından ellerim ters kelepçeli halde girerken o anda uçan tekmeyle bi polis göğsüme doğru yapıştırdı. yere düştüm ve yerdeykende bi kaç tekme attı. orda artistlik yapıyodun konuşsana lan şimdi diyodu. aç kelepçelerimi ananı bile sikerim dedim. bu sefer diğer polislerde vurmaya başladı. bi karakola girseydik durun amk :) 

    karakola girdik nezarethaneye bile sokmadan içerde bi güzel dövdüler. eller ters kelepçeli sürekli tekme tokat vuruyolar. biz de boş durmuyoruz elimizden gelen tek şey orda ana bacı küfür etmek. biz de sürekli küfür ediyoruz.  sanırım bi emniyet müdürü anonsu duymuş başka bi ilçenin emniyet müdürü geldi onun sayesinde dayak yemeyi bitirdik.(dünyanın dayağını yedik) sabah oldu mahkeme var dediler. karakolun girişinde bi baktım 3 polis oturuyo. birinin bacağı alçıda, diğerinin kolu alçıda, birinin de gözleri falan mosmor burnu sargıda oturmuş mahkemeyi bekliyolar.

    bizimde durumlar iyi değildi. sırtımızda morarmamış yer yoktu.  öyle göz altı morlukları gibi değil bildiğin mor rengiydi :)  1 hafta acıdan ağrıdan uyuyamadım hareket edemedim. olaydan 6 sene geçti ve hala bel ağrısı çekiyorum.

    ...

    sonuç olarak 8'er ay ceza aldık. savcı bizim raporları görüp polislere de dava açtı. fakat onlar ceza almadı. o kadar yediğimiz dayak ve aldığımız ceza yanımıza kar kaldı. aldığımız cezalar ertelendi ve 5 yıl içinde suç işlemediğimiz için şu an silinmiş durumda. biz o dayağı bi polis olarak yesek karşımızdakiler de en az bizim aldığımız kadar ceza alırdı. fakat polis oldukları için cezasız atlattılar. tavsiyem iş mahkemeye devlete kalırsa her şekilde haksız çıkarsınız. tavsiyem bence polise zorluk çıkarmayın ama kendinizi de ezdirmeyin ki sizi ezmesinler.

     

    it iti isirmaz Belkide Şerefsizler Masustan Alçıya Aldırdı Ayaklarını kollarini geçen vardi israilli askerleri bayan erkek makyaj yapıp medyaya yayiıyormuş filistinliler böyle yaptı polisten her bok çıkar arkadşım vardi dogru dürüst polis oldu tam bir o.ç oldu o ortama giren öyle oluyor her şeyi yapıyor hani polis ölünce şehit diyorlarya ne şehiti niyazi oluyorlar kimse her nasil olursa ölsün polise şehit demesin.

     Sittir Oradan Olaylari izliyorsun arkadaşlar yalan mı söylüyor başlarına geleneni  Ben bu yaşıma geldim dogru dürüstünü görmedim 70 lerde 80 90 larda 2000 lerde 2014 lerde ne kadar yasa cıksada hükümet frenlemeye çalışsada malesef teşkilatin içi kokuşmuş  Bakana  eray nikli polisin dedigine anasini öpüyormuş sövenlerin sen savundgun kişilere bak
    Elbette bu kadar stresin vs sonucu halkla da catismalar yasayacagiz ama polise soven herkesin bende anasini opuyorum burdan.

     

     


    Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2005
    Erkek
    Arlong bunu yazdı

    polis bize şöyle yaptı böyle yaptı diyen müridler içinde şunu söyleyeyim.

    türkiyede sadece poliste değil topluca bir kalitesizlik mevcut.
    memleket operasyon parası almak için adam kesen doktorlarla, 14 sene ingilizce dersi gösterip what is your name den başka ingilizce öğretemeyen öğretmenlerle , intihalci çanta taşıyan profesörlerle doçentlerle, yalakayla, hırsızla, rüşvetçiyle dolu bir memleket, bu ortamdan norveç polisi gibi dört dörtlük polis çıkmasını beklemek haksızlık olur zaten.

    polis toplumun aynasıdır kısacası bir melekette polisin seviyesine bakarak toplumun genel gelişmişlik seviyesini anlayabilirsin. yani polisin kalitesizliği salt polisin kalitesizliği değil toplumumuzun kalitesizliğidir, poliste daha gözönünde bulunan bir görev ifa ettiği için göze batar.

    Peki hocam polis vatandaşa saldırmasını kötü muamale yapmasını kim emrediyor kaliteyi vatandaş düşürmüyor herhalde devlet düşürüyorsa cıksın önerge versin yasa sunun devlete polis bir ara maaşları bahane ediyordu şimdi stresi ediyor ne yapmak lazım polisleri her sene farklı ülkelere tatile mi yollamalı florida miami brezilya paris vs gibi bence ne olursa olsun polis aynı çünkü bizim ülkemizde güc kimde ise o kendini kral sanıyor


    Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UzatmaNaciye
    UzatmaNaciye's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Nisan/2011
    Erkek

    Cevremde tanıdığım 1 tane polis var diğerleri polis olarak görmüyorum oda 80 90larda polislik yapmış birisi, tabi eski ülkücülerden kendisi askerlikte çavuşu bıçaklıyor 5 sene yatıp cıkıyor hop ordan o zamanlar çok olaylar olduğu için personel açıgı fazla olduğu için bunun siciline bakmadan hop polis yapıyorlar çok fazla kişiyi dövdüğü mü desem işkençe mi desem olaylara karıştığı için trafik polisi yapıyorlar onu neyse trafik cezası kesmeye çalışırtığı kişide baya daşaklı olduğu için bunu tehtit edince bi güzel dövüyor bunu sonrada kulağını kesiyor  hop ordan adliyeye sevkediyorlar orda hakim bunu polislikten atınca hakimi önce tehtit ediyor burdan çıkınca yanındayım diyip, sonrada daktiloyu fırlatıyor hakime gene 5-6 sene yatıyor afdan cıkıyor, şimdi gelelim asıl soruya polisin ne yapıp ne yapmaya hakkı yok nerden nereye gelmişiz büyük başarı bence sizde hayla polis fazla gaz atıyor diye mızmızlanın:)

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HowL
    HowL's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 21/Kasım/2010
    Erkek

    Ayın 11 in de ehliyetimi almaya gittim işte parmak izin falan verdim. Bi tanış arkadaş geldi oda ehliyetini kaybetmiş tekrar çıkartacak 107.5 tl para istiyor tabi. İki polis vardı biri bayan diğeri erkek. Ben ilk girdiğimde içeri dal daşşak muhabbet, gavara bende sevindim iyi ya bu polisler dedim.

    Neyse arkadaş dedi ehliyeti yenimi alacaksın evet dedim. Tamam dedi 107.5 tl verince makbuzunu kesin iste dedi. Bende çekinirim böyle şeyleri isterken ama arkadaş üsteleyince bende tamam dedim.

    Neyse ehliyet çıktı gel al dedi parayı verdim. 

    - Hayırlı olsun dedi.

    Dedim abi sağol birde makbuzumu alabilirmiyim dedim.

    - Hayırdır kocum makbuzu ne yapacaksın dedi.

    Abi parayı ödediğime dahil işte.

    - E tamam da bunu nerede kullanacaksın dedi.

    Abi bir yerde kullanmama gerek yok makbuzumu ver dedim.

    Tabi bu konuşmalar olurken adamla karının başından duman çıkıyor. Sanki parayı cebe atacak amklarım.

    Bir kıl oldum anlatamam. Sonra arkadaş kendi işlemlerini hallederken bir kıllık çıkardı polis taa adliyeye gönderdi çocuğu.

     

    Sevmiyorum %80 'ni adam değiller.


    Mutluluk çatık kaşlıdır ve ciddidir. Bizim gibilerin sonu en fazla sürpriz olur :)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2005
    Erkek
    Andrei bunu yazdı

    benden en az 10 yas büyük olanlara soruyorum, siz hatırladıgınız dönem icerisinde hic böyle bir polis fasizmiyle karsılasmıs mıydınız bu dönemin hükümetinde oldugu kadar ?

    polis polis degil, ss subayı amk.

    öncelikle genelleme yapmayı sevmem ve sacma bulurum ancak istanbul'daki polislerin genel profili belli. yeni yetisen elemanlar kendilerini mafya üyesi sanıyor, o sekilde hareket ediyor. su noktada hak veririm, bu sikik sehrin barlarla dolu olan yerlerinde insanlarla ugrasması zordur, bir de ugrastıgın alkollü ve türk insanı olunca duble zor. sürekli bu tiplerle ugrasan polisler elbet sinirli olacaktır, buna lafım yok.

    sıkıntılardan birisi de bana göre polis olmanın kolaylıgı. bizzat 13 senelik yakın bir polis tanıdıgımın kendi cümlesi :

    "okulum bok gibiydi, hicbir sey yapamıyordum, polis oldum."

    yine eski okul ortamından tanıdıgım 3-4 kisi var böyle dersleri yerlerde sürünüp de polis olan.

    hadi bunu da gectim, "basınız sıkısınca polisi ararsınız ama" diyen terliksi hayvanlar var, be amın evladı, kimi arayayım, sedat peker'in yegeni miyim, holding patronunun oglu muyum, akpli tanıdıgım bir vekil mi var, kime sıgınayım ? sen can cekisirken huyunu suyunu bildigin, sevmedigin bir doktoru secmeme sansı gösterir misin kendine ? cok sükür kendi memleketimde bir kere bile aramadım polisi, bogazıma bıcak dayandı yine kendi isimi kendim gördüm, sadece ehliyet almaya gittigimde sik kafalı bi polis denk geldi, onunla da kavga etmemize ramak kalmıstı zaten. bi kendini üstten görmeler, gereksiz kasıntılar.

    3 bin lira temiz maas alıyorsun, bunu söyledigimizde "ben can koruyorum kardesim, gel sen yap o zaman" dersin, bırak amına koyim ya. karakola cekip komaya sokanlar mı görmedik, yanında karısı olan adama tokat atanı mı. bana su an yakın olan polisler tamamen rant pesinde ve istediklerini almıslar da zaten.

    SANA KATILIYORUM

     


    Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2005
    Erkek
    mfatihbodur bunu yazdı
    Andrei bunu yazdı
    Mustafa bunu yazdı

    @Andrei

    Hocam sen polis görmemişsin.80'li yılları biraz araştır.Ne hikayeler var o konuda.Polislere komiserleri 15 kişi toplayıp gelin diyormuş eylemcilerden polisler eylemci bulamayınca sokakta simit satan adamı tutup götürüyorlar, karakolda işkence yapıyorlar vs.

    dostum o dedigin isin bambaska bir boyutu.

    80'leri bilirim, yani okumuslugum var, istanbul emniyetiyle mit'in birbirine girdigi, 68 döneminden yine sagcı-solcu izleri barındıran zamanlar, evet iskence durumları ayyuka cıkmıs ama bizim icin su an önemli, boktan iki olayı karsılastırarak "daha boktanı da vardı" demek acizlik olur, senin icin demiyorum bunu.

    hükümete karsı en ufak eylemde neler oldugunu görüyoruz. Atatürk posteri, Türk bayragı actıgında teröristsin ama tam boy apo posteri acıldıgında bi sik yok.

     

    Geçmiş dönemlerde bir gün...

    Dedem sabah namazından geliyormuş. Tam evin bahçesinden girerken bekçi yakalamış karakola götürmüşler. Bir adam getirmişler hırsız bu muydu demişler. Adamda karanlıkta tam göremedim ama bu boylardaydı demiş. Tam 3 gün sopa yemiş dedem. Sonra hırsız yakalanınca bırakılmış. 

    Avrpupada olsa o vatandaş şikayetci olsa o polislerin vay geldi haline.


    Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
Toplam Hit: 10557 Toplam Mesaj: 96