folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Programlama Ogrenmek Nereden Baslanmali (C#, Vb C++ Python Go Vs)



Programlama Ogrenmek Nereden Baslanmali (C#, Vb C++ Python Go Vs)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    Sıfırdan hiç bilmeden C# ile başladım, 3 ay kursa gittim, ifler, forlar, forechler bana çok zor geldi yapamadım. Hoca anlatırken çok güzel anlıyorum iyi güzel, ama tek satır kod yazamıyordum.

    ama bir çok merakıma cevap buldum kurs sayesinde. Kurs bitince devam etmedim. Şu an hiç bir şey hatırlayamıyorum.

    - Banada ve eğlenerek yazilm öğreten eğitim kanalli tavsiye alabilirim. Eğlenerek derken kasmayacak abi, basit diyecek yaparsin diyecek hani anlayamayan ile empati yapacak gibi gibi. Var mi boyle anlatici dersler


    Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Kasım/2008
    Erkek

    compiled language and interpreted language

    sunu arat kafandaki sorunun yanitini bulacaksin :)

     

    NmC tarafından 13/Oca/19 01:47 tarihinde düzenlenmiştir

    There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Palerider
    Palerider's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2012
    Erkek

    https://www.youtube.com/channel/UCZNZj3mkdCGJfCoKyl4bSYQ

    Ben YouTube da bu adama denk gelmiştim bence güzel ve sade anlatıyor. Java çalışıyorum. Bir bak istersen tavsiye ederim. 


    Eskisi gibi değildir belki!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek

    1- Geek tipli ve videoların apple'i gözünüze sokan  kadın-erkek farketmez, bunlardan kacin, tavsiyelerini dinlemeyin.  Bu amkoduklarım yeni nesil reklam kuşağı. Kanalıma hoşgeldiniz yutubur piçler gibi programlama camiasını tikky ettiler. Burada vurgulanmak istenen "apple" ürünleri ile kod geliştiren arkadaşlar değil, bu ürünleri ve dekoltrelerini - modalarını ön plana çıkarıp 30dk video çekip size bir bok vermeyen kitle. Yani doğru bilgiyi bu kitlenin videolarını falan izleyerek bulamazsın. 31'e malzeme çıkar en fazla. 

    2- Ne ayranım dökülsün ne götüm sikilsin modundaysan zaten öğrenemzsin. Yani oturup dirsek çürütmeden bırak programlama öğrenmeyi, herhangi bir konu hakkında da öğrenme eylemini gerçekleştiremezsin. Götün sikilecek, canın sıkılacak, zamanını ayıracaksın, kafanı patlatacaksın. Bu işin eğlenceli falan yolu yoktur, sıkıntılı amk. 

    3- Bizim neslin C ile anasını tersten gösterdiler, şimdi yapacağın her bokun frameworku var, import demen 1 haftalık iş yükünden kurtarıyor seni. İşin can sıkıcı kısımlarını geçip direk suyun üzerinde yüzmek istiyorsan bu yeni nesil oyuncaklara bakmak en mantıklısı (python gibi) . Yok ben işin temelini öğrenecem (ne yaprak varsa) dersen buyur Dennis Ritchie , Ken Thampson daşşaklı abilerin hayatını okuyarak işe başla. 

    4- Online hatta örgün alacağın her eğitim sana aynı şeyleri öğretir. İyi yazılmış bir kitabın içindekiler bölümünü aç, konu başlıklarına bak. Al sana özetle gösterecekleri şeyler bunlar.  Seni farklı kılacak nokta, sorunlara çözüm yolu geliştirme yaklaşımların. Bu konuda kafa yormak gerekir ayrıca. Biraz algoritma bilmek şart denilmesinin sebebi budur. Oturup A'dan Z'ye algoritma kasma ama şöyle genel kullanılan algoritmalara bir bak, sorunu anla ve nasıl çözüm geliştirilmiş yolu çözmeye çalış. Daha doğrusu DÜŞÜNME ! eylemini aktif tut .

    5- Bir projen olsun, yoksa herkes sana döngüler, matrisler, değişkenler, snıflar, oop... anlatır. Burası kolay. En iyi öğrenme şeklin kafandaki bir projeyi hayata geçirmeye başlayarak işe girişmen. Python ile kafandaki projeleri çözmeye çalış. Python ilk etapta biraz kolaylık sağlar, sıkılmanızı vazgeçmenizi engeller, zaten biraz cevher varsa bir süre sonra dilin bir farkının olmadığını görürsünüz. Yani Java'da uzman olan adam hiç C# yüzü görmese bile 2 gün verin size C# ile proje geliştirsin. İşin mantığını kavramak bu noktada önemli. Syntax dediğin şey özetle 2-3 sayfaya sığacak bir kısım. 

    6- Offline olmak. En önemli nokta burası sanırım. Bizim neslin en önemli avantajı buydu. Sürekli online moddaydık ama offline takılmayı biliyorduk. Akıllı telefonlar bile yoktu , msn-icq' da offline a çektiğinde kafan rahattı. Online olduğunda da zaten aklındaki soruları insanlarla paylaşıp fikir fırtınası yapıp ondan sonra daşşak muhabbetleri sabahlara kadar sürerdi. Bizim kadar daşşak muhabbeti yapan olmamıştır sanırım ama bu sikik aletleri çok verimli kullanırdık. Başkalarının hayatını izleyerek(instagram vs.) günü öldürmezdik. Üretirdik amk, legal-illegal iş yapardık, işlerdik, parlardık :) Günümüzde bunu yapmak oldukça zor , bu teknolojinin ötesinde kendi iç disiplininiz ile ilgili. Minimal yaşamayı, minimal yaklaşmayı, offline olmayı bilmek gerekir bu noktada. 

    7- Github, stackoverflow, stackexchange falan buralara göz atın arada. 

    8- İngiliççe, konuşamasan bile okuduğunu anla.

    9- Sosyal olun, spor yapın.

    10- Sorunlara takılmayın.

    11- Mindmapping.

    12-Bukowski

    13-Tom Waits

     

    Ek: Python ile ilgil Derek Banas'ın videolarını izleyebilirsiniz. Sorular sorarak anlatır, güzeldir iyidir. Altyazısı vs olacak ayrıca.

    https://www.youtube.com/user/derekbanas/playlists

     

     

     

     

     

    ComputerWolf tarafından 13/Oca/19 13:43 tarihinde düzenlenmiştir

    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2005
    Erkek

    Geçen hafta excel de bir şeyler yazmam gerekti. Sonra makrolara bakarken, aynı alt yapı olduğu için visual basic 6 ya başladım. Ara ara ufak programlar yapıyorum. Şirket içinde işimi görüyor ve hem nesneye dayalı hemde ara yüzü .net e göre daha basit.

    İstersen indirip bir kurcala dostum. Tek sıkıntı eski dil olduğu için pek kaynak yok. 


    .
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    masteryoda
    masteryoda's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Mayıs/2012
    Erkek
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeknikA
    TeknikA's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Haziran/2007
    Erkek

    Önce algoritma... Gerisi nereden başlarsan başla

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    istnbullu
    istnbullu's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ocak/2016
    Erkek
    TheM4D bunu yazdı

    yorumlarına bakarak C# diyorum

    +1

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek

    Algoritma nedir ? Kısa bir giriş için burası : https://www.tahribat.com/forum/algoritma-nedir-degisken-nedir-180870 (Övünmek gibi olmasın ama ben yazdım :) )

    Burada en önemli şey PROJE

    Aklında bir proje yoksa, ya da ben şöyle bir şey yapmak istiyorum demiyorsan, video izleyerek programlamayı öğrenemezsin.

    Python sana bir temel sağlar, bence sen Python ile devam et, ama bir proje üret. Basit olsun ama bir proje olsun.

    Hangi dil olursa olsun, bir projen olmaz ise HELLO WORD den ileri gidemezsin.


    Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emrah20
    emrah20's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2017
    Erkek

    Python programı nasıl çalışır ??????

    Python kodlarını yazdığın dosyayı .py uzantısı ile bilgisayarına kayıt ediyorsun. Python bilgisayarında kuruluysa Windows o dosyanın ne işe yaradığını otomatik tanır. Dosyaya çift tıklıyorsun ve bir .exe dosyası gibi çalışır. Python kurulu değilse, önce kurmalısın.

     

    En kolay dil bence geleneksel Basic. Basic için ders yok. Ben nuBasic için kendi dokumanını kullanıyorum. O da aslında yetersiz. Zaten Basic biliyorsan, farkları oradan görebilirsin.

    nuBasic te Python gibi bir script dili, ancak Windows .bas uzantılı dosyaları çalıştırmıyor, editöre yönlendiriyor. Bazı Basic derleyicileri (mesela QB64) .exe uzantılı programlar çıkarıyor. Benim tercihim Script. Daha kolay ve sinir etmiyor. Derlenen dosyanın derleme süresini her bir pintirik düzeltme için beklemek zorunda kalmıyorum.

    Alternatif olarak Autoit var. Otomasyon için tercih edilen bir dil, ve Basic'e benzediğini okumuştum. Sanırım daha çok Visual Basic'e benziyor çünkü ben benzetemedim. Script ve derlenmiş program olarak kullanılabiliyor.

    Python çok daha kapsamlı bir dil. Profesyonel amaçlı kullanım için tasarlanmış. Arayıp ta Python hakkında kaynak bulamamak gibi bir durum söz konusu olamaz. İleride öğrenmek isterim. Ara sıra göz kırptığım oluyor.

     

    Ve.   Programlama öyle bir kaç aylık kurs ile öğrenilebilecek bir iş değil.        Ben senelerdir öğrenmeye çalışıyorum.  Benimkisi de eğlence amaçlı.

     

    emrah20 tarafından 13/Oca/19 23:32 tarihinde düzenlenmiştir

    Kendisini Hacker sanan zibidilerden değilim.
Toplam Hit: 16883 Toplam Mesaj: 65
pyhton dili mi digerleir mi